Jump to content
Shipfriends

Αντώνιος Π (ΙΜΟ 6719677)


Recommended Posts

Μηπως εχει κανεις καμια παραπανω πληροφορια για το ΣΟΛΩΝΑΚΙ ΙΙ που εχει βαλει ο φιλος kyknos στην gallery?(Αν ζει πχ ακομα κλπ)

Παντως απο τη στιγμη που εκανε 1.05 για Αιγινα ηταν ταχυτατο οχι μονο για την εποχη του αλλα και για τη σημερινη εποχη.Τοσο κανουν σημερα τα κλειστα βαπορια της γραμμης.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

GNORIZEI KANEIS GIA THN PANTOFLA ANTONIOS.......POY BRISKETAI?DOYLEYE STHN KERKYRA GIA POLLA XRONIA META POYLITHIKE SE ALBANOUS KAI EKANE DROMOLOGIA KERKYRA AGIOI SARANTA.....SE ENA DROMOLOGIO PROSARAKSE SE AVATHI EKSO APO THN KERKYRA....DEN EIXE VOULIAKSEI OMOS.META DEN TO KSANADAME....HTAN SE KOKKINO XROMA GYRO GYRO......MALISTA TO ANTONIOS EIXE ALLAKSEI MIXANES KAI EKANE TO KERKYRA IGOYMENITSA SE 1.35 LEPTA ITAN I PIO GRIGORI PANTOFLA,OTAN OI ALLES KANANE 2 ORES PERIPOU......GNORIZEI KANEIS POY BRISKETAI H YPARXEI KAMIA FOTO........

TO ANTONIOS LEITOYRGOYSE APO TO 1990 EOS TO 1999 STHN GRAMMI HGOYMENITSA KERKYRA KAI ENA XRONO 1999-2000 STIN GRAMMH KERKYRA AGIOI SARANTA

Edited by polmyt
2 σε 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Παλιά και πολύ όμορφη καρτ ποστάλ, έπεσε στα χέρια μου σε χθεσινή μου βόλτα στο Μοναστηράκι. Το παλιό λιμάνι της Κέρκυρας με την παντόφλα Αντώνιος Π. και ακόμα μία παντόφλα που αναχωρεί για την Ηγουμενίτσα, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Μία απλή σύγκριση με την φωτογραφία του φίλου kyknos από το gallery του φόρουμ, μπορεί εύκολα να αποδείξει ότι το Αντώνιος Π. ήταν το πρώην Σολωνάκι ΙΙ, με την μόνη σημείωση ότι η φωτογραφία από την Αίγινα δεν μπορεί να είναι από το 1965, μιας και το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1967.

Ως Σολωνάκι ΙΙ, θα πρέπει να ταξίδεψε για μικρό χρονικό διάστημα, μιας και στο equasis αναφέρεται ως Αντώνιος Π. από το 1968. Τέλος, φέρεται (και πάλι από το equasis) να πουλήθηκε τον Νοέμβρη του 2002, σε εταιρεία αγνώστων συμφερόντων χωρίς να αναφέρεται κάτι περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Στην φωτό από την Κέρκυρα βλέπουμε κατά σειρά από αριστερά προς τα δεξιά, τα ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΜΑΡΙΑ Ζ - ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Άγνωστο - ΒΙΒΗ Λ.

Στην φωτό από το Ρίο, η πέμπτη από τα αριστερά παντόφλα πρέπει να είναι το ΣΧΟΙΠΑΝΤΑΣ, ενώ δίπλα του (τέταρτο από τα αριστερά) βλέπουμε για ακόμα μία φορά το ΣΟΦΡΑΣ. :)

στην φωτο απο την Κερκυρα το αγνωστο ειναι το Αντωνιοs πρωιν ΣολωνακιΙΙ

Edited by polmyt
move
Link to comment
Share on other sites

Τέλος, φέρεται (και πάλι από το equasis) να πουλήθηκε τον Νοέμβρη του 2002, σε εταιρεία αγνώστων συμφερόντων χωρίς να αναφέρεται κάτι περισσότερο.

Η εταιρεια ηταν Αλβανικων συμφεροντον

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

σε ενα δρομαλογιο απο Αγ.Σαραντα προs Κερκυρα λογο κακηs συντηρησηs των φιλτρων πετρελαιου η μηχανεs του πλοιου εσβησαν και το πλοιο επεσε στα βραχια στα στενα Κερκυραs-Aλαβανιαs <μερια Αλβανιαs> με αποτελεσμα να βυθιστη χωριs θυματα.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Με μια μικρή αναζήτηση έπεσα στην ακόλουθη ιστοσελίδα που αναφέρει την είδηση του ναυαγίου. 23/08/2004 φέρεται να έγινε το ατύχημα, με την μηχανή να τυλίγεται στις φλόγες και το πλοίο να πέφτει στα βράχια. Μετέφερε 88 επιβάτες και ο καιρός ήταν καπου 6bf. Στο άρθρο το πλοίο αναφέρεται ως ANTONIO και την ημέρα του ατυχήματος έφερε την περήφανη σημαία του δικέφαλου αετού B) σε κόκκινο φόντο.

Αναζητώντας στοιχεία για την ζωή του στην Έλλάδα βρίσκουμε από το ΥΕΝ και μια προφητική βλάβη:

12/09/2002

Ακυβέρνητο λόγω βλάβης στο δίκτυο τροφοδοσίας καυσίμων έμεινε τη 10:30 σήμερα το Ε/Γ-Ο/Γ "ΑΝΤΩΝΙΟΣ Π" Ν.Π.2834, ενώ εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο της 09:00 από Κέρκυρα για Ηγουμενίτσα με 33 επιβάτες.

Προς παροχή βοήθειας έσπευσαν τρία περιπολικά σκάφη του Λ.Σ. και ένα ρυμουλκό.

Το Ε/Γ-Ο/Γ, αφού έθεσε σε λειτουργία τη μια μηχανή του, κατέπλευσε με ασφάλεια τη 12:45 συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ. και Ρ/Κ, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την επιθεώρησή του από ΤΚΕΠ.

Από το ατύχημα υπάρχει και μια μικρή φωτογραφία, τα credits στην ιστοσελίδα oneworldsee.org

post-1827-0-70873100-1294578488_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Αντώνιος Π (ΙΜΟ 6719677)

(1967, ex-Σολωνάκι ΙΙ, sunk as Antonio)

Στις 12/09/2002 όπως μας είπε στο αμέσως προηγούμενο ποστ ο chiotis, το πλοίο είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης σε δρομολόγιο του από την Κέρκυρα προς την Ηγουμενίτσα.

Την 01/11/2002 το πλοίο πουλήθηκε σε εταιρεία Αλβανικών συμφερόντων σύμφωνα με το equasis.

Πάμε λοιπόν να δούμε μία φωτογραφία του πλοίου στο μεσοδιάστημα, στις 16/10/2002 στο λιμάνι της Κέρκυρας, από το shipspotting. Όπως διαπιστώνουμε το πλοίο είχε δεχθεί κάποια στιγμή γερή μετασκευή σε σχέση με την φωτό που το έχουμε ως ΣΟΛΏΝΑΚΙ ΙΙ στην Αίγινα αλλά και με την φωτό ως ΑΝΤΩΝΙΟΣ Π τα πρώτα του χρόνια στην Κέρκυρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σίγουρα η φωτογραφία του Peter Stafford δε διεκδικεί δάφνες τεχνικής αρτιότητας αλλά μιας και δεν υπάρχουν πολλές του πλοίου ας την ανεβάσω. Από το καλοκαίρι του 1969:

post-2126-0-38568200-1307127358_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 4 years later...
  • 4 months later...

Να και μια ομορφη φωτογραφια του σαν ΑΝΤΩΝΙΟΣ Π αλλα μετα την τελευταια μετασκευή που δεχτηκε

Βλέπουμε ότι εχουν προστεθει σκαλες οι οποιες από τους διαδρομους σε πανε κατευθείαν στο σαλονι,το οποιο εχει επεκταθεί και πιανει ολο το πλατος του πλοιου

large.58c6f51c993d6_AntoniosP1994.jpg.2c

 

 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Να δούμε δύο φώτο από το μοιραίο ατύχημα που είχε το πλοίο τον Αύγουστο του 2004 σε ταξίδι του από τους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας προς την Κέρκυρα. Όπως έχει αναφερθεί παραπάνω, αργότερα βυθίστηκε στο ίδιο σημείο χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν ανελκυστηκε και διαλύθηκε. Παραδόξως πάντως, στο eguasis αναφέρεται ως Broken up since 01/08/2012.

Να παρατηρήσουμε ότι το όνομα του στην Αλβανία ήταν ANTONIOS K και όχι ANTONIO όπως έχει αναφερθεί σε παλαιότερο ποστ (ας διορθωθεί στον τίτλο). Μάλιστα, στο όνομα στον καθρέφτη, ενώ είχαν διορθώσει το Ω με Ο και αντικαταστήσει το Π με Κ, είχαν.... αμελήσει να αντικαταστήσουν το Σ με S.

Η πηγή ευκρινεστάτη επι των φώτο.

 

epa000258412-a-ferry-boat-traveling-from-saranda-to-the-greek-island-FETXMC.jpg

epa000258410-a-ferry-boat-traveling-from-saranda-to-the-greek-island-FETXMA.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...