Jump to content
Shipfriends

Blue Star Patmos (ΙΜΟ 9565041)


Recommended Posts

  • 2 months later...
  • Replies 704
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Τραυματισμός ναυτικού στο Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Patmos στον Πειραιά 

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ότι ημεδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας επίκουρου) του Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου "BLUE STAR PATMOS" Ν.Π. 12119, το οποίο ελλιμενίζεται στον λιμένα Πειραιά, τραυματίστηκε εντός του πλοίου, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

Επέστρεψε χθες στη Ρόδο το Blue Star Patmos επειδή "έσπασαν τα νερά" σε επίτοκο

Quote

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησε μια 36χρονη γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, με καταγωγή από Κάλυμνο, η οποία είχε επιβιβαστεί στο πλοίο Blue Star Patmos που απέπλευσε από τη Ρόδο σήμερα το απόγευμα.

Ενώ το πλοίο βρίσκονταν εν πλω για Σύμη, ο πλοίαρχος ειδοποιήθηκε από το πλήρωμα, ότι μια εγκυμονούσα γυναίκα, παρουσίασε επιπλοκές και ότι έχριζε μεταφοράς σε νοσοκομείο.

Αμέσως ο πλοίαρχος  ενημέρωσε τα Λιμεναρχεία της Σύμης και της Ρόδου και δόθηκε εντολή να επιστρέψει το Blue Star Patmos πίσω στο λιμάνι της Ρόδου. Πράγματι, αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην 36 χρονη σύμφωνα πάντα με τις ιατρικές οδηγίες, το πλοίο προσέγγισε το λιμάνι όπου περίμενε ασθενοφόρο, το πλήρωμα του οποίου μετέφερε την κλινική Euromedica.

Πριν από λίγη ώρα, έγινε γνωστό ότι όλα εξελίχθηκαν ικανοποιητικά και ότι η 36χρονη γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το βαποράκι αφήνει παράπονα στη γραμμή της Παροναξίας που είναι δρομολογημένο εδώ και λίγες μέρες.Το ένα είναι οι καθυστερήσεις,εδώ και δύο μέρες φτάνει Πειραιά μετά τις 00.00.Επίσης το self service είναι κλειστό μετά τη Νάξο στο κατέβασμα μετά τις 13.30 το μεσημέρι.Άρα δε νομίζω πιο πριν να είναι ανοιχτό,να ανοίγει μόνο το βράδυ;δε ξέρω.Οι χώροι του για τη γραμμή είναι ανεπαρκής και θυμίζουν εποχές μικρών Blue Star όπου είχαμε σαρδελοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Οτι τέτοια εποχή θα υπάρχει σαρδελοποιηση δεν το νομίζω. 

Σχόλια χωρίς υπόβαθρο. Το ενα σαλόνι λιγότερο σε σχέση με το Δήλος, δεν αλλαζει την κατάσταση οπότε μάλλον κάποιος απλά έβγαλε μια βρώμα για άλλους λόγους. 

ΥΓ εδω και δύο μέρες είναι δρομολογημενο στην γραμμή έτσι κι αλλιώς, τριτη μέρα σημερα. 

Link to comment
Share on other sites

Η γραμμή αυτή τη περίοδο έχει πολύ κίνηση σε επιβάτες αλλά και σε νταλίκες.25 νταλίκες βγάζει καθημερινά στη Σαντορίνη δε θα βγάζει άλλες τόσες για Παροναξία.Τα Σαββατοκύριακα ταξιδεύουν και πολλές ομάδες από νησί σε νησί.Το σαλόνι πλώρα είναι Α θέσης και δεν έχουν πρόσβαση πολλοί μετά μένει 1,5 σαλόνι όλο και όλο.Επίσης όπως ανέφερα το self service κλειστό.Πραγματικότητα είναι ότι έγραψα και όχι βρώμα την οποία μου τη μετέφερε φίλος μου που ταξίδεψε ο οποίος δεν έχει σκοπιμότητες,δεν το νοιάζει και όλας.

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

Την Κυριακή το πλοίο έφυγε με καθυστέρηση από Πειραιά. Επίσης, ο καιρός αυτές τις μέρες δεν είναι και ο καλύτερος 

και το Δήλος έχει τύχει να φτάσει μετά τις 0:00. Χθες πάντως ήταν στην ώρα του.

Link to comment
Share on other sites

Για τα ωράρια θα πρέπει αυτή την περίοδο να λάβουμε υπόψη και τον καιρό. Από την άλλη το ότι δεν λειτουργεί το self- service για κάποιον που φτάνει Σαντορίνη στις 15.00, είναι πρόβλημα. Σίγουρα μιλάμε και για 1 σαλόνι μείον σε σχέση με το Δήλος (σε πρωινο ταξίδι καλοκαίρι από Πάρο πριν μερικά χρόνια την ένιωθες αυτή τη διαφορά, γιατί αναγκαστικά στοιβαζονταν περισσότερος κόσμος στα εξωτερικά καταστρωματα). Πιστεύω πως εν όψει τριημέρου μπορεί αυτά τα παράπονα να αυξηθούν 

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω πως οι επιβάτες είναι όλοι μέσα και ελάχιστοι κάθονται στα καταστρώματα λόγω καιρού και εποχής.Θα επανέλθω με ντοκουμέντα και αποδείξεις σε αυτά που γράφω..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
16 hours ago, Nikos_Chania said:

Δεν δεξαμενίστηκε, μεθόρμισε στη θέση του για να ξεκινήσει αύριο δρομολόγια στην γραμμή του.

Εκτός δρομολογίων από χθες το βαπόρι. Έδεσε στον Αγιο Διονύση για αποβίβαση και κατόπιν μεθόρμισε στη γωνία στο ντοκ 3, εκεί που ήταν το Δήλος για την ακινησία του.

Έχει δεξαμενισμό 2-13 Απρίλη στην Πειραιάς Ι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Blue Star Patmos μεθόρμισε χθες από το Πέραμα στο λιμάνι του Πειραιά και το μεσημέρι επέστρεψε στα δρομολόγια του στη γραμμή των Δωδεκανήσων. Να σημειώσω ότι βάφτηκε και το banner "SAILING TOGETHER TO THE SUSTAINABLE SIDE OF LIFEστις μπάντες του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

  

16 hours ago, margaritis24 said:

Το Blue star Patmos  εδεσε στη Ακτη Τζελεπη  με τη πλωρη προς τα μεσα στη παλια θεση του Thunter

Ας δούμε το Blue Star Patmos δεμένο στην Ακτή Τζελέπη με τη πλώρη προς τα μέσα και να κάνει παρέα στο Thunder. Το πλοίο έδεσε σε αυτή τη θέση μιας και χθες έβαζε το πλωριό δεξιό MES

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Θάνατος επιβάτη του Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Patmos στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, ότι ημεδαπός επιβάτης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ" Ν.Π.12119, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο εντός του πλοίου και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Μετά τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Πειραιά, ο επιβάτης παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό νοσοκομείο Πειραιά 'ΤΖΑΝΕΙΟ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο ανωτέρω ημεδαπός είχε επιβιβαστεί από ν. Τήλο για Πειραιά.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό το ποστ πρέπει να μπεί σε αυτό το τόπικ ή στο τόπικ για το λιμάνι της Ανάφης. 

Ταξίδεψα φέτος με το πλοίο προς/από την Ανάφη. Σε γενικές γραμμές το πλοίο είναι αρκετά καθαρό, το πλήρωμα πολύ ευγενικό και κάνει ότι μπορεί για να κρατάει το πλοίο σε καλή κατάσταση, συνεπές στα ωράρια του (ακόμα και το Δεκαπενταύγουστο). 

Θέλω να μοιραστώ με τα υπόλιπα μέλη του φόρουμ κάποιες σκέψεις που έκανα με αφορμή του ταξίδι μου στην πανέμορφη Ανάφη.

Άφιξη του βαποριού στην Ανάφη ξημερώματα 14 Αυγούστου (το ίδιο έγινε και στις 7 και στις 19 του μήνα). Στο νησί δεν υπάρχει λιμενικός σταθμός, άρα δεν υπήρχε και λιμενικό να ρυθμίσει την κίνηση στο λιμάνι. Μόλις το πλοίο έχει αρχίσει να φαίνεται καλά ερχόμενο από τη Σαντορίνη και 10-15 λεπτά πριν το πλοίο φτάσει στην Ανάφη εμφανίζονται 2-3 κάτοικοι (ίσως επιφορτισμένοι απ' το δήμο με αυτή τη δουλειά) και φτιάχνουν μια στοιχειώδη ουρά για την επιβίβαση των οχημάτων στο πλοίο. Μέχρι εδώ όλα καλά, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα μικρό νησί των 200 ανθρώπων. 

Μόλις το πλοίο κατεβάσει τους επιβάτες αρχίζει η επιβίβαση των επιβατών για τον Πειραιά και τα ενδιάμεσα λιμάνια. Αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που το πλοίο ξεφορτώνει ακόμα οχήματα. Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν, αναρωτιέμαι πόσο ασφαλές είναι κάτι τέτοιο; Πότε θα συμβεί το ατύχημα και μέχρι πότε οι εταιρίες θα υπολογίζουν τα δρομολόγια τους με στάσεις των 15-20 λεπτών στα ενδιάμεσα λιμάνια; 

Edited by Ssiap21
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πάμε να δούμε και την επίσημη ενημέρωση του ΛΣ για το συμβάν του περασμένου Σαββάτου στο Blue Star Patmos. Ακολουθεί το ακριβές κείμενο:

 

 

 

 

 

Σας ψάρωσα ε? Προφανώς και δεν υπάρχει κείμενο γιατί το ένδοξο Λιμενικό Σώμα, για ένα γεγονός που επέφερε μεγάλη κινητοποίηση και τετράωρη καθυστέρηση στο πλοίο, θεώρησε πως δεν χρειάζεται να ενημερωθεί το επιβατικό κοινό. Άξιοι του μισθού τους. Όχι αυτού που παίρνουν από το ΛΣ :rolleyes:.

 

Αντίθετα, θεώρησαν σημαντικό να μάθουμε πως το Λιμεναρχείο Νέας Μηχανιώνας κατέσχεσε 12 κιβώτια σαφρίδια :D:D

 

Quote

Μετά από αλιευτικούς ελέγχους που διενήργησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας, απογευματινές ώρες χθες, στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός δημόσιου ψυκτικού θαλάμου, δώδεκα (12) ιχθυοκιβώτια συνολικού βάρους ενενήντα έξι (96) κιλών, με ιχθύες του είδους “TRACHURUS SPP” (σαφρίδι)

 

Πόσο για γέλια είναι, πραγματικά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...