Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/13/1240736.htm

Στα αβαθή του νότιου λιμενοβραχίονα του λιμένα Λαυρίου προσάραξε, σήμερα το πρωί, το Ε/Γ πλοίο ALKIONI, σημαίας Παναμά, κατά τον απόπλου του, χωρίς επιβάτες και με 11μελές πλήρωμα, με προορισμό τη Χαλκίδα, προς δεξαμενισμό.

Από την προσάραξη προκλήθηκε εισροή υδάτων στη δεξιά πρωραία δεξαμενή έρματος του πλοίου, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ρύπανση της θάλασσας και ζημιές στο λιμενοβραχίονα.

Το πλοίο αποκολλήθηκε ρυμουλκούμενο από το ρυμουλκό ΜΑΤΣΑΣ ΣΤΑΡ Ν.Π. 9035 και παραμένει σε ασφαλές σημείο εντός του λιμένα.

Από τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου διενεργείται προανάκριση και απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Τελικα ο Λελακης μπορει να παρει ενα βαπορι και να το δουλεψει νορμαλ χωρις προβληματα? Μαλλον οχι. Και τη Blue Star να του δωσουνε ειναι ικανος μετα απο λιγο να τη φουνταρει μου φαινεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ- Τ/Χ «ΑΛΚΥΟΝΗ» στο Βόλο στις 18/08/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Στις 18/08/2010, η Λιμενική Αρχή Βόλου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ- Τ/Χ «ΑΛΚΥΟΝΗ» Ν.Π. 12000, ότι είχε παρουσιαστεί βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Σποράδων, εκτελώντας εγκεκριμένο δρομολόγιο από Σκιάθο προς Βόλο, με 360 επιβάτες.

Το «ΑΛΚΥΟΝΗ» συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε αυτοδύναμα στο Βόλο στις 01:15 αντί της προγραμματισμένης 23:40, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες του, ενώ από την τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Το προγραμματισμένο δρομολόγιο σήμερα στις 08.15 από Βόλο προς Σκιάθο και επιστροφή παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν με άλλα πλοία της γραμμής, κατόπιν μέριμνας της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΕΛ η βλάβη ήταν διαρροή νερού ψύξης στη πλωριαία δεξιά μηχανή

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Περορισμένη φωτιά σήμερα στο Αλκυόνη

Μικρής έκτασης πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο του Ε/Γ-Ο/Γ Αλκυώνη

NAFTEMPORIKI.GRΚυριακή, 31 Ιουλίου 2011 10:31

Mε καθυστέρηση κατέπλευσε τα μεσάνυχτα (στις 00.02, αντί προγραμματισμένης 22.50) στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΛΚΥΩΝΗ» Ν.Π. 12000, στο οποίο νωρίτερα εκδηλώθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά στο δεξιό μηχανοστάσιο ενώ εκτελούσε το δρομολόγιό του από Σκόπελο με 512 επιβάτες.

Η φωτιά κατασβέστηκε από το πλήρωμα του πλοίου και μετά τον κατάπλου του πλοίου, μέλη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων επιβιβάστηκαν σε αυτό προκειμένου να επιθεωρήσουν και να διαπιστώσουν την αιτία της πυρκαγιάς. Όπως διαπιστώθηκε, η πυρκαγιά είχε προέλθει από το σημείο εξαγωγής καυσαερίων της 2ης κύριας μηχανής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την διαπίστωση και αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Ιδού και το σχετικό link

Link to comment
Share on other sites

  • 10 years later...
1 hour ago, Panagia Ekatontapiliani said:

 

Καλά κρασιά!!! Το πλοίο ακόμη και στα δοκιμαστικά φαινόταν ότι έχει πρόβλημα δεν κινήθηκε ποτέ με ταχύτητες ταχυπλόου και με το ζόρι έπιασε 18 κόμβους!!!

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

απορώ πραγματικά. τόσο καιρό είχε που υποτίθεται ειναι κόσμος μέσα και έκαναν εργασίες. 

απο την άλλη μετά από τόσα χρόνια παροπλισμού και έχοντας πριν περάσει από τη ΝΕΛ δεν ξερω τι θα μπορούσε να περιμένει κανεις 

Link to comment
Share on other sites

Σας ενημερώνουμε ότι η MAGIC SEA FERRIES αναστέλλει την έναρξη των δρομολογίων του πλοίου της CAT I από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σποράδες έως 07 /07/ 2022.

Η ακύρωση των εισιτηρίων πραγματοποιείται απευθείας από το σύστημα διανομής με ταυτόχρονη πίστωση της αξίας τους στο υπόλοιπο  του πρακτορείου σας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βλάβη στο καταπέλτη του E/Γ-Y/Γ «CAT I» στο λιμάνι Αγ. Κωνσταντίνου πριν τον απόπλου για λιμένες Σκιάθου -Σκόπελου-Αλοννήσου, με 308 επιβάτες και 58 αυτοκίνητα. 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

άσχημο απρόοπτο αλλά αναμενόμενο γιατί έχει "παρελθόν" το ταχύπλοο

κριμα για την ταλαιπωρία των επιβατών, δεν το αξιζουν

ελπιζω να είναι το μόνο & τελευταίο πρόβλημα γιατί έρχεται ο δυσκολότερος μήνας του καλοκαιριού: αυγουστος

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη βλάβη στο καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Cat I στον λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ - Τ/Χ πλοίου ''CAT I'' σημαίας Κύπρου, για βλάβη του καταπέλτη του κατά τη διαδικασία απόπλου από τον λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας.

Το ανωτέρω πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένες ν. Σκιάθου ν. Σκοπέλου και ν. Αλοννήσου, με 308 επιβάτες, 58 Ι.Χ.Ε., 2 Φ/Γ, 05 Δ/Κ, ενώ από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''CAT I'', μέχρι την προσκόμιση οριστικής αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βλάβη καταπέλτη στο Δ/Ρ - Ε/Γ - Ο/Γ - Τ/Χ Cat 1 πλοίου στη Σκιάθο

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, για αδυναμία λειτουργίας του καταπέλτη του Δ/Ρ - Ε/Γ - Ο/Γ – Τ/Χ πλοίου ''CAT 1'' σημαίας Κύπρου, ενώ βρισκόταν στον λιμένα Σκιάθου.

Το εν λόγω πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένες Αγίου Κωνσταντίνου - ν. Σκιάθου - ν. Σκοπέλου - ν. Αλόννησου - ν. Σκοπέλου - ν. Σκιάθου - Αγίου Κωνσταντίνου, με 258 επιβάτες.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''CAT 1'' και στη συνέχεια κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο πλους του.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...