Jump to content
Shipfriends

Norwegian Jade (IMO 9304057)


Recommended Posts

  • 6 months later...

Λίγο πριν την Ανάσταση (βρήκα ώρα κι εγώ...!), ας δούμε μερικές φωτός από την τελευταία (21/04/11) αναχώρηση του Norwegian Jade απ' το λιμάνι του Πειραιά!!

Μια κατάπλωρη...

η επόμενη, λίγο πριν περάσει τα φανάρια...

η τέταρτη, μόλις είχε βγει απ' το λιμάνι...

gallery_3072_574_164351.jpg

και η τελευταία, έχοντας πλέον βάλει πλώρη για τον προορισμό του...!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 2 months later...
  • 9 months later...
  • 2 months later...

Ας δούμε το Norwegian Jade σε μια ακόμα αναχώρησή του απ' τον Πειραιά, όπου πραγματοποίησε μια ωραιότατη και σπάνια μανούβρα. Απ' όσο θυμάμαι, από τα κρουαζιερόπλοια που δένουν στη μπούκα του λιμανιού, λίγα είναι αυτά που αναχωρούν έτσι (πχ Navigator of the Seas).

gallery_3072_960_603951.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Αγνοείται ναύτης που έπεσε στη θάλασσα από Κ/Ζ:

Έρευνες αυτή την ώρα από δύτες του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι του Κατάκολου, για τον εντοπισμό ενός ναύτη μέλους πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Norwegian Jade.

Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε όταν έσπασε ο κάβος και τον χτύπησε με αποτέλεσμα να πέσει στο λιμάνι.

 

Πηγή: http://www.zougla.gr/zouglaport/krouaziera/article/agnoite-naftis-pou-epese-sti-8alasa-apo-kz

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς βρέθηκε νεκρός.

 

 

Νεκρός ανασύρθηκε από το λιμάνι του Κατάκολου o 25χρονος ναύτης, υπήκοος Φιλιππίνων, μέλος του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Norwegian Jade, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής έπεσε στη θάλασσα, όταν έσπασε ο κάβος και τον τραυμάτισε πιθανότατα στο κεφάλι.

Το κρουαζιερόπλοιο, με σημαία Μπαχάμες και 2.487 επιβάτες και 1.022 άτομα πλήρωμα, προερχόμενο από Ιταλία, προσπαθούσε να δέσει στο λιμάνι.

Κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης ένας από τους κάβους του κρουαζιερόπλοιου έσπασε και τραυμάτισε τον άτυχο 25χρονο, με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα.

Τον άτυχο ναύτη ανέσυραν δύτες μετά από πολύωρη έρευνα. Άνδρες του κλιμακίου των ειδικών αποστολών του λιμενικού παρά τις προσπάθειες να τον εντοπίσουν από την πρώτη στιγμή στη θαλάσσια περιοχή δεν τα κατάφεραν, καθώς τα νερά ήταν πολύ θολά.

 

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231238764

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 years later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Και το Norwegian Jade στη λίστα των πληγέντων, στην παρούσα κρουαζιέρα του ακυρώθηκαν οι προσεγγίσεις του στο Βιετνάμ, κατόπιν απαγόρευσης της Βιετναμέζικης κυβέρνησης. Αυτά παρά το ότι ήδη κάποιοι "επιβάτες υψηλού κινδύνου" είχαν αποβιβαστεί σε προηγούμενα λιμάνια. Στα καπάκια, ακυρώνεται και η κρουαζιέρα του πλοίου που θα ξεκινούσε στις 17 Φεβρουαρίου από τη Σιγκαπούρη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 months later...
  • 7 months later...

Σήμερα έχουμε στον προλιμένα το Norwegian Jade που κάνει κανονική προσέγγιση με σκοπο την κρουαζιέρα-περιήγηση. Το χάζευα λοιπόν κατά τις 1300-1400 το μεσημέρι και μου έκανε εντύπωση το πρωτόκολλο υγείας σε σχέση με τον covid. Έφταναν τα πούλμαντα(ο πληθυντικός της λέξης πούλμαν δηλαδή:D), αποβίβαζαν από τις εκδρομές τους ταξιδιώτες οι οποίοι εν συνεχεία έκαναν μια ατελείωτη ουρά που εκτεινόταν από τον επιβατικό σταθμό μέχρι τη επιβίβαση του πλοίου, κατά μήκος του. Δεν ξέρω τι τους έκαναν στην είσοδο και χρειαζόταν όλο αυτό το πράγμα, πάντως ήταν παμμέγιστη ταλαιπωρία και μόνο που το έβλεπες αυτό. Και σκεφθείτε πως σήμερα είχε και συννεφιά με δροσιά, αν ήταν ντάλα ήλιος θα είχαμε προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά να αυτό-αναιρεθώ και να πω πως αυτό που περιέγραψα στο παραπάνω ποστ δεν είχε πρωταγωνιστές τους επιβάτες αλλά το πλήρωμα. Και το συνειδητοποίησα χθές το βράδυ οπότε και διαπίστωσα ότι οι καμπίνες επιβατών ήταν σβηστές. Άρα το πλοίο χτές ναυτολογούσε πλήρωμα προκειμένου να ξεκινήσει κρουαζιέρες και προφανώς έγινα μάρτυρας της διαδικασίας επιβίβασης τους. Το πλοίο λοιπόν παρέμεινε στον Πειραιά, όπου και το βλέπουμε σε μια νυχτερινή του άποψη. Σήμερα προφανώς το πλήρωμα οργανώνεται για να αναλάβει καθήκοντα ενώ το πλοίο παραδίδει και κατάλοιπα. Τα σινιάλα της Norwegian Cruise Line, παραμένουν στο φουγάρο του.

Link to comment
Share on other sites

Αποβίβαση ασθενούς από το Κ/Ζ Norwegian Jade στα Χανιά την 01/06/21

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 53χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος (θαλαμηπόλος) του Κ/Ζ “NORWEGIAN JADE” σημαίας Μπαχάμες, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 36 ν.μ. βορειοδυτικά Χανίων ν. Κρήτης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε στην περιοχή και παρέλαβε τον 53χρονο μεταφέροντας τον στον Ενετικό λιμένα Χανίων, οπού με ασθενοφόρο όχημα μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο – εξετάσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Σε εβδομαδιαία βάση ήταν φέτος οι προσεγγίσεις του Norwegian Jade στη Μύκονο, σε μία εξ' αυτών πρίν λίγες ημέρες το βλέπουμε κι εμείς, με την σιλουέτα του να καθρεφτίζεται στο νερό. Βέβαια, εξ΄ όσων γνωρίζω οι αριθμοί των επιβατών που μετέφερε δεν ήταν ακριβώς εντυπωσιακοί. Μου μετεφέρθη πως υπήρξαν και προσεγγίσεις με 300 άτομα σαν επιβάτες. Δύσκολοι καιροί για κρουαζιερόπλοια.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 month later...

ΝΑ της Χίου σήμερα 18/04/22 @15:20hrs με 24,9 - 25,1 kts!!  από Kusadasi προς την πόλη.

Σπάνια ταχύτητα για κρουαζιερόπλοιο θα έλεγα αλλά μάλλον τρέχει για να προλάβει τον πιλότο στα δαρδανέλια...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...