Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη στην αριστερή μηχανή του πλοίου παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί.
 

Quote
Βλάβη στον Νο 3 κύλινδρο της αριστερής κύριας μηχανής, του Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» Ν.Π. 10668, παρουσιάστηκε σήμερα στις 07.20, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πριν τον προγραμματισμένο απόπλου του, στις 07:30, για Κέρκυρα.
Από την τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί Πιστοποιητικό Διατήρησης της Αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους στις 08:45, με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π. 9915.

 


Πηγή : YEN

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Άλλαξε φόρμα ανακοινώσεων των βλαβών το ΥΕΝ γιατί πρώτη φορά αναφέρει σε ποιο κύλινδρο έγινε η βλάβη αλλά και πως εξυπηρετήθηκαν οι επιβάτες του!!!B)

Άντε την επόμενη φορά να μας αναφέρεται και το είδος βλάβης;)

Link to comment
Share on other sites

Η βλάβη πρέπει να επισκευάστηκε στο Αικατερίνη Π.

Χθες το απόγευμα έκανε ένα δοκιμαστικό στα ανοιχτά του κόλπου της Ηγουμενίτσας, ενώ από σήμερα το πρωί το βλέπω στο AIS κανονικά και πάλι στα δρομολόγια του.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» και καθυστέρηση κατάπλου στην Κέρκυρα

Χθες στις 19:50, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι το Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» Ν.Π. 10668 κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα, με 330 επιβάτες και ενώ εκτελούσε χειρισμούς, παρουσίασε αδυναμία κατάπλου στο νέο λιμάνι Κέρκυρας λόγω των έντονων δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν (7-8 BF κατά δήλωση πλοιάρχου).

Άμεσα έσπευσε στο σημείο πλωτό περιπολικό της τοπικής Λιμενικής Αρχή καθώς και το Ρ/Κ «ΔΙΑΣ» Ν.Π. 4447, με τη βοήθεια του οποίου το «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» κατέπλευσε ασφαλώς στις 23:05.

Ο πλοίαρχος μετά τον κατάπλου ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή ότι στην προσπάθεια για να καταπλεύσει παρουσιάστηκε εμπλοκή των αγκυρών, ενώ στην εκ νέου προσπάθεια παρουσιάστηκε βλάβη στο σύστημα της πρωραίας έλικας διεύθυνσης (bow thruster).

Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 20:30 από Κέρκυρα προς Ηγουμενίτσα, το οποίο εκτελέστηκε από το Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΛΕΝΗ» Ν.Π. 9803 στις 23:45 με 100 επιβάτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» μέχρι την αποκατάστασή της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων στον πλοίαρχο διότι δεν ανέφερε έγκαιρα την βλάβη του πλοίου.

Πηγή tidis.yen

Link to comment
Share on other sites

Βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» και καθυστέρηση κατάπλου στην Κέρκυρα

Πηγή tidis.yen

κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα αλλά με λίγο διαφορετικό τρόπο.ήμουν απο τους επιβάτες που θα έμπαιναν για ηγουμενίτσα.

κατ΄αρχήν συγχαρητηρια στον καπετάνιο και το πλήρωμα γιατί με τόσο αντίξοες συνθήκες προσπάθησε 4 φορές να δέσει το καράβι και χωρίς άλλα παρατράγουδα.

είνα απόλυτα φυσικό και μέσ΄το πρόγραμμα και καμμιά βλάβη όμως δεν ήταν σωστή η φραστική αντίδραση των επιβατών που ήταν μέσα προς το πλήρωμα.

Όμως ούτε η λιμενική αρχή μας είπε τίποτα(ακόμα 11.30 που ρωτήσαμε τι θα γίνει μας έλεγαν δεν γνωρίζουμε) αλλά ούτε στα εκδοτήρια μας ενημέρωσαν (η αλήθεια να λέγεται) όμως πολύ σωστά μας προώθησαν με το Ελένη.Επίσης το ρυμουρκό δεν ήρθε αμέσως αλλά μετά από αρκετή ώρα.

Βέβαια για τυ λόγου το αληθές το παλούκι το έφαγαν αυτοί που περίμεναν στην ηγουμενίτσα για το βραδινό 10.30 όπου θα έφευγαν 2.30 με το ελένη + 2 ώρες ταξίδι.

άντε με το καλό ξανά γρήγορα κοντά μας γιατί το αικατερίνη ο καπετάνιος και το πλήρωμα είναι από τα καλύτερα του νησιού και δεν θα αλλάξει η γνώμη μας γι αυτούς από ένα άτυχο περιστατικό.

παραθέτω και φωτό από χθες κατά την πρώτη προσπάθεια προσέγγισης που αν και η φωτό αδικεί τον καιρό είχε πιο πολύ αέρα.

post-2840-0-81187200-1302535097_thumb.jp

Edited by deep-blue-sea
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
6 minutes ago, Superfast VI said:

Ναι σίγουρα κάτι υπάρχει. Αυτή την ώρα επιβάτες και οχήματα μετεπιβιβάζονται στο FF Άνδρος το οποίο παραμένει στην Τήνο. Να υποθέσουμε ότι θα συνεχίσει μέχρι Νάξο;  

Η λογική αυτό λέει δεδομένου οτι έχει επιστροφή από Μύκονο προς νησιά στις 16:00...

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και η ανακοίνωση της σημερινής βλάβης από το Λιμενικό. 

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π” Ν.Π. 10668 για περιστατικό μηχανικής βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου από λιμένα Ραφήνας για Τήνο – Μύκονο – Νάξο ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Τήνου και ν. Άνδρου, με επιβαίνοντες 42 άτομα πλήρωμα και 1039 επιβάτες.
Ανωτέρω Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Τήνου όπου μετά την αποβίβαση επιβατών και οχημάτων, απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή και του διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.
Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ” Ν.Π.11124.
Από την Λιμενική Αρχή Τήνου, μετά την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης του Ε/Γ – Ο/Γ “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π” επετράπη ο απόπλους του για την εκτέλεση μεμονωμένου πλου προς λιμένα Ραφήνας κενό φορτίου και επιβατών.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Από ότι φαίνεται έχουμε πάλι πρόβλημα. Το πλοίο λίγο πριν την Τήνο έριξε ταχύτητα. Πριν από λίγο κατάφερε να δέσει μετά από 2-3 προσπάθειες στην Τήνο. Αυτή τη φορά περιμένει το BS Paros να παραλάβει επιβάτες και οχήματα. 

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον πάλι κάποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει το βαποράκι, λίγο πριν την Τήνο η ταχύτητα του έπεσε πάλι στους 14 κόμβους και εδώ και αρκετή ώρα προσπαθεί να δέσει στο λιμάνι..

Link to comment
Share on other sites

Και η ανακοινωση για τη χτεσινη βλαβη,η οποια ηταν παλι στην δεξια μηχανη, από το hcg.gr
 
Quote

 

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π” Ν.Π. 10668 για περιστατικό μηχανικής βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου από λιμένα Ραφήνας για Τήνο – Μύκονο – Νάξο ενώ έπλεε έξωθεν του λιμένα Τήνου, με τριακόσιους δεκαπέντε (315) επιβάτες.
Ανωτέρω Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Τήνου όπου μετά την αποβίβαση επιβατών και οχημάτων, απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή και διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.
Οι επιβάτες με προορισμό τη Μύκονο και τη Νάξο προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ” Ν.Π. 10990.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βλέποντας την ρότα του στο πρωινο δρομολόγιο έξω απο την Κάρυστο έκανε αναστροφή και τωρα ενώ έφυγε κανονικά απο ραφήνα για άνδρο επιστρέφει πίσω στην ραφήνα αντί για τήνο https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/shipid:207296/tracktype:6/lpt:1522751160

Υ.ΣΤην ώρα που εκανε την αναστροφη και για αρκετη ωρα η ταχυτητα κατεβηκε στα 13 μίλια ενω οταν συνεχισε για Άνδρο έφτασε ξανα τα 18!

Υ.ΣΛόγω τεχνικού προβλήματος λενε

19:00 θα ξεκινησει για το δρομολογιο του παλι

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Άνδρο

 

Quote
Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ραφήνας και Άνδρου ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.” Ν.Π. 10668, το οποίο έπλεε από λιμένα Ραφήνας προς λιμένα Άνδρου με 304 επιβάτες, 72 ΙΧ, 26 Φ/Γ, 7 δίκυκλα, ένα λεωφορείο και 50 άτομα πλήρωμα, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή. 
Το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.”, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα για  Άνδρο – Τήνο – Μύκονο, αποκατέστησε τη βλάβη με ίδια μέσα, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια Καρύστου ν. Ευβοίας και συνέχισε την πορεία του προς το λιμένα Γαυρίου ν. Άνδρου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα. Οι έχοντες προορισμό την Τήνο και τη Μύκονο  προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ” Ν.Π. 9939, πλην έντεκα φορτηγών, τα οποία θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας σε επόμενα δρομολόγια.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ του επετράπη η εκτέλεση μεμονωμένου πλου, κενού επιβατών, προς λιμένα Ραφήνας.

 

Τα εντυπωσιακά είναι:

α) το πλοίο αποκατέστησε την βλάβη και έφτασε Γαύριο όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους έως αποκατάστασης (της ήδη αποκατεστημένης) βλάβης!

β) το πλοίο από την Άνδρο αναχώρησε με 19+ κόμβους και έφτασε στην Ραφήνα για αποκατάσταση της.....βλάβης..

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Ακούγεται για σοβαρή ζημιά στην δεξιά μηχανη.... Μακάρι να μην επαληθευτεί η φήμη αυτή. Θα φύγει για Περαμα ,μάλλον συνοδεία του ρυμουλκου

Μόλις αναχωρήσε και με την μια μηχανή κατευθύνεται προς Περαμα-μαλλον

Edited by valencay
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...