Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 6 months later...

Καλύτερα να συνεχίσει από τον Πειραιά παρά να γύριζε πίσω!! Οι επιβάτες θα προτιμούσαν να φτάσουν στο Πειραιά με καθυστέρηση παρά να ξεμείνει πίσω στο Ηράκλειο!

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Blue Horizon στο Ηράκλειο.

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE HORIZON'' Ν.Π. 10579 για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα Ηρακλείου, κατά την εκτέλεση δρομολογίου του από τον λιμένα Ηρακλείου προς τον λιμένα Πειραιά, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή. Επί του πλοίου επέβαιναν 930 επιβάτες, 102 μέλη πληρώματος, 169 ΙΧΕ, 102 Φ/Γ και 17 Δ/Κ.

Το ''BLUE HORIZON'' συνέχισε τον πλου του με χρήση της αριστερής κύριας μηχανής και κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά μεσημβρινές ώρες σήμερα, όπου αποβίβασε όλους τους επιβάτες και τα οχήματα με ασφάλεια.

Στην συνέχεια του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη, από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-ΟΓ Blue Horizon στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για περιστατικό βλάβης στον μηχανισμό του πρωραίου έλικα χειρισμού (bow thruster) του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «BLUE HORIZON» Ν.Π. 10579, ενώ κατάπλευσε στον λιμένα Πειραιά με τη συνδρομή ρυμουλκού.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σύμφωνα με το ΥΕΝ υπήρξε πρόβλημα με το bow thruster του και για αυτό χρειάστηκε ρυμουλκού και δεύτερη προσπάθεια για να δέσει στο Πειραιά τη Παρασκευή 28/07/23

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...