Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μπορει εμεις να εχουμε θαλασσα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι αν καπιος shipfriend βρεθει στη χωρα των βουνων οτι θα μεινει τελειως ξεκρεμαστος απο βαπορια.

Για να δουμε ενα μερος απο το τι κυκλοφορει αυτη τη στιμγη στη Γενευη και στη γυρω περιοχη

Καταρχην στη Γενευη βρισκουμε μαλλον παροπλισμενο το παλιο ποταμοπλοιο GENEVE .

Εκτος απο αυτο υπαρχουν τα HENRY DUNANT(Ερικος Ντυναν ελληνιστι),VALAIS,και LAVAUX.Ολα τα παραπανω καθως και μερικα ακομα κανουν κρουζιερες μεσα στη λιμνη και ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες εχει αρκετο κοσμο.Σε μερικα προσφερεται στην τιμη και φαγητο.

Μεταφερομαστε στην γειτονικη Λωζανη οπου βλεπουυμε το LAUSANNE το οποιο μολις εχει αποπλευσει και απομακρυνεται μεσα σε πυπνη χιονοπτωση.

Σε γειτονικη λιμνη στη Γαλλια και συγκεκριμενα στο Annecy βρισκουμε το LIBELLULE που μοιαζει με μετασκευασμενη παντοφλα και λειτουργει σαν εστιατοριο καθως και τα La Belle Etoile,Savoie και L'Allobroge τα οποια αν κρινω απο την εμφανιση τους μαλλον συνδεουν πολεις στη λιμνη.Στην ιδια λιμνη υπαρχει και ενα καταμαραν σε στυλ Flying Cat το οποιο δυστυχως δεν προλαβα να βγαλω φωτο.

Τελος ας δουμε και ενα θαλασσιο ταξι στη Γενευη.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

To Ε/Γ (σκέτο, όχι Ο/Γ) Leman αναχωρεί από το λιμάνι (:eek:) του Evian-les-Bains που βρίσκεται στην Νότια όχθη της Λίμνης που οι Ελβετοί αποκαλούν de Geneve και οι Γάλλοι Leman, με προορισμό την Λωζάννη. Το δρομολόγιο εκτελείται ανα δίωρο, αλλά δις ημερησίως το καράβι κάνει και την άγονη Λωζάνη-Montreux-Ouchy-Evian. Ανύπαρκτα λιμάνια, κακοί καιροί, λίγοι επιβάτες, δράμα σας λέω :P. Μέχρι που σκέπτομαι μήπως βάλουμε ιδέες στον Καπετάν-Μάκη ή τον Απόστολο Βεντούρη, να πάρουν μέρος σε κανένα διαγωνισμό, να βάλουν Δημητρούλα ή Αίολο στη γραμμή, να ανασάνει ο κόσμος.

Link to comment
Share on other sites

GE, επειδη μου φαινεται οτι δεν εισαι τακτικος επιβατης της γραμμης:D, Ouchy και Lausanne ειναι το ιδιο πραγμα το Ouchy ειναι το Πασαλιμανι της Λωζαννης. Εκτος απο τα παραδοσιακα πλοιαρια, οι Ελβετοι διαθετουν και ταχυπλοα(απο προπερσινο μου ταξιδι για να επιθεωρησω κατι παραλιμνια κτηματακια της Μονης Βατοπαιδιου:P) που κανουν το ταξιδι απο Ελβετια σε Γαλλια και πισω πολες φορες την ημερα μια και υπαρχει αρκετος κοσμος που ζει Γαλλια και δουλευει στα ανθρακωρυχεία της Ελβετιας:D. Ειδικα το ΠΣΚ, υπαρχουν παμπολλα δρομολογια και για Vevey, Yvoire, Nyon, Villeneuve και πολλα αλλα μερη.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Πάμε σε μια σύντομη επίσκεψη στο μέρος που σε περίπτωση που διαλυθεί η χώρα θα μεταφερθεί σύσσωμο το ελληνικό κοινοβούλιο :D, στην πολύπαθη και φτωχομάνα Γενεύη :P. Όπως έχει πει και ο polmyt παραπάνω, για λίμνη κάτι κουνιέται από κίνηση. Βλέπουμε λοιπόν το Morges(προάστειο της Λωζάννης) να αναχωρεί ενω το Henry Dunant αναμένει την επόμενη αναχώρηση του στο Quai du Mont-Blanc. Στην απέναντι πλευρά, στο Promenade du Lac το κομψό Savoie(Σαβοία είναι η παρακείμενη στη λίμνη Γαλλική επαρχία), περιμένει τους επόμενους του πελάτες για μια ακόμη μίνι κρουζιέρα στη λιμνη Leman.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...