Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-Τ/Χ FLYING CAT 5 στην Αλόννησο στις 17/08/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ
 

Στις 17/08/2010 παρουσιάστηκε βλάβη στον κεντρικό πίνακα των κλιματιστικών μονάδων του Ε/Γ-Τ/Χ FLYING CAT 5 Ν.Π. 11350, παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί, στο λιμάνι της Αλοννήσου, πριν τον προγραμματισμένο απόπλου του πλοίου, στις 06.00, για εκτέλεση δρομολογίου προς Σκόπελο-Γλώσσα Σκοπέλου-Σκιάθο-Βόλο, με 29 επιβάτες.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε με ενέργειες του πληρώματος και κατόπιν ελέγχου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης, καθώς και σχετικής έγκρισης, το πλοίο απέπλευσε με καθυστέρηση, στις 07.35, για τα επόμενα λιμάνια προσέγγισης.

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ- ΚΑΤ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 5» στο Βόλο

Πηγή: ΥΕΝ

Ενημερώθηκε τη Παρασκευή 24/06/2011 στις 12:58, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 5» Ν.Π. 11350, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 13:00 με 112 επιβάτες από Βόλο για Σκιάθο Γλώσσα Σκόπελο Αλόννησο Αγ. Κωνσταντίνο, για ηλεκτρολογική βλάβη, συνέπεια της οποίας δημιουργήθηκε αδυναμία εκκίνησης της μονάδας κλιματισμού του πλοίου.

Άμεσα το «ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 5» επιθεωρήθηκε από το Τμήμα Κλιμακίου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων του Βόλου, όπου διαπιστώθηκε η βλάβη, ενώ από το Κεντρικό

Λιμεναρχείο απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Τελικά ο λόγος της καθυστέρησης του ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 5 ήταν μια βλάβη που έπαθε στην Αλόννησο, όπως μας ενημερώνει και η ΕΛΛ.ΑΚΤ.

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλόννησου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «F/CAT 5» Ν.Π. 11350, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή στην έξοδό του από τον λιμένα της Αλοννήσου κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Αλόννησο για λοιπές βόρειες Σποράδες - Βόλο με 14 επιβάτες.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε και κατέπλευσε στο λιμένα με συμβατική πλεύση, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Βλαβη σημερα το πρωι για το πλοιο

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Κ/Τ «FLYINGCAT 05» Ν.Π.11350, ότι κατά τον έλεγχο των κύριων μηχανών του πλοίου πριν τον απόπλου του εντοπίστηκαν νερά στο κάρτερ δεξιάς κύριας μηχανής. Το πλοίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για Σκόπελο – Σκιάθο – Βόλο με 58 επιβάτες.

Άμεσα στο σημείο μετέβη το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης, το οποίο διαπίστωσε το ανωτέρω μηχανικό πρόβλημα.

Οι επιβάτες με προορισμό τα νησιά Σκοπέλου και Σκιάθου προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ – Κ/Τ «FLYINGCAT 06» Ν.Π.11345, ενώ οι επιβάτες με προορισμό το λιμάνι του Βόλου θα μεταφερθούν σήμερα με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» Ν.Π. 9937.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Απο το hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ο κόσμος προωθείται προς Ύδρα - Σπέτσες κλπ με πούλμαν.

Ναι η επισκευή έγινε υποδειγματικά. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι είχε κάνει ένα μόνο δοκιμαστικό πριν ξεκινήσει. (από ότι είχα αντιληφθεί)

 

Λογικά η σημερινή κίνηση δεν είναι μεγάλη. Αύριο όμως θα υπάρχει πρόβλημα αν δεν αποκατασταθεί η βλάβη

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση από το υπουργείο.

Βέβαια όπου γράφει Ντάνα Πόρου μπορείτε να βάλετε Άκρα Πλακάκια Αίγινας.

 

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου, από τον Πλοίαρχο για μηχανική βλάβη στοΕ/Γ-CAT«FC5» Ν.Π. 11350

Συγκεκριμένα κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου  δρομολογίου του από Πειραιά για Πόρο- Ύδρα- Ερμιόνη- Σπέτσες- Πορτοχέλι, με ενενήντα οχτώ(98) επιβάτες, κι ενώ βρισκόταν έξωθεν του φανού Άκρα Ντάνας Πόρου, παρουσίασε πρόβλημα στην αριστερή κύρια μηχανή του.

To  «FC5» κατέπλευσε στο λιμάνι του Πόρου και αποβίβασε ασφαλώς τους 98 επιβαίνοντες, ενώ οι 59 από αυτούς προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας στους προορισμούς τους.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

hcg.gr

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν γνώριζαν στην εταιρεία ότι κάτι δεν πάει καλά και για αυτό πήγαινε με 21-22 κόμβους.

Άρα ένα πιθανό σενάριο είναι να βγήκε για το τριήμερο με σκοπό να αποκατασταθεί το πρόβλημα αμέσως μετά.

Link to comment
Share on other sites

Έχει επιστρέψει στα δρομολόγια με έκτακτο 05.00 από Πειραιά για Ύδρα για να μαζέψει τον κόσμο που ήταν για επιστροφή (07.05 από Ύδρα για Πειραιά)

Edited by kerkini
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 8 months later...

Βλάβη του FC5

Από το hcg.gr

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το Ε/Γ-Κ/ΡΑΝ ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ'' Ν.Π. 11350, μεσημβρινές ώρες χθες, στο Βόλο.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή, από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω πλοίου ότι κατά τη διάρκεια του πλου από το λιμένα Βόλου με ενενήντα πέντε (95) επιβάτες με προορισμό τις βόρειες Σποράδες διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή και ότι επιστρέφει με χρήση αριστερής κύριας μηχανής χωρίς να ζητήσει συνδρομή.

Το ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ'' επέστρεψε στον αφετήριο λιμένα όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια επιβάτες του, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Κατόπιν διενέργειας έκτακτης επιθεώρησης από επιθεωρητή μηχανολογικού τομέα του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκε ότι η βλάβη οφείλετε σε διαρροή ύδατος ψύξης στο πώμα του κυλίνδρου της δεξιάς κύριας μηχανής.

Κατόπιν των ανωτέρω, από τη Λιμενική Αρχή Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ'', μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Edited by kerkini
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-CAT πλοίου στον Πόρο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-CAT ''5'' Ν.Π. 11350, κατά τον κατάπλου του στο λιμένα Πόρου, για τη μη ορθή λειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής μετά από βλάβη.

Οι εξήντα επτά (67) επιβάτες που επέβαιναν στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Π. Χέλι για Σπέτσες – Ερμιόνη – Ύδρα – Πόρο - Πειραιά, αφού αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμένα του Πόρου, προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, καθώς επίσης και οι είκοσι (20) επιβάτες που ανέμεναν προς επιβίβαση στο λιμένα του Πόρου.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Χθες το απόγευμα το Flying Cat 5 επέστρεψε στα δρομολόγια του μετά την αποκατάσταση της βλάβης του. Λίγο πριν τον αποπλου του πλοίου το Λιμενικο έκανε έλεγχο για ταυτοποίηση του πληρώματος με αποτέλεσμα να καθυστερήσει λίγο αποπλους του.

Link to comment
Share on other sites

Και σήμερα είναι πάλι εκτός δρομολογίων. Στην πρωινή επιστροφή προς Πειραιά πρέπει να έβγαλε ξανά βλάβη και τώρα είναι στο Πέραμα

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ -ΚΑΤ Flying Cat 5 στην Αίγινα

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ -ΚΑΤ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 5” Ν.Π. 11350 ότι κατά την διάρκεια εκτέλεσης του εγκεκριμένου του δρομολογίου κενού φορτίου και επιβατών από Πόρτο Χέλι - Σπέτσες για λιμένα Πειραιά, ευρισκόμενο στη θαλάσσια περιοχή “Αγίας Μαρίνας” ν. Αίγινας παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
Το ανωτέρω Ε/Γ-Δ/Ρ -ΚΑΤ πλοίο συνέχισε την πλεύση του με την χρήση της δεξιάς κύριας μηχανής και κατέπλευσε ασφαλώς στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.
Από την Λιμενική Αρχή Περάματος απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Δ/Ρ -ΚΑΤ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 5” Ν.Π. 11350 μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...