Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του BLUE STAR PAROS στη Δονούσα


Recommended Posts

Στο λιμανι της Δονουσας πρόσεκρουσε πριν λιγο το BLUE STAR PAROS.Προς το παρον εχει απαγορευτει ο απόπλους

Απαγορεύτηκε ο απόλπους του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου BLUE STAR PAROS στη Νάξο, έπειτα από πρόσκρουση στο λιμάνι της Δονούσας.

Στο πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 229 επιβάτες και 66 μέλη του πληρώματος, εκτελούσε το δρομολόγιο Δονούσα - Νάξος - Πάρος - Πειραιά μεταφέροντας 24 αυτοκίνητα

Απο τη Ναυτεμπορικη

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο συνεχίζει για Πάρο Πειραια. Το απογευματινό δρομολόγιο δεν θα γίνει (μήπως πάει Νεώριο για επισκευή?). Οι σημερινοί επιβάτες για Πάρο και Νάξο θα φύγουν στις 17.45 με τον ΔΙΑΓΟΡΑ. Μικρές Κυκλάδες και Αμοργός βολεύονται με τα τοπικά του ΑΡΤΕΜΙΣ. Αύριο το πρωί το δρομολόγιο προς Παροναξια θα γίνει απο το ΙΘΑΚΗ. Tο απογευματινό (17.30) από το ΝΑΞΟΣ.

Edited by gpap2006
Link to comment
Share on other sites

φανταζομαι πως αμα θα αρχισω να σχολιαζω το υπερσυνχρονο terminal της δονουσας κ πως εγινε τετοιο ατυχημα θα με πειτε γραφικο...τυχαιο δεν νομιζω :P

ευχαριστω ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ B)

Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

η ανακοινωση του τ.ΥΕΝ, λεει για βαθουλωμα στην αριστερη μασκα πανω απο την ισαλο. πως διαολο στουκαρε με την πλωρη;

Η Λιμενική Αρχή Νάξου, ενημερώθηκε σήμερα στις 09:20, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE STAR PAROS» Ν.Π. 10990, ότι κατά την διάρκεια χειρισμών απόπλου από το λιμάνι της Δονούσας με προορισμό το λιμένα Νάξου, εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αστυπάλαια για Αιγιάλη – Δονούσα – Νάξο – Πειραιά, το πλοίο προσέκρουσε ελαφρά στον προβλήτα με 65 επιβάτες και 66 μέλη πληρώματος. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η δημιουργία εσωκοιλώματος στην αριστερή πρωραία πλευρά των εξάλων, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη ή μέλος πληρώματος.

Το πλοίο κατέπλευσε στην Νάξο στις 09:30, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την Λιμενική Αρχή.

Κατόπιν έκτακτης ναυπηγικής επιθεώρησης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους του «BLUE STAR PAROS» στις 12:50 για συνέχιση ενός μεμονωμένου πλου για Πάρο – Πειραιά με 183 επιβάτες.

Link to comment
Share on other sites

οντως το πλοιο εχει ενα μεγαλο κοιλωμα μπροστα αριστερα πανω απο την επιφανεια της θαλασσας!απο κατω ομως κανει λιγα νερα γι αυτο κ παει στη συρα!για να πηρε κ καποιο νομεα απεξω δεν φαινεται κατι..ηρθε μπαριζα κ αδειασανε τα πετρελαια κ κατεβασαν τα ΜΕΣ της δεξιας μεριας.τα αριστερα θα τα ανοιξουν αυριο στο δοκιμαστικο πριν φυγον για την συρο

gallery_2164_55_104109.jpg

Edited by proud_ionian
link
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Η προβλήτα της Δονούσας είναι αρκετή στενή και νομίζω ότι τα μικρά Blue Star δε μπορούν να δώσουν κάβους όποτε παραμένουν στη θέση τους στο λιμάνι με τη βοήθεια των μηχανών και του bow thruster. Δίπλα από τη προβλήτα έχει κάποια βράχια και κατά αλλά το λιμάνι της είναι αρκετό νέτο από θέμα χώρου σε σύγκριση με τα αλλά λιμάνια της άγονης γραμμής. Το Blue Star Paros όπως και όλα τα πλοία που δένουν στο λιμάνι της Δονούσας κάνουν δεξιά στροφή. Όποτε για να βρήκε σε αυτό το σημείο το πλοίο, που υπήρχε το βαθούλωμα (με μικρές τρύπες) για μένα υπάρχουν δυο περιπτώσεις: Α) Να βρήκε στο γύρισμα της πλώρης στη προβλήτα, όποτε θα του έκλεινε και τη πρύμη πάνω στα βράχια που είναι διπλά από τη προβλήτα, άρα θα είχε κάποια σημάδια και πρυμα (πράγμα που δεν είχε) ή Β) Να είχε γυρίσει το βαπόρι και να διαπίστωσαν ότι δεν τους έπαιρνε η απόσταση της πλώρη μέσα στο λιμάνι και να προσπάθησε να βγει προς τα έξω και να βρήκε απέναντι από το λιμάνι.

Υ.Γ 1: Να σημειώσω ότι στη Δονούσα μέχρι τη τελευταία φορά που πέρασα από εκεί δεν έχει λιμενικό σταθμό, άρα δεν έχει λιμενικό για να καταγράψει το γεγονός!!!

Υ.Γ 2: Στο απογευματινό δρομολόγιο της Blue Star για Πάρο Νάξο και την άγονη έχει δυο πλοίαρχους. Ο νεότερος εκ των δυο πλοιάρχων (σε αυτή τη περίπτωση ο cpt Μακάριος Λύρας) κάνει τα ρεμετζα στο Πάρο, Νάξο και Νάξο, Πάρο Πειραιά στην επιστροφή ενώ ο παλιότερος (σε αυτή τη περίπτωση ο cpt Ανδρέας Μαρκέτος) όλα τα ρεμετζα στα μικρά νησιά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...