Jump to content
Shipfriends

Camomilla (IMO 7305253)


Recommended Posts

To πλοίο παρέμεινε εκτός υπηρεσίας για μια εβδομάδα λόγω τεχνικών προβλημάτων.

 

__________________________________________________________________________

(1973, ex-Gotland, Corsica Victoria)

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Μιάν ομορφιά είναι μάτιαμ!!(που έλεγε και μια θεία μου στη Μύκονο:D). Πραγματικά είναι κρίμα που κάποιο από την σειρά του δεν βρέθηκε στα ελληνικά νερά σε μια καλή ηλικία, πιστεύω θα μπορούσε να είχε κάνει πολύ καλή καριέρα σε διάφορες γραμμές. Μέσα στα σχέδια είναι και ένα ταξίδι μαζί του, για να δούμε αν θα μας κάτσει. Για να τονίσουμε την ομορφιά του όμως, πρέπει να το δούμε σε πιο κοντινά και τρυφερά:P στιγμιότυπα.

Σάββατο 10 Ιουλίου στο Λιβόρνο και γύρω στις 12:45 το μεσημέρι το πλοίο κάνει την εμφάνισή του ενώπιον του φαιδρού-εγκάθετου και συναρρώστων απο τη Γερμανία που με συνόδευαν σε αυτήν την εξόρμηση. Αρκούντως εντυπωσιακή η μανούβρα του τόσο σε ταχύτητα, όσο και για το γεγονός ότι βάζει πλώρη προς τα βράχια και μετά αρχίζει να στρέφει αριστερά με ταχύτητα και με τα προπελλάκια του σε φούλ δύναμη. Το πλοίο γυρνάει εντυπωσιακά γρήγορα για τον όγκο και τις υπερκατασκευές του, σε χρόνο dt μας δείχνει την πρύμη του και κάνει κράττει για να γυρίσει με το momentum(βοηθείστε με στην ελληνική μετάφραση της λέξεως momentum εδώ, μήπως είναι αδράνεια?) της κίνησής του. Οπισθοπορεί μετά για τη θέση του και μας προσφέρει μια πολύ όμορφη κατάπλωρη πόζα όπως ευθυγραμμίζεται με το ντόκο. Τελειώνουμε με τον κλασσικό Αφρικανό της μεγάλης Έφης Σαρρή:P στην κομψή του τσιμινιέρα και με μια φωτογραφία της κούκλας δίπλα στο εξίσου όμορφο Moby Corse. Moby Corse είπα? Πά-πά-πάαααα, για μείνετε συντονισμένοι στο Shipfriends!:D

Link to comment
Share on other sites

σε χρόνο dt μας δείχνει την πρύμη του και κάνει κράττει για να γυρίσει με το momentum(βοηθείστε με στην ελληνική μετάφραση της λέξεως momentum εδώ, μήπως είναι αδράνεια?) της κίνησής του.

Θα ελεγα οτι ειναι ορμη, αλλα πιο ναυτικα θα το ελεγα με τη "ρημη" του βαποριου

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο ρε ζίγαντα Π100, ρήμη είναι η σωστή λέξη, ευχαριστώ. Η αδράνεια που γράφω στο παραπάνω ποστ στα αγγλικά είναι inertia, έτσι για την ιστορία.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Από τις 4 Οκτώβρη δεμένο για συντήρηση στη Γένοβα, θα επιστρέψει όμως περί τα μέσα Νοεμβρίου σε δράση, αντικαθιστώντας κάποια από τις μεγαλύτερες μονάδες του στόλου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 5 months later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 1 year later...

Η Βικτωρία της Κορσικής:D παραμένει εν δράσει τον φετινό χειμώνα και από θάλασσες πρέπει να έχει φάει καλά. Εμείς ας το δούμε σε μια πιο καλοκαιρινή εικόνα που μας μεταφέρει στην Κυανή Ακτή τον Ιούλιο του 2016. Είναι η πρωινή αναχώρηση του πλοίου από τη Νίκαια πρός το Calvi και το Corsica Victoria είναι όπως πάντα πανέμορφο

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 2 months later...

Έχει επανέλθει στην ενεργό δράση το πανέμορφο πλοίο με δρομολόγια ανάμεσα στο Golfo Aranci και το Livorno. Εμείς το βλέπουμε σε μια τέτοια καλοκαιρινή του αναχώρηση από το Livorno, πίσω στο 2017. Είναι απίστευτο πως ένα τέτοιο καλλίγραμμο πλοίο δείχνει τόσο "φρέσκο" από άποψη ναυπηγικών γραμμών, αν αναλογιστεί κανείς πως διανύει το 48ο έτος της ηλικίας του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
5 hours ago, MILTIADIS said:

To Corsica Victoria θα κοσμει συντομα τη γραμμη Μπριντιζι-Αυλωνα συμφωνα με τους Ιταλους.Υπο νεα πλοιοκτησια χωρις αυτη να κατονομαζεται

 

3 minutes ago, MILTIADIS said:

Λογικα οχι Αρκουμανης.

Με νεο ονομα πλοιου ως Camomila φωτογραφιζουν νεα εταιρεια.

Just for the record, που λέμε και στα χωριά μας.:P

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Camomilla (IMO 7305253)
  • 3 weeks later...

Ένα από τα πιο άχαρα ονόματα, για ένα από τα πιό όμορφα πλοία εκεί έξω. Χθές Σάββατο στο Livorno και χωρίς να υπάρχει κινητικότητα επάνω του. Και τι να γίνει δηλαδή, το πλοίο ήταν ενεργό μέχρι πολύ πρόσφατα για την Corsica.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ανάμεσα στη Genova και την Αλγερία κατά τα φαινόμενα θα δούμε φέτος το πλοίο, σύμφωνα με τους Ιταλοί η όλη φτιάξη(που λέει κι ο Τσιφόρος) θα τελέσει υπό την οργάνωση και εποπτεία της Algerie Ferries. Αλλά από τα συμφραζόμενα δεν είμαι και σίγουρος πως θα το δούμε ακριβώς με τα σινιάλα τους.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...