Jump to content
Shipfriends

Viking Grace (IMO 9606900)


Recommended Posts

δεν φαντάζομαι ότι θα είναι ιδιαίτερα βαρειά σαν κατασκευή αλλά η αξιοποίηση της δύναμης του ανέμου σημαίνει φορτία και συνεπώς αλλαγή της διαγωγής του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 3 months later...

Ταξίδι με το πλοίο στις 5/2/2019 από Mariehamn για Turku. Σχημάτισα εξαιρετικές εντυπώσεις. Οποιος επισκεφτεί τη Στοκχόλμη αξίζει να κάνει όλο το δρομολόγιο ως το Τούρκου 11 ωρες περίπου και κόστος 15 ευρώ την εποχή του χειμώνα και 20 αυτή την εποχή (με καμπίνα)..... 

Δε θα κουράσω, απλά θέλω να πω αυτά που μου έκαναν εντύπωση, πέραν των όσων έχουν αναφερθεί σε προηγούμενες σελίδες του θέματος.

1) Ανεβαίνω στο πλοίο και προσπαθώ να φτάσω στο sun deck (το 12). Πηγαίνω από την μία πόρτα και έχει ταμπελάκι "closed in harbor time, it will open after leaving", πηγαινω δε και σε άλλη πόρτα και έχει άλλη ταμπέλα "closed due to ice". Αφού έχασα την αναχώρηση από το Mariehamn και κόντευα να σκάσω κατεβαίνω στη ρεσεψιόν και ρωτάω γιατί αυτό, η απάντηση "για την ασφάλειά σας".  Παρ΄ όλα αυτά αποφασίζω και στέλνω εκείνη τη στιγμή ένα email στα κεντρικά της εταιρείας εξηγώντας την κατάσταση (την διαφορά εξηγήσεων στις ταμπέλες) και τους λέω εν ολίγοις το προφανές << ενώ διαφημίζετε το κατάστρωμα 12 στην ιστοσελίδα σας με virtual tour δεν λέτε πουθενά ότι μπορεί να είναι κλειστό ένα τμήμα του χρόνου ή όταν έχει άσχημο καιρό, θεωρώ ότι με εξαπατήσατε γιατί σας επέλεξα γι αυτό παρότι η silja έφτανε στο Turku σε πιο βολική ώρα>>. Η απάντηση άμεση (εντός 5αλέπτου), << Αγαπητε κ. __ εχετε δικιο, ζητουμε συγγνώμη, θα ανοίξουμε το κατάστρωμα 12 σε δέκα λεπτά για όλους τους επιβάτες - παρακαλω να προσέχετε>>. Πραγματι εντός 10αλέπτου ένας υποπλοίαρχος πήγε κ ξεκλείδωσε όλες τις πόρτες, και ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από εμένα και 2-3 ακόμη επιβάτες (εκείνοι καπνιστές) που περίμεναν να ανέβουν. Καπως ετσι αντιμετωπιζουν τον επιβάτη οι εταιρείες που σέβονται τον εαυτό τους.....

2) Στο τούρκου ένας "στρατός" από 20 άτομα ντυμένοι στα κίτρινα, αμέσως πριν την αποβίβαση των επιβατών όρμησαν στο πλοίο και κατευθύνθηκαν προς τις καμπίνες. Από τα ανοιχτά παράθυρα τους έβλεπα από το τέρμιναλ να αλλάζουν τα σεντόνια και να καθαρίζουν τα τζάμια. Εν ολίγοις το πλοίο έχει μέσα τους πολύ απαραίτητους ανθρώπους και ο καθαρισμός γίνεται από εξωτερικά συνεργεία που μπαίνουν και βγαίνουν στο λιμάνι. Και δεδομένων των διαφορών σε μισθό στεριανού και ναυτικού, αλλά και του μικρότερου αριθμού αυτών (άλλο 20 καμαρότοι σε κάθε πλοίο και άλλο 20-30 άτομα στη στεριά για όλα τα πλοία) αναλογίζομαι την οικονομία που μπορεί να κάνει η εταιρεία (χωρίς να ρίξει το επίπεδο όπως ο Grimaldi),  που με ένα χονδρικό υπολογισμό μπορεί να είναι και μισό εκατομμύριο το χρόνο. 

Η ώρα των εικόνων, δεμένο και αναχώρηση από Mariehamn,  πλέοντας στο αρχιπέλαγος των νήσων Aland, τσιμινιέρα, στην παγωμένη θάλασσα πρώτη και δεύτερη , στροφή στο Τούρκου, δένουμε,  και αποβίβαση

Link to comment
Share on other sites

Και πάλι μερσί για το ραπόρτο. Ανήκουστα πράγματα για τα Μεσογειακά δεδομένα, ακόμη και για τα εκτός Σκανδιναβίας/Βαλτικής ίσως. 

Edited by Nick the Greek
Ορθογραφία
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Λοιπόν αυτό το θαύμα της φύσεως δεν το έχουμε σε εξωτερικές φωτογραφίες στην gallerie, για πάμε να το δούμε λοιπόν. Δυστυχώς έχουμε πέσει στη μοναδική συννεφιασμένη μέρα όλου του ταξιδιού, όπως και να έχει να η πλωριά όψη. Το πλοίο είναι υπερμεγέθες και μπαουλάκι ανεξαρτήτα από το καυλιτσέκι:D που του φόρεσαν. Σε εντυπωσιάζει με τον όγκο του και όχι με τη σιλουέτα του. Συνεχίζουμε με την πρυμνιά όψη που βλέπει κανείς τις δεξαμενές του LNG και το ανοιχτό deck από πάνω. Ένας και μοναδικός ο καταπέλτης ο οποίος είναι μάλιστα και κοντός όπως βλέπετε. Το πλοίο έχει φτιαχτεί για επιβάτες, για συγκεκριμένα λιμάνια και για σχετική χρονική άνεση στη φορτω-εκφόρτωση.

 

Bonus coverage η κατάπλωρη φωτογραφία, δεν έχω λόγια για να σχολιάσω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εαν νομιζετε οτι φυσαει μονο στη ικαρια κ στη τηνο παρηγορειθητε κ με το μακρινο βορρα κ το θηριο να γυρανει αγερωχο..

Εχει κ αλλα βιντεακια αμα ψαχτειτε λιγο🤔

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...