Jump to content
Shipfriends

Azam Sealink 1(ΙΜΟ 9630676)


pantelis2009

Recommended Posts

Σε εργοτάξιο της οικογένειας Τσόκου έχει καταντήσει το ναυπηγείο Κουρή, στην Αμαλιάπολη - Βόλου. Όπως θα δείτε απο τις φωτο σε όλα τα επίπεδα του ναυπηγείου κατασκευάζονται κομμάτια απο το Πρωτοπόρος V & VI. Επειδή εγώ δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω πιο είναι το V και πιο το VI, ανοίγω ένα post και πιστεύω να έχω φωτογραφικό υλικό για να σας ενημερώνω τακτικά. Ωστόσο, σε τηλ. επικοινωνία που είχα με τον Β. Τσόκο μου είπε ότι όταν θα πέσει το Ωκυρρόη στη θέση του θα ξεκινήσει το VIΙ. Μεγάλα ανοίγματα για τέτοιους καιρούς, αλλά οι οικογένεια Τσόκου κάτι παραπάνω απο εμάς πρέπει να ξέρει, έτσι και αλλιώς αφού φύγει και το Πρωτοπόρος μένει με ένα πλοίο και δεν έχουν συνηθίσει έτσι. Ο καιρός θα δείξει. Ίδωμεν, όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι!!!!!

Ένας χαμός στο ίσωμα...... στα επίπεδα, ήθελα να πω απο λαμαρίνες, στραντζαριστά, κομμάτια έτοιμα και κομμάτια που κατασκευάζονται. Αυτή την εντύπωση σου δίνει εκ πρώτης όψεως το ναυπηγείο, βέβαια αυτοί ξέρουν και άν πάρουμε ιδέα απο το Ωκυρρόη που κατασκευάζετε εκεί, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά. Το Πρωτοπόρος V θα έχει 100 μέτρα μήκος και 16 μέτρα πλάτος, ενώ απ' ότι μου είπε ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα κομμάτια να μοντάρονται.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Δυστυχως δεν ειναι και πολυ ευκολο να εχουμε πληροφοριες για τα πλοια που χτιζονται στην Αμαλιαπολη.Οποτε προς το παρον δεν υπαρχουν νεα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μία από τα ίδια και για το V.....

Εγκρίθηκε από το ΣΑΣ η αίτηση δρομολόγησης του πλοίου στη γραμμή Ερέτριας - Ωρωπού, όχι όμως από 1 Μαρτίου που ήταν η αρχική αίτηση, αλλά από 15 Απριλίου και με τις ευνόητες βέβαια προυποθέσεις..

Ετήσια δρομολόγηση του υπό ναυπήγηση Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ V» στη γραμμή ΕΡΕΤΡΙΑΣ – ΩΡΩΠΟΥ από 15-04-2011

ΟΜΟΦΩΝΑ ΘΕΤΙΚΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Πρωτοπόρος V

(2011)

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ V.

Έφυγε το πλοίο από την Αμαλιάπολη και το ναυπηγείο Κουρή, με προορισμό την Ερέτρια, επιλέγοντας την μεγάλη διαδρομή από το Αιγαίο και όχι το "κατέβασμα" του Ευβοικού.

Καλοτάξιδο.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τον Σεμπτέμβριο έχει ο Θεός. Μπορεί να προλάβει να πουληθεί.

Μια φωτογραφία του από τα πρώτα του δρομολόγια στον Ωρωπό.

post-3986-0-96892300-1307172576_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Δειχνει πιο επιβλητικο απο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ IV και κατα την αποψη μου ειναι και πιο ομορφο.Δυστυχως ομως η γραμμη της Ερετριας δυσκολα σηκωνει αυτο το θηριο :(

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Το δελφινακι στο πλαι κατι μου θυμιζει...

Εμενα να δεις τι μου θύμησε η τριήρης μόλις την πρωτοείδα αδε και στο 6 εύχομαι και κανένα αστερία στις τσιμινίερες

Link to comment
Share on other sites

Παρατηρώ στο marinetraffic.com ότι αν και το πλοίο βρίσκεται στην γραμμή Ωρωπού - Ερέτριας εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου, δεν έχει ανέβει ούτε μία φωτογραφία του.

Εντάξει, σίγουρα το ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ V δεν διεκδικεί και κανένα βραβείο ...κομψότητος (για να το πω ευγενικά ;) ), και σίγουρα δεν ελκύει -τουλάχιστον θετικά- τα βλέμματα. Αλλά ούτε μία φωτό βρε παιδιά, από την στιγμή μάλιστα που καλά όλοι γνωρίζουμε το πόσο ...εύκολα ανεβαίνουν οι φωτό :angry: στο εν λόγω site ???

Οφείλω πάντως να παραδεχτώ, ότι το δικό μου βλέμμα στο πλοίο, το μαγνήτισαν οι καταπληκτικές τσιμινιέρες του !!! Όλα τα λεφτά !!! :P:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

...Παρατηρώ ...ότι αν και το πλοίο βρίσκεται στην γραμμή Ωρωπού - Ερέτριας εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου...

Με τριήρη ζωγραφισμένη στον καταπέλτη του, πόσο καιρό νομίζεις θα κάνει Ωρωπό-Ερέτρια; Η ΝΕΛ το περιμένει με ανοικτές αγκάλες, ίσως μάλιστα το προορίζει για την νέα γραμμή Σίγρι-Αιγιάλη-Κίμωλος-Άνδρος :P.

post-1907-0-58448400-1307738999_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 5 months later...

Εσωτερικα το πλοιο ειναι οντως πολυ εντυπωσιακο και σιγουρα ξεπερνα τα στανταρ μιας παντοφλας.Πολλοι καναπεδες και πολυτελεια.Δεν εβγαλα δυστηχως καποια φωτογραφια.Ειναι πραγματι ενα στολιδι σε ολους τους τομεις.Παντως γυρνωντας με το Αιολος 2 δεν υπαρχουν τρομερες διαφορες μεταξυ των 2 πλοιων.Στη γραμμη (Ωρωπος Ερετρια)ειναι δρομολογημενο αυτη τη περιοδο και το Αννα Μαρια(ανηκει στην ιδια εταιρεια με τον Αιολο 2) και μαλιστα σε συναντησεις τους εν πλω σφυρανε αρκετα.Το Πρωτοπορος IV ειναι δεμενο σε μια γωνια του λιμανιου της Ερετριας δεν φαινεται να δραστηροποιειται και να εκτελει δρομολογια.

Link to comment
Share on other sites

Το Πρωτοπορος IV ειναι δεμενο σε μια γωνια του λιμανιου της Ερετριας δεν φαινεται να δραστηροποιειται και να εκτελει δρομολογια.

Νομίζω ότι τα πλοία της γραμμής δένουν εναλλάξ ανάλογα με την κίνηση, πριν δύο εβοδμάδες ήταν δεμένο το Άννα-Μαρία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...