Jump to content
Shipfriends

Moby Corse (IMO 7615414)


Recommended Posts

'Nick the Greek said:

Κατά τα άλλα είδαμε πολλά και διάφορα. Πιο αξιοσημείωτη θέαση αυτή του Moby Corse το οποίο και φόραγε τα χρώματα της Moby σε ναυπηγείο της Νάπολι. Το πλοίο θα ξεκινήσει -αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη- δρομολόγια μεταξύ του Λιβόρνο και της Civitavecchia με την Κορσική, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα το δούμε και στο μέλλον απο κάποιο ιταλικό λιμάνι μέσω του Shipfriends.

Ξεκινησε ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ της Moby,λαμπερος και φρεσκοβαμμενος με τον πυργο ελεγχου για τσιμινιερα :P Απο οτι εχω διαβασει στο navi,το πλοιο εσωτερικα ανακαινιστηκε πληρως.

___________________________________________

(1978, ex-Dana Aglia, Duke Of Scandinavia, Pont L'Abbe)

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πραγματι το εσωτερικο του αλλαξε τελειως;)(1,2,3).Οπως λενε οι Ιταλοι συναδελφοι,η Moby,αν και δεν φημιζεται για την εξωτερικη εμφανιση των πλοιων της,εσωτερικα παντα κανει καλες δουλειες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στο ναυπηγείο το είδαμε παραπάνω, πάμε να το δούμε και εν δράσει. Άφιξη στη Γένοβα στις 1200 και αναχώρηση στις 1400. Αντίθετα με τα άλλα πλοία, το Moby Corse περνάει κατ' ευθείαν για το μέσα λιμάνι και κάνει δεξιά στροφή, η αλήθεια είναι όχι τόσο γρήγορη όσο τα νεότερα πλοία. Το βλέπουμε εδώ να γυρνάει σιγά-σιγά και να οπισθοπορεί για τη θέση του, χαρίζοντάς μας και μια πολύ ωραία κατάπλωρη φωτογραφία. Για το τέλος, το διάσημο φουγάρο:D!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Περασαν 4 μηνες αλλα ακομα ειναι εκει,θυμα της εντονης κρισης που βιωνουν και οι Ιταλοι στην ακτοπλοια τους.Λογικα θα αρχιζουν να το ετοιμαζουν σιγα σιγα καθως στα πλανα φαινεται να δουλευει το καλοκαιρι Genova-Porto Torres(Σαρδηνια).Σκετη ΘΕΟΦΙΛΑΡΑ,πλωρα και πρυμα :P

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Μια νυχτερινή ματιά στο πλοίο με το φακό του υπογράφωντος, Tweety by night πέρυσι το Σεπτέμβρη στην Olbia. Λιγάκι μακρινή η φωτογραφία αλλά δεν πήγαινε παραπέρα η πισίνα του ξενοδοχείου :D. Για τους παρατηρητικούς να πούμε πως σε σύγκριση με την πρώτη του χρονιά στο φουγάρο δεν είναι πια ο Silvestro αλλά το βρωμόπουλο! :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ξεφυλλίζοντας απόψε -που λέει κι ο Τόλης Βοσκόπουλος- θυμήθηκα πως το Moby Corse το έχω ξαναδεί. Αυτό συνέβη το Μάιο του 1996 στο Harwich όπου και το βλέπουμε σαν Dana Anglia να προχωράει πρός τη θέση του ερχόμενο από το Esbjerg της Δανίας, νομίζω μια τέτοια γραμμή έκανε τότε. Το συγκεκριμένο πλοίο δεν είχε αδελφό απ' όσο γνωρίζω και η φιγούρα του με το χαρακτηριστικό φουγάρο έχει μείνει ιστορική στη βόρεια Ευρώπη,

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Πάμε να δούμε πως δείχνει αυτές τις ημέρες το κομψότατο Moby Corse, που το συνάντησα στις 5 Ιουνίου στη Γένοβα. Σε άσχημη στιγμή όμως, γιατί το πλοίο φαίνεται να έχει πάθει κάποια ζημιά στην αριστερή πάντα, λίγο πάνω από την ίσαλο όπου και χαρακτηριστικά βλέπουμε ένα μπάλωμα. Κατέπλευσε κανονικά στο δρομολόγιο της Κυριακής στις 1730 και Γένοβα και αφού πρυμνο-πλαγιοδέτησε με τη δεξιά πλευρά και αποβίβασε οχήματα κι επιβάτες, μεθόρμισε στο παρακείμενο ναυπηγείο Mariotti, υποπτεύομαι για κάποια επιθεώρηση της ζημιάς. Το βραδυνό δρομολόγιο πρός Bastia(2200) έγινε κανονικά.

 

Υποπτέυομαι όμως πως το πλοίο θα χρειάζεται κάποια πιο μόνιμη επισκευή μια και το δρομολόγιο της Κυριακής 12 Ιουνίου(2200) από Γένοβα για Μπαστιά, το κάνει το Moby Zaza. Δεν είναι ξεκάθαρο όμως πόσο θα μείνει το Moby Corse εκτός αγωνιστικής δράσης.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά όμως η αντικατάσταση δεν έχει να κάνει με το Moby Corse, το οποίο και βρίσκεται στη Νίκαια για να κάνει τη βραδυνή αναχώρηση του Moby Zaza. Αμοιβαία σκάντζα λοιπόν, τα νέα είναι πως το Moby Wonder βρίσκεται στα ναυπηγεία Mariotti τση Γένοβας.

Link to comment
Share on other sites

γιατί το πλοίο φαίνεται να έχει πάθει κάποια ζημιά στην αριστερή πάντα, λίγο πάνω από την ίσαλο όπου και χαρακτηριστικά βλέπουμε ένα μπάλωμα. Κατέπλευσε κανονικά στο δρομολόγιο της Κυριακής στις 1730 και Γένοβα και αφού πρυμνο-πλαγιοδέτησε με τη δεξιά πλευρά και αποβίβασε οχήματα κι επιβάτες, μεθόρμισε στο παρακείμενο ναυπηγείο Mariotti, υποπτεύομαι για κάποια επιθεώρηση της ζημιάς. .

 

 

εδω πρεπει να ειναι η λυση στην απορια μας. τα ξυρισε ολα στη Bastia. ;)

 

 

YΓ:@petros p. τοσα  just ferries μας εβαλες, το σημαντικοτερο δεν το ειδες :P^_^

Link to comment
Share on other sites

Η οποία Μπαστιά με μια πρώτη ματιά στο Google Earth δε φαίνεται να είναι και το αγαπημένο λιμάνι των πλοιάρχων... Ειδικά η "μπούκα" του (εκεί που στο βίντεο γίνονται οι...περιπτύξεις με την παρ' ολίγον Κρητικοπούλα :P) είναι πιο στενή και από την μπούκα στα Λεμονάδικα... Προφανώς με τέτοιες αποστάσεις σε συνδυασμό με τις μικρές ταχύτητες και τυχούσες άλλες δυσμενεις συνθήκες δε θέλει και πολύ...

 

post-5143-0-33387600-1466113619_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 8 months later...
On 12/6/2016 at 1:45 AM, Nick the Greek said:

Πάμε να δούμε πως δείχνει αυτές τις ημέρες το κομψότατο Moby Corse, που το συνάντησα στις 5 Ιουνίου στη Γένοβα. Σε άσχημη στιγμή όμως, γιατί το πλοίο φαίνεται να έχει πάθει κάποια ζημιά στην αριστερή πάντα, λίγο πάνω από την ίσαλο όπου και χαρακτηριστικά βλέπουμε ένα μπάλωμα. 

Ο λόγος της ζημιάς στην αριστερή μπάντα του Moby Corse ήταν μια επαφή που είχε με το Mega Smeralda στο λιμάνι της Μπάστια στις 4 Ιουνίου, όπως μπορούμε να δούμε στο σχετικό βίντεο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...

Σχετικά νωρίς σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, αν δε με απατά η μνήμη μου, σταμάτησε για το χειμώνα το Moby Corse. Από τις 4 Οκτώβρη σε θέση χειμερίας νάρκης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...