Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Όποιος βρεθεί στο αγκυροβόλιο αύριο, θα συναντήσει το νέο απόκτημα του Ομίλου Τσάκου, πλοίο μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου μεγέθους cape size(dwt 180,000) Ian M. Το αγγλικό όνομα οφείλεται σε έναν φίλο του καπτα-Παναγή Τσάκου ο οποίος κάπτα-Παναγής μάλιστα συνοδεύει το πλοίο από τη Ρουμανία όπου και το πλοίο παρελήφθη χθές το απόγευμα από το Ναυπηγείο Daewoo Mangalia. Θα γίνει δεξίωση με πολυπληθείς προσκεκλημένους(όσοι δηλαδή την παλέψουν να ανέβουν τα 20 περίπου μέτρα freeboard που θα έχει ο ξεφόρτωτος γίγαντας). Η σημαία του ελληνική και για τους πρώτους 7 μήνες της ζωής του το συνοδεύει χρονοναύλωση σε γνωστό οίκο του εξωτερικού. Με το πέρας των εκδηλώσεων, το πλοίο θα αναχωρήσει για Βραζιλία προκειμένου να φορτώσει σιδηρομετάλλευμα για το πρώτο του ταξίδι. Καλορίζικο, καλοτάξιδο και καλά κέρδη, δύναμη και στον καπτα-Γιάννη που το κυβερνά.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Προχθες ο nick έλεγε οτι το IAN Μ θα έμενε στο αγκυροβόλιο. Σήμερα όμως το πλοίο είναι δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά, και πράγματι θα είναι μαγεία η εικόνα ενός τόσο μεγάλου εμπορικού πλοίου στη θέση που βλέπουμε συνέχεια τα υπερμεγέθη κρουαζιερόπλοια.

Στη διαδρομή το πρωί σταμάτησε και στις κάβο κολώνες μάλλον για φωτογράφιση.

post-1827-079609900 1287323451_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, δώθηκε τελικά άδεια για πρόσδεση διότι στη ράδα δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν οι 250 περίπου καλεσμένοι που περιελάμβαναν Υπουργούς κλπ. Τα 290 μέτρα μήκους του πρέπει να δίνουν μια εντυπωσιακή εικόνα στον προλιμένα.

Link to comment
Share on other sites

και μια φωτο του καμαριου στα δοκιμαστικα, στο marinetraffic.

ΥΓ: στο pathfinder, έχει και το ιστορικο του ονοματος του πλοιου

Όχι μόνο ο Πειραιάς αλλά το ναυτιλιακό Λονδίνο αλλά και η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα γνωρίζει ποιος είναι ο Ian Mc Lachlan, μία εμβληματική φυσιογνωμία του ναυτιλιακού δικαίου, που έχει επί σειρά ετών διατελέσει επικεφαλής του γραφείου Holman Fenwick & Willan από όπου αποχώρησε συνταξιοδοτούμενος το 1993 μετά από 32 χρόνια, όντας από το 1961 partner. O κ. Mc Lahlan είναι από τις πλέον διακεκριμένους νομικούς της γενιά του, Κοντά του μαθήτευσαν σπουδαίοι νεότεροι ναυτιλιακοί δικηγόροι αλλά και άλλοι νομικοί που σήμερα υπηρετούν στο House of Lords, ενώ ο σεβασμός της ναυτιλιακής κοινότητας, διεθνούς και ελληνικής προς το πρόσωπο του είναι απεριόριστη καθώς από τις υποθέσεις που χειρίστηκε σε πολλές περιπτώσεις άνοιξε νέους δρόμους για βελτίωση πολλών ρητρών τόσο σε ναυλοσύμφωνα όσο και σε ναυτασφαλιστικά συμβόλαια.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ian M (IMO 9434773)

(2010)

Tο πλοίο -επίσημα- ανήκει στην Freeway Champion (Care of Tsakos Columbia Shipmanagement (TCM) SA), και όπως αναφέρουν οι βάσεις δεδομένων ναυπηγήθηκε με το όνομα FREEWAY CHAMPION, που είχε μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού του 2010. Nα παραθέσουμε τα στοιχεία - χαρακτηριστικά του,

MO 9434773

Port of registry : Piraeus

Type : Bulk Carrier

GRT : 93916

NRT : 59550

DWT : 179600

LOA : 292 m

B : 45 m

Dft : 18.22 m

Main engine : MAN B&W - 25377 bhp

Built : 2010 - Daewoo Mangalia Heavy Industries, Mangalia, Romania

Yard number : 1045

και να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με το AIS τις τελευταίες ημέρες ταξιδεύει "στις θάλασσες" της Kίνας.

ShipSpotting.com

1374181.jpg

© Phil English

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...