Jump to content
Shipfriends

Δημήτριος Σ (ΙΜΟ 9630690)


pantelis2009

Recommended Posts

Κόντρα στους καιρούς λιτότητας που διανύουμε ένα νέο αμφίπλωρο Ε/Γ-Ο/Γ έχει ξεκινήσει στο ναυπηγείο Παναγιωτάκη, το Δημήτρης Σ. Οι πρώτες λαμαρίνες ήλθαν στο ναυπηγείο στις 29/03/2010. Για ένα μήνα έκοβαν και ετοίμαζαν κομμάτια ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει το κτίσιμο του πλοίου.
Η γάστρα στήθηκε στις 25/04/2010 και οι εργασίες πλέον προχωρούν. 

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στο Δημήτρης Σ οι λαμαρίνες καταφτάνουν συνεχώς και οι εργασίες προχωρούν. Σιγά-σιγά αρχίζει και αυτό να δείχνει το μπόι του. Χαρισμένες σε όλους τους αμφίπλωρους φίλους. 1, 2, 3, 4, 5.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

To Δημήτρης Σ προχωρά. Αυτό το σημείο είναι το πιο σοβαρό στην κατασκευή ενός αμφίδρομου. Είναι απο πάνω όλο ανοικτό (οι περισότερες λαμαρίνες που βλέπετε επάνω,είναι απλά ακουμπησμένες εκει για να προχωρούν) και κολλάνε όλο το εσωτερικό, γι' αυτό και τόσες μπουκάλες και τόσα καλόδια. Έτσι το σκάφος γίνετε ανθεκτικότερο και καλοτάξιδο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Πάμε να δούμε τη πρόοδο των εργασιών στο Δημήτριος Σ στο ναυπηγείο του Παναγιωτακη. Στο πλοίο έχει γραφτεί το όνομα με ανάγλυφα γράμματα στο καθρέπτη του πλοίου. Εξωτερικά έχει μια πινελιά από μπλε χρώμα μέχρι του ύψος του έξαλλων του γκαράζ

Link to comment
Share on other sites

Εύγε δε Π100, πολύ όμορφες φωτογραφίες !!! :)

Το πλοίο πράγματι γίνεται πολύ όμορφο (του πάει πολύ η μπλε "επέμβαση"). Να διορθώσουμε στον τίτλο το όνομα του, μιας και είναι ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Σ και ουχί ΔΗΜΗΤΡΗΣ Σ όπως τόσο καιρό πριν (από το άνοιγμα του θέματος) μας είχε ειπωθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Πάμε να δούμε το ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Σ στου Παναγιωτάκη, στα τελευταία στάδια της κατασκευής του, με την γαλανόλευκη να κυματίζει στο "πιό άψηλο το άρμπουρο" :D , περιμένοντας την καθέλκυση του η οποία είναι προγραμματισμένη εκτός απροόπτου, για το Σάββατο 14 Μαίου.

gallery_2102_752_9478.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε από το ξεκίνημα της κατασκευής του ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Σ στο ναυπηγείο του Παναγιωτάκη στη Σαλαμίνα. Κατασκευή που την παρακολουθήσαμε σε όλα τα στάδια της, τόσο μέσα από το παρόν θέμα όσο και από τις φωτογραφίες στην gallery του φόρουμ.

Ας πάμε λοιπόν ακόμα μία βόλτα στην Σαλαμίνα για να παρακολουθήσουμε και την καθέλκυση του πλοίου που έγινε χθες στο ναυπηγείο του Παναγιωτάκη.

Να δούμε πρώτα το πλοίο σημαιοστολισμένο λίγα λεπτά πριν την έναρξη της διαδικασίας, και κατόπιν να γλιστράει σιγά-σιγά προς την θάλασσα,

την πρώτη του επαφή με το υγρό στοιχείο,

gallery_2102_752_258029.jpg

την στιγμή που ενεργοποιούνται οι μηχανές,

gallery_2102_752_125373.jpg

με τα δύο ρυμουλκά, τα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ να βοηθάνε στους ελιγμούς και τον χώρο στον οποίο βρισκόταν τόσο καιρό πλέον άδειο,

gallery_2102_752_330921.jpg

και τέλος σε μία πιό μακρινή φωτό, τραβηγμένη ...τρία λεπτά αργότερα ;) από την Κυνόσουρα.

gallery_2102_752_375949.jpg

Καλοτάξιδο !!! :)

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Αμέσως μετά την καθέλκυση του (που είδαμε σε φωτό στο προηγούμενο ποστ), το ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Σ έδεσε για την αποπεράτωση της κατασκευής του, δίπλα από του Παναγιωτάκη, στα ναυπηγεία Σαλαμίς όπου και το είδα ξανά χθες το απόγευμα.

gallery_2102_752_332080.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πλοίο έχει ξεκινήσει κανονικά δρομολόγια στην γραμμή Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας.

Εδώ, μαζί με το άλλο νεότευκτο της γραμμής, το ΩΚΥΡΡΟΗ,

gallery_2102_1186_381604.jpg

και εδώ μόνο του στα Παλούκια.

gallery_2102_752_269807.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Να πούμε βέβαια ότι το αμφίπλωρο (ΑΙΟΛΟΣ) κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Παναγιωτάκη και όχι στου Φραντζή όπως μας είπε ο φίλος ΣΕΙΡΙΟΣ.

Σε αυτήν την περίπτωση αγαπητέ Παντελή, δεν πρόκειται για δικό μου λάθος αλλά για λάθος (???) το οποίο αναφέρεται ωστόσο στα επίσημα στοιχεία του πλοίου, όπως αυτά αναγράφονται στις διεθνείς βάσεις δεδομένων (όχι βέβαια ότι αυτές είναι αλάνθαστες).

Εκτός από το ΑΙΟΛΟΣ, την ίδια ακριβώς λανθασμένη αναφορά ως προς το ναυπηγείο που κατασκευάστηκε, βρίσκουμε στις βάσεις δεδομένων και για το ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Σ. Και για αυτό αναφέρεται ως ναυπηγείο κατασκευής του Φραντζή στο Πέραμα ενώ γνωρίζουμε βέβαια πολύ καλά ότι έχει κατασκευαστεί επίσης όπως και το ΑΙΟΛΟΣ στου Παναγιωτάκη στη Σαλαμίνα.

Και επειδή λανθασμένη επαναλαμβανόμενη σύμπτωση είναι πιθανόν να μην είναι απλή σύμπτωση (δεν τους κατέβηκε φαντάζομαι έτσι απλά να αναφέρουν το ίδιο λανθασμένο ναυπηγείο σε δύο περιπτώσεις), αναρωτιέμαι μήπως έχει συμβεί κάτι άλλο. Να είχαν δηλωθεί δηλαδή επίσημα τα δύο πλοία ότι πρόκειται να κατασκευαστούν στο τάδε ναυπηγείο, αλλά τελικά η κατασκευή τους για τον ένα ή άλλο λόγο να έγινε σε κάποιο άλλο.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...