Jump to content
Shipfriends

Σκύρος Ναυτική Εταιρεία


Recommended Posts

  • 4 years later...

Ανακοίνωση από τη ναυτιλιακή εταιρεία Σκύρου και μπράβο της για την τόσο σπουδαία πρωτοβουλία:

 

Σας ενημερώνουμε , ότι όπως γνωρίζετε την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 έχει προκηρυχθεί κρίσιμο δημοψήφισμα. Επειδή το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί με κλειστές τράπεζες και με τεράστια προβλήματα ρευστότητας για τους πολίτες και επειδή η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία ως εταιρεία λαϊκής βάσης πρέπει να διευκολύνει την συμμετοχή στη κρίσιμη διαδικασία, αποφάσισε τα ακόλουθα:

1/ Δωρεάν μετακίνηση όλων των επιβατών που μετακινούνται προς και από την Σκύρο για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα στα ακόλουθα δρομολόγια


Σάββατο 4/7/2015 όλα τα δρομολόγια μεταξύ Κύμης – Σκύρου.
Κυριακή 5/7/2015 όλα τα δρομολόγια.
Δευτέρα 6/7/2015 όλα τα δρομολόγια.

2/ Έκπτωση 25% για τους εκλογείς στα δρομολόγια από και προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων το Σάββατο 4/7/2015 και την Τρίτη 7/7/2015.

Οι εν λόγω εκπτώσεις αφορούν ατομικά εισιτήρια και πιστοποιούνται με την Αστυνομική Ταυτότητα και τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό, τον οποίο μπορείτε να τον βρείτε στο site του Υπουργείου Εσωτερικών, στο ακόλουθο link: http://www.ypes.gr/Services/eea/eeagr/eea.htm .

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική διευκρίνιση και πληροφορία.

Με εκτίμηση

Για τη ΣΝΕ (www.sne.gr )
Σταμάτης Φτούλης
Γεν. Δ/ντής

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Η Σ.Ν.Ε ενημερώνει το επιβατικό κοινό, ότι από σήμερα 01/06/2016 έχει αλλάξει το καθεστώς πρακτόρευσης του F/B ΑΧΙΛΛΕΑΣ. Οι επιβάτες μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια τους από το νέο πρακτορείο που βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου ( πίσω είσοδος).

 

Υ.Γ: Έχει ανανεωθεί η σελίδα της εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 7 months later...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου ευχαριστεί την Skyros Shipping CO για την έκπτωση στο Ε/Γ – Ο/Γ Αχιλλέας

Quote

Αξιότιμε κύριε Φτούλη,

Θεωρούμε υποχρέωση μας, όπως σας ευχαριστήσουμε θερμά, για τη πολύτιμη αρωγή σας προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλοννήσου αποδεχόμενοι το αίτημα μας και παρέχοντας έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις χορευτών και συνοδών από Κύμη-Αλόννησο κι Αλόννησο-Κύμη κατά τη διάρκεια του Τρίτου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου. Τέτοιου είδους διοργανώσεις έχουν την δυνατότητα να γίνουν θεσμός και να αποτελέσουν ορόσημο όταν αγκαλιάζονται από εταιρίες όπως η δική σας αλλά κι από ανθρώπους που είναι λάτρεις του πολιτισμού κι επιμένουν στην ανάπτυξή του

Κίνηση σαν την δική σας είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα των δρασεών μας που αποσκοπούν στην προβολή του τόπου μας και στην άριστη συνεργασία μεταξύ των νησιών  μας.

Θα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να γνωρίζουμε  ότι θα σας βρούμε  υποστηρικτές και στις επόμενες δράσεις μας που αποβλέπουν στην πνευματική και πολιτιστική ανέλιξη του τόπου μας.

Με εκτίμηση,

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλοννήσου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσουκανάς Παναγιώτης

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η Ναυτική Εταιρία Σκύρου βασικός παράγοντας της Σκυριανής ανάπτυξης. 

Quote

Η Ναυτική Εταιρία Σκύρου είναι μία σημαντική- παρά τα εύλογα προβλήματα- συμμετοχικού εγχειρήματος που κατά κάποιο τρόπο αντιπροσωπεύει μία πτυχή του σκυριανού κοινωνικού κεφαλαίου. Έχει διασφαλίσει με όρους ποιότητας, σχετικής ταχύτητας και οικονομικών ναύλων, την προσπελασιμότητα στο νησί και υπό αυτή την έννοια είναι βασικός παράγοντας της σκυριανής ανάπτυξης.

Σήμερα, την εποχή της σκληρής οικονομικής κρίσης αλλά της τάσης του κεντρικού πολιτικού και διοικητικού συστήματος να υποβαθμίσει και να εκποιήσει τα δημόσια αγαθά, η διατήρηση και η δύσκολη πλην όμως εφικτή επίτευξη υπηρεσιών υψηλού επιπέδου από μία εταιρία λαϊκής βάσης όπως η Ναυτική Εταιρία Σκύρου είναι ένα κεφάλαιο που πρέπει να προστατευθεί, να ενισχυθεί και κυρίως να στεριώσει ακόμη περισσότερο.

Εξάλλου η νησιωτικότητα δεν είναι ευκαιρία για εκμετάλλευση σε τιμή ευκαιρίας από διάφορα ιδιωτικά συμφέροντα αλλά είναι – ή πρέπει να είναι – πεδίο αυτοοργάνωσης και αυτάρκειας των νησιωτικών κοινωνιών με όρους συμμετοχικότητας και κοινωνικής δημοκρατικής διαχείρισης. Είναι εξάλλου ιδιαίτερο πεδίο για την ανάπτυξη του νησιώτικου κοινωνικού κεφαλαίου το οποίο- τελικά- μόνο αυτό μπορεί να γίνει σταθερή πηγή ισομερούς κατανομής τοπικού πλούτου.

Έτσι, σε μία κλειστή νησιώτικη κοινωνία που συνήθως φοβάται τη συμμετοχικότητα και την συλλογική οργάνωση του κοινωνικού κεφαλαίου ενώ αυτή είναι ασφαλές εργαλείο ενδογενούς ανάπτυξης, η περίπτωση της Ναυτικής Εταιρίας Σκύρου είναι ένα παράδειγμα από το οποίο μπορεί να εξαχθεί θετική εμπειρία και πρόκληση για νέες απόπειρες και σε άλλους τομείς του σκυριανού κοινωνικού κεφαλαίου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σήμερα το πρακτορείο εισιτηρίων της εταιρίας στο λιμάνι της Λιναριας είναι κλειστό από τις 08:00 το πρωί και καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, για λόγους εργασιών συντήρησης,. Οι επιβάτες μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια τους από το πρακτορείο εισιτηρίων στην χώρα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρέπει να υπήρξε μεγάλο  πρόβλημα με αυτό το γεγονός γιατί το Αχιλλέας είχε αναχώρηση στις 7:00 από τη Σκύρο. Οπότε επιβάτες που ήθελαν να κλείσουν εισιτήρια για άλλη ημερομηνία θα αναγκαστηκαν μόνο να πάνε στη Χώρα αντί για το λιμάνι. 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία βραβεύτηκε στα Tourism Awards 2018 με bronze βραβείο για την συνεισφορά της στην τοπική οικονομία. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σκύρου, κος Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ο πρόεδρος της Σ.Ν.Ε, κος  Μιχάλης Εμμανουήλ και ο Γεν. Διευθυντής, κος  Φτούλης Σταμάτης.

FB_IMG_1521579387302.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Παραλίας Κύμης «Η Λιανάμμος», τοποθέτησε με την ευγενική υποστήριξη της ΟΛΝΕ και της Ναυτικής Εταιρείας Σκύρου στην προβλήτα του λιμανιού, φωτογραφίες των πλοίων που συνέδεαν τα τελευταία 60 Χρόνια την Κύμη με τη Σκύρο.

29684010_589249494770674_7858624382288978094_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η Διοίκηση της Σκύρος Ναυτική Εταιρεία ανταποκρίθηκε στο αίτημα Σχολείων της Εύβοιας

Quote

Προς την εξυπηρέτηση των μαθητών - Σχολείων της Εύβοιας, το F/B Αχιλλέας εκτέλεσε έκτακτο δρομολόγιο τη προηγούμενη Παρασκευή στο νησί της Σκύρου για να πραγματοποιηθεί μονοήμερη εκδρομή. Έδειξαν για ακόμη μία φορά το πόσο φιλόξενοι είναι οι Σκυριανοί και ειδικά το προσωπικό του Αχιλλέα!!!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Ανακοίνωση της Σκύρος Ν.Ε σχετικά με την αύξηση επιβατικής κίνησης τον Ιούλιο.

Quote

Προς ενημέρωση των πολιτών και των επαγγελματιών, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ναυτικής Εταιρείας για τον Ιούλιο του 2018 σε σχέση με το 2017, έχουμε αύξηση του μεταφορικού έργου της γραμμής Κύμη – Σκύρου – Κύμη, όπου διακινήθηκαν 2.948 επιβάτες (9.7%) περισσότεροι και οι αφίξεις στη Σκύρο αυξήθηκαν κατά 861 επιβάτες (5%).

Επίσης στη γραμμή των Βορείων Σποράδων, ως 31/7/2018 έχουμε αύξηση των επιβατών κατά 4,63% και των Ι. Χ. κατά 5,91%.
Η Ναυτική Εταιρεία (ΣΝΕ) και ο Δήμος Σκύρου, προβάλλουν συνεχώς και διαφημίζουν με πολλούς πετυχημένους τρόπους και δράσεις τη Σκύρο και το
F/B « Αχιλλέας».
Επειδή μερικοί θεωρούν ότι όλα γίνονται εξαιτίας της μονοπωλιακής σύνδεσης, εμείς ανταγωνιζόμαστε κάθε χρόνο τον εαυτό μας και προσπαθούμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στο νησί μας και την αύξηση των εσόδων της Σ. Ν. Ε.
Στις Σποράδες, όπου υπάρχει ανταγωνισμός, είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί και έχουμε εδραιωθεί ως αξιόλογη επιλογή για την Αλόννησο και τη Σκόπελο.

Ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την εμπιστοσύνη του.

Εμμανουήλ Μιχάλης
Πρόεδρος Σ. Ν. Ε.

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν ενοχλεί το μονοπώλιο . Θα μπορούσε όμως να βρεθεί λύση ώστε να υπάρχει όλες τις ημέρες της εβδομάδας σύνδεση με Σποράδες , αλλά ακόμη και δρομολόγιο Κύμη-Σκύρος-Σίγρι , ή και Κύμη-Σκύρος-Λήμνος που θα ήταν επιδοτούμενα δρομολόγια , όλα αυτά με την συνεργασία ενός δεύτερου πλοίου που έτσι και αλλιώς σιγά σιγά θα γίνει αναγκαίο μια και ο Αχιλλέας πλησιάζει τα 30 χρόνια του αν και είναι σε άριστη κατάσταση .

Τα δρομολόγια της Τρίτης-Πέμπτης θα μπορούσαν να είναι καθημερινά και ένα δεύτερο πλοίο λίγο ταχύτερο γύρω στα 18 μίλια , θα έβγαζε άνετα το πρωινό δρομολόγιο προς Σκύρο με συνέχεια για Σίγρι ή για Λήμνο κάποιες μέρες της εβδομάδας με αναχώρηση από Κύμη για Σκύρο-Σίγρι/Λήμνο  γύρω στις 10.30 και επιστροφή γύρω στις 10 το βράδυ και διανυκτέρευση στην Κύμη .

Link to comment
Share on other sites

Προπερσι η εταιρεία είχε προσθέσει τη Σκιάθο και το Βόλο στα δρομολόγια της. Παρότι πήγε καλά σε κίνηση είχαν υπάρξει αντιδράσεις από τους Σκυριανιους επειδή το πλοίο δεν διανυκτέρευε στη Σκύρο, οπότε ένιωθαν μια ανασφάλεια μήπως συμβεί κάτι και το πλοίο τους δεν είναι εκεί!! 

Ισως κάποιες παραπάνω προσεγγίσεις στα υπόλοιπα νησιά των Σποράδων θα μπορούσαν να υπάρξουν αλλά δεν ξέρω εάν θα είναι βιώσιμη μια καθημερινή σύνδεση της Κύμης με τις Σποράδες. 

Επίσης δεν νομίζω ότι σύντομα θα αντικατασταθει το Αχιλλέας μιας και ταιριάζει γάντι στη γραμμή που είναι, αλλά όπως είπες και είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

H επιλογή της Σκιάθου-Βόλου ήταν πολύ λανθασμένη γιατί με αναχώρηση από Βόλο στις 6 το πρωί τι κόσμο να έχεις ? 

Αντίθετα η παραμονή στην Κύμη το βράδυ του Σαββάτου όπως γινόταν παλιότερα και η πραγματοποίηση 3 δρομολογίων την Κυριακή έδιναν την δυνατότητα και κάποιων από την Κύμη να πάνε μια ημερήσια εκδρομή στην Σκύρο και να έχουν περί τις 7 ώρες για να περιηγηθούν που είναι αρκετό διάστημα .

Μάλιστα ήταν μικρότερη και η κούραση του πληρώματος , μια και τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου , το δρομολόγιο έχει καθυστέρηση γύρω στην μία ώρα , χτες είχε περισσότερο , με αποτέλεσμα το πλήρωμα να φεύγει στις 7 το πρωί από την Σκύρο και να επιστρέφει σχεδόν στις 1 το πρωί και να πρέπει σε 10 ώρες να ξανακάνουν δρομολόγιο .

Με την προηγούμενη δρομολόγηση , το δρομολόγιο τελείωνε στην Κύμη μεταξύ 9.15 - 10.15 ανάλογα με την καθυστέρηση και είχαν επόμενο δρομολόγιο στις 10 το πρωί , άρα ήταν πολύ πιο ξεκούραστο το δρομολόγιο .

Με την υπάρχουσα δρομολόγηση το πλοίο χάνει τις επιστροφές της Κυριακής από τις Σποράδες .

Ακόμα ίσως θα μπορούσε το Σάββατο να μην περνάει δύο φορές από την Αλόννησος και έτσι να εξοικονομεί 45 λεπτά χρόνο διαδρομής στην επιστροφή , αφού η φόρτωση μπορεί να γίνει λίγο διαφορετικά μια και η Αλόννησος έχει λιγότερο κόσμο από την Σκόπελο .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αύξηση της επιβατικής κίνησης στις γραμμές της Σκύρος Ν.Ε ανακοινώθηκε χθες στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας.

Quote

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Σ.Ν.Ε , φέτος σημειώθηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης την τουριστική περίοδο σε όλες τις δρομολογιακές γραμμές του F/B Αχιλλέας.

Στη γραμμή Κύμη-Σκύρος-Κύμη, τον Ιούνιο υπήρξε αύξηση 1,2% και μετακινήθηκαν 13.672 επιβάτες, τον Ιούλιο 9,7% και 33.039 επιβάτες και τον Αύγουστο 6,13% και 40.711 επιβάτες. Στη γραμμή των Σποράδων (Κύμη - Αλόννησο- Σκόπελο-Κύμη), αύξηση 17,66% και μετακινηθήκαν 20.314 επιβάτες.

Συμπερασματικά διαπιστώθηκε μια αύξηση, καθώς και μια δυναμική της επιβατικής κίνησης στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε από τον Ιούνιο και τείνει να παραταθεί και το Σεπτέμβριο. Τα τελευταία χρόνια γίνεται στοχευμένη διαφήμιση από τη Σ.Ν.Ε και το Δήμο, προβάλλοντας συνεχώς το νησί μας και το πλοίο μας, ως ιδανικό τουριστικό προορισμό. Για να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την επιβατική κίνηση και να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, χρειάζονται συνεχόμενες συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου, των επαγγελματιών του τουρισμού και της Ναυτικής Εταιρείας. Ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την προτίμηση του και την εμπιστοσύνη στην εταιρεία μας, τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του F/B Αχιλλέα, για τον επαγγελματισμό τους και την ποιότητα των υπηρεσιών τους και τους υπαλλήλους των πρακτορείων μας για την άψογη και ταχύτατη εξυπηρέτηση των χιλιάδων επιβατών μας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Σ.Ν.Ε

Μιχάλης Εμμανουήλ

 

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να βρούν τρόπο να υπάρξει και δεύτερο πλοίο για να δουλέψει περισσότερο η γραμμή των Σποράδων , αλλά και η Σκύρος να έχει 2 δρομολόγια κάθε μέρα ,γιατί αυτό που γίνεται τα Σάββατα του Αυγούστου είναι μεγάλη ταλαιπωρία .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καινοτόμος, κερδοφόρος και δημοτική η Σκύρος Ν.Ε

Quote

Ένα μοναδικό παράδειγμα συλλογικού εγχειρήματος μιας τοπικής κοινωνίας και ταυτόχρονα πρότυπο χρηστής διοίκησης αποτελεί αναμφίβολα η Ναυτική Εταιρεία Σκύρου. Μια καινοτόμος εταιρεία λαϊκή βάσης που σε ένα... δρομολόγιο 39 ετών, όχι μόνο πορεύεται βιώσιμη, αλλά και έχει ρίξει άγκυρα στο λιμάνι της ανάπτυξης, κρατώντας ζωντανή την τοπική οικονομία και τον τουρισμό, προσφέροντας ακόμη θέσεις εργασίας στους Σκυριανούς.

Η «Σκύρος-Ναυτική Εταιρεία» (ΣΝΕ), όπως τιτλοφορείται, συνδέει 365 ημέρες τον χρόνο το νησί με την υπόλοιπη Ελλάδα. Καθημερινά υπάρχει δρομολόγιο του πλοίου «Αχιλλέας» από και προς την Κύμη -που γίνεται διπλό το καλοκαίρι, τις Απόκριες και το Πάσχα- και τρεις φορές την εβδομάδα υπάρχει δρομολόγιο προς τα άλλα δύο μεγαλύτερα νησιά των Σποράδων (Σκόπελος, Αλόννησος).

Σε αντίθεση με άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες τα εισιτήρια είναι φτηνά: 12,10 ευρώ το άτομο, 25,20 ευρώ για αυτοκίνητο. Και αυτό δεν αποτρέπει την εταιρεία λαϊκής βάσης να καταγράψει κερδοφορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η δημοτική αρχή, τα καθαρά κέρδη το 2017 ήταν περίπου 30.000 ευρώ, αφαιρώντας όμως αποσβέσεις παλαιότερων ετών. Μαζί με αυτές το καθαρό ταμειακό κέρδος ανήλθε το 2017 σε 530.000 ευρώ (ο σχετικός ετήσιος μέσος όρος κυμαίνεται στα 500.000 ευρώ), με μέσο ετήσιο τζίρο τα 3,8 εκατ. ευρώ.

Το 2017 ήταν το 15ο διαδοχικό έτος κερδοφορίας, ενισχύοντας το ήδη υπάρχον αποθεματικό που εκτιμάται στα 3,5-4 εκατ. ευρώ. Οποιες δανειακές οφειλές έχουν αποσβεστεί εδώ και καιρό.

Μεγαλομέτοχος της ΣΝΕ δεν είναι άλλος από τον Δήμο Σκύρου. Μεγάλο ποσοστό έχει και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ μέτοχοι είναι περισσότεροι από 2.000 απλοί Σκυριανοί (που κατοικούν στο νησί ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο), που όμως δεν μπορούν να κατέχουν ποσοστό μεγαλύτερο του 2% των μετοχών.

Καθώς πρόκειται για εταιρεία λαϊκής βάσης, κάθε μετοχή παρέχει το δικαίωμα μίας ψήφου στη γενική συνέλευση η οποία είναι και το ανώτατο όργανο της ΣΝΕ, που διοικείται από 9μελές διοικητικό συμβούλιο με διετή θητεία.

 Σκυριανοί εργαζόμενοι

Οποτεδήποτε τα μέλη του Δ.Σ. μπορούν να ανακληθούν και να αντικατασταθούν από τη γενική συνέλευση. Το Δ.Σ. εκλέγει πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα και οι αποφάσεις του λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, ενώ οι πιο σημαντικές αποφάσεις (π.χ. αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, διανομή κερδών), απαιτούν πλειοψηφία 2/3 – δηλαδή 6 από τις 9 ψήφους.

Στο πλοίο, τα γραφεία και τα πρακτορεία εργάζονται Σκυριανοί στη συντριπτική τους πλειονότητα (συνολικά περίπου 40 άτομα προσωπικό). Επιπλέον, η ΣΝΕ προσλαμβάνει νέους Σκυριανούς που θέλουν να κάνουν πρακτική άσκηση και να εγγράψουν ναυτική εμπειρία στα βιογραφικά τους.

Η συντονισμένη διαφημιστική προώθηση του νησιού και των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων επί δημοτικής αρχής του Μιλ. Χατζηγιαννάκη (ο οποίος στα 38 του χρόνια σήμερα παραμένει ένας από τους νεότερους ηλικιακά δημάρχους της χώρας) έχει φέρει αύξηση της επιβατικής κίνησης και, κατ’ επέκταση, στα έσοδα της ΣΝΕ.

Επίσης, με πρόσφατη πρωτοβουλία του δήμου, η εταιρεία λαϊκής βάσης απέδειξε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και πως μπορεί να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον χωρίς να κερδοσκοπεί, μεταφέροντας δωρεάν τους καλλιτέχνες για όλα τα πολιτιστικά δρώμενα που διοργανώνει ο δήμος και τα ιατρικά κλιμάκια, που ύστερα από πρόσκληση και φιλοξενία του δήμου επισκέπτονται το νησί κάθε μήνα και εξετάζουν εθελοντικά τους δημότες, αλλά, κυρίως, βάζοντας έκτακτα νηολόγια για:

α) μεταφορά πυροσβεστών και πυροσβεστικών οχημάτων λόγω πυρκαγιάς,

β) τουλάχιστον 20 διακομιδές ασθενών τον τελευταίο χρόνο, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο της Κύμης ή σε αυτά των Αθηνών.

 Κατάρριψη στερεοτύπων

Εκτακτο δρομολόγιο μπήκε επίσης για να επισκεφθεί περισσότερος κόσμος το 1ο Skyros Summer Festival, τα έσοδα του οποίου δόθηκαν στους πυρόπληκτους της Αττικής. Μεγάλη διάκριση για τη σκυριανή ναυτική εταιρεία λαϊκής βάσης αποτέλεσε η βράβευσή της στα Tourism Awards 2018, την περασμένη άνοιξη.

«Το παράδειγμα της Ναυτικής Εταιρείας Σκύρου δείχνει ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι στη σχέση κράτους και αγοράς», τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Σκύρου, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, συμπληρώνοντας:

«Η εταιρεία λαϊκής βάσης καταρρίπτει τα στερεότυπα και δείχνει μια εναλλακτική οδό για μια άλλη επιχειρηματικότητα, με λαϊκά χαρακτηριστικά. Μαζί με την εταιρεία, εδώ και χρόνια, χτίζουμε μια Σκύρο φιλόξενη, ανοιχτή και ανθρώπινη, που επενδύει στους ανθρώπους, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον. Το αποδεικνύει άλλωστε και η ανοδική πορεία του νησιού μας, που κερδίζει όλο και περισσότερους επισκέπτες. Και στα εύκολα και στα δύσκολα, η “Σκύρος-Ναυτική Εταιρεία” ήταν και είναι εδώ για να διαφημίζει το νησί μας αλλά και ένα εναλλακτικό μοντέλο χρηστής διοίκησης και επιχειρηματικότητας. Η πρόσφατη βράβευσή της είναι άλλη μία απόδειξη του σημαντικού της ρόλου στην ιστορία αλλά και στο μέλλον της Σκύρου, των Σποράδων αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας γενικότερα».

 Το καμάρι των Σκυριανών ταξιδεύει από το 1980

Η εταιρεία λαϊκής βάσης «Σκύρος-Ναυτική Εταιρεία» ιδρύθηκε το 1980, με πάνδημη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Τον Μάιο του ίδιου έτους, η εταιρεία αγόρασε το πρώτο της πλοίο («Κατερίνα», ναυπήγησης 1975) που μετονομάστηκε σε «Ανεμόεσσα» και το δρομολόγησε από τον Σεπτέμβριο του 1980 στη γραμμή Κύμης-Σκύρου, χωρίς επιχορήγηση, με καθημερινά δρομολόγια και διανυκτέρευση στην Κύμη.

Τον Δεκέμβριο του 1988 η εταιρεία αγόρασε το νορβηγικό F/B «ULSNES», που μετονομάστηκε σε «Λυκομήδης» και από τις αρχές του 1989 αντικατέστησε την «Ανεμόεσσα», η οποία και πουλήθηκε.

Από τότε ο «Λυκομήδης» συνέχιζε μονοπωλιακά την εξυπηρέτηση της γραμμής Κύμης-Σκύρου μέχρι το 2005 οπότε αντικαταστάθηκε από τον «Αχιλλέα». Πρόκειται για ένα πλοίο που κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία το 1987 και μετασκευάστηκε πλήρως στην Ελλάδα το 2004.

Σε σύγκριση με τον «Λυκομήδη», ο «Αχιλλέας» είναι ταχύτερο πλοίο και έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα σε επιβάτες και οχήματα, διαθέτοντας επίσης δύο σαλόνια τουριστικής και ένα διακεκριμένης θέσης, καθώς και τρία μπαρ -το ένα υπαίθριο- στο κυρίως κατάστρωμα.

 

24-skyros.jpg

Link to comment
Share on other sites

Από την άλλη όμως αρνούνται κάθε συνεργασία με άλλο πλοίο , όπως έγινε με τον Πρωτέα που πριν ανοίξει το Μαντούδι , ζήτησε να καλύπτει κάποια δρομολόγια με Σποράδες και Σκύρο . \

Γενικά παρ΄ όλο το πρόβλημα του δρόμου , η μικρότερη απόσταση των νησιών από την Κύμη σε σχέση με τον Αγιο Κωνσταντίνο και η ύπαρξη της Σκύρου , θα βοηθούσε στην ύπαρξη και ενός δεύτερου πλοίου που θα έκανε και τις ακινησίες του Αχιλλέα . 

Εδώ στο Μαρμάρι έχουν 2 πλοία .

Αλλιώς τα δρομολόγια του Σαββάτου τα καλοκαίρια έχουν μεγάλες καθυστερήσεις και βέβαια χάνεται και το δεύτερο δρομολόγιο για Σκύρο 3 φορές την εβδομάδα .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ρεκόρ αφίξεων στη Σκύρο τις Απόκριες.

Quote

Η προσέλευση των επισκεπτών στη Σκύρο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Σ.Ν.Ε οι αφίξεις από Πέμπτη ως Σάββατο ήταν 3.220 επιβάτες, αυξήθηκαν κατά 38,55% σε σχέση με τις απόκριες του 2018 (2.324 επιβάτες) και είναι η μεγαλύτερη προσέλευση τα τελευταία 15 χρόνια.
Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου μας, καθώς και τους υπαλλήλους των πρακτορείων ,που εξυπηρέτησαν με επιτυχία και επαγγελματισμό μια μεγάλη επιβατική κίνηση ,χωρίς καθυστερήσεις και παράπονα.
Αλλά και το νησί μας ήταν κατάλληλα προετοιμασμένο για τις απόκριες, οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης είχαν οργανωθεί κατάλληλα και ο Δήμος Σκύρου είχε φροντίσει όλες τις λεπτομέρειες.
Όμως μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι οι Σκυριανοί , που συμμετέχουν στα ήθη και έθιμα της Σκυριανής Αποκριάς και διατηρούν τη παράδοση στο πέρασμα του χρόνου.
Σύμμαχος μας φέτος, ο καιρός και η διαφήμιση.

Με εκτίμηση
Μιχάλης Εμμανουήλ 
Πρόεδρος Δ. Σ

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αύριο Σάββατο 29/06/19, ο Γενικός Διευθυντής της ΣΝΕ κος Σταμάτης Φτούλης, θα δώσει συνέντευξη στον https://www.sport24radio.gr SPORT 24 και στην εκπομπή του Δημήτρη Μπαλή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΛΗΣ Drive and Travel 08:00 έως 10:00 κάθε Σάββατο, όπου θα μιλήσει για την  Εταιρεία και το νησί της Σκύρου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...