Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Καλοριζικο το νεο μας θεμα
 

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν οι 420 επιβάτες του πλοίου «ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ» χθες το απόγευμα, καθώς μηχανική βλάβη εμπόδισε για ώρες τον απόπλου.

Το πλοίο ήταν σταματημένο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όταν στις 14:50 διαπιστώθηκε ότι ήταν αδύνατο να ξεκινήσει το ταξίδι του με προορισμό την Πάτρα κι έτσι παρέμεινε «καθηλωμένο» εκεί μέχρι και τις 18:35.

Το πλοίο αναμενόταν να αναχωρήσει στις 14:15.


www.zougla.gr

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Μόνο που το πλοίο δε έπαθε μηχανική βλάβη σε κάποια Κύρια Μηχανή, αλλά βλάβη στον εργάτη της άγκυρας!!

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Βλάβη στον εργάτη της αριστερής άγκυρας, του Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ¨ Ν. Χανίων 27, παρουσιάστηκε, σήμερα στις 14:50, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πριν τον απόπλου για Πάτρα.

Η Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου, ο οποίος τελικά επετράπη κατόπιν έγκρισης στις 18:35, αντί της προγραμματισμένης 14:15 και το πλοίο αναχώρησε με 420 επιβάτες, 82 Ι.Χ. και 70 φορτηγά.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 years later...

Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά ότι κατά την διαδικασία κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE GALAXY” Ν.Π. 12247 στον οικείο λιμένα και ενώ το εν λόγω πλοίο πραγματοποιούσε ελιγμούς πρόσδεσης, προσέκρουσε ελαφρά στην προβλήτα πλησίον πύλης Ε2.

Από το συμβάν προκλήθηκαν μικρές εκδορές στο χρώμα του πλοίου, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια, το πλοίο προσέδεσε ασφαλώς και αποβίβασε 205 επιβάτες, 51 ΙΧ, 51 Φ/Γ, 1 λεωφορείο και 1 δίκυκλο.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του  Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ - Ο/Γ Blue Galaxy στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''BLUE GALAXY'' Ν.Π. 12247, το οποίο βρισκόταν έξω από τον λιμένα Πειραιά, ενώ είχε αποπλεύσει από τον οικείο λιμένα για προγραμματισμένο δρομολόγιο προς τους λιμένες Βαθύ - ν. Κω - ν. Ρόδου, με 506 επιβάτες, 147 Ε.Ι.Χ., 105 Φ/Γ, 1 Λ/Φ, 15 Δ/Κ καθώς και 100 άτομα μέλη πληρώματος.

Το ανωτέρω Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια και με τη συνδρομή δύο (02) Ρ/Κ στον λιμένα Πειραιά, ενώ από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''BLUE GALAXY'' και στη συνέχεια κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο πλους του.

 

Link to comment
Share on other sites

"Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''BLUE GALAXY'' Ν.Π. 12247, το οποίο βρισκόταν έξω από τον λιμένα Πειραιά, ενώ είχε αποπλεύσει από τον οικείο λιμένα για προγραμματισμένο δρομολόγιο προς τους λιμένες Βαθύ - ν. Κω - ν. Ρόδου, με 506 επιβάτες, 147 Ε.Ι.Χ., 105 Φ/Γ, 1 Λ/Φ, 15 Δ/Κ καθώς και 100 άτομα μέλη πληρώματος."

Καπως μικρη η κινηση σε επιβατες για ολο αυτο το γκαραζ που ειχε... Τοσα ασυνοδευτα πια;

Το λεω αυτο σε συνδυασμο με μια προσφατη προσωπικη εμπειρια που ειχα με το πλοιο που πραγματικα το ξενοδοχειακο του ηταν πρακτικα αδειο... Η καλυτερη για τον επιβατη προφανως, γιατι κατακαλοκαιρο ταξιδευει σε πολυ πιο χαλαρους ρυθμους αλλα δεν ξερω αν εχει νοημα για την εταιρεια.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ακόμα στο Ηράκλειο το Γκάλαξι. Έχουμε καμία πληροφορία ; Το παλάτι έφυγε κανονικά πάντως 

Edited by GeorgePag
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Blue Galaxy στο Ηράκλειο

Quote

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE GALAXY” Ν.Π. 12247, ότι παρουσίασε βλάβη στον πείρο ασφάλισης του πλευρικού δεξιού πρυμναίου καταπέλτη πριν τον απόπλου του για το λιμάνι του Πειραιά. Επί του πλοίου επέβαιναν 571 επιβάτες, 85 Ι.Χ., 36 Φ/Γ, 16 Δ/Κ και 82 άτομα πλήρωμα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Ηρακλείου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του για το λιμάνι του Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...