Jump to content
Shipfriends

Cefalonian Sky (IMO 6507490)


Recommended Posts

Στην παρακάτω φωτογραφία που είχα τραβήξει πρό πολλών (μπορεί και είκοσι..) ετών στην Θεσσαλονίκη,εμφανίζεται στο άκρο αριστερά το πλοίο Cephalonian Sky που μάλλον ήταν τού Στρίντζη.Τό έβλεπα εκεί πρυμνοδετημένο επί χρόνια κάθε φορά που ανέβαινα στην Θεσσαλονίκη.Ξέρει κανείς κάτι γι'αυτό το πλοίο;

post-51-128326999507_thumb.jpg

________________________________________________________

(1965, ex-Gustav Wasa, Calypso, Cefalonian Sly, Europrinces, latter Lucinda, Calypso II, Aulona, Eurofast,  Scutari IV)

Edited by Nick the Greek
subtitle
Link to comment
Share on other sites

Καποια περιοδο περασε στα χερια και του Τζανετατου που τοτε ειχε και το Safari.

Το θυμαμαι καποια χρονια παροπλισμενο στην Αμφιλοχια και μου εκανε εντυπωση γιατι εκει δεν ειχα ξαναδει βαπορι τετοιου ειδους. Μαλλον για να το πω σωστοτερα ηταν κατασχεμενο.

Ο Στριντζης ειχε το αδερφακι Ιονιαν Σταρ ;)

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανείς τί δρομολόγια έκανε;Δέν θυμάμαι να είχε περάσει από Πειραιά,αλλά ούτε έχω δεί ποτέ κάποια διαφήμιση τού πλοίου ή τής εταιρείας του.

Ωραίο βαποράκι πάντως.Υποθέτω ότι τώρα πλέον έχει μετατραπεί σέ μαχαιροπήρουνα :(

Link to comment
Share on other sites

Όταν άνηκε στην εταιρεία του Λευκαδίτη έκανε ταξίδια από τη Πάτρα Ηγουμενίτσα Κέρκυρα Ιταλία (δε θυμάμαι σε ποιο λιμάνι).

Είχα κάποια παλιά διαφημιστικά της εταιρείας του αλλά μετά από μια νεροποντή καταστράφηκαν, όπως και όλα τα διαφημιστικά που μάζευα από τις αρχές του 90 έως το 2000.

Το πλοίο έχει γίνει μαχαιροπήρουνα εάν θυμάμαι καλά το 2004.

Link to comment
Share on other sites

πρωτοεμφανιστηκε ως Calypso με τα σινιαλα της Seven Island Lines, αν δεν κανω λαθος το 1990. επισης αν δεν κανω λαθος πηγαινε ancona και στο ενα δρομολογιο επιανε και κεφαλονια και κερκυρα (στο αλλο μονο ηγουμενιτσα. ταξιδεψε και αλλη μια σαιζον ως Cefalonian Sky. το 90 ειχε ναυλωθει μαζι με το Ιονις (το original) στην εκκενωση της Αλβανιας απο το πρωτο κυμα προσφυγων. περασε καποια χρονια κατασχεμενο στη Θεσσαλονικη και μετα απο πληστηριασμο βρεθηκε στα χερια της αλβανικης Vefa Lines συνδεοντας αμφιλοχια και αλβανια. τελευταια φορα το ειδα το καλοκαιρι του 2003 στην αμφιλοχια

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Tο πλοίο δούλεψε ώς Aulona πάτρα-Aλβανία, και μάλιστα με την διαχείριση της Vefa lines θυγατικής της γνωστής Aλβανικής πυραμίδας, χτυπούσε τις τιμές σε έκτακτα δρομολόγια και απο--προς ιταλία για τους φορτηγατζήδες. οταν κατασχέθηκε βρέθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αμφιλοχία, απο την οποία έφυγε με το όνομα EUROFAST για λογαρισσμό κάποιας άλλης Aλβανικής εταιρείας, με σκοπό να συνδέση την αλβανία με την ιταλία. είχα μπεί στο πλοίο όταν το ετοίμαζαν και ήταν σε μετρια κατάσταση, λογικό ύστερα από τόση μακρά ακινησία. θα ανεβάσω κάποια στιγμή και άλλες φωτό του πλοίου με τα προηγούμανα ονοματά του.

post-1854-0-75611700-1327347286_thumb.jp

post-1854-0-45470700-1327347356_thumb.jp

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Ως Calypso της Seven Islands ενώ πάει να δέσει με τη βοήθεια Ρ/Κ στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά Είναι εκλογές 1989 κ όπως θα θυμούνται οι παλιότεροι,τα κόμματα ναύλωναν πλοία γιά την μεταφορά ψηφοφόρων Έτσι στην ακτοπλοϊα βλέπαμε βαπόρια αποκλειστικά γραμμών του εξωτερικού ακόμα κ με ξένη σημαία,αυτό Μπαχάμες.

 

To βαπόρι ήταν από μιά πρωτοποριακή γιά τον καιρό της πορτάδα ( Σουηδοί οι αρχικά παραγγείλαντες)  6 αδελφών ανάμεσα σε αυτά το μετέπειτα 1ο ΙΟΝΙΑΝ STAR του Στρίντζη κ 1 κονταδελφού το μετέπειτα IONIAN SUN .Xτισμένα σε Γερμανία κ Ιρλανδία

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Ομορφη αυτη η σειρα πλοιων και σπανια φωτο μιας και δεν ερχοταν συχνα στα μερη μας,ισως μονο για δεξαμενισμο

Χαρακτηριστικη και η χρηση του ρυμουλκου λογω της ξενης σημαιας

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Το ειδαμε σαν CALYPSO να το δουμε και σαν CEFALONIAN SKY παλι μεσα απο φωτο του @ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ.

Βρισκομαστε και παλι στο Πειραια ,αλλα ενα χρονο αργοτερα .Το πλοιο λαμπει οποτε θεωρω οτι ειναι η εποχη που εκανε την επισκευη του και αλλαξε και ονομα

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...