Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

:blink: τρομακτικες οι κλισεις που παιρνει στην μπουκα του λιμανιου :o τελικα αξιζουν πολλα μπραβο τα πληρωματα των πλοιων που πηγαν κατω,καθως οπως φαινεται ειχαν να αντιμετωπισουν και ασχημες καιρικες συνθηκες.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 650
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

σορρυ αλλα η πληροφορια ηταν λαθος ως προς το πλοιο που χτυπησε μονο...

αυριο το πρωι φευγει για συρο.....

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

H ανακοινωση της Eλληνικης Aκτοφυλακης για τη προσκρουση των τριων πλοιων

Aπογευματινές ώρες χθες στο νότιο λιμένα της πάτρας κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του πλαγιοδετημένου F/B «OLYMPIC CHAMPION» N. Xανίων 29, με 93 επιβάτες και 53 οχήματα, λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών, προσέκρουσε αρχικά με την πρυμναία δεξιά πλευρά του στην προβλήτα και ταυτόχρονα το μέσο του ήρθε σε επαφή με τα κιγκλιδώματα της αριστερής βαρδιόλας της γέφυρας του παραβεβλημένου F/B «EUROPA PALACE» N. Hρακλείου 34.

στη συνέχεια το «OLYMPIC CHAMPION» προσέκρουσε με την πρυμναία του πλευρά στο παραβεβλημένο F/B «SUPERFAST II» N.π.11930, προκαλώντας του εσωκοίλωμα στην αριστερή εξωτερική πλευρά του, σε ύψος περίπου 10 μ. από την ίσαλο γραμμή.

το «EUROPA PALACE» είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο χθες στις 23.59 με προορισμό τη Bενετία, ενώ το «SUPERFAST II» έχει προγραμματισμένο δρομολόγιο σήμερα στις 18.00 με προορισμό το Mπάρι Iταλίας.

Aπό το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε ρύπανση της θάλασσας.

Tο Kεντρικό λιμεναρχείο πάτρας απαγόρευσε τον απόπλου και στα τρία πλοία μέχρι να επιθεωρηθούν από το Nηογνώμονα που τα παρακολουθεί και προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης και ισχύος των πιστοποιητικών τους.

στη συνέχεια το «EUROPA PALACE» μετά από προσκόμιση πιστοποιητικού επιθεωρήσεως από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης και τα πιστοποιητικά του σε ισχύ απέπλευσε προς εκτέλεση του δρομολογίου του.

Tο δρομολόγιο του «OLYMPIC CHAMPION» από πάτρα για Hγουμενίτσα – Aνκόνα Iταλίας ακυρώθηκε, ενώ οι επιβάτες του πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

Το βαποράκι πήγε Σούδα, ξεκίνησε εκεί τις εργασίες επισκευής αλλά το λιμεναρχείο επικαλούμενο λόγους ασφαλείας τις σταμάτησε. Έτσι απο σήμερα, ο ολυμπιονίκης είναι στο νεώριο στη Σύρο.

Link to comment
Share on other sites

Η Τσαμπιονάρα, μετά την ταλαιπωρία της στην Σούδα... Δεμένη στο ΝΕΩΡΙΟΝ της Σύρου, λίγες ώρες μετά την είσοδο του σε αυτό.

gallery_2463_109_397657.jpg

Edited by Nissos Mykonos
Link to comment
Share on other sites

Από όσο καταφέρει να μάθω υπάρχει ένα βαθούλωμα στη δεξια πλευρα, που ξεκιναει περιπου εκει που είναι οι διαγώνιες λουρίδες του σινιάλου της ANEK μέχρι το τελείωμα της πρύμης στο ύψος που τελειώνει το κόκκινο χρώμα των ύφαλων και ξεκινάει το άσπρο

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν επιτρέπεται να ανεβάσω φωτογραφία. Το βαθούλωμα ξεκινάει από πρύμα, από εκεί που ξεκινάει το ducktail και συνεχίζει για καμμιά 10αρια μέτρα προς πλώρα... έχει πιάσει και στο κόκκινο χρώμα και στο λευκό.... στο διαδίκτυο υπάρχουν φωτογραφίες...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Olympic Champion χθες κατά τις 13:30 είχε μεθορμίσει στον Άγιο Διονύσιο, έτσι ώστε να ξεκινούσε δρομολόγια πάλι στη γραμμή του Ηρακλείου. Το μεσημέρι υπήρχε ένας γερανός του δίπλα του, όπου έβαζε βαρελάκια στο πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Αν και έχει περάσει κάτι λιγότερο από ένας μήνας να και το σχετικό βίντεο, από την άφιξη του πλοίου στην Ερμούπολη της Σύρου για την επιδιόρθωση της ζημιάς.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο και σε Full HD.

Edited by Nissos Mykonos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ταξιδακι πριν λιγες ημερες (29/2) με το πλοιο απο Πειραια-Ηρακλειο και παρολο που με εχουν καλυψει πληρως proud kai polmyt σε προηγουμενα ποστ θελω να πω την προσωπικη μου αποψη. Να σημειωσω οτι ειναι πρωτη φορα που ταξιδεψα με το συγκεκρυμενο πλοιο και απο οτι φανηκε δεν θα υπαρξει δευτερη.

Ξεκιναω κατα την επιβιβαση στο πλοιο..ανεβαινοντας τις κυλιομενες σκαλες μου ερχοταν πολυ εντονη η λεγομενη "καραβιλα" που η αληθεια ειναι οτι ειχα να το νιωσω αυτο απο τοτε που ειχα μπει τελευταια φορα στο Νταλιανα. Μεχρι να βρω μια ακρη για το που θα κατσω να βολευτω (δεν ειχα καμπινα, που λεφτα) ψιλοχαθηκα με αποτελεσμα να γυρναω και να βρισκομαι συνεχως στο ιδιο μερος.Τοτε λοιπον κατεφυγα στο πλανο του πλοιου οπου και διαφωτησε πληρως.

Αφου τελικα βρηκα που ηταν τρυπωμενες κυριολεκτικα οι αεροπορικες δυστυχως δεν εκατσα καθως τις ειχε καβατζωσει η Ελληνικα αστυνομια για τη μεταφορα πιθανον κρατουμενων.

Οχι οτι θα καθομουν τελικα...αεροπορικα καθισματα παλαιου τυπου.

Οι φθορες εσωτερικα κανουν μπαμ με αποκορυφωμα για εμενα αν θυμαμαι καλα στις σκαλες αναμεσα στο ντεκ 8 με 9 που πηγα να πιαστω απο τα μεσαια καγκελα και παραλιγο να ερθω ανασκελα.Ο λογος ειναι οτι ειχαν λασκαρει οι βιδες και επαιζε το καγκελο λες και ηταν χορευτρια του οριενταλ.

Απο κοσμο αν δεν ηταν οι φανταροι και 1-2 σχολεια δεν θα ειχε ιδιαιτερη κινηση ενω απο φορτηγα οσο καταφερα να δω, ικανοποιητικη.

Οπως διερωτηθηκαν και οι προλαλησαντες, οταν πιανει πρωτοκολλο που πανε ολοι αυτοι οι επιβατες? Πασχει σημαντικα σε κοινοχρηστους χωρους.. Θεωρω οτι το πλοιο εσωτερικα εχει φτιαχτει πολυ ανορθοδοξα και δεν ειναι καθολου λειτουργικο.

Αφου το ριμαξα το πλοιο με την κακια μου :P ας πω και 1-2 θετικα πραγματακια.. Το πλοιο εξωτερικα πιστευω οτι ειναι το πιο ομορφο απο τα αλλα δυο στην γραμμη. Επισης μαρεσε η σχετικα γρηγορη μανουβρα το πρωι στο Ηρακλειο και φυσικα ο γυρος σουβλακι που φτιαχνεται στο εξωτερικο μπαρ!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ταξιδέψαμε με το πλοίο 27/4 για Ηράκλειο. Δυστυχώς άργησα να φύγω από τη δουλειά και χάσαμε την κρουαζιέρα με το δρομολόγιο του Πρέβελης :lol: έτσι φύγαμε με τον Ολυμπιονίκη...Πήραμε κρεββάτι σε καμπίνα η οποία ήταν πεντακάθαρη όπως και η τουαλέτα της. Δεν μπήκε κάποιος άλλος στην ίδια καμπίνα οπότε είχαμε μια σχετική ησυχία. Οπως λέει και ο φίλος NIKOSNAXOS πιο πάνω υπάρχει πάρα πολύ έντονη η μυρωδιά της "καραβίλας" όταν επιβιβάζεσαι, όπως υπάρχει και πολύ έντονη μυρωδιά πετρελαίου όταν κάθεσαι στο πρυμιό ανοιχτό κατάστρωμα που βλέπει τους καταπέλτες, μάλλον κάποιο εξαεριστικό θα έφταιγε. Φύγαμε με καθυστέρηση μισής ώρας στις 22.00 αλλά φτάσαμε στο Ηράκλειο κανονικά στις 5.30...Το πλοίο δεν το γύρισα για να έχω άλλες εντυπώσεις καθώς ήμουν πολύ κουρασμένος, αφού έφυγα από τη δουλειά κατευθείαν για το λιμάνι και κυριολεκτικά ξεράθηκα στον ύπνο. Εντύπωση μου έκανε πάντως ότι δεν αισθάνθηκα καθόλου θόρυβο ή κραδασμό μέσα στην καμπίνα λες και δεν δούλευαν οι μηχανές του !!!

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω τώρα που το θυμήθηκα, ότι πρέπει να βελτιωθεί το σύστημα ανακοινώσεων, αφού τόσο στο Olympic Champion όσο και στο Λατώ δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου μέσα στις καμπίνες !

Link to comment
Share on other sites

Ε ας μην είμαστε και υπερβολικοί τώρα..... Καράβι είναι, όχι καπηλειό "άντε πήγε η ώρα τρεις και κλείνουμε". Ναυτικοί όχι ταβερνιάρηδες. Άλλο πράγμα η διακριτική ενημέρωση για την άφιξη του πλοίου, και άλλο "τους βάζουμε τις φωνές για να ...ξεκουμπιστούν και να την κάνουμε". Εξ άλλου από όσα γνωρίζω, υπάρχει η δυνατότητα στον επιβάτη και μάλιστα χωρίς έξτρα χρέωση, να μην ξυπνήσει με την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι τα χαράματα, αλλά να παραμείνει και επί δίωρο - τρίωρο, να πάρει και το πρωινό του και μετά να αποβιβαστεί.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...