Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ στο λιμάνι του Πειραιά


Recommended Posts

Απο το www.zougla.gr
 

Αναστάτωση επικράτησε ανάμεσα στους 74 επιβάτες του επιβατηγού πλοίου «Νήσος Ρόδος», όταν, κατά τη διάρκεια εξόδου του από το λιμάνι Πειραιά, προσέκρουσε στο αριστερό φανάρι και παρουσίασε μικρές εκδορές.

Το καράβι επρόκειτο να εκτελέσει δρομολόγιο Πάρος- Κως- Ρόδος, ωστόσο μετά την πρόσκρουση ακινητοποιήθηκε και στο σημείο έσπευσαν δύο ρυμουλκά του Λ.Σ. προκειμένου να μεταφέρουν το επιβατηγό με ασφάλεια στο λιμάνι, όπου θα πραγματοποιηθεί έλεγχος.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στον Εύδηλο Ικαρίας, κατά τον κατάπλου «Νήσος Μύκονος». Το καράβι χτύπησε στον προβλήτα και αυτή την ώρα επιθεωρείται καθώς παρουσίασε βαθούλωμα πάνω από την ίσαλο γραμμή.
 

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

αν καταλαβα καλα μετα την αναχωρηση το πλοιο μεχρι να ανοιξει στροφες ξεπεσε αριστερα με τον αερα που ειχε κ βρηκε με την δεξια πλευρα πανω στο κοκκινο φαναρι!αποτελεσμα να εχει στη μεση του πλοιου κατω περιπου απο το μπαρκαριζο στραπατσαρισμενες λαμαρινες οχι ομως οπως το μπλου σταρ βαθουλωμα.μετα με την βοηθεια των ρυμουλκων ξαναγυρισε στο λιμανι ρυμουλκουμενο κ εκει αρχισε η ταλαιπωρια του πλοιου αφου με τον αερα που ειχε εκανε κανα μισαωρο να δεσει...το πλοιο το περιμεναν δυτες για να εκτιμησουν την ζημια

gallery_2164_200_121749.jpg

Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

Μήπως μετέφεραν τους επιβάτες στο Blue Star? Το είδα (δεν ξέρω αν ήταν το 1 ή το 2) να μπαίνει στον διαχωρισμό σχετικά αργά (μετά τις 19.30). Μήπως τους περίμενε και καθυστέρησε?

Νομίζω πως η καθυστέρηση του Blue Star οφείλεται στη χρήση ρυμουλκού που έκανε το πλοίο για να αναχωρήσει ασφαλώς λόγω των ανέμων.

Link to comment
Share on other sites

Σχετικα με τα οσα λεγονται παραπανω για την καθυστερηση αποπλου του Blue Star 1 την ημερα που ειχαμε το συμβαν με το Ροδος ηταν γιατι δεν τους αφηνε ο λιμεναρχης Πειραια να φυγουν τον λογο ακριβως που δεν τους αφηνε δεν τον γνωριζω μια σκεψη που μπορω να κανω ειναι πιθανον για να παραλαβει τους επιβατες του Ροδος. Σε συνομιλια του πλοιου με το τραφικ ειπαν οτι λογο του καιρου η θεση ειναι επισφαλης και δεν μπορουν να περιμενουν αλλο και μετα απο λιγα λεπτα ελυσε καβους και φυσικα ειχε και την βοηθεια του ρυμουλκου. Επισης η πρωτη αναφορα που εκανε το Ροδος προς το τραφικ του ανεφερε οτι ακουμπησανε στην γωνια του πρασινου...

Αυτο τωρα που λεει ο φιλος ΝΗΡΕΑΣ καθολου απιθανο το πλοιο να μαζευτει απο τα 12νησα.

Link to comment
Share on other sites

σε επισκεψη μου στο πλοιο πριν λιγο ειδα την ζημια που εγινε!δεν ειναι μεγαλη οπως αρχικα ειχα αναφερει γιατι λογω αποστασης κ του σκοταδιου που υπηρχε νομιζα οτι ειχε τσαλακωσει η λαμαρινα αλλα τελικα μονο μπογια εχει φυγει απο το ξυσιμο :)

Link to comment
Share on other sites

πριν λιγο ειδα την ζημια που εγινε!δεν ειναι μεγαλη[...] τελικα μονο μπογια εχει φυγει απο το ξυσιμο :)
Και για ένα ξύσιμο το βγάζουν εκτός δρομολογίων για 2 εβδομάδες

η ζημια ειναι μονο πανω απο την ισαλο; μηπως εχει βρει και αλλου;; στο superferry, βλεπαμε ενα σκισιμο στην ισαλο και απο κατω γινοταν χαμος.

Link to comment
Share on other sites

αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι το φαναρι εχει ενα δοντι κ κατι βραχια γυρω γυρω..μηπως αυτα κανανε ζημια απο κατω!

Η αφου μας εκατσε η στραβη να κατσουμε λιγακι για να γλιτωσουμε κ κανα ευρω να κανουμε κ την ακινησια μας τωρα που βρικαμε κ δεξαμενη ευκαιρη!το πλοιο θα ανεβει στη δεξαμενη περαματος πρωτη φορα κ ειναι μεγαλη χαρα για μας :D

Link to comment
Share on other sites

αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι το φαναρι εχει ενα δοντι κ κατι βραχια γυρω γυρω..μηπως αυτα κανανε ζημια απο κατω!

Αν πας μια βόλτα απο το κόκκινο φανάρι, θα δεις ότι απο την εξωτερική του πλευρά (απο κει που βλέπει θάλασσα δηλαδή) έχει ....γκρεμιστεί :blink: απο τη πρόσκρουση του πλοίου. Μάλιστα έχουν μπει και κάτι κορδελίτσες που απαγορεύουν τη πρόσβαση για λόγους ασφαλείας (όποιος θέλει περνάει βέβαια αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία....). Απο αυτό νομίζω οτι μπορείς να καταλάβεις αν έχει πάθει σοβαρή ζημιά το καραβάκι.....

Edited by CptAris
Link to comment
Share on other sites

Μαλιστα,αρα λογικα ηταν καπως γερη η 'επαφη'.Αυτο που αναρωτιεμαι,ειναι γιατι το ΥΕΝ δεν εχει βγαλει ανακοινωση ακομα για ενα γεγονος που εγινε μεσα στο λιμανι του Πειραια :blink: Την ιδια μερα που εγινε η προσκρουση του ΡΟΔΟΣ ειχαμε και τα αλλα δυο περιστατικα στο Ηρακλειο και τον Ευδηλο αντιστοιχα,και την επομενη μερα βγηκαν οι επισημες ανακοινωσεις.Για το ΡΟΔΟΣ τιποτα ακομα.

Επισης καποια ανακοινωση απο την HSW ειτε σχετικα με το ατυχημα ειτε με το οτι θα σταματησουν τα δρομολογια για καποιο χρονικο διαστημα B)

Link to comment
Share on other sites

Επισης η πρωτη αναφορα που εκανε το Ροδος προς το τραφικ του ανεφερε οτι ακουμπησανε στην γωνια του πρασινου...

Αν πας μια βόλτα απο το κόκκινο φανάρι, θα δεις ότι απο την εξωτερική του πλευρά (απο κει που βλέπει θάλασσα δηλαδή) έχει ....γκρεμιστεί :blink: απο τη πρόσκρουση του πλοίου.

Τελικά, που χτύπησε βρε παιδιά το πλοίο ??? Στο κόκκινο ή στο πράσινο ??? Ή μήπως (...λέω εγώ τώρα, υπόθεση εργασίας κάνω...) και στα δύο ???

Link to comment
Share on other sites

φιλε ΣΕΙΡΙΟΣ οπως ολα δειχνουν στο κοκκινο και το πλοιο στην δεξια πλευρα ειναι χτυπημενο αλλα η πρωτη συνομιλια με το τραφικ ανεφερε ...στο πρασινο φαναρι... τι να σου πω τωρα...

Link to comment
Share on other sites

...Ο κόκκινος φάρος... μετά τη πρόσκρουση του Νήσος Ρόδος...

Παναγία μου, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ, η φωτογραφία αφορά την "δυτική" πλευρά του κόκκινου φάρου, ήτοι εκτός λιμενολεκάνης, εφόσον προς τα "ανατολικά" φαίνονται οι πλώρες του "Ανθή-Μαρίνα" και του "Blue Star".

Πως κτύπησε σε αυτό το σημείο στην δεξιά του μπάντα το "Νήσος Ρόδος", αφού βγαίνοντας, έχει αριστερά του τον πράσινο, δεξιά του τον κόκκινο;

Edited by georgios express
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...