Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 1 year later...

Το Ζάκυνθος Ι το νέα σεζόν με ποιο θα είναι?? Με την Kefalonian Lines ή την Ionian Group??

 

Το αίνιγμα στην χειμερινή ναυτιλιακή πραγματικότητα παραμένει η Ζακυνθινή Εταιρία λαϊκής βάσης ΑΝΕΖ με το «κουρασμένο» πλέον πλοίο Ζάκυνθος Ι. Το προηγούμενο διάστημα και μέσα σε μια περιπετειώδη εποχή σοβαρών αλλαγών στο ναυτιλιακό καθεστώς της Ζακύνθου, η διοίκηση της ΑΝΕΖ επέλεξε τη μίσθωση – ναύλωση του μοναδικού της πλοίου στην Κεφαλληνιακών συμφερόντων Kefalonian Lines, η οποία μέχρι τώρα το χρησιμοποιεί για δικές της ανάγκες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η ΑΝΕΖ το είχε μισθώσει περίπου για 120.000 το χρόνο. Η Kefalonian Lines από την πλευρά της έχει προβεί σε σημαντικές εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του πλοίου, προκειμένου να μπορεί να έχει τα απαιτούμενα πιστοποιητικά.
Η μίσθωση ολοκλήρωσε τον κύκλο της και η ΑΝΕΖ βρέθηκε να είναι στη μέση προτάσεων για την επόμενη συνεργασία της.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της εφημερίδας μας, η Ζακυνθινών συμφερόντων IONIAN GROUP προσέφερε στην ANEZ διπλάσιο ετήσιο μίσθωμα, προκειμένου το πλοίο και η εταιρία να συμπαραταχθεί στην ομάδα Ζακυνθινών ναυτιλιακών συμφερόντων, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και παράλληλα δημιουργώντας ισχυρές βάσεις βιωσιμότητας στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Οι παραπάνω λόγοι άλλωστε είναι εκείνοι που δημιούργησαν με επιτυχία και εμπιστοσύνη, τη σημερινή σύμπραξη «Θεοδόση – ΑΝΜΕΖ».
Οι ίδιες πληροφορίες, μιλάνε για «απαίτηση» τριπλάσιου ετήσιου ενοικίου από την ΑΝΕΖ προς τους Ζακυνθινούς (!), τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν τεκμηριώνεται επιχειρηματικά, ούτε από τη σημερινή πραγματική αξία του πλοίου! Πολύ δε περισσότερο δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά το «ρίσκο» της σημερινής διοίκησης, να μη δεχτεί την τριπλάσια πρόταση η ionian group και το Ζάκυνθος Ι, να ξαναγυρίσει στα χέρια του Κεφαλλονίτη με το μισό μηνιαίο τίμημα της Ζακυνθινής προσφοράς!
Η Γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΝΕΖ ίσως θα έπρεπε να δώσει τη λύση, αλλά… ίδωμεν!

 

 

Πηγη: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στις 12 Δεκεμβρίου η ΑΝΕΖ έχει γενική συνέλευση

 

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 749/13-11-2015 απόφαση του Δ.Σ., τα οικεία άρθρα του  καταστατικού και του Κ.Ν. 2190/1920 «περί Ανωνύμων Εταιριών» προσκαλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της Α.Ν.Ε.Ζ. Α.Ε,  με έδρα την πόλη της Ζακύνθου, σε  έκτακτη  Γενική Συνέλευση την 12η Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Σάββατο, και ώρα  10:00 π.μ, στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Σαρακινάδου Ζακύνθου, με θέματα ημερήσιας διατάξεως:

1.Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου από 3.675.000€ σε 2.500.000€, κατά 1.175.000,00€ με ισόποσο συμψηφισμό ζημιών προηγούμενων χρήσεων, με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 2,94 σε 2 ευρώ και τροποποίηση  του άρθρου 5 του καταστατικού.              

2. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 740/27-08-2014 απόφασης του Δ.Σ. περί νέας σύνθεσης μελών του Δ.Σ. της Εταιρίας.

Εάν δεν συντελεσθεί η απαιτούμενη απαρτία, που ορίζει ο Νόμος και το Καταστατικό της Εταιρίας, για να λάβει απόφαση επί των παραπάνω θεμάτων, η Α’ Επαναληπτική Συνεδρίαση, της προαναφερόμενης Γενικής Συνέλευσης, θα πραγματοποιηθεί με τα ίδια θέματα στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα την 27η Δεκεμβρίου 2015 ημέρα Κυριακή. 

Για να λάβουν μέρος οι κ.κ. Μέτοχοι στην παραπάνω Συνέλευση, πρέπει σύμφωνα με τον Κ.Ν. 2190/1920 και το Καταστατικό της Εταιρίας να καταθέσουν τους τίτλους τους στο Ταμείο της Εταιρίας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα, που λειτουργεί στην Ελλάδα και να παραδώσουν τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Συνέλευσης, στα γραφεία της Εταιρίας, οπότε θα τους δοθεί απόδειξη, που θα χρησιμεύει σαν εισιτήριο για την συμμετοχή του Μετόχου στη Γενική Συνέλευση. Οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι των μετόχων πρέπει να φέρουν στην Εταιρία εκτός από τους τίτλους ή αποδεικτικό κατάθεσης τίτλων και εξουσιοδότηση του Μετόχου με το γνήσιο της υπογραφής.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τα αποτελέσματα της Γενικής συνέλευσης της ΑΝΕΖ

Σε παράταση της συνεργασίας με την Kefallonian Lines προχώρησε η ΑΝΕΖ και έτσι το πλοίο “Ζάκυνθος Ι” θα μισθώνεται από την κεφαλλονίτικη ακτοπλοϊκή εταιρεία για τα επόμενα 6 χρόνια. Η εξέλιξη αυτή επικυρώθηκε πρόσφατα με την υπογραφή συμφωνητικού μεταξύ των εκπροσώπων των δύο εταιρειών στη βάση της προϋπάρχουσας συνεργασίας μεταξύ τους, αφού είναι γνωστό ότι το “Ζάκυνθος Ι” πραγματοποιούσε δρομολόγια σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, με τα «χρώματα» της Kefalonian Lines εδώ και δύο χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο θα νοικιάζεται στην κεφαλλονίτικη εταιρεία με ετήσιο μίσθωμα 256.000 Ευρώ, το οποίο θα προκαταβάλλεται κάθε 6μηνο.

Η συμφωνία αυτή, που κρίνεται από τη διοίκηση της ΑΝΕΖ ως εξαιρετικά ευνοϊκή για τα συμφέροντα της εταιρείας, ανακοινώθηκε στους μετόχους στην τελευταία Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου.

Επρόκειτο για την Α΄ επαναληπτική Γενική Συνέλευση, καθώς η πρώτη δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας και οι μέτοχοι που παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες ως προς την συμφωνία. Το πλοίο αρχικά θα κάνει δρομολόγια στη γραμμή Ζακύνθου Κυλλήνης, ωστόσο ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ανάλογα με τον σχεδιασμό της εταιρείας.

Θυμίζουμε πως η Kefalonian Lines έχει ήδη αυξήσει τα δρομολόγια της στην γραμμή, ενώ η διοίκηση προαναγγέλλει περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στο Ιόνιο.

Στη Γενική Συνέλευση της ΑΝΕΖ πάντως, πέρα από την ενημέρωση για την μίσθωση του πλοίου, αποφασίστηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας από 3.675.000€ σε 2.500.000€, κατά 1.175.000,00€ με ισόποσο συμψηφισμό ζημιών προηγούμενων χρήσεων, με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 2,94 σε 2 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οφειλές από το παρελθόν..

Πηγη: ΕΡΜΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Η ΑΝΕΖ θα πραγραματοποιήσει τη τακτική γενική συνέλευση της στις 20 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ermisnews, στη διάρκεια της συνέλευσης θα γίνει ενημέρωση των μετόχων για την ενοικίαση του πλοίου «Ζάκυνθος Ι» στην εταιρεία ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΝ και θα απαντηθούν οι όποιες ερωτήσεις για τη συμφωνία που έχει γίνει. Σημειώνεται πως η παραχώρηση του πλοίου έχει γίνει για 6 χρόνια και η διοίκηση κρίνει πως η συμφωνία ήταν καλή.

Μία ακόμα πληροφορία αφορά τα οικονομικά της ΑΝΕΖ καθώς ο ισολογισμός που θα εγκριθεί στη συνέλευση βγήκε θετικός για 1η φορά μετά από πολλά χρόνια και αυτό είναι μία αχτίδα φωτός στα προβλήματα που υπήρχαν κατά καιρούς.

Στελέχη της ΑΝΕΖ σημειώνουν πως η εταιρεία βρίσκεται σε ανοδική πορεία παρά τις δυσκολίες των καιρών και τα πολλά δρομολόγια που υπάρχουν το χειμώνα. Ειδικά αυτά τα τελευταία χρόνια που η οικονομική κρίση έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον κλάδο, η ΑΝΕΖ θεωρεί πως κράτησε τις δυνάμεις της.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 years later...

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΝΕΖ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου και σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των μετόχων που ανταποκρίθηκε ήταν μικρός, αφού οι κάτι παραπάνω από δέκα παριστάμενοι μέτοχοι είχαν εξουσιοδοτήσεις και από άλλους μετόχους που τους εκπροσώπησαν.  Στην Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν τα τρέχοντα διαδικαστικά ζητήματα που είχαν συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο αυτό που έχει ενδιαφέρον σε σχέση με την συγκεκριμένη εταιρεία, είναι τι μέλλει γενέσθαι με το πλοίο Ζάκυνθος Ι που αποτελεί περιουσιακό της στοιχείο, αλλά έχει παραχωρηθεί με συμφωνητικό στην εταιρεία Kefallonian Lines που πραγματοποιεί δρομολόγια τα τελευταία χρόνια και στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης.

Από τον περασμένο χειμώνα, λόγω βλάβης το πλοίο παραμένει εκτός γραμμής και η κατάσταση αυτή δημιουργεί προβληματισμό καθώς παραμένει άγνωστο το πότε θα γίνει η επαναδρομολόγηση του αλλά και το αν αυτή είναι ιδιαίτερα δαπανηρή. Σημειώνεται πάντως πως η παραχώρηση του πλοίου στην κεφαλλονίτικη εταιρεία λήγει το 2022 και δεν είναι γνωστό αν το διάστημα αυτό θα εξαντληθεί ή θα υπάρξουν άλλες εξελίξεις. Άλλωστε τον επόμενο μήνα λήγει και το συμφωνητικό μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιρειών που σήμερα έχουν σχηματίσει την Κοινοπραξία.

Edited by proud_ionian
ermisnews
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η κοντρα ΑΝΕΖ Kefalonian, συμφωνα με τον Ερμη, μπλοκαρει και τη μεταβιβαση του Κεφαλονια.

Quote

 το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, το Πρωτοδικείο Πειραιά με απόφασή του στο πλαίσιο διαδικασίας εξέτασης ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας ΑΝΕΖ κατά της Kefallonian Lines, εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει την νομική μεταβολή του πλοίου «Νήσος Κεφαλονιά»

 

Link to comment
Share on other sites

εχουμε και συνεχεια, σε δηλωσεις εκπροσπου της ΑΝΕΖ.

θελουν να διασφαλισθει η εγγυηση υψους €500.000 της KL προς την ΑΝΕΖ και μπλοκαρουν τη μεταβιβαση του Κεφαλονια, για να εχουν λαμβανειν απο το τιμημα.

δεν εχουν αντιδικια με τους αγοραστες.

το ωραιο το ειπε στο τελος ομως

Quote

Σύμφωνα με τον κ. Βερτζάγια το συμφωνητικό με την κεφαλλονίτικη εταιρεία λήγει το 2021 και το πλοίο θα πρέπει να έχει παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία στο λιμάνι της Ζακύνθου, βαμμένο στα χρώματα του και με τις δεξαμενές γεμάτες με 30 τόνους καύσιμα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...