Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Δύο παλιές φωτογραφίες, εν έτη 2004, ένα κρύο μεσημέρι του Σεπτεμβρίου είχα την τύχη να πετύχω τις αφίξεις των Normandie και Pride of Le Havre. Που να φανταστώ τότε ότι αυτές οι φωτογραφίες θα μου φαινόταν χρήσιμες. :D

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Επειδή αυτές τις ημέρες έχουν ανέβει αρκετές ηλιόλουστες φωτογραφίες πιστεύω είναι ευκαιρία να σας δροσίσω λίγο. :P Πιθανόν να ακούσατε για την κατάσταση που επικρατεί στα Νοτιοανατολικά της Αγγλίας. Δεν πτοούμαστε και παντώς καιρού βρίσκουμε χρόνο και κουράγιο για μια φωτογραφία..Έτυχα λοιπόν στην αναχώρηση του Mont St Michel με προορισμό το Caen, ενώ περνούσε μπροστα απο το Southsea Castle. Είδαμε επιτέλους και μια άσπρη μέρα! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Είναι καιρός να δώσουμε λίγη ζωντάνια στα Διεθνή θέματά μας. :D

Απόγευμα και επιστρέφοντας τις δουλιές στο πανεπιστήμιο, είχα φροντίσει να δώ την ώρα αναχώρησης του Pont Aven προς Santander ώστε να ικανοποιησω την επιθυμία του καλού συντρόφου NHSOS XIOS. Το πλοίο αναχωρεί μια φορά την εβδομάδα είτε στις 11.00 είτε στις 17.00. Σήμερα το πέτυχα τελέυταία στιγμή πριν βγεί μέσα απο το λιμάνι και βρεθεί στο πέρασμα που πρέπει να ακολουθήσει κάθε πλοίο ώστε να βρεθεί στα ανοιχτά. Δυστυχώς ο ήλιος έδυε, το πλοίο ερχόταν απο τα δυτικά και τον είχα κόντρα. Για αυτό να με συγχωρείτε για την ποιότητα μερικών φωτογραφιών του Pont Aven.

Όσο το Pont Aven περνούσε απο μπροστά μας είχε άφιξη ένα απο τα 2 hovercraft που κάνουν τη γραμμή Southsea - Ryde (Isle of Wight). Εκείνη τη στιγμή έφτανε το Island Express περνώντας πίσω απο το Pont Aven.

Πηγαίνοντας λιγο πιο πέρα εκεί που σταματάνε τα hovercraft είδα ότι στη μπούκα του περάσματος για να μπει/βγει ένα πλοίο απο το λιμάνι περίμενε το Βretagne. Mόλις απομακρύνθηκε το Pont Aven, μετά απο λίγη ώρα περνούσε απο μπροστά μας η "posh" κυρία με την υφωμένη μύτη. Αυτή έλειπε απο το album μου. Επόμενη άφιξη απο hovercraft ήταν το σχετικά καινούργιο Solent Express to οποίο απόκλινε της πορείας του λόγω του ανέμου και έφτασε να μας κοιτάει κατάματα.

Περίμενα την αναχώρηση του ώστε να φύγω και εγώ, αφου πρώτα πέρασε μια φορτηγίδα (?) που σύμφωνα με το όνομα της χωριζόταν στα 3. Ελπίζω να μην συμβαίνει στα αλήθεια! Least but not last η φρεγάτα του βασιλικού ναυτικού HMS Lancaster η οποία έκοβε βόλτες κάνοντας κάποιες έρευνες/εκπαιδεύσεις.

Αν διαβάσατε όλο το ποστ τότε έχετε 3 βιντεάκια δώρο.

για το Isle of Wight που φαίνεται ακριβώς απο πίσω

Next stop... Spain :)

Edited by thanosp
Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που σας άρεσε το δελτίο, όρεξη να έχετε να βλέπεται! :D Ομολογώ πως κατέβηκα στη παραλία μόνο για το Pont Aven και τελικά βρέθηκα να θαυμάζω τα hovercraft για ακόμη μια φορά. Κάθε φορά που τα παρατηρώ είναι σαν να ειναι η πρώτη φορά. Η ευκολία που βγαίνουν απο τη θάλασσα και σταματάνε στη στεριά είναι αξιοσημείωτη.

Όντως NHSOS XIOS, το Pont Aven δεν με ενθουσίασε εξωτερικά. Ελπίζω κάποια άλλη στιγμή να το πετύχω σε καλύτερη στιγμή/μέρος. Ίσως να δείχνει καλύτερα τότε!

Πάντως στην Ελλάδα τα μόνα hoverctaft που γνωρίζω πως υπάρχουν είναι αυτά του πολεμικού ναυτικού που είχε τύχει να δω απο κοντά σε μια παραλία της Καβάλας, κατα την διάρκεια ναυτικής εβδομάδας, όταν είχαν πρωτοέρθει στη χώρα μας. Πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
..Όντως NHSOS XIOS, το Pont Aven δεν με ενθουσίασε εξωτερικά. Ελπίζω κάποια άλλη στιγμή να το πετύχω σε καλύτερη στιγμή/μέρος. Ίσως να δείχνει καλύτερα τότε!...

Εγω στο ταχυδρομείο πετάχτηκα να στείλω ένα δέμα, πήρα τη φωτογραφική να βγάλω ένα μαγαζί που κάηκε χθές, θυμήθηκα οτι έιχε αναχώρηση σήμερα το Pont Aven, και τελικά έκατσα 2 ώρες να χαζέβω τα πλεούμενα. :D Το σημείο ήταν ένα απο τα αγαπημένα μου και ίσως το καλύτερο για να καθίσεις να παρατηρήσεις τις κινήσεις των πλοίων. Ο καιρός χάλια βέβαια, το κλασσικό αγγλικό καλοκαίρι, δηλαδή συννεφιά.. :mad:

Έχουμ και λέμε λοιπόν, την είσοδο στην Haslar Marina 2 αγωνιστικών ιστιοπλοικών του GBR99 και του GBR32 με τίτλους Boss και Kingdom of Bahrain αντίστοιχα. Ταυτόχρονα αναχωρούσε το αμφίπλωρο St. Helen για το Isle of Wight.

Μετά απο λίγο είχε αναχώρηση το Agulhas Stream με τον βολβό σχεδόν έξω να σκίζει όμορφα το νερό, φορτωμένο με αρκετά κοντέινερ και να μας αφήνει σιγά σιγά πίσω του. Αμέσως απο πίσω ερχόταν το Pont Aven. Αυτή τη φορά είχα την ευκαιρία για μερικά κοντινά. Οι επιβάτες στα ανοιχτά καταστρώματα πίσω απο τους ανεμοθώρακες με τις πλαστικές καρέκλες να έχουν βολευτεί προς το παρών. Οι πιο προνομιούχοι άραζαν στο μπαλκονάκι της καμπινας τους ενώ η φτωχολογιά :P στα καταστρώματα της πρύμνης. Μέσα σε ένα λεπτό με είχε προσπεράσει για να συνεχίσει το 24ωρο ταξίδι προς Ισπανία.

Last but not least, το ανεφοδιαστικό Whitonia με τον καπετάνιο στη γέφυρα και με προορισμό το Southampton ώπου εδρεύει πέρασε και αυτό.

Πεινασμένος και με τον ενοχλητικό αέρα να μου έχει σπάσει τα νεύρα γύρισα σπίτι. Οφείλω να πω πως αυτή τη φορά απο κοντά μου φάνηκε πιο ωραίο το πλοίο με αρκετούς εξωτερικούς χώρους, εφόσον έχει και καλό καιρό για να μπορείς να βγείς έξω. Απέχει πολύ απο τα κουτιά που μας περιέγραψε ο φίλος Nick the Greek πιο πάνω. Να συμπληρώσω τα σημάδια που έχει λίγο πιο πάνω απο την ίσαλο γραμμή και υποδεικνύει τα σημεία που θα πρέπει κάποιο ρυμουλκό να το προσεγγίζει. Δεν το είχα παρατηρήσει μέχρι τώρα σε κάποιο άλλο πλοίο!

Αυτά απο εμένα. Καλή σας νύχτα. :)

Edited by thanosp
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λόγω του ανορθόδοξα καλού καιρού των τελευταίων ημερών οι βόλτες στη παραλία είναι ένα must! Οπότε χθες και σήμερα είχαμε τις παρακάτω αξιόλογες διευλεύσεις.

Κυριακή 20/9. Τα Hovercraft πηγαινοερχόταν και πέτυχα την αναχώρηση του Freedom 90 ενώ ταυτόχρονα ένας απο τους πιλότους του λιμανιού, το Pilot #1 πήγαινε προς την έισοδο του Portsmouth Roads για παραλαβή και καθοδήγηση κάποιου πλοίου. Μετά απο λίγο είχαμε την άφιξη του Commodore Goodwill που έπλεε με χαμηλή ταχύτητα πιστά εντός των ορίων που θέτουν οι πράσινοι και κόκκινοι φάροι.

Με την έλευση του Goodwill είχαμε αναχώρηση για το εκπαιδευτικό του ταξίδι το TS Royalist επανδρωμένο με ναυτικούς δόκιμους και οι οποίοι για μια εβδόμαδα θα βρίσκονται μέσα στο πλοίο. Το πέρασμα μπροστά απο το Spitbank Fort μας μεταφέρει σε άλλες εποχές.. ;)

Δευτέρα 21/9. Αναχώρηση του Cote D'Albatre προς το Le Havre. Το πλοίο είναι ιδιοκτησίας LD Ferries, με μεγάλα γράμματα η σελίδα της εταιρίας στα πλαινά του πλοίου και με μέτριο αριθμό επιβατών να διακρίνεται στους εξωτερικούς χώρους..

Εις το επανιδείν με ενδιαφέρουσα κίνηση, και καλό χειμώνα να εχουμε! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Με την αναμονή της επιστροφής σε λίγες μέρες στην Ελλάδα για λίγη ξεκούραση να αποχαιρετήσω το διεθνές δελτίο για αυτό το χρόνο με κάποιες εικόνες.

Τέλη Σεπτέμβρη και με τον καιρό να μας χαρίζει όμορφες ηλιόλουστες μέρες πέτυχα την αναχώρηση του Mont St. Michel και μετά απο λίγο να ακολουθεί το Normandie Express.

Ερχόμενοι στις μέρες μας, η βροχή και ο αέρας έδωσαν τη θέση τους στο κρύο και μαζί την ευκαιρία για κάποιες τελευταίες φωτογραφίες του έτους. Σάββατο μεσημέρι στο Old Portsmouth με θέα τα Spirit of Gosport και The Portsmouth Queen να πηγαινοέρχονται μεταξύ του Portsmouth και του Gosport, μια απόσταση 400 μέτρων περίπου. Στη συνέχεια έχουμε την πρόσδεση του Portsmouth Queen και του FastCat Ryde στις προβλήτες τους προς αποβίβαση/επιβίβαση των επιβατών, με θέα το HMS Warrior και άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις. Μεγαλώνοντας το πλάνο περιλαμβάνουμε και τον Spinnaker Tower, την μικρή μαρίνα και ένα δείγμα ουράνιου τόξου.

Αυτά για φέτος και του χρόνου με υγεία Διεθνές δελτίο, με περισσότερους προορισμούς. :)

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ευκαιρία να συνεισφέρω στο παρών θέμα μετά απο καιρό για να βοηθήσω και τους Nick the Greek και NHSOS XIOS ενάντια της επιδρομής των Μάικονος αγοριών του φόρουμ :P

Κυριακή μεσημέρι και ευκαιρία για μια βόλτα στη παραλία μιας και ο καιρός τις τελευταίες μέρες είναι άκρως καλοκαιρινός. Πρώτη συνάντηση της ημέρας με ένα ξαδερφάκι του HS6, το Normandie Express αναχωρώντας για Γαλλία , μας προσπέρασε. Μετά απο λίγα λεπτά πέρασαν διαδοχικά απο μπροστά τα νέα αποκτήματα της Wightlink. Ξεχάστε τα κίτρινα Fast Cat καθώς την θέση τους έχουν πάρει τα Wight Ryder I και Wight Ryder II. Αφότου απολαύσαμε ένα υπέροχο fish n' chips με παγωμένη lager στην επιστροφή πέτυχα για πρώτη φορά εισερχόμενο στο λιμάνι το Pride of Bilbao με την αρκετά ψηλή γέφυρά του το οποίο μας προσπέρασε και εισήλθε στο ενδότερα. Στην τελευταία φωτογραφία, το πέτρινο κτίσμα στα δεξιά (Round Tower) είναι και το αγαπημένο μου σημείο για φωτογράφιση αφού βρίσκεσαι σε ανάσα αναπνοής απο τα διερχόμενα πλοία. Γενικά σε όποιο σημείο της παραλίας και να βρεθείς το θέαμα είναι το ίδιο όμορφο.

Και ενώ όλα τα παραπάνω διαδραματίζονταν στα δυτικά του Portsmouth, στα ανατολικά η κατάσταση είναι πιο ήσυχη με κύρια κίνηση συνήθως ιστιοφόρα και ταχύπλοα. Σε αυτή τη μεριά βρίσκεται και το Hayling Island, ένα μικρό νησάκι στο οποίο για να πας με αυτοκίνητο απο το Portsmouth χρειάζεσαι περίπου 20-25 λεπτά ενώ οι πεζοί έχουν την δυνατότητα να μεταφερθούν στο απέναντι υπερ-τέρμιναλ :D με το μικρό επιβατηγό Pride of Hayling. Μεταφέρονται μόνο πεζοί επιβάτες και τα ποδήλατά τους τα οποία τα βάζουν σε ειδικές θέσεις μπροστά στη πλώρη.

Για το τέλος, δώρο μια φωτογραφία που ομορφαίνει την φυσική βρωμιά και την ανθρώπινη παραμέληση.

Εις το επανιδείν. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ας ξεσκονίσουμε λίγο το παρών θέμα. Πραγματοποιώντας λοιπόν μια μεγάλη βόλτα στη παραλία ελπίζοντας να πετύχω τίποτα φρέσκο απο κίνηση, λίγο πριν το τέλος είχα την ευτυχία να πετύχω την επιστροφή του HMS Ark Royal (R07). Είναι το πέμπτο της σειράς class Invincible light aircraft carrier του βρετανικού πολεμικού ναυτικού. Απο που επιστρέφει δεν γνωρίζω απλά το μόνο που ξέρω είναι οτι η βάση του είναι στο Portsmouth. Ενώ έμπαινε στο δίαυλο του Portsmouth 3 ρυμουλκά, τα Bustler, Powerful και Reliable έβγαιναν για το συνοδέψουν.

Μετά την παραλαβή, όλοι μαζί συνέχισαν να εισέρχονται στο εσωτερικό του λιμανιού. Ερχόμενοι πιο κοντά πέρασε απο μπροστά μας με την επιβλητική πλώρη του. Δευτερόλεπτα μετά μας είχε ήδη προσπεράσει με όλη του την παρέα.

Καλό καραβολατρικό χειμώνα απο το Portsmouth. B)

Edited by thanosp
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Πριν μια βδομάδα χρειάστηκε να περάσω απέναντι στο Gosport οπότε η καλύτερη λύση ήταν με τα μικρά καραβάκια που κάνουν το δρομολόγιο και σου γλυτώνουν ~10 μίλια οδήγηση (όχι πως έχω και αυτοκίνητο :P ). Το όλο crossing διαρκεί 5 λεπτά maximum. 2 φωτογραφίες πάνω στο The Portsmouth Queen και συγκεκριμένα στο πάνω ανοιχτό κατάστρωμα.

Απο την απέναντι όχθη 2 αξιοσημείωτα πράγματα, πρώτα το HMS Ark Royal το οποίο πλέον έχει αποσυρθεί απο την ενεργό δράση και είναι σε φάση παροπλισμού και αφαίρεσης όλου του σημαντικού εξοπλισμού, εξαιτίας των περικοπών απο την κυβέρνηση. Να σημειωσω ότι πριν απο 2 βδομάδες το πολεμικό ναυτικό άνοιξε το πλοίο στο κοινό για ένα Σ/Κ με αποτέλεσμα να το επισκεπτούν 11,000 άνθρωποι. Ο γραφών, αγρόν αγόραζε εκείνο το Σ/Κ και το διαπίστωσε μετά απο 2 μέρες διαβάζοντας την τοπική εφημερίδα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες το τι ακούστηκε απο το στόμα μου όταν το διαπίστωσα... :angry: .

Το δεύτερο αξιοσημείωτο είναι το HMS Warrior που αποτελεί έκθεμα του Portsmouth Historic Dockyard και είναι ευτυχώς ορατό εν αντιθέση με το HMS Victory.

Αυτά προς το παρών και έπεται συνέχεια με τα backstages. :P

Edited by thanosp
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αφού βρήκαμε λίγο χρόνο ας κάνουμε ενα ρεζουμέ το τι έχει εμφανιστεί κατα καιρούς στο λιμάνι του Portsmouth.

Σε μια απο τις πρώτες εμφανιίσεις το κρουαζιερόπλοιο Discovery αναχωρεί κάτω απο υπέροχες χεμωνιάτικες συνθήκες Μάιο μήνα!

Συνηθισμένος επισκέπτης το Commodore Goodwill

Απογευματινή άφιξη του hovercraft Island Express

Ακόμη ένας γνώριμος του λιμανιού, το Mont St Michel κατά την αναχώρηση απο μια διαφορετική οπτική γωνία απέναντι απο το Gosport. Τον ζηλεύω πραγματικα για τη δυνατότητα που έχει!

Λίγο πριν την δύση και έχουμε άφιξη του Normandie, ενώ κάθομαι στην παραλία μου δίνει την δυνατότητα για μερικά κοντινά.

Ένα καράβι που μας λείπει τον τελευταίο καιρό, το Norman Spirit κάνει την εμφάνισή του. Θα το πετύχω και μια άλλη μέρα λίγο πριν την δύση του ηλίου με την θάλασσα σε απόλυτη ηρεμία. Πέρασε και προχώρησε στα ενδότερα.

Τελευταία παρουσία είναι το Star Pride της Del Monte φέρνοντας κονσέρβες και μπανάνες. :P

Ελπίζω σύντομα με περισσότερες φωτογραφίες και με πιο ηλιόλουστο καιρό!

Edited by thanosp
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ηλιόλουστο καιρό δεν βρήκα ούτε για δείγμα αλλά ευτυχώς βρήκα λίγο χρόνο. Η Del Monte κάθε Σ-Κ μας φέρνει και ένα διαφορετικό πλοίο απο το στόλο της, έτσι για να μην υπάρχει ρουτίνα. Μέχρι τώρα έχω καταγράψει 3.

Όπως είδαμε και στο προηγούμενο ποστ, το Star Pride κάνει συχνές εμφανίσεις.

Σήμερα πέτυχα για πρώτη φορά το Star Leader να προβάλει φορτωμένο πριν μπει στο λιμάνι.

Το τρίτο είναι το Star Care, το οποίο όπως κάθε άλλο "αστέρι" καθώς πλησιάζει στη μπούκα του λιμανιού θα το υποδεχθούν 2 ρυμουλκα και θα το καθοδηγήσουν μέσα στο λιμάνι.

Τα ρυμουλκά που εξυπηρετούν συνήθως τα πλοία είναι τα Guy James και Jack James.

Σύντομα θα ακολουθήσει και στρατιωτικό αφιέρωμα... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Η BAE Systems ανακοίνωσε την κατάργηση 1775 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο απο τις οποίες οι 940 θα είναι στις εγκαταστάσεις της στο Portsmouth. Η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει τις εργασίες ναυπήγησης πλοίων στο Portsmouth και να τις διατηρήσει σκωτσέζικα ναυπηγεία μόνο. Ο μόνος κύκλος εργασιών που θα διατηρηθούν στις εγκαταστάσεις του Portsmouth θα είναι αυτές των επιδιορθώσεων και των συντηρήσεων από το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Τα πρώτα σύννεφα είχαν εμφανιστεί αρχές του 2012 όπου η εταιρεία είχε ξεκινήσει την αναθεώρηση όλων των παραγωγικών της μονάδων.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Βρήκα αυτή τη φωτογραφία στο FB που εξηγεί την ύπαρξη του πλοίου στο Portsmouth. Ο τίτλος μιλάει για ναύλωση. Από ότι έχω δει στο AIS κάνει δρομολόγια μεταξύ Portsmouth - Zeebrugge - Bilbao.

 

 

UN RO-RO's "UND Atilim" chartered to Transfennica departing Portsmouth bound for Zeebrugge 19/10/2014

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 10 months later...

Meet Rita ! Ένα από τα σκάφη της Ben Ainslie Racing (BAR) team καθώς το βγάζουν από το νερό μετά την πρωινή προπόνηση. Η ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας μιας και σε 11 μέρες λαμβάνει χώρα ο επόμενος αγώνας του America's Cup World Series στις Βερμούδες (Bermudas). Οι φωτογραφιες είναι έξω από τα κεντρικά της ομάδας στο Portsmouth.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Στις 19 Ιουλίου άνοιξε το νέο μουσείο που φιλοξενεί το κουφάρι του Mary Rose. Βρέθηκα από σπόντα μέσα στο μουσείο την προηγούμενη βδομάδα και είχα την ευκαιρία να τραβήξω 2-3 φωτογραφίες. Πολύ όμορφο στήσιμο του μουσείου, αξίζει μια επίσκεψη αν βρεθείτε ποτέ προς τα εδώ.

Μια φωτογραφία μου από την πρύμνη.

Μια φωτογραφία της πλώρης που αλίευσα στο twitter.

Το promotional βίντεο του μουσείου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

3 χρόνια μετά, καιρός είναι να ξαναζωντανέψει το παρών τόπικ. Υπάρχει πολύ υλικό να ανέβει, αλλά δεν υπάρχει ο χρόνος. Ας το πιάσουμε αντίστροφα, πρώτα το τι κυκλοφορεί αυτή την περίοδο.

Αρχές του νέου έτους, post festive period κατάθλιψη στο φουλ οπότε ευκαιρία για λίγο θαλασσινό αέρα. Εδώ και κάποιο καιρό έχει ξεκινήσει δρομολόγια από το Portsmouth το Connemara (ex Asterion), ένας παλιός γνώριμος των ελλήνων shipfriends. Το Victoria Pier είναι εντελώς άδειο από ψαράδες οπότε μια καλή ευκαιρία για φωτογραφίες από το σημείο.

Πρώτο ξεπροβάλει το Connemara πίσω από το Round Tower και σιγά σιγά αποκαλύπτεται ολόκληρο, περνάει από την μπούκα του λιμανιού και ανοίγεται προς τον δίαυλο.

Η πλώρη του φαίνεται ταλαιπωρημένη και η πρύμνη του αρκετά άδεια.

Επόμενο έρχεται μετά από λίγο το Mont St Michel το οποίο έχει δει και καλύτερες μέρες, μιας και έχει βγάλει μουστάκι στη πλώρη. Το πλοίο έχει αρκετά μεγάλο όγκο και ίσα που χωράει στο φωτογραφικό φακό. Με τη σειρά του, ανοίχτηκε και αυτό προς τον δίαυλο.

Το πλοίο έχει φορέσει scrubbers εδώ και κάποιο καιρό και έχει πέσει αρκετό χτίσιμο μεταξύ των 2 φουγάρων σε σύγκριση με φωτογραφίες πριν από 10-11 χρόνια. Τα παλαιά φουγάρα δεν χρησιμοποιούνται πλέον και παραμένουν ταπωμένα αν δεν με απατούν τα μάτια μου.

Εις το επανιδείν!

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...