Jump to content
Shipfriends

Λυδία (IMO 5192963)


Recommended Posts

NHSOS XIOS said:
Να δουμε 2 φωτογραφιες απο το λιμανι της Χιου σε διαφορετικες εποχες.Η πρωτη πρεπει να ειναι τουλαχιστον 15χρονια πριν με την παρουσια του ΣΑΠΦΩ στην γωνια και ενος μοτορσιπ δεμενο κοντα στον κοκκινο φαρο.Αναγνωριζει κανεις το σκαρι που φαινεται κοντα στον Τσεσμε?Για την δευτερη φωτο,τι να πω....:eek:μεχρι και το ΛΙΣΣΟΣ φαινεται κουκλι:D:)

Λίγο extreme αλλά (μου) μοιάζει με το πρώην Koningin Fabiola και Λυδία της ΕΛΜΕΣ.

Τώρα για το κουκλί Λισσός να το προσπεράσω.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Λίγο etreme αλλά (μου) μοιάζει με το πρώην Koningin Fabiola και Λυδία της ΕΛΜΕΣ.

Όντως είναι το Koningin Fabiola με το όνομα Bosporus. Είχα βαρεθεί να το βλέπω 4-5 χρόνια παροπλισμένο στη ράδα του Τσεσμέ.

Link to comment
Share on other sites

Βλεποντας στις φωτο του Σουηδου μου μοιαζει αρκετα με το ΑΙΓΙΑΟΝ σε σημειο να λεω οτι ειναι αδελφα.Εχουν παντως 4 χρονια διαφορα και ειναι χτισμενα σε διαφορετικα ναυπηγεια

Για σκραπ πηγε το 2004 σαν Bosporus

Link to comment
Share on other sites

Μια ακόμη φωτογραφία του πλοίου, από καρτ ποστάλ, με το όνομα Bergama και τα σινιάλα της Stern Lines που δραστηριοποιήθηκε για ένα φεγγάρι στη γραμμή Bari-Σμύρνη.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

δεν θυμαμαι αν το εχουμε ξανααναφερει (νομιζω στο τοπικ της ελμες), αλλα ξεκινησε κανοντας δρομολογια πατρα ηγουμενιτσα ορτονα (οπως και το polaris αργοτερα)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Περνάμε σε μια carte postale εποχής με θέμα το Λυδία, το πλοίο μπαίνει σε λιμάνι, αναρωτιέμαι που ακριβώς. Να είναι η Πάτρα?

 

Το ιδιαίτερο της φωτογραφίας είναι ο συνδυασμός σκέτου κίτρινου φουγάρου και γκρίζου χρώματος της ΕΛΜΕΣ στο hull του βαποριού. Το κίτρινο στο φουγάρο είναι το χρώμα που είχε στο Βέλγιο επί RMT και με το οποίο ξεκίνησε σαν Olympia από την Οστάνδη για την Ελλάδα. Να υποθέσω τότε σαν Olympia ήταν αγορά των Αδελφών Αγαπητού? Από την άλλη το γκρίζο είναι το κλασσικό χρώμα της ΕΛΜΕΣ, μπορεί κανείς να διακρίνει και τη σημαία της ΕΛΜΕΣ τόσο στην πλώρη όσο και στον πρυμναίο ιστό.

 

Λαμβανομένων υπ' όψιν των παραπάνω, να χρονολογούσαμε την κάρτα γύρω στο καλοκαίρι του 1985?

Link to comment
Share on other sites

λογικα ναι. αυτη ηταν  πρωτη του χρονια.

εχει ξεβαψει και το γκρι καταπλωρα και φαινεται το μαυρο της φαμπιολας

δεν υπαρχει ουτε το xtra κουτι καταπρυμα, ουτε το hml ferries που μπηκε σε ολα πιο μετα.

φευγει απο κερκυρα

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Μιά φορά το επισκέφθηκα στο Πέραμα μόλις πέρασε στην ιδιοκτησία Περιμένη και δεν μπορώ να πώ οτι ενθουσιάστηκα απο τους εσωτερικούς χώρους. Ομως ηταν ένα πλοίο που ταξίδευε σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες χωρις να ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τους επιβάτες του.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Πάμε να δούμε το πλοίο ως Ephesus, πιθανότατα τέλη Αυγούστου του 1996 στην Ποσειδωνία, έχει μόλις διασχίσει τη διώρυγα της Κορίνθου και ετοιμάζεται να συνεχίσει το ταξίδι του για την Ιταλία. 
Η φωτογραφία είναι από τις πρώτες μου απόπειρες για ship spotting, λίγο κουτσουρεμένη αλλά της αξίζει μια θέση στο gallery.  

Link to comment
Share on other sites

Ούτε να το συζητάς πως της αξίζει, εγώ ακόμα είμαι σαν το Βέγγο φωτογράφο και θέλω άλλο πλοίο στην άκρη για να βγαίνει ολόκληρο αυτό που φωτογραφίζω:D. Εγώ εντυπωσιάζομαι από τον κόσμο που είναι τσαμπιά επάνω στο πλοίο, στα μπαλκόνια, στις βαρδιόλες, παντού. Και πόσο κομψή φυσικά ήταν αυτή η πορτάδα πλοίων.

Link to comment
Share on other sites

Στην καταπληκτική αυτή φωτογραφία βλέπουμε οτι ήταν ναυλωμένο και ήταν η τελευταία του χρονιά σε καθεστώς ναύλωσης αφου απο την επόμενη και μέχρι το τέλος του το δούλεψε ο πλοιοκτήτης του.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...