Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 3 years later...
  • 9 months later...
Μήπως ξέρει κανείς τι απέγινε ο παλιός Σκοπελίτης (πρώην Σποράδες)

Το Σκοπελίτης όταν αντικαταστάθηκε από το Εξπρές Σκοπελίτης πουλήθηκε στην Αγγλία όπου λειτουργεί ως πλωτό εστιατόριο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Μιας και δεν έχει αναφερθεί στο θέμα του, να πούμε ότι το πρώτο όνομα του πλοίου με το οποίο κατασκευάστηκε το 1965 στο ναυπηγείο Χωματά της Θεσσαλονίκης, ήταν ΡΗΓΑΣ και αργότερα μετονομάστηκε κατά σειράν σε ΣΠΟΡΑΔΕΣ και ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ.

 

Δυστυχώς όσο και αν έχω ψάξει δεν έχω κατορθώσει να βρώ κάποια φωτογραφία του από την Αγγλία όπου λειτουργεί (ή τουλάχιστον λειτουργούσε) ως πλωτό εστιατόριο όπως μας είχε πει στο αμέσως προηγούμενο ποστ ο Π100, ούτε κάποιο άλλο στοιχείο (ΙΜΟ number, ή αν υπάρχει ακόμα). Να προσθέσω ακόμα, ότι όπως διαπίστωσα αναζητώντας στοιχεία του στο διαδίκτυο, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν (εντελώς λανθασμένα βέβαια) ότι το ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ με το σημερινό ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ είναι το ίδιο πλοίο. Καμμία σχέση οπωσδήποτε, εκτός από το ότι έχουν κατασκευαστεί στο ίδιο ναυπηγείο με 20+ χρόνια διαφορά.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 3 years later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Ερώτησούλα: Όταν το πλοίο ήταν στις Σποράδες σαν Ρήγας, παίζει το φουγαράκι του να ήταν πιο πλώρα, πίσω από τη γέφυρα, και μετέπειτα να πήγε εκεί που το βλέπουμε όταν το πλοίο έγινε Σκοπελίτης? 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Μια carte postale που είχα αγοράσει από την Αμοργό το καλοκαίρι του 2006:

large.1D944542-F9C7-4844-8DAD-09BBD8C710

Στο σημείο αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία θυμάμαι να βάζει χύμα φορτίο, διακρίνονται και τα πορτάκια στο παραπέτο που διευκόλυναν την φορτοεκφόρτωση. Μάλιστα μια φορά είχα δει να βάζει μέχρι και αυτοκίνητο εκεί. Οι ξύλινες κατασκευές πάνω στις οποίες κάθεται η ανέμελη επιβάτιδα ήταν ράμπες που χρησίμευαν για το σκοπό αυτό. Εννοείται το αυτοκίνητο ήταν 4x4. 

Link to comment
Share on other sites

Την έχω κι εγώ αυτήν την κάρτα! Είχε και πίσω έναν πλαϊνό καταπέλτη που έβαζε ίσα ίσα ένα αυτοκίνητο. Θυμάμαι κι εγώ μπροστά να βάζει χύμα φορτίο (π.χ. τσουβάλια πατάτες από Νάξο) και όταν είχε καιρό γινόντουσαν όλα λούτσα!

Link to comment
Share on other sites

Πίσω είχε ένα μικρό γκαράζ, νομίζω μπορούσε να βάλει 4-5 αυτοκίνητα εκεί αλλά συνήθως γέμιζε κι αυτό με χύμα φορτίο και έμενε χώρος για 1-2. Καταπέλτες είχε και από τις δυο πλευρές όμως πάντα χρησιμοποιούσε τον αριστερό που ήταν πιο φαρδύς. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 8 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...