Jump to content
Shipfriends

Κυλλήνη - Ζάκυνθος


Recommended Posts

  • Replies 288
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

ελα ντε. αν εμπαιναν μεσα, θα ειχαν αλλαξει τακτικη. χωρια που τα νησια, ειδικα η ζακυνθος γνωριζουν την τελευταια τριετια τουριστικη αναπτυξη (και κατα συνεπεια οικοδομηση νεων μοναδων), που θυμιζει παλιες καλες εποχες.

το μεγαλυτερο προβλημα για μενα, ειναι οτι και οι δυο εταιριες δεν εχουν αποδεχτει οτι πρεπει να συνυπαρξουν η καθε μια με την με την αλλη. εξακολουθουν να νομιζουν οτι θα καταφερουν να κλεισουν τον ανταγωνιστη.

Link to comment
Share on other sites

Κατα την αποψη μου @proud_ionian ο ενας εχει επενδυσει ενα σεβαστο ποσο και περιμενει την μεγιστη αποδοση της επενδυσης και ο αλλος εχει βρει πλοια σε πολυ καλες τιμες, τα εκμεταλευεται και επωφελειται και πολιτικα. Η μια πιο «επισημη», μελος ενος ομιλου και η αλλη πιο «οικογενειακη», με τα παιδια του λυκουδη να «φαινονται» περισσοτερο απο τον ιδιο. Βεβαια δεν ξερουμε και εμεις αν η μια εχει προτεινει συνεργασια με την αλλη και το απερριψε ή το ανάποδο..

Link to comment
Share on other sites

εξαιρωντας την τελευταια προταση, γιατι δεν μπορω να το ξερω, στα υπολοιπα συμφωνω απολυτως.

βεβαια, εχουν κανει και οι δυο εταιριες τις υπερβολες τους και καλλιεργουν αυλη απο φιλα προσκειμενα sites, κατι που κουραζει.

οι φιλοι της levante προσπαθουν να μας πεισουν οτι ειναι η νεα Attica και ο Γιωργος Θεοδοσης ο νεος Περικλης Παναγοπουλος, ενω οι φιλοι της οικογενειας Λυκουδη, προσπαθουν να μας πεισουν οτι ειναι η νεα οικογενεια Στριντζη και ο Σπυραγγελος ο νεος Μακης Στριντζης. Δεν ειναι ομως, ουτε οι μεν, ουτε οι δε. δεν χρειαζεται να πεισουν, για κατι που δεν ειναι.

(δεν θα επαναλαβω λεπτομερειες, τα εχουμε συζητησει αναλυτικα στα θεματα της Levante και της Κefalonian)

για να επαναλθουμε στο τοπικ. πιστευω οτι η γραμμη της ζακυνθου και προοπτικες περαιτερω ανοδου εχει τα επομενα χρονια και χωραει παραπανω απο εναν παικτη. καπου λοιπον πρεπει να ομαλοποιηθουν οι συνθηκες του παιχνιδιου και να λειψει η ενταση

Edited by proud_ionian
ω
Link to comment
Share on other sites

Το ιδανικό για τα νησιά σε βάθος χρόνου, είναι μια minimum συνεννόηση των εταιρειών ώστε ο ανταγωνισμός να διεξάγεται σε βιώσιμα πλαίσια, χωρίς υπεραφθονία δρομολογίων  και χωρίς προσφορές κάτω του κόστους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ανακοίνωση της Ionian Group ότι την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 το δρομολόγιο των 17:00 από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη και την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 το δρομολόγιο των 19:30 από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο θα εκτελεστεί ως δρομολόγιο καυσίμων και οχληρών και όχι επιβατικό

Link to comment
Share on other sites

Αργά το απόγευμα έληξε το απαγορευτικό στον απόπλους των πλοίων της γραμμής Κυλλήνης – Ζακύνθου και εκτελέστηκε κανονικά το δρομολόγιο των 19:00 προς Κυλλήνη. Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού η Ionian Group εκτέλεσε διπλό δρομολόγιο με ελάχιστη ώρα διαφορά με τα πλοία της «Fior di Levante» και «Mare di Levante»

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Προτάσεις για έως 14 δρομολόγια την ημέρα έχουν υποβάλει οι ακτοπλοϊκές εταιρείες

Quote

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης λίγο πριν μπούμε για τα καλά στην τουριστική σεζόν και ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει αυτή την περίοδο, είναι η πληροφορία που γίνεται γνωστή σε σχέση με τις προτάσεις των δρομολογίων που υποβάλουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο νησί μας στις αρμόδιες υπηρεσίες ζητώντας συνολικά 14 δρομολόγια.

Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα και αφού διευθετηθούν ζητήματα αγοραπωλησιών και ένταξης νέων πλοίων στη γραμμή, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες που διαρρέουν από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Προς το παρόν τα δρομολόγια από και προς τη Ζάκυνθο πραγματοποιούνται από την εταιρεία Ionian Group, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των επισκευών του πλοίου “Ζάκυνθος Ι” της Kefallonian Lines που παραμένει για δεξαμενισμό στον Πειραιά.

Θυμίζουμε ακόμη πως το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που αφορούν την αγοραπωλησία του πλοίου “Ανδρέας Κάλβος” που υπό τις παρούσες συνθήκες συνεχίζει τα δρομολόγια Ζακύνθου – Κυλλήνης.

Μια πρώτη εικόνα αποτύπωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο Λιμενάρχης Νίκος Κοκκάλας ο οποίος ανέφερε πως με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα τα αιτήματα των εταιρειών αφορούν 14 δρομολόγια την ημέρα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

«Σήμερα τα δρομολόγια είναι 5 την ημέρα και αναμένουμε τις επόμενες ημέρες επίσημη πληροφόρηση για την επιστροφή του “Ζάκυνθος Ι” και την ένταξη ενός νέου πλοίου από την εταιρεία. Από τα αιτήματα των εταιρειών μπορώ να πω ότι αναμένουμε αύξηση των δρομολογίων αφού έχουν ζητηθεί 14 αναχωρήσεις την ημέρα» ανέφερε συμπληρώνοντας πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού και ανάλογα με τις εγκρίσεις που θα δοθούν από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σε κάθε περίπτωση και χωρίς να θέλει να σχολιάσει τον μικρό ή μεγάλο αριθμό των δρομολογίων, τόνισε την ανάγκη να υπάρχει εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και υγιής ανταγωνισμός ο οποίος προϋποθέτει την βιωσιμότητα και των εταιρειών για να συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται απρόσκοπτα στη γραμμή. 

 

Link to comment
Share on other sites

πολυ μπλα μπλα για το τπτ.

περσυ, αν δεν κανω λαθος, ιουλιο αυγουστο ειχε μεχρι 12 δρομολογια τη μερα, plus τα καυσιμα, plus τα εκτακτα. 4 δρομολογια το ζακυνθος και τα υπολοιπα η κοινοπραξια.

 

Link to comment
Share on other sites

ποια εννοεις υπαρχοντα τρια; τα πλοια στην κυλληνη θα ειναι τουλαχιστον 5. περσυ υπηρχαν αρκετες μερες που εκαναν και 5 δρομολογια συνολικα το καθε πλοιο (και για τα δυο νησια). το πως θα μοιραστουν μεταξυ ζακυνθου και κεφαλονιας θα το δουμε.

ας μη βιαζομαστε ομως. θα εχουμε και στο ιονιο θερμο καλοκαιρι. ;) δε θα μονοπωλησει η ραφηνα και οι δυτικες το επομενο ΣΑΣ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Αύριο 24/8/2018 ανήμερα του Αγίου Διονυσίου και λόγω κορύφωσης της επιβατικής κίνησης τα δρομολόγια της Κ/Ξ IONIAN GROUP ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΎΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΑ 'FIOR DI LEVΑNTE'  - 'MARE DI LEVANTE' ΚΑΘΏΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΔΡΟΜΟΛΌΓΙΑ ΑΠΌ ΚΥΛΛΉΝΗ : 20:45 ΚΑΙ ΑΠΌ ΖΆΚΥΝΘΟ: 22:30 ΑΠΌ ΤΟ  ΑΝΔΡΈΑΣ ΚΆΛΒΟΣ. 

Edited by ΚΡΗΤΗΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
3 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

εκφορτώθηκαν δεκαεννέα (19) Φ/Γ, εννέα (09) Ι.Χ. και δύο (02) Δ/Κ.

 

3 hours ago, proud_ionian said:

παιρνει 19 φορτηγα;

 

3 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Νόμιζω ότι τα χωράει άνετα γιατί εάν θυμάμαι καλά εχει 276 γραμμικά μέτρα στο γκαράζ του 

 

1 hour ago, proud_ionian said:

δεν εχει να κανει με τη χωρητικοτητα το ερωτημα μου.

19 φορτηγα  δευτερα πρωι για ζακυνθο, για την "ξενη" εταιρια, ειναι μεγαλο νουμερο

επειδη το ήψαξα λιγο, μαλλον βρεθηκε μια ακρη.

στα φορτηγα, περιλαμβανονται και καθε ειδους βανακια, κλουβες κλπ, που κανουν τροφοδοσιες και ειναι 6-7 μετρα το καθενα. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
5 minutes ago, proud_ionian said:

νεα δρομολογια για το νοεμβριο απο τη levante  ionian group (αυτα προφανως που επεβαλε το ΥΕΝ)

oμοιως

1 NOEMΒΡΙΟΥ μέχρι 30 NOEMΒΡΙΟΥ 2018 ΚΥΛΛΗΝΗ προς ΖΑΚΥΝΘΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ μέχρι ΣΑΒΒΑΤΟ
07:10, 12:00, 16:00, 20:00
ΚΥΡΙΑΚΗ & ΑΡΓΙΕΣ
09:15, 12:50, 16:20, 19:50

 

1 NOEMΒΡΙΟΥ μέχρι 30 NOEMΒΡΙΟΥ 2018 ΖΑΚΥΝΘΟ προς ΚΥΛΛΗΝΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ μέχρι ΣΑΒΒΑΤΟ
05:25, 10:15, 14:10, 17:55
ΚΥΡΙΑΚΗ & ΑΡΓΙΕΣ
07:30, 11:00, 14:35, 18:05

                                                                                      

 
Link to comment
Share on other sites

Τα δρομολόγια της Kefalonian Lines από την 01/11/18 εως 30/11/18

Quote

Από Κυλλήνη για Ζάκυνθο

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 08:00, 11:30, 17:00

ΣΑΒΒΑΤΟ: 08:00, 11:30

ΚΥΡΙΑΚΗ: 08:00, 11:30, 17:00

Από Ζάκυνθο για Κυλλήνη

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 09:45, 13:15, 18:30

ΣΑΒΒΑΤΟ: 09:45, 13:15

ΚΥΡΙΑΚΗ: 09:45, 13:15, 18:30

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 months later...
On 4/3/2018 at 7:36 PM, proud_ionian said:

τα νησια, ειδικα η ζακυνθος γνωριζουν την τελευταια τριετια τουριστικη αναπτυξη (και κατα συνεπεια οικοδομηση νεων μοναδων), που θυμιζει παλιες καλες εποχες.

 

On 4/3/2018 at 8:14 PM, proud_ionian said:

 πιστευω οτι η γραμμη της ζακυνθου και προοπτικες περαιτερω ανοδου εχει τα επομενα χρονια ...

ηδη τον απριλιο υπηρχαν μερες που το mare αφηνε φορτηγα για επομενο δρομολογιο και γενικως η ψαλιδα μεταξυ των δυο γρσμμων της κυλληνς, διευρυνεται

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

με ανακοινωση της στο fb η levante ενημερωνει οτι το αποψινο δρομολογιο του mare (λογικα των 21.00) απο κυλληνη για ζαντε, θα γινει απο fior και κεφαλονια μαζι στις 22.00

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...