Jump to content
Shipfriends

Κνωσός (IMO 6608098)


Recommended Posts

  • 9 months later...

Το Κνωσσός είχε δρομολογηθεί και κάποια περίοδο και στα Χανιά!

Γύρω στο 1990, δεν θυμάμαι και πολύ καλά, οπότε όσοι θυμάστε καλύτερα παρακαλώ βοηθήστε.

Το είχα ταξιδέψει δυο φορές, μάλιστα τη μία φορά είχαμε και φάρσα για βόμβα και είχαμε φύγει αργά το βράδυ από τον Πειραιά, μαζί με το Κρήτη.

Πολύ ωραίο βαπόρι, εξωτερικά και εσωτερικά, όπως άλλωστε και το αδερφό του το Φαιστός. Θυμάμαι ότι το self service του ήταν μπροστά, στη δεξιά μεριά του πλοίου με πολύ ωραία θέα στην πλώρη και το γνωστό, πολύ καλό service των Μινωικών.

Οφείλω να πω εδώ ότι οι φίλοι μου οι Χανιώτες με έκραζαν λίγο που δεν ταξίδευα με την ΑΝΕΚ (Άπτερα και Κρήτη τότε στη γραμμή), η αλήθεια είναι ότι το πλοίο ταξίδευε με λίγο σχετικά κόσμο σε σχέση με τα πλοία της ΑΝΕΚ και έτσι το ταξίδι ήταν εξαιρετικά άνετο, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

Ως συνήθως, είχα πάει και μέχρι τη γέφυρα του πλοίου μέσα στη μαύρη νύχτα και, προς μεγάλη μου χαρά, ο αξιωματικός φυλακής είχε βγει για λίγο στην αριστερή βαρδιόλα και με άφησε να κάνουμε βάρδια μαζί, που λέει ο λόγος...

Link to comment
Share on other sites

Είχε πάει σε αντικατάσταση του original Αριάδνη το 1990, όταν αυτό μετασκευάστηκε και ξεκίνησε την γραμμή Τουρκία Ελλάδα Ιταλία.

Έχω την εντύπωση ότι το Κνωσσός και το 1991 ήταν στη γραμμή των Χανίων

Link to comment
Share on other sites

Θυμάμαι το 1988, όταν είχε το ατύχημα με τη φωτιά στο Πέραμα το ΚΙΝΓΚ ΜΙΝΩΣ στα τελευταία στάδια της μετασκευής του, δρομολογήθηκε εκτάκτως στη γραμμή Πάτρας-Ιταλίας το ΚΝΩΣΟΣ, "παρέα" με τα ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ και ΦΑΙΔΡΑ, με πλοίαρχο τον καπετάν Βασίλη Φαλκωνάκη.

Link to comment
Share on other sites

@Z.Gk. και @proud_ionian, καλά θυμάστε και οι δύο. Τότε περίσσευε και το είχαν βάλει στα Χανιά με αναχώρηση 1845 ή 1945 από τον Πειραιά. Έδενε θυμάμαι στον Άγιο Διονύση(εκεί που πέφτει σήμερα το Πρέβελης) και κατέβαινα στη φόρτωση η οποία ήταν εν πολλοίς "εγώ, εσύ κι η λάμπα". Ειδικά από φορτηγά δεν έπαιρνε και πάρα πολλά πράγματα. Εποχές τότε που οι εταιρείες λαικής βάσης σήμαιναν κάτι και είχαν μια βαρύτητα στις τοπικές κοινωνίες.

Link to comment
Share on other sites

Απο κει αναχωρουσε και το Αγια Γαληνη..

Ειχε και ενα μεγαλο πανο να κρεμετε απο το πισω ρελι και να αναγραφει ΠΕΙΡΑΙΑ-ΧΑΝΙΑ με μεγαλα γραμματα..

Παντως το Φαιστος ηταν καπως πιο ανακαινισμενο, (οπως και το Αριαδνη).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...