Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Την περίοδο 86-88 δραστηριοποιούταν η Nomikos Lines στην γραμμή? Αν ναι, με ποιο πλοίο?

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Thanosp, εκείνη την περίοδο που αναφέρεσαι, ήταν το ΕΛΛΑΣ ΕΞΠΡΕΣ του Νομικού στη Ραφήνα (μετέπειτα ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα), αλλά δεν ταξίδευε Ανδροτηνομυκονία. Πήγαινε Βόρειο Αιγαίο: Χίο, Ψαρά, Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Καβάλα. Ήταν η εποχή που αυτή η γραμμή δεν ήταν άγονη, και πριν την πάρει η ΝΕΛ με το θρυλικό ΑΛΚΑΙΟΣ από τη Ραφήνα. Πολύ αργότερα, η γραμμή αυτή μεταφέρθηκε στο Λαύριο ως άγονη, απ' όπου λειτουργεί ως σήμερα με τρία (νομίζω) πλοία.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ rafina-lines. :) Λες να πέφτω τόσο έξω και να λέω μπούρδες? Δεν αποκλείεται! :D Προσπαθώ να θυμηθώ το αυτοκόλητο της Nomikos που είχαμε στο παλιό αυτοκίνητο απο που το κονομήσαμε. Στο ταξίδι για Τήνο η στο ταξίδι για Σκόπελο? Παίζει να ήταν και απο Σκόπελο. Ας αφήσουμε εκτός την Nomikos, μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος ποιά πλοία ταξίδευαν εκείνη την περίοδο στη γραμμή?

Link to comment
Share on other sites

Το 1988-89 το ΕΛΛΑΣ ΕΞΠΡΕΣ έκανε από Πειραιά Παροναξία και Σύρο-Παροναξία-Σίκινο-Φολέγανδρο. Αργότερα πήγε Ραφήνα-Χίο κλπ. Εγώ τουλάχιστον είχα πάει με αυτό στη Χίο το 1993. Έφευγε αργά από Ραφήνα (νομίζω 21.00) και έφτασε στη Χίο γύρω στις 5 το πρωί...δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά δεν είχαν ανοίξει ακόμα τα καφενεία.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθώ να θυμηθώ το αυτοκόλητο της Nomikos που είχαμε στο παλιό αυτοκίνητο απο που το κονομήσαμε. Στο ταξίδι για Τήνο η στο ταξίδι για Σκόπελο? Παίζει να ήταν και απο Σκόπελο.

Μήπως ήταν απο το Άνεμος? Θεσσαλονίκη - Σποράδες - Κυκλάδες - Ηράκλειο?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βλεποντας την φωτο με το σινιαλο της εταιριας,μου εκανε εντυπωση οτι ειναι σχεδιασμενο κι απο την εσωτερικη πλευρα της τσιμινιερας(αυτη που δεν βλεπει στην θαλασσα)κατι που δεν συνανταμε στις μερες σε πλοια με δυο τσιμινιερες.Αληθεια,για ποιο πλοιο προκειται?

ΥΓ.Ελπιζω μονο να μην κανω λαθος και να ειχε το συγκεκριμενο μονο ενα φουγαρο :P

Link to comment
Share on other sites

Οχι ετσι ηταν σε ολα σχεδον τα πλοια της εταιριας. Και μενα μου εκανε εντυπωση μικρος που το εβλεπα και ποτε δεν καταλαβα το λογο. Δεν ασχοληθηκα βεβαια και παραπανω με το θεμα biggrin.gif

Link to comment
Share on other sites

Πωωω πω που το ξεθάψατε αυτό;;; Νομίζω ακόμα και το ίδιο κοντεύει να ξεχάσει πως κάποτε το έλεγαν έτσι (να μην πω για Θήρα ΙΙ τώρα)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...