Jump to content
Shipfriends

Πυργκαγια στο ΕΓ/ΟΓ Lisco Gloria


Recommended Posts

Φωτια ξεσπασε χτες ξηρωματα στο Lisco Gloria της DFDS. Eχουν καταστραφει οι ενδιαιτησεις σχεδον ολοσχερως, εχει παρει κλιση, ενω υπαρχουν και κατηγοριες για υπεραριθμους. πιθανοτερη ειναι η φωτια να ξεκινησε απο φορτηγο στο γκαραζ.

file37361423_da55d4cb09cdcd6141.jpg

η φωτο απο την Lithouania Tribune

εδω και αλλες φωτο

Link to comment
Share on other sites

με βαση την εμπειρια ομως του und adriyatik (που παρα το ενδιαφερον τριτων να το επισκευασουν, πηγε ακλαυτο) και με δεδομενο το πλεονασμα τοναζ και σε RO/PAX & σε RO/RO δεν βλεπω μελλον.

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτό όμως το ατύχημα έχουμε μια ενδιαφέρουσα περίπτωση που λογικά θα πρέπει να διερευνηθεί...εννοείται, όχι από εμάς. Έχουμε ένα νεότατο πλοίο εναρμονισμένο με τους πιό πρόσφατους κανονισμούς, που παρακολουθείται από τον ABS, που ανήκει σε μεγάλη και σοβαρή εταιρεία...και όμως με μια πυρκαγιά το πλοίο πάει για σκραπ. Τι να φταίει άραγε?

Link to comment
Share on other sites

Ολοι αυτοι οι κανονισμοι εχουν να κανουν με την ασφαλεια της ανθρωπινης ζωης στη θαλασσα (SOLAS= Safety Of Life At Sea)

Και λιγοτερο με το αν ενα πλοιο θα επιβιωσει μετα απο ενα ατυχημα. Για σκεψου το πλοιο ας πουμε να ειχε ξυλινα ντεκ, σαλονια

κτλ... Ποσοι θα πνιγονταν απο τους καπνους και τα τοξικα αερια?

Link to comment
Share on other sites

Και στο Vicenzo Florio τα ιδια ειχαμε,το πλοιο εγινε καρβουνο(οχι ολοκληρωτικα αλλα δεν βλεπω να φτιαχνεται τελικα)και σωθηκαν οι επιβατες.

Δεν λεω υπαρχουν συγχρονα μεσα κατασβεσης στα πλοια(και οτι αλλο σχετικο με το safety)αλλα παντα υπαρχουν ασταθμητοι παραγοντες(πχ καποιο φορτηγο με ευφλεκτα υλικα η εστω αυτο που λεει ο Neptune για τα υλικα στα σαλονια,στις καμπινες κλπ)που σιγουρα επηρεαζουν την εξελιξη μιας πυρκαγιας πανω σε ενα πλοιο.Τωρα στο συγκεκριμενο αν ειναι σωστα αυτα που λενε,η φωτια ξεκινησε απο φορτηγο του πανω γκαραζ=υπηρχε και το απαραιτητο οξυγονο για να εξαπλωθει,οποτε μαλλον περισσοτερο κοιταξαν να σωσουν τους επιβατες πρωτα παρα το τι θα γινει με την κατασβεση.

Link to comment
Share on other sites

Μερικες ακομα εντυπωσιακες φωτογραφιες μπορειτε να δειτε στην derstandard.Αξιζει να δει καποιος στην 7η φωτογραφια την τρυπα που εχει ανοιξει απο την πυρκαγια.Λογικα εκει πρεπει να ηταν καποιοι κοινοχρηστοι χωροι του πλοιου

Link to comment
Share on other sites

Και να έχουν γλυτώσει οι μηχανές το βλέπω δύσκολο, να πουλιέται το πλοίο από τους ασφαλιστές σε ενδιαφερομένους για να το επισκευάσουν και να το ταξιδέψουν. Το πιθανότερο είναι ότι θα πάει για καρφίτσες.

Link to comment
Share on other sites

Στην Ελλαδα ζουμε και εχουμε δει ναυαγιο να ξαναταξιδευει ;)

Οχι οτι το φεραμε κιολας εδω για επισκευες αλλα μην το αποκλειουμε κιολας... Εφοσον το μηχανοστασιο και μερος του accomodation ειναι καλουτσικα γιατι οχι?

Link to comment
Share on other sites

συμφωνα με το tradewinds, η DFDS θα ναυλωσει το Baltic Amber της Stena (που εβγαλε τη σαιζον ναυλωμενο σε αλλους Βαλτικιωτες), για να αντικαταστησει το μακαριστο Lisco Gloria.

post-1817-030254600 1287172988_thumb.jpg

σε αλλο αρθρο του το νορβηγικο site υποστηριζει οτι το (λαθρ)εμποριο μεταχειρισμενων και ληγμενων συσσωρευτων και η μεταφορα τους μεσω πλοιων, αποτελει "τρυπα" στην πυρασφαλεια των οχηματαγωγων πλοιων.

post-1817-041194100 1287173158_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

αυριο κληρωνει. ηταν να ρυμουλκηθει σημερα, αλλα λογω καιρου παει για αυριο. 18 ωρες ρυμουλκηση, με αρκετα απο τα νερα της πυροσβεσης να ειναι on board και πολλα φορτηγα/trailers να σιγοκαινε ακομη. καταφεραν να δουλεψει η μια ηλεκτρομηχανη, για να μπορεσουν να βιραρουν οι μπομπες.

απο το FoSE και απο το NDR

marine225_v-contentklein.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Constructive Total Loss το πλοίο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, Αντίο Ζωή με Μάρθα Βούρτση κι Ελένη Χατζηαργύρη στα ελληνικά δηλαδή.

και επισημως πλεον συμφωνα με το shippax. ας ειναι χλιαρη η φλογα που θα το κοψει.B)

δυο σκρηνσοτια, στα σουηδικα

post-1817-0-09236200-1294074832_thumb.jp

και στα ρωμεϊκα

post-1817-0-12252300-1294074820_thumb.jp

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...