Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη στο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα σταθεροποίησης του Ε/Γ-Ο/Γ «HIGHSPEED 6

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ
 

Quote

Βλάβη στο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα σταθεροποίησης του Ε/Γ-Ο/Γ «HIGHSPEED 6» Ν.Π.11998, παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά, πριν τον προγραμματισμένο απόπλου του πλοίου, στις 07.10, για Ίο - Θήρα, με 512 επιβάτες.

Αποτέλεσμα ήταν το πλοίο να αποπλεύσει στις 08.25, κατόπιν έγκρισης της Λιμενικής Αρχής και μετά από την αποκατάσταση της βλάβης, καθώς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βλάβη Ε/Γ- Ο/Γ «HIGHSPEED 6» στην Ίο στις 23/07/10

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Βλάβη στην αριστερή κύρια εξωτερική μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ «HIGHSPEED 6» Ν.Π.11998, παρουσιάστηκε το πρωί της 23/07/2010, ενώ το πλοίο έπλεε από Πειραιά προς Ίο , εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πειραιά-Ίο-Θήρα-Ίο-Πειραιά), με 475 επιβάτες.

Το «HIGHSPEED 6» συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε με ασφάλεια στην Ίο, στις 11.55, αντί της προγραμματισμένης 10.20.

Κατόπιν διενέργειας ελέγχου και σχετικής έγκρισης, το «HIGHSPEED 6» απέπλευσε για τα επόμενα λιμάνια προσέγγισης στις 12:10, με 281 επιβάτες, ολοκληρώνοντας το δρομολόγιο στον Πειραιά στις 19:30, ενώ το απογευματινό δρομολόγιο με προγραμματισμένη αναχώρηση στις 18:15, πραγματοποιήθηκε στις 21:00, με 528 επιβάτες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ποιός άλλος έχει σειρά?

Μηχανική βλάβη «ΧΑΙ ΣΠΙΝΤ 6»

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, για μηχανική βλάβη στη δεξιά εσωτερική κύρια μηχανή του Ε/Γ – Ο/Γ «ΧΑΪ ΣΠΙΝΤ 6» Ν.Π. 11988 κατά την εκτέλεση εγκεκριμένου κυκλικού δρομολογίου από Πειραιά για Σύρο – Μύκονο – Τήνο – Σύρο – Πειραιά, με 877 επιβάτες.

Toπλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια και καθυστέρηση 55 λεπτών στο λιμάνι της Σύρου, ενώ από το Λιμεναρχείο της Σύρου του απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Κατόπιν προσκομίσεως σχετικού βεβαιωτικού επετράπη τελικά ο απόπλους του «ΧΑΪ ΣΠΙΝΤ 6» για την συνέχιση του δρομολογίου του με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή: hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

Σοβαρό είναι το πρόβλημα με τη μηχανή απ'ότι μου μεταφέρουν! Ήδη μελετάνε για το απογευματινό δρομολόγιο σήμερα να εκτελεστεί απο το Highspeed 4 στη θέση του με το πλήρωμα του 6!! Απ'το κακό στο χειρότερο πάνε-δυστυχώς!

Πάντως εχθές δόθηκε ένα δωρεάν ισόποσο εισιτήριο για μελλοντική χρήση ως ηθική αποζημίωση!

Edited by Cruise Europa
Link to comment
Share on other sites

Λύθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπισε και έτσι ξεκίνησε(αν και καθυστερημένο) για το δρομολόγιό του πρός Σ-Μ-Τ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική δυσλειτουργία στο Ε/Γ – Ο/Γ – ΚΑΤ «HICHSPEED 6»

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΚΑΤ «HIGHSPEED6» Ν.Π. 11988, ότι το πλοίο πλέει με ελαττωμένη ταχύτητα λόγω μείωσης στροφών δεξιάς εξωτερικής κύριας μηχανής επειδή παρατηρούνται δυσλειτουργίες σε αυτή, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα για Ίο Πειραιά με 870 επιβάτες.

Πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στις 17:50 αντί της προγραμματισμένης 16:00, ενώ το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο – Τήνο – Μύκονο στις 17:45 πραγματοποιήθηκε από το Ε/Γ – ΚΑΤ «HIGHSPEED4» Ν.Π. 10773.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε αρχικά η συνέχιση πλόων του «HIGHSPEED6», ενώ επιτράπηκε μετά την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πηγή hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ας δούμε το πρώτο απόπλου του Highspeed 6 από το Πειραιά προχθές το απόγευμα. Ενώ από χθες το πρωί πραγματοποιει τα δρομολόγια από το Ηράκλειο προς τις Κυκλάδες.

Τι συνέβη με το σκάφος απόψε μπαίνοντας στο λιμάνι του Ηρκλείου, έπαθε κάποια ζημιά? Το newsit.gr δημοσίευσε (και έδειξε φωτογραφίες) ότι το ταχύπλοο είχε ακινητοποιηθεί στην κεντρική λεκανη του λιμανιού και ένα ρυμουλκό προσπαθούσε να το απομακρύνει και να το βοηθήσει να δέσει... Έπρεπε να αποπλεύσουν τα πλοία για Πειραιά.

Edited by Molmed
Link to comment
Share on other sites

Και μια φορά φέτος που το έχω δει μετά την Ίο να πηγαίνει με 5-4 μίλια για 1 ώρα.Την ίδια μέρα μετά τον απόπλου στον Αθηνιό το ίδιο πρόβλημα.Μάλλον πρέπει να είναι πρόβλημα με τα jets(Lips).

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

Το πρωί βγήκε για δοκιμαστικό και ανέπτυξε ταχύτητα μέχρι τους 28,8 kn.Σήμερα δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του πλοίου από το Ηράκλειο προς τα νησιά.

Link to comment
Share on other sites

Ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη βλάβη του Highspeed 6 στο Ηράκλειο

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ – Τ/Χ “ΧΑΙΣΠΗΝΤ 6” Ν.Π. 11988 ότι παρουσιάστηκε δυσλειτουργία δεξιού πτερυγίου ρύθμισης διαγωγής με αποτέλεσμα την καθυστέρηση ολοκλήρωσης πρόσδεσης του πλοίου. 

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς λίγη ώρα αργότερα και αποβίβασε τους επιβάτες και τα οχήματα. 

Απο στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και με τη συνδρομή αδειοδοτημένου δύτη, διενεργήθηκε έλεγχος όπου διαπιστώθηκε η θραύση του δέλτα του πείρου συγκράτησης του δεξιού πτερυγίου ρύθμισης διαγωγής.

Από την Λιμενική Αρχή Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκομισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Για να επιδιορθωθεί αυτή η βλάβη,δεν πρέπει να ανέβει δεξαμενή αφού χάλασε το σύστημα πλεύσης του πλοίου και γενικότερα το  T-Foil;

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...