Jump to content
Shipfriends

Chimba Express (ΙΜΟ 6727090)


Recommended Posts

(ex-Αγαπητος Α)

Άλλο ένα σκαρί που χτίστηκε στα ναυπηγεία Ναυτίλος του Γιάννη Σωτηριάδη, στα «παραθαλάσσια οικόπεδα» του Περάματος, στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Στην γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας αμέσως μετά την καθέλκυση του, και υποθέτω στις γραμμές της Ηγουμενίτσας καθ’ όλη την διάρκεια της σταδιοδρομίας του στην χώρα μας, μαζί με το «αδελφό – ομόσταυλο» και με πολλές ομοιότητες μεταξύ τους Τατιάνα Αγαπητού που ναυπηγήθηκε το 1969.

Το πλοίο πρέπει να αποδρομολογήθηκε οριστικά από τις γραμμές της Ηγουμενίτσας στα τέλη του 2002, όταν και συμπλήρωσε 35ετία, μιας και στο equasis μπορούμε να δούμε ότι από την 1/1/2003 φέρει σημαία Ονδούρας, και φέρεται να είναι μέχρι και σήμερα ενεργό με το όνομα Ramadan IV (Εμιράτα ???)

alexandra tatsi said:
...yparxei tipota apo tatiana agapitoy i agapito pantofles sthn grammi igoumenitsa kerkyra , xero oti to ena eina gia scrap kai to allo legetai ramadan i sta emirata.

Στις αρχές της καριέρας του, έτυχε να …πρωταγωνιστήσει (1969) και σε ταινία του πάλαι ποτέ καλού Ελληνικού κινηματογράφου, από όπου μπορούμε να το δούμε στο λιμάνι της Κέρκυρας, σε δύο τρία screenshot που μπόρεσα να «πάρω» από το youtube (08.54).

01..jpg

03..jpg

02..jpg

-------

(1967, ex- Αγαπητός Α, Ramadan IV)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Εάν δε κάνω λάθος το Αγαπητός Α ήταν το δεύτερο πλοίο της ενωμένης τότε οικογένειας των Αγαπητών (Αδέλφια Βασίλης & Ιωάννης) και μετά το χωρισμό τους, πέρασε στην ιδιοκτησία του Ιωάννη Αγαπητού (Agapitos Express Ferries).

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Πάμε να δούμε (επιτέλους) μία όμορφη και σαφώς καλύτερη από τα screenshots που πιό πάνω είχαμε παραθέσει, του ΑΓΑΠΗΤΟΣ Α., την οποία ευγενώς και εντελώς ...απροσδοκήτως μου ενεχείρισε καλός μου φίλος :) .

post-2102-0-84249200-1290621230_thumb.jp

Και ταυτόχρονα βέβαια -επί τη ευκαιρία- να συγκρίνουμε το ΑΓΑΠΗΤΟΣ με το πλοίο που είχαμε δει πριν λίγο καιρό από το λιμάνι Ντουάλα του Καμερούν. Σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το αν πρόκειται για το ίδιο πλοίο, αλλά ταυτόχρονα είναι βέβαιο ότι το ΑΓΑΠΗΤΟΣ έχει περισσότερα κοινά στοιχεία από το ΤΑΤΙΑΝΑ ΑΓΑΠΗΤΟΥ με το άγνωστο στο Καμερούν (δες συζήτηση ΕΔΩ).

Επί παραδείγματι, το φουγάρο βρίσκεται και στα δύο πλοία στην σωστή θέση, και υπάρχει στέγαστρο στην πρύμη που δεν είχε το Τ.Α. Όλα αυτά βέβαια με κάθε επιφύλαξη, μιας και όπως έχουμε πει, σίγουρα γνωρίζουμε τα τέσσερα αδελφά (ΠΟΡΤΟ ΛΑΦΙΑ - ΑΦΑΙΑ - ΑΓΑΠΗΤΟΣ Α. - ΤΑΤΙΑΝΑ ΑΓΑΠΗΤΟΥ) αλλά είναι πιθανόν να υπήρχαν και άλλα, π.χ. ΕΛΕΝΗ.

Τέλος, να δούμε και μία δημοσίευση που αφορά την ναυπήγηση του ΑΓΑΠΗΤΟΣ Α. στα ναυπηγεία Σωτηριάδη του Περάματος, από τα "ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ" του τόσο μακρινού 1966.

post-2102-0-24216700-1290622625_thumb.jp

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου νομιζω πως το βρήκες! στις λεπτομερειες-αναλογιες ειναι ολόιδια. με το τατιανα υπηρχαν διαφορες, και μη ξεχναμε πως το αφαια μετασκευαστηκε το 1981 και αλλαξε εντελως μορφη.Μοιαζουν αλλα σιγουρα δεν ειναι το ιδιο πλοιο με το αφαια παλια και το πορτο λαφια ηταν ανεκαθεν κλοιστο και διαφορετικο κι ας ειχε πολλες ομοιοτητες με τις αντιστοιχες παντοφλες της εποχης του.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου PIANOMAN να σε ευχαριστήσω για την συνδρομή σου στο θέμα, μιας και οι πολλές γνώσεις σου πάνω στις παντόφλες εκτιμούνται πολύ :) .

Πράγματι το ΑΓΑΠΗΤΟΣ Α. μοιάζει πάρα πολύ με το πλοίο στο Καμερούν, αλλά ας κρατήσουμε και μία επιφύλαξη μήπως πρόκειται για το ΕΛΕΝΗ (διάβασε ΕΔΩ), μιας και όπως μπορείς να δεις ΕΔΩ κατασκευάστηκαν στο ίδιο ναυπηγείο την ίδια εποχή.

Και μία διευκρίνιση,

...και μη ξεχναμε πως το αφαια μετασκευαστηκε το 1981 και αλλαξε εντελως μορφη.Μοιαζουν αλλα σιγουρα δεν ειναι το ιδιο πλοιο με το αφαια...

δεν είπα πουθενά ότι το άγνωστο στο Καμερούν μπορεί να είναι το ΑΦΑΙΑ, μιας και όλοι ξέρουμε ότι το ΑΦΑΙΑ βρίσκεται στην άλλη πλευρά της Αφρικής, στην Τανζανία εδώ και χρόνια. Απλά ανέφερα τις ομοιότητες που τα πλοία αυτά είχαν μεταξύ τους.

Link to comment
Share on other sites

post-1819-0-13797400-1291061501_thumb.jp

Διπλα ειναι το ΕΛΕΝΗ ή ειναι ιδεα μου?

Σίγουρα δεν είναι το ΤΑΤΙΑΝΑ ΑΓΑΠΗΤΟΥ, μάλλον πρόκειται 99% για το ΑΓΑΠΗΤΟΣ Α. (κολάνε όλες οι λεπτομέρειες), αλλά βέβαια δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και το ΕΛΕΝΗ για το οποίο δυστυχώς δεν διαθέτουμε καμμία φωτό για να συγκρίνουμε.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοι φιλοι, για το μυστηριο της παντοφλας συμπερανα πως ειναι το αγαπητος α επειδη παρ οτι τα τρια σκαρια μοιαζουν πολυ (ΑΦΑΙΑ και τα δυο του αγαπητου), βεβαια το ΑΦΑΙΑ εκτος το οτι διαφερει στις λεπτομερειες επαναλαμβανω πως απο το 1981 και μετα αλλαξε εντελως μορφη οποτε και στις δυο περιπτωσεις αποκλειεται, το ΤΑΤΙΑΝΑ ΑΓΑΠΗΤΟΥ εχει διαφορα στο πρωτο καταστρωμα (ανω σαλονι επιβατων) στο εξωτερικο σίδερο της μπαντας που ειναι ισιο ενω στο ΑΓΑΠΗΤΟΣ Α. ειναι κουρμπαριστο και ιδιο με τη φωτο-μυστηριο, οπως επισης και στα παραθυρα του ιδιου ορόφου. Στο Αγαπητος Α και τη φωτο-μυστηριο δεν βρηκα διαφορες. Οπως επισης δεν βρηκα καμια αλλη παντοφλα που γνωριζω να μοιαζει. Εαν υπάρχει διαφορα που δεν βρηκα, θα χαρω να τη βρει καποιος αλλος! Οσο για το αγνωστο ΕΛΕΝΗ (που στο σχεδιο-καρικατουρα του ναυπηγειου φυσικα που βλεπουμε, και δεν εχει καμια σχεση με αυτες τις παντοφλες, δεν σημαινει βεβαια πως το πλοιο ειχε τη μορφη του σχεδιου απαραιτητα, αρα φυσικα και δεν αποκλειω το πιθανο ενδεχομενο να ειναι αυτο, η να υπαρχει δυδυμο πλοιο κλπ) μακαρι καποιος που θυμαται η εχει φωτο του πλοιου να προσθεσει στοιχεια στο γριφο μας. Εγω πιστευω πως ειναι το Αγαπητος Α απο αυτο που βλεπω, μακαρι καποιος πιο ειδικος να λυσει το γριφο!

Link to comment
Share on other sites

Να και μια φωτο απο το ΑΓΑΠΗΤΟΣ? στην Ισημερινη Γουϊνεα.Η περιοχη που βρισκεται η παντοφλα λεγεται Luba

post-1819-0-13831700-1291484854_thumb.jp

Η φωτογραφια εχει υποστει επεξεργασια απο τον φιλο ΣΕΙΡΙΟ για να φαινεται οσο το δυνατον καλυτερα μιας και ειναι λιγακη μακρυνη.Η original φωτογραφια βρισκεται στο piscasaweb

Link to comment
Share on other sites

Μετά από την παράθεση της πιό πάνω εκπληκτικής φωτό από τον polmyt, νομίζω ότι πλέον μπορούμε να είμαστε βέβαιοι κατά 99% (τουλάχιστον :P ) για δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι ότι το πλοίο στην φωτό του polmyt είναι το ίδιο με το πλοίο που έχουμε δει στην Ντουάλα του Καμερούν (προσέξτε εκτός όλων των άλλων το βαθύ κόκκινο χρώμα από την μέση και κάτω του σκάφους και στις δύο φωτό), και το δεύτερο ότι προφανώς πρόκειται για το ΑΓΑΠΗΤΟΣ Α. Παρατηρήστε λεπτομέρειες της πλώρης στην φωτό του polmyt, σε σύγκριση με το δεύτερο screenshot που έχω παραθέσει στο πρώτο ποστ που είχε ανοίξει το παρόν θέμα.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 5 years later...
  • polmyt featured and unfeatured this topic
  • 1 year later...

Το πλοιο εχει αλλαξει ονομα σε CHIMBA EXPRESS και πριν κανα χρονο κατασχεθηκε απο το ναυτικο στης Νιγηριας στην περιοχη του Λαγος για παρανομη μεταφορα μεταναστων απο το Μαλι ,το Μπενιν και αλλες χωρες της Αφρικης.Το πλοιο ειχε αναχωρησει απο το Liberville του Gabon και ειχε προορισμο το Μπενιν και εκτος απο τους παρανομους μεταναστες απο οτι καταλαβαινω ειχε και κανονικους επιβατες ,καθως και χυμα φορτιο.

Το πλοιο στα χαρτια εξακολουθουσε και ονομαζοταν RAMADAN IV με σημαια Ονδουρας

Λεπτομεριες εδω και εδω

Και επειδη μια φορα δεν ειναι αρκετη καποιους μηνες μετα το πλοιο ξανακατασχεθηκε για τον ιδιο λογο αυτη τη φορα κοντα στο Liberville του Gabon

Λεπτομεριες εδω και εδω

Και μερικες φωτο που συνοδευουν τα αρθρα για να δουμε την κατασταση που βρισκεται η παντοφλα,τα αναγλυγφα γραμματα του Ελληνικου ονοματος της να διακρινονται ξεκαθαρα σε καποιες φωτο

1623547815_chimba1.thumb.png.c1a120a688ab718202e671248e67d18b.png234267076_chimba2.thumb.jpg.64d9bc9fa14857c3d8099ad9669e3972.jpg629995370_chimba3.thumb.png.b53e86e348d8225a641e6324bcc648de.png1222444271_chimba4.thumb.png.a28d058bdf8f35b93eb8ea0fa29b1a35.png

 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 5 months later...
  • 1 year later...

Η παντοφλα μαλλον εχει μελλον και αποδεικνυεται εφταψυχη

Πλεον εχει αλλαξει χρωμα σε κοκκινο οπως μπορουμε να δουμε σε αυτη τη φωτο αλιευμενη απο το facebook και την αμερικανικη πρεσβεια της Γκαμπον

705089882_chimpaexpress.thumb.jpg.47cdadb82ce412da0c7049e5c60390fe.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Μεσα απο μια αναρτηση συμπαραστασης στο twitter για τα θυματα του ναυαγιου του πρην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ ,διαπιστωνουμε οτι η παντοφλα μας υπαρχει και ειναι και σε σχετικα καλη κατασταση ,αναλογικα των συνθηκων.Τωρα αν δουλευει κλπ κανεις δεν ξερει.Η φωτο παντως ειναι απο φετος το Μαιο ,και η τοποθεσια ειναι το λιμανι Port Mole της Libreville του Γκαμπον

FrvnTSMXwAAjhvF.thumb.jpeg.8add939d1a35be30eff11c2fbd87a3a6.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Ανήκε στην ίδια εταιρεία με το άτυχο ESTHER MIRACLE (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ) και μπορούμε να τα δούμε δίπλα δίπλα στην Γκαμπόν τον Νοέμβρη του 2022, όταν είχε παρουσιαστεί στον τύπο το ESTHER MIRACLE ως το.... νέο πλοίο της γραμμής Libreville - Port Gentil μετά την ανακαίνιση  καλλωπισμό του. 

Και σε μια ακόμα φώτο από τον Μάρτη του 2023, η οποία είχε αναρτηθεί ( μάλλον ξωφαλτσα) σε ειδησεογραφικο site όταν βυθίστηκε το ESTHER MIRACLE.

FB_IMG_1703248965816.jpg

FB_IMG_1703249177563.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...