Jump to content
Shipfriends

Σποράδες (IMO 6900446)


Recommended Posts

Στα ναυπηγεία της Αμαλιάπολης Μαγνησίας βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό το RO/RO Pantelleria.

Tο πλοίο το οποίο ανήκε στην "Traghetti delle Isole" με έδρα το Trapani της βορειοδυτικής Σικελίας, εταιρεία στην οποία ανήκει και το "δικό" μας Zeus, είναι κατασκευής του 1969, και σύμφωνα με το equasis φέρεται να έχει πουληθεί σε εταιρεία "αγνώστων συμφερόντων", ενώ από την 1η Μαρτίου 2010 φέρει σημαία Καμπότζης.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι συνέδεε το Trapani με το ομώνυμο νησί (Pantelleria) το οποίο βρίσκεται ανάμεσα Σικελίας και Τυνησίας.

1_PANTELLERIA.jpg

Πηγή φωτογραφίας : Capt. Eustachio Patalano & naviearmatori

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Και για την ιστορία θα πρέπει να αναφερθεί ότι το πλοίο κατέληξε στους Ιταλούς ύστερα από μια σύντομη παρουσία του στα νερά μας ως ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΒΑΔΑ με δεσμούς από την Λευκάδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Βλάβη στην ΚΜ χθές για το πλοίο.

Βλάβη στην κύρια μηχανή (διαρροή ύδατος ψύξεως), παρουσιάστηκε χθες στις 17.03, στο Φ/Γ-Ο/Γ «ΣΠΟΡΑΔΕΣ» Ν.Π. 11990, κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι του Βόλου, προερχόμενο από Β. Σποράδες.

Μετά την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου στο λιμένα και την αποβίβαση των οχημάτων, απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την τοπική Λιμενική Αρχή, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να επιθεωρηθεί από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης

Πλοίων.

Πηγη: Υπουργείο της Θάλασσας...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ήθελα μέρες να γράψω για την τύχη του Σποράδες ας το κάνω τώρα με αφορμή τα ερωτήματα σας.

Ο πλοιοκτήτης το ήθελε πολύ και έβαλε καράβι από Βόλο για Σποράδες παρά ίσως τις συστάσεις από κάποιους για τις πολλές δυσκολίες του εγχειρήματος του. Τον μηνά που δούλεψε τα έξοδα του πρέπει να ήταν πολύ περισσότερα από τα έσοδα του. Τα λάθη κατά την άποψη μου και ανθρώπων τις πιάτσας, δυο η δρομολόγηση του πλοίου μέσο ΣΑΣ . Και το ότι έχασε το περισσότερο καλοκαίρι. Ενώ θα έπρεπε να είναι ελεύθερο όταν έχει δουλεία να σηκώνει καταπέλτη και να μην χρειάζεται να πάει μέχρι την Αλόννησο άδειο να ακουμπήσει καταπέλτη και να φύγει. Δεν χρειαζόταν να αποπλέει από το επιβατικό λιμάνι ας έδενε έστω στα πευκάκια την προβλήτα που έγινε για το Βόλος Συρία και τώρα φορτώνουν τα μοτορσηπ .Άκουσα πως η HSW έκανε αρχές Σεπτέμβρη μια συνάντηση με μεταφορικές και εταιρείες διανομών με αποτέλεσμα την επομένη ημέρα να μην πατήσει κάνεις στο Σποράδες. Τώρα το Σποράδες είναι χωρίς πλήρη σύνθεση πληρώματος δεμένο στο εμπορικό λιμάνι. Για το μέλλον περιμένω στο επόμενο ΣΑΣ να ζητήσει αποδρομολογηση. Ακούω ότι ψάχνει για άλλη γραμμή κάτι άκουσα δεν το λέω ακόμα. Είμαι από αυτούς που πάντα ήθελε ένα ρορο η έστω μια παντόφλα να εξυπηρετεί τα φορτηγά το καλοκαίρι . Μια παντόφλα θα μπορούσε να κάνει το Πλατανιάς Σκιάθος η το ρορο Πευκάκια Σκιάθος Σκόπελος. Ελπίζω του χρόνου να είναι από τον Μάιο κοντά μας στην ιδία γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το Σποράδες μας αποχαιρετά για άλλα μέρη αλλά όχι για άλλες χώρες :rolleyes: . Την Τετάρτη που μας έρχεται θα ξεκινήσει για τον Πειραιά εκεί δεν θα κάνει επισκευές αλλά θα περιμένει για δρομολόγηση και πάλι, αυτή την φορά από Πειραιά για Ηράκλειο. Έχει γίνει συμφωνία με εταιρία που μεταφέρει επικίνδυνα φορτία για 6 + 6 μήνες. Τρία κυκλικά δρομολόγια την εβδομάδα Κυριακή αργία θα φτάνει το πρωί θα φεύγει μεσημέρι 18 ώρες περίπου χρόνος ταξιδίου. Πάμε στο ωραίο τώρα :lol: όπως ίσως κάποιοι το περίμεναν έπεσε στο τραπέζι πρόταση από την γνωστή άγνωστη στις ναυλώσεις ΝΕΛ. Ενδιαφερόταν να το διπλώσει με το Αλκυόνη που δεν μπορεί να πάρει φορτηγά στην γραμμή Βόλος-Σκιάθος-Σκόπελος-Αλόννησος .Μόνο που άργησε λιγάκι :P και είχαν πέσει οι υπογραφές με τους πρώτους. Τέλος οι μόνες αλλαγές που έγιναν ήταν στο γκαράζ με αντιεκρηκτικά φώτα και ανεμιστήρες. Για όσους απορούν να πω πως το βαπόρι έχει πιτσ προπέλα. Έχω βγάλει αρκετές φωτογραφίες να δω πότε θα τις ανεβάσω :( .

Link to comment
Share on other sites

...Την Τετάρτη που μας έρχεται θα ξεκινήσει για τον Πειραιά...

Έστω και μία ημέρα καθυστέρηση, το πλοίο μετά από το μεγάλο διάστημα ακινησίας του στον Βόλο, ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα το ταξίδι του προς τον Πειραιά.

Με την ευκαιρία της επαναδραστηριοποιησής του, να το δούμε και σε μερικές πολύ όμορφες φωτογραφίες 1, 2, 3, του κ. Κώστα Ανδρέου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο marinetraffic.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα οι φωτογραφιες ειναι εξαιρετικες :) Να το δουμε κ σε μια απο το naviearmatori ως PANTELLERIA στο Trapani μαζι με τα υπολοιπα πλοια του τοτε στολου(αριστερα το ZEUS κ δεξια το VULCANO)

HPIM4031.JPG

Link to comment
Share on other sites

Από ότι δείχνουν τα πράγματα το πλοίο ανέλαβε αμέσως τα νέα του καθήκοντα.

Την Τετάρτη που μας έρχεται θα ξεκινήσει για τον Πειραιά εκεί δεν θα κάνει επισκευές αλλά θα περιμένει για δρομολόγηση και πάλι, αυτή την φορά από Πειραιά για Ηράκλειο. Έχει γίνει συμφωνία με εταιρία που μεταφέρει επικίνδυνα φορτία για 6 + 6 μήνες.

Έφτασε σήμερα το μεσημέρι στο Κερατσίνι, και μετά από μία ολιγόωρη παραμονή του εκεί, αναχώρησε το απόγευμα με νότια πορεία.

Link to comment
Share on other sites

Και στο Ηρακλειο ειχε ενα θεματακι,απο το ΥΕΝ

Σε γενόμενη περιπολία προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, χθες το βράδυ, στο χερσαίο χώρο του λιμανιού, διαπιστώθηκε η χρήση φλόγας από συνεργείο, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, σε εργασίες αποκατάστασης στον καταπέλτη του Φ/Γ-Ο/Γ «ΣΠΟΡΑΔΕΣ» Ν.Π. 11990, λόγω θραύσης του δεξιού πύρου στήριξης.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, η οποία απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.

Link to comment
Share on other sites

Το Σποράδες πριν από λίγο πέρασε το στενό της Ψυτάλλειας-Δραπετσώνας. Αυτό «V Rag» που γράφει στα πλευρά από τότε που ναυλώθηκε για να κάνει τα δρομολόγια από Πειραιά για Ηράκλειο, μήπως ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνει?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το Σποράδες είναι δεμένο εδώ και πολλές ημερες στο Κερατσίνι, χωρίς να έχει κάνει κάποιο δρομολόγιο (κάνα 2 εβδομάδες τουλάχιστον). Πάντως στη Καρβουνοσκαλα έχει ένα μικρο θεματάκι με τη κλίση του καταπέλτη και το υψος του γκαραζ του το πλοίο

Link to comment
Share on other sites

Από τη Τρίτη 8/2 το Απόλλων Ελλάς έκανε την αρχή δένοντας στη προβλήτα που είναι ανάμεσα στο Ν.Μ Δραπετσώνας και μωλο ΔΕΗ. Και από σήμερα το Colossus και το Πελαγιτης.[/url].

Και μαζί με τον ΠΕΛΑΓΙΤΗ και το Φ/Γ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, το οποίο γύρισε από την ράδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το πλοιο εξακολουθει να βρισκεται στην Καρβουνοσκαλα και εξωτερικα δειχνει αρκετα παραμελημενο.Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι εξακολουθει και καθεται στην Καρβουνοσκαλα πιανοντας μια θεση απο τη στιγμη που δεν κανει δρομολογια.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...