Jump to content
Shipfriends

Le Gamba (ΙΜΟ 8969006)


Recommended Posts

Le Gamba (ΙΜΟ 8969006)

(1998, ex-Κυριάκος)

post-2102-0-28748600-1355420359_thumb.jp

Το πλοίο εξακολουθεί να βρίσκεται στο Καματερό, και όπως μας είχε πει και ο pantelis2009 αναγράφεται πλέον φαρδιά - πλατειά στον καθρέφτη και στην πλώρη το όνομα LE GAMBA.

gallery_2102_138_330404.jpg

Πίσω στα πλάγια έχουν τοποθετηθεί δύο "κομψές" (σε σχέση με άλλες που έχουμε δει παλαιότερα) προεκτάσεις στις εξαγωγές καυσαερίων, και πιθανότατα πλέον αναμένει το πλήρωμα που θα το παραλάβει για το μεγάλο του ταξίδι στη Gabon της Δυτικής Αφρικής.

gallery_2102_138_408262.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δοκιμαστικα χτες για το πλοιο.Κατα τις 14.30 αναχωρησε απο τη Σαλαμινα προς Φανερωμενη και αρχικα νομιζα οτι αναχωρησε για την Αφρικη.Τελικα λιγο πριν φτασει στη Φανερωμενη εκανε στροφη και επεστρεψε ξανα στη Σαλαμινα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το LE GAMBA (ΚΥΡΙΑΚΟΣ) είναι καθώς φαίνεται έτοιμο για το μεγάλο του ταξίδι. Ο καταπέλτης έχει πλέον σφραγιστεί και η πρόσβαση στο πλοίο γίνεται μέσω του διπλανού ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ.

 

gallery_2102_138_250969.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζουμε ακόμα το νέο λιμάνι νηολογίου του. Δεν έχει περαστεί μέχρι στιγμής σε καμμία βάση δεδομένων, ούτε υπάρχει σήμα στο AIS από το πλοίο το τελευταίο δίμηνο. Και όπως μπορούμε να δούμε και εδώ, το νέο λιμάνι νηολογίου του δεν έχει αναγραφεί ούτε (ως είθισται) στα σωσίβια στον καθρέφτη του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Το Le Gamba (e.x. Κυριάκος) έφυγε χωρίς να το πάρουμε είδηση. Απ' ότι άκουσα σήμερα πρέπει να έφυγε Δευτέρα ή Τρίτη και ή δεν έχει ανοίξει το AIS του ή βρίσκετε σε περιοχή που δεν πιάνει. Εύχομαι καλά ταξίδια σε πλήρωμα και πλοίο γιατί είναι ένα πλοίο αξιόπλοο και έχει πολλά ακόμη να προσφέρει στους νέους του πλοιοκτήτες.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο δεν πρεπει να εχει ανοιξει καθολου το AIS.Τελευταιο του στιγμα ηταν πριν 2.5 μηνες οταν και κατεβαινε στα Αμπλακια για να αρχισει τις επισκευες πριν παραδοθει στους νεους πλοιοκτητες 

Link to comment
Share on other sites

Παράξενα πράγματα....

 

Οι φήμες περί πώλησης του είχαν εμφανιστεί από τον προηγούμενο Ιούνιο (πριν επτά μήνες). Φέρεται να είχε πουληθεί τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν και σταμάτησε από τα δρομολόγια στην Φανερωμένη. Αναχώρησε πριν τρεις ημέρες με κλειστό AIS (εξέχως πρωτότυπο, εκτός και αν έφυγε ...ρυμουλκούμενο). Στις βάσεις δεδομένων δεν έχει εμφανιστεί καμμία απολύτως αλλαγή στα επίσημα "ελληνικά" στοιχεία του. Βάζουμε ως κερασάκι στην τούρτα και την εμφάνιση στην πρύμη του της Αμερικάνικης σημαίας (φαινόμενο από σπανιότατο έως και μοναδικό για πωληθείσα στο εξωτερικό ελληνική παντόφλα) και .......ήρθε το γλυκό και έδεσε.

 

Εν αναμονή......... 

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα... Το πλοίο μας έδωσε τελικά σημάδια .....ύπαρξης. Σήμερα νωρίς το πρωί (05.00) πέρασε τα στενά της Μεσίνας στη νότια Ιταλία και όλη την ημέρα έπλεε στα βόρεια της Σικελίας. Προς το παρόν χωρίς καμμία αλλαγή στα στοιχεία του στο σήμα στο AIS (νέο όνομα - νέα σημαία), και με αναγραφόμενο προορισμό "Athens - Gibraltar".

 

Πάντως αν υποθέσουμε ότι από την ώρα που έφυγε από την Σαλαμίνα διατήρησε μία σταθερή ταχύτητα έστω και 8 Knots (που σίγουρα πήγαινε και με μεγαλύτερη), ακόμα και μία ολόκληρη ημέρα (που λέει ο λόγος) να καθυστέρησε για να περάσει τον Ισθμό, θα πρέπει να είχε φύγει από το Καματερό το πολύ την προηγούμενη Πέμπτη 10/1ου το πρωί. Δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο (εκτός βέβαια από το να σταμάτησε κάπου ενδιάμεσα) να έφυγε την περασμένη Δευτέρα ή Τρίτη και να βρίσκεται ακόμα στο ύψος της Σικελίας.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα... Το πλοίο μας έδωσε τελικά σημάδια .....ύπαρξης. Σήμερα νωρίς το πρωί (05.00) πέρασε τα στενά της Μεσίνας στη νότια Ιταλία και όλη την ημέρα έπλεε στα βόρεια της Σικελίας.

 

Δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο (εκτός βέβαια από το να σταμάτησε κάπου ενδιάμεσα) να έφυγε την περασμένη Δευτέρα ή Τρίτη και να βρίσκεται ακόμα στο ύψος της Σικελίας.

 

Βρε λες να κάνει καμμία .....κρουαζιέρα ???  B)  Μετά την πολύ πιθανή στάση του κάπου ανάμεσα Πειραιά και Ιταλίας, παρέμεινε στο Castellammare del Golfo στη βορειοδυτική Σικελία για πέντε (ολάκερες) ημέρες, και φαίνεται να αναχώρησε από εκεί χθες Σάββατο τα ξημερώματα.

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Le Gamba (ΙΜΟ 8969006)

Και μεσα απο μια ειδηση για την προθεση κατασκευης ναυπηγειου στο Port Gentil βλεπουμε και την παντοφλα μετα απο αρκετα χρονια

Απο οτι παρατηρουμε εχει βαφτει μπλε και εχει την κλασικη εικονα που εχουν τα πλοια στην Αφρικη

gabon-will-build-a-shipyard.thumb.jpeg.0799239ebc8d8d8915e5e6bd4dffb584.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...