Jump to content
Shipfriends

site τεως ΥΕΝ, νυν... και Ναυτιλίας


Recommended Posts

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το site του ΥΕΝ είναι κι αυτό δημόσια υπηρεσία; Δεν ανοίγει σχεδόν ποτέ πριν τις 09:15 το πρωί και απ'το βράδυ και μετά αν θελήσει να ανοίξει πρέπει να κάνουμε τάμα.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε τα Σαββατοκύριακα ανοίγει και αν τύχει να ανοίξει κάποια στιγμή ουδέποτε δεν δημοσιεύουν τα δελτία γαι τα διάφορα περιστατικά. :mad: Τα δημοσιεύουν όλα μαζί την Δευτέρα.Έχουμε πει και παλαιότερα σε άλλο πεδίο ότι αυτό το site είναι ντροπή για το ΥΕΝ. :mad:

Η ενημέρωση που σου δίνει όταν στην δίνει είναι ελειπέστατη. :confused:

Eδικά για τα δρομολόγια είναι για γέλια.Είναι ικανοί να σου πουν ότι στην Ικαρία πάει το ΣΑΜΑΙΝΑ και ο ΙΚΑΡΟΣ ακόμα ενώ το ΟΛΥΜΠΙΑ βραδυνό Παροναξίας :confused:

Link to comment
Share on other sites

Σιγα που δε θα βαζες παραδειγμα με το Ολυμπια :mad::mad::confused::confused::D

Εχω ακουσει οτι ο server που φιλοξενει το site βρισκεται στο υπουργειο και για λογους ασφαλειας ισως τον κλεινουν Σαββατοκυριακα και τα βραδια. Δεν ειμαι σιγουρος παντως αν αληθευει αυτο. Καπου ειχε σχολιαστει και ειχε ειπωθει αυτο

Link to comment
Share on other sites

Oπως και να έχει θα πρέπει να βρουν λύση.Υποτείθεται ότι είναι προς εξυπηρέτηση του κοινού.Αλλι'ως τι να το κάνουμε. :mad: Ας βάλουν κανένα διανυκτερεύοντα server. :mad:

Link to comment
Share on other sites

Αυτο με τον κλειδωμενο σερβερ μου θυμιζει στο Στρατο που

το στρατοπεδο στην παραμεθωριο ειχε ενα(1) τηλεφωνο

με εξωτερικη γραμμη το οποιο ηταν παντα κλειδωμενο

με λουκετο και το κλειδι ειχε παντα μαζι του ο Διοικητης.

Στην περιπτωση λοιπον που γινει κατι επειγον κατα τη διαρκεια

της νυχτας η Σαββατοκυριακο, ο Αξιωματικος Υπηρεσιας ειχε

τρεις επιλογες για να επικοινωνησει με τα υπολοιπα στελεχη

- Μεσω του Κεντρου Διαβιβασεων. Οποιος εχει μιλησει ετσι

ξερει πως η συνομιλια(αν και εφ' οσον επιτευχθει) θυμιζει

συνενοηση στο ραδιοτηλεφωνο τη δεκαετια του 80, ενω

εξυπηρετει μονο σταθερα τηλεφωνα. Αν δεν ειναι ο αλλος εκει?

- Μεσω του καρτοτηλεφωνου του Στρατοπεδου(αν εχει καρτα)

- Μεσω του κινητου του(αν εχει κινητο, αν εχει μπαταρια, αν

εχει μοναδες). :eek::D:rolleyes:

Οσο δε για τα δρομολογια, εδω τα πρακτορεια εχουν τα δρομολογια

ολης της Ελλαδας και το ΥΕΝ που βγαζει ολα τα δρομολογια της

επικρατειας, εχει μας λεει μονο του Πειραια!

Δουλεια κανουνε οι αθρωποι ρε μανα, δε βραζουνε ροβυθια :D:D

(που λεει κι ο Χαρρυ Κλυνν)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Οντως ειχαμε ανανεωση και αυξηση και της ταχυτητας παραλληλα. Δεν τολμω να σκεφτω βεβαια το κοστος αυτης της εργασιας, αλλα σε τελικη αναλυση ειχαμε βελτιωση. Αν εβαζαν και τα δρομολογια και αλλων λιμανιων...

Link to comment
Share on other sites

Η ανανέωση μπορεί να έγινε αλλά τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου. :(

Μπήκα την Δευτέρα να δώ μήπως βάζαν κανα ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ στην θέση του ΠΗΓΑΣΟΥ μέχρι να φτιαχτεί και είχε ένα ωραιότατο δρομολόγιο του ΠΗΓΑΣΟΥ στις 8 το απόγευμα για Σύρο Μύκονο Εύδηλο Καρλόβασι Βαθύ. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θα πρέπει να καταλάβουν οι υπεύθυνοι του ΥΕΝ ότι όταν βγάζουν μία ανακοίνωση απαγόρευσης απόπλου κάποιου πλοίου (για οποιονδήποτε λόγο) θα πρέπει απαραίτητα να βγάζουν και ανακοίνωση άρσης της απαγόρευσης!

Αυτά με αφορμή τον ΤΑΞΙΑΡΧΗ (και άλλα βεβαίως περιστατικά) όπου ενώ έχει ανακοινωθεί απαγόρευση απόπλου, βλέπουμε ξαφνικά το πλοίο να κάνει δρομολόγια χωρίς να έχει ανακοινωθεί άρση της απαγόρευσης.

Βέβαια τα πλοία δεν κυκλοφορούν πειρατικά! Υπάρχει άρση της απαγόρευσης αλλά δεν έχει ανακοινωθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Για να μην ανοίγω καινουριο τόπικ. Στο site του υπουργείου γίνεται πυλοτική εφαρμογή και των δρομολογίων από Πάτρα. Είναι λίγο διαφοροποιημένο από το σύστημα που έχουν μέχρι σήμερα.

Αντε, κάθε χρόνο προστίθεται και ένα λιμάνι..

Link to comment
Share on other sites

Εδω χτες είχαμε απαγορευτικό και το ΥΕΝ αναφέρει τα δρομολόγια που έχουν παραταθεί για πιο βραδυνές ώρες ότι θα γίνουν κανονικά.

Το ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ με βάση την ιστοσελίδα φεύγει κανονικά στις 8 το οποίο σημαίνει ότι αν το δει κανείς θα κάτσει πάνω στον μόλο ένα ωραιότατο 5ωρο μιας και η εταιρία έβγαλε όπως ήταν φυσιολογικό νέα ώρα αναχώρησης.:rolleyes:

Αυτή την νέα ώρα αναχώρησης την βγάζουν σε τέτοιες περιπτώσεις ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος αλλά εδώ το ΥΕΝ θέλει σώνει και καλά να τους ταλαιπωρήσει.:D

Link to comment
Share on other sites

Εδω εδινε μεχρι την περασμενη βδομαδα που το κοιταξα το ΙΘΑΚΗ για Παροναξια....Της ημερας τα εκτακτα θα βαλει???...

Η πλακα ειναι οτι στο 1440 γινονται ολες οι αλαγες κανονικα και υοπτιθεται οτι βγαινουν οπως λεει και ο τηλεφωνητης "...συμφωνα με ανακοινωση της ΔΘΣ του ΥΕΝ"....ι

Link to comment
Share on other sites

Περνάνε τα δρομολόγια την πρώτη εβδομάδα του μήνα και μετά λειτουργούν με την έυκολη λύση του copy paste. Το πρώτο site που έπρεπε να ενημερώνεται αμέσως μόλις γίνονται οι αλλαγές, είναι χαμένο στο βασίλειο της τσιχλόφουσκας. Γιατί μόνο Πειραιά και Ραφήνα;. Αυτός δηλαδή που θέλει να ταξιδέψει από Θεσσαλονίκη ή από Πάτρα πρέπει να κόψει το λαιμό του και να βρει τα δρομολόγια. Πάλι καλά που δεν έχουν και το ΦΑΙΔΡΑ με το ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤ/ΝΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μετα απο αναζητηση που κρατησε ολο το μεσημερι με αφορμη το "Σαιτ των Θαυματων", ο χρηστης Orestis και ο υπογραφων εγκαθετος, διαπιστωσαν οτι εδω και τοσο καιρο εχουν ξεκινησει δρομολογια απο τη Ραφηνα το Πηνελοπη Α και το Aqua Jewel αλλα στο σαιτ του ΥΕΝ δεν εχουν φιλοτιμηθει ακομα να συμπεριλαβουν τα εν λογω πλοια στα δρομολογια που βλεπει το επιβατικο κοινο.

Ψαχνοντας ακομα περισσοτερο το σαιτ του ΥΕΝ και για τις αλλες εταιρειες, διαπιστωθηκε οτι τα δρομολόγια της Hellenic Seaways τις παρακάτω ημέρες που η εταιρία είχε 1-3 δρομολόγια καθημερινά, δηλαδη 14/4, 15/4, 20/4, 21/4, 23/4, 28/4, και 1/5, αυτα τα δρομολογια δεν εμφανιστηκαν πουθενα! Γενικα δεν εμφανίστηκαν ποτέ τα δρομολόγια του Flyingcat 3 ενώ εμφανίζονται πχ τα δρομολόγιο του Sea Jet.

Χαρακτηριστικη του μπαχαλου που επικρατει, ειναι η Μεγάλη Πέμπτη από τον πινακα δρομολογιων της οποιας απουσιάζουν: Η αναχώρηση του Highspeed 2 στις 07:25, του Πηνελόπη στις 07:35, του Flyingctat 3 στις 07:45, του Sea Jet στις 14:14 (ενώ εμφανίζεται η πρωινή του αναχώρηση) του Flyingcat 3 στις 16:15, και του Πηνελόπη στις 18:45:eek:

Πραγματικα δεν ξερω αν και κατα ποσον το ευρυ κοινο χρησιμοποιει το σαιτ του ΥΕΝ για να ενημερωθει για τα δρομολογια των πλοιων, φανταζομαι ομως οτι σιγουρα καποιος κοσμος θα το κανει. Απο τη στιγμη λοιπον που καποιος κοσμος επαφιεται εκει για ενημερωση, ειναι πραγματικα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να υπαρχει τετοια παραπληροφορηση και αναλγησια τοσο για λογους εγκυροτητας και ενημερωσης του κοινου, αλλα και για λογους τηρησης ισων αποστασεων απο ολες τις εταιρειες αφου ευκολα μπορουν να γινουν παρανοησεις και να βρεθουν αδικως η δικαιως θιγομενοι.

Ειναι τοσο δυσκολο δηλαδη να μπουν σωστα 10 ρημαδια δρομολογια(αν εχει και τοσα) που εχει η Ραφηνα? Το Λαυριο, που τοσο σπρωχνεται απο ολες τις πολιτικες ηγεσιες, γιατι να μην φαινονται τα δρομολογια του στο ΥΕΝ? Η Πατρα, η Θεσσαλονικη, ο Βολος, το Ηρακλειο? Τα δρομολογια των ρο-ρο απο Πειραια?? Αμα βαριουνται τοσο στο κατω-κατω, ας παρουν κανενα shipfriend που θα το κανει και με ορεξη!

Link to comment
Share on other sites

Επιτελους αρχισαν να φαινονται ολα τα δρομολογια της Ραφηνας στο σαιτ του ΥΕΝ. Ευελπιστουμε και σε επεκταση του μετρου σε αλλα λιμανια.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Τι γίνεται εκεί στο ΥΕΝ τελευταία? Γιατί δεν ανακοινώνουν ορισμένες βλάβες πλοίων?

Πολλά τα κρούσματα τελευταία, για να είναι σύμπτωση.

Παράδειγμα σημερινό οι αναφερθείσες στα αντίστοιχα τόπικ των πλοίων Αρσινόη και Πηνελόπη (εάν αληθεύουν οι πληροφορίες για βλάβες που δημοσιεύθηκαν στο ΑΙΠΕ). Λίγο καιρό πριν ήταν ο Ταξιάρχης (Λήμνο), Θεόφιλος (μύδια-στρείδια), Σαμοθράκη και πάει λέγοντας.

Τελικά τι συμβαίνει? Μήπως δεν τις μαθαίνουν ή δεν τις θεωρούν σημαντικές μπροστά σε άλλα συμβάντα?

...όπως την σύλληψη κάποιου μαύρου με πλαστά CD ή την εύρεση καμιάς νεκρής Καρέτα-καρέτα!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Σε συνεχεια των σχολιων του Νηρεα αλλα και των εφημεριδων για επιμελη αποκρυψη των βλαβων απο το site του ΥΕΝ, σημερα το πρωι που μπηκα οι τελευταιες ειδησεις που αναγραφονταν ηταν απο τις 26-06, δυο εβδομαδων πριν δηλαδη. Εκτος κι αν ολοκληρο το Γραφειο Τυπου του ΥΕΝ εχει παει διακοπες, ισως τελικα η νεα τακτικη του υπουργου να λεγεται "σιγη ασυρματου" η "φιδιασμα". Μου θυμιζει στο στρατο που "κρυβομασταν" στα πιο απιθανα μερη ωστε να μη μας βλεπει κανεις και μας χωσει σε αγγαρειες...:o

Ομως το πηρανε χαμπαρι στο ΥΕΝ και δε νομιζω να μπορεσει να συνεχισει την ιδια τακτικη γιατι θα πεσει μεγαλο κραξιμο απο τα αντι-κυβερνητικα ΜΜΕ. Μεχρι πριν λιγο που δοκιμασα να μπω, το σαιτ του ΥΕΝ ηταν κατω.

Link to comment
Share on other sites

Και ναι, ειχαμε ανανεωση του αγαπημενου μας σαιτ με νεα απο 06/07 εως 11/07. Φυσικα και εκει δεν υπαρχει η παραμικρη νυξη για βλαβες η καθυστερησεις, εχουμε ομως μια ξεχωριστη ανακοινωση εδω, που λεει με λιγα λογια οτι η ενημερωση του κοινου οσον αφορα δρομολογια,

προβλέπεται η υποχρέωση των πλοιοκτητριών εταιρειών, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές και τους φορείς εκμετάλλευσης των λιμένων, να ανακοινώνουν δημόσια τα δρομολόγια των πλοίων τους
. Συμφωνα με το σημειο 2) αυτη η υποχρεωση επεκτεινεται και σε τιμολογια, θεσεις και αλλες παρεμφερεις πληροφοριες.

Οποτε λοιπον μαθαινουμε επισημως οτι το Υπουργειο Εμπορικης Ναυτιλιας δεν ειναι αρμοδιο να ενημερωνει το επιβατικο κοινο για βλαβες, καθυστερησεις κλπ αλλα μαλλον αυτο ειναι ευθυνη της εκαστοτε εταιρειας σε συνεργασια με το Λιμενικο Σωμα και τους κατα τοπους Οργανισμους Λιμενος. Απο την αλλη βεβαια, το ΥΕΝ ειναι απολυτως αρμοδιο οπως προκυπτει απο τις ανακοινωσεις του, ωστε να ενημερωνει το επιβατικο κοινο για τις προσφορες και εκπτωσεις που κανουν οι μεγαλες εταιρειες. Οποιαδηποτε δε συνδεση αυτης της ανακοινωσης του ΥΕΝ για τις εκπτωσεις, με την απελευθερωση της ακτοπλοιας που εφερε ο τωρινος ΥΕΝ και πιθανα πολιτικα οφελη που απορρεουν απο αυτην την αποφαση, ειναι κακοβουλα και ασυστολα ψευδη που τα διαδιδουν αναρχο-κομμουνιστες και ληστοσυμμοριτες της ντοπιας και ξενης αντιδρασης.

Τζαααααμι μιλαμε! Μπορειτε δηλαδη να φανταστειτε το Υπουργειο Υγειας να λεει οτι "δεν ειναι υποχρεωση μου να ενημερωσω το κοινο οτι το ταδε φαρμακο ειναι καρκινογονο μετα απο ερευνες που εγιναν"? Η το Υπουργειο Εμποριου να μην ενημερωνει το κοινο για εταιρειες που παραβαινουν τις εμπορικες διαταξεις και τα δικαιωματα του καταναλωτη? Θα πρεπει εγω να περιμενω σαν πολιτης την αντιστοιχη φαρμακευτικη εταιρεια η πολυκαταστημα αν θα φιλοτιμηθει να ανακοινωσει τα απλυτα της? Που ξανακουστηκαν αυτα? Κι ακομα αν δεχτουμε οτι για τις καθυστερησεις δεν οφειλει το ΥΕΝ να ενημερωνει, για τις βλαβες που αφηνουν τα πλοια 1 εβδομαδα εξω?

Περα δηλαδη απο τα χαρτια πισω απο τα οποια κρυβεται το ΥΕΝ, δεν διακρινουν δηλαδη ο Υπουργος και οι επιτελεις του καμια ηθικη υποχρεωση προς το επιβατικο κοινο? Ποια ειναι πιο επισημα δηλαδη απο τα χειλη του Υπουργειου? Ο Αγουδημος κι ο Στριντζης? Δεν φερει δηλαδη καμια ευθυνη το ΥΕΝ(των τελευταιων 15 ετων) για την κατασταση αυτη και δικαιολογειται τωρα να βγαζει την ουρα του απεξω και να κανει κο-κο-κο(που λεει κι ο Πανουτσος)?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...