Jump to content
Shipfriends

Κυλλήνη - Ζάκυνθος


Recommended Posts

Μια μεση λύση έδωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με απόφασή του, την οποία απέστειλε και εγγράφως στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου, τις καθημερινές θα γίνονται τέσσερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και τα Σαββατοκύριακα θα εκτελούνται τρία μέχρι τις 15 Απριλίου.

Πηγη: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 288
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 1 month later...

Διαβάζοντας στην αντίστοιχη συζήτηση ότι οι παντόφλες εκτοπίζουν τα κλειστά ferries από την γραμμή Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας, μου δημιουργήθηκε η απορία γιατί στην γραμμή της Κυλλήνης δεν υπάρχουν παντόφλες, παρόλο που οι δύο γραμμές έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά? Δεν σηκώνει παντόφλες η γραμμή γιατί είναι πιό εκτεθειμένη από της Κέρκυρας ή δεν τολμάει κανένας απέναντι στην πανίσχυρη κοινοπραξία? Νομίζω ότι κάτι σχετικό είχαμε πει παλιότερα, αλλά που να το θυμάμαι... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

οπως μας εχει πει ο kostasdm, το στενο της κυλληνης εχει χαρακτηριστει απο εποχης... επαναστασεως "μη προησπισμενο" απο τις καιρικες συνθηκες και δεν επιτρεπονται πλοια ανοικτου τυπου. αφορμη για αυτη τη ρυθμιση, υποτιθεται οτι ηταν η δρομολογηση του κλειστου και νεοτευκτου πρωτεα το 1973. η ρυθμιση ειχε οδηγησει και στη μετασκευη του μαρθα σε κλειστου τυπου.

περα απο τις οποιες σκοπιμοτητες της εποχης, το στενο ειναι εκτεθειμενο σε καθε κατευθυνσης αερα και σε δυνατα σουελ οταν εχει ΒΔ και Ν ΝΑ ανεμους, οποτε παντοφλα το χειμωνα δεν θα μπορουσε να σταθει. πιστευω ομως οτι μετα απο 40 χρονια πλοιων κλειστου τυπου στη ζακυνθο (και 45 στην κεφαλονια), δυσκολα θα δεχοταν οι... τοπικες κοινωνιες παντοφλες, γι'αυτο και δεν εχει γινει καμια κινηση αλλαγης του καθεστωτος, σε αντιθεση με την κερκυρα, που ο κοσμος ειναι μοιρασμενος.

Link to comment
Share on other sites

δυσκολα θα δεχοταν οι... τοπικες κοινωνιες παντοφλες

Αν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεπαν, θα το δεχότουσαν στους καιρούς που ζούμε, όπως η Ικαροσαμία θα δεχτεί το "Ιεράπετρα" (για όσο μείνει). Όπως σημείωσες, όμως, πράγματι οι καιρικές συνθήκες διαφέρουν από το στενό Κέρκυρας-Ηπείρου που είναι αρκετά πιό προστατευμένο και "σηκώνει" ανοιχτού τύπου ferries ευκολότερα.

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Δηλώσεις του Λιμενάρχη Ζακύνθου κ. Νίκος Κοκκάλας στον ΕΡΜΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Για τα δρομολόγια της γραμμής Ζακύνθου-Κυλλήνης ο κ. Λιμενάρχης είπε ότι η κίνηση έχει μειωθεί δραματικά. Ωστόσο τα νέα δρομολόγια θα αυξηθούν τη Μ. Εβδομάδα και ειδικά από τη Μ. Τετάρτη.

«Θα έχουμε 4 δρομολόγια τις καθημερινές και τις αργίες όταν αλλάξουν. Από τις 30 Ιουνίου μέχρι και το Σεπτέμβριο τα δρομολόγια θα αυξηθούν σε 5 και 6 ημερησίως. Βέβαια όλοι θέλουμε πολλά δρομολόγια αλλά να δούμε τι λένε και οι επιχειρηματίες γιατί αυτός που έχει το πλοίο εξετάζει τι τον συμφέρει» ανέφερε ο κ. Κοκκάλας.

«Σε προηγούμενη συζήτηση που κάναμε για τα δρομολόγια υποστήριξα ότι αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο αυτή την περίοδο είναι να υπάρχουν εταιρείες και να είναι εύρωστες και να πληρώνουν το προσωπικό τους. Επίσης μας ενδιαφέρει να υπάρχει προοπτική. Για τον αριθμό των δρομολογίων υπάρχουν υπηρεσίες του Υπουργείου που έχουν θεσμοθετηθεί για το σκοπό αυτό» εξήγησε ο Λιμενάρχης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

εχουν βγει εδω και μερες τα δρομολογια για το 2012. την ιδια μερα με της κεφαλονιας βγηκαν. 6 δρομολογια (πλεον καυσιμων) μονο πασχα και αυγουστο

καθημερινα 4 δρομολογια ως τις 20/7 και 6 απο 21/7 ως 31/8 (πλεον καυσιμων). 24/8, του αγιου, θα εχει οκτω δρομολογια

γενικως και στο ζαντε και στην κεφαλονια υπαρχουν γκρινιες για τα λιγα δρομολογια (που τα 8 και 9 ημερησιως αλλες χρονιες).

καποιοι περιμενουν οτι με τον mr11880 και το ζακυνθος Ι θα αλλαξει κατι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...

Λόγω του νέου έτους, ας αναφέρουμε και τα πλοία που εκτελούν αυτή τη στιγμή τη γραμμή :)

 

Διονύσιος Σολωμός

Ζάκυνθος Ι

Ιόνιαν Σταρ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

2 δρομολογια τη μερα θα εχει η ανεζ (συμφωνα με αναρτηση της εταιρειας στο fb). μονο την τριτη εχει ενα

η ionian ferries δεν τα εχει βαλει ακομη στο site της, αλλα στο openseas ειναι ηδη περασμενα 4 τη μερα τις καθημερινες και τρια τα ΣΚ (οσα εκανε ως τωρα).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

τα τελευταια νεα λενε σολωμος στις 15.00 απο ζακυνθο  και σταρ στις 16.15  απο πορο (οι κανονικες ωρες αναχωρησεις) για πατρα ομως και οχι για κυλληνη

 

 

η ωρα αναχωρησης παιζει. τα κτελ ζακυνθου ελεγαν για 21.30 απο πατρα για ζαντε

 

21.00 τελικα θα φυγει ο σολωμος για ζαντε απο πατρα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

συμφωνα με τη Real και το ΑΠΕ, αιρετοι και μη αξιωματουχοι της ζακυνθου, ειχαν συσκεψη με τους εκπροσωπους της κοινοπραξιας. για την ακριβεια η συναντηση ειχε αντικειμενο την προετοιμασια για την τουριστικη σαιζον και την κινηση που αναμενεται αυξημενη και συμμετειχαν και εκπροσωποι της Ionian Ferries.

 

αναμεσα στα αλλα ζητηθηκε αυξηση των δρομολογιων το καλοκαιρι (6 οπως και περσυ θα ειναι στο peak της σαιζον) και βεβαια ζητηθηκε η δρομολογηση μεγαλυτερων και συχρονων πλοιων. B)

 

το σταρ ή ο σολωμος (ενα απο τα δυο θα ειναι κατω λογικα) δεν φτανουν να σηκωσουν την κινηση φαινεται

Link to comment
Share on other sites

στις 12 τα μεσανυχτα, με τη ληξη της απεργιας, θα γινουν 3 εκτακτα δρομολογια.

 

 

 

και στο ζαντε ο σολωμος εκανε ενα κυκλικο δρομολογιο

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...