Jump to content
Shipfriends

Πειραιάς - Σύρος - Τήνος - Μύκονος


Recommended Posts

Μ.Τετάρτη και Μ.Πέμπτη δεν υπήρχε βαπόρι για Σάμο - Ικαρία που περνά κι από Σύρο - Μύκονο.

Εάν φέτος βάλουν που είναι το πιο λογικό, τότε θα έχει και η Σύρος με την Μύκονο μια επιπλέον επιλογή από Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 727
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μετά μέχρι τώρα δεν θα έχει,μόνο ο Διαγορας πιθανόν να κάνει 1-2 έκτακτα μόνο για ΊκαροΣαμια μετά τον δεξαμενισμο του.το Bs Chios θα είναι Κασοκαρπαθια,Μόνο αν γυρίσει το Bs1 μέχρι τότε και κάνει 1,2 δρομολόγια στην γραμμή αλλιώς μόνο το Παρος.

Μάλιστα  και το Bs Myconos φαίνεται Μ.Παρασκευή απευθείας για Μύκονο Ίκαρο Σαμόα χωρίς Σύρο.

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

Από ότι φαίνεται δεν θα έχει δρομολόγιο μ.Τετάρτη και Μ.Πέμπτη το Bs Myconos για Σύρο Μύκονο όποτε σε συνδυασμό με την μικρότερη χωρητικότητα του Παρος από το Χίος θα υπάρξει πρόβλημα φέτος.

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά τη Μύκονο, δε θα υπάρξει κανένα. Με 4 βαπόρια + ταχύπλοα από Ραφήνα, θα κάνει και το Fast Ferries Andros κανένα έκτακτο βραδυνό αν χρειαστεί, θα βολευτεί ο κόσμος. Τώρα για τη Σύρο κάτι μου λέει πως κάπου θα την κολλήσουν σε απογευματινό δρομολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλη Παρασκευή πιθανόν το δρομολόγιο στην γραμμή θα γίνει από το Blue Star 2 το οποίο θα αναχωρήσει για Δωδεκανησα την ίδια μέρα στις 22:30 εν αναμονή αν θα πιάσει Μύκονο λόγω του Bs Mykonos αλλά και Τήνο.

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

Άνοιξε η BSF τα πλάνα της από 1/3-9/3 και από 23/4 και μετά .

Δεν καταλαβαίνω εφόσον το πλοιο στην γραμμή θα είναι το ίδιο ποιος ο λόγο από την στιγμή που σε 10 ημέρες μπαίνει Μάρτιος δεν ανοίγουν τα πλάνα για 25 η Μαρτίου και για το Πάσχα,το έχω απορία.

Link to comment
Share on other sites

Έστω και από σπόντα, η γραμμή αυτή είναι η καλύτερη για το Μύκονος. Ούτε μεγάλες αποστάσεις, ούτε ατελείωτο δρομολόγιο, ούτε και απαίτηση για πολλές καμπίνες. Το μόνο θέμα τώρα βέβαια είναι, ποιος θα πάει στο πόδι του Μύκονος, για τον σιδηρόδρομο της Καβάλας, χρονιάρες μέρες. Μην την αναλάβουν τελικά από κοινού, Διαγόρας με Πρέβελης μαζί... 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 3/13/2023 at 3:21 PM, gpap2006 said:

Δεν προσεγγισε Συρο σημερα τα ξημερωματα το βαπορι και ο καπταΣιδερης Μαμιδης στο fb αναφερει πως η εταιρια τείνει να χαρακτηρισει ανασφαλες το λιμανι της Συρου. 

 

22 hours ago, ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΝΑΡΗΣ said:

Πέρα από θεωριες συνομωσίας και σύνδρομα καταδίωξης, μήπως οι επιβάτες της Σύρου εξυπηρετήθηκαν από το Blue Star Myconos, που πέρναγε από το νησί σε κοντινές ώρες με το Galaxy;

 

Link to comment
Share on other sites

Καλά δε νομίζω να έμεινε κανεις χωρίς να ταξιδέψει απλά δεν είναι συχνό να παρακαμπτεται η Συρος λόγω καιρου. Και μάλλον οι ιδιαιτεροτητες του Galaxy είναι η αιτία. Τα paros, Naxos, mykonos προσέγγισαν κανονικά τις τελευταίες μέρες και εξυπηρετησαν το νησί. Παλιότερα θυμάμαι στη Συρο δεμένα τρία τέσσερα βαπόρια ταυτόχρονα σε μέρες απαγορευτικου. 

Link to comment
Share on other sites

Καλά μην είσαι απόλυτα σίγουρος ότι έφυγαν όλοι με το Μύκονος τρεις ώρες νωρίτερα από την αναχώρηση του Blue Galaxy, γιατί κάποιοι μπορεί να μην προλάβαιναν την συγκεκριμένη ώρα αναχώρησης και να έφυγαν την επόμενη ημέρα το πρωί. Επίσης γκρίνιες υπάρχουν στη Τήνο που με κακές καιρικές συνθήκες, το Blue Star Paros δένει στο έξω λιμάνι της Τήνου, ενώ τα πλοία της Ραφήνας δένουν στο παλιό λιμάνι, γιατί οι επιβάτες κάνουν δωρεάν ποδολουτρο, με τη θάλασσα να καλύπτει το χερσαίο χώρο στο έξω λιμάνι 

Link to comment
Share on other sites

Υπηρχαν παραπονα οτι ενω η εταιρεια ενημερωσε τους επιβατες οτι εναλλακτικα υπηρχε το Μυκονος στις 15:00 και το Παρος την επομενη το πρωι στα κιοσκια δεν αλλαζαν τα εισητηρια του Γκαλαξυ για το δευτερο...Οσο για τη Τηνο θυμαμαι οτι επι πλοιαρχιας καπ Ηλια Βερβενιωτη για την ασφαλεστερη προσδεση και προστασια επιβατων πηγαινε στο μεσα λιμανι το Παρος-Ναξος-Ιθακη...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο με την Άττικα στη γραμμή, την περίοδο του Πάσχα. Όποιο πλοίο κάνει Σύρο - Τήνο - Μύκονο επιφορτίζεται με βραδυνά έκτακτα για την Παροναξία, με συνέπεια το δρομολόγιο της γραμμής το επόμενο πρωί να είναι λίγο εώς πολύ καθυστερημένο. Χτές το πρωί αν δεν κάνω λάθος έφυγε αρκετά καθυστερημένο το Χίος, η σημερινή και η αυριανή αναχώρηση πήγαν στις 0930 το πρωί ενώ σήμερα το Χίος έδενε στις 0815 το πρωί, με αρχικά διαφημισμένη αναχώρηση στις 0830. 

 

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια βέβαια, την Μεγάλη Εβδομάδα έχουμε ένα πλοίο παραπάνω, το Νήσος Χίος το οποίο αναλαμβάνει πια αυτό τα βραδυνά της Παροναξίας, με συνέπεια το Μπλού Στάρ Νάξος να κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα μόνο το πρωινό του κανονικό δρομολόγιο για Σύρο - Τήνο - Μύκονο, φαντάζομαι χωρίς καθυστερήσεις. Η πιο πολυσύχναστη ημέρα για τη γραμμή θα είναι η Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, οπότε και το Μπλού Στάρ Νάξος θα κάνει το γνωστό πρωινό(0730) με άφιξη θεωρητικά στη Μύκονο 1245, στις 0900 θα έχουμε το Blue Star 2 για Σύρο και Μύκονο με άφιξη 1345 στην δεύτερη και τέλος στις 0930 θα έχουμε το Νήσος Μύκονος απ' ευθείας για Μύκονο με άφιξη 1430.

Link to comment
Share on other sites

Έχω μια αποριούλα και δεν ξέρω αν κάποιος φίλος γνωρίζει την απάντηση. Πέρυσι ακόμη και μέσα στο χειμώνα, η Attica είχε καθιερώσει μια εβδομαδιαία προσέγγιση στη Μύκονο μεσοβδόμαδα από το πλοίο Χίου και Μυτιλήνης, είτε το Νήσος Ρόδος, είτε το Νήσος Σάμος ήταν αυτό. Φέτος η προσέγγιση δεν επαναλήφθηκε και εξ' όσων θυμάμαι δεν έχει προστεθεί και κάποιο δρομολόγιο. Τι έγινε εδώ λοιπόν, έπεσε η κίνηση, πήρε την κίνηση αυτή κάποιος άλλος, έπεσε γκρίνια για την καθυστέρηση του πλοίου από τη Χίο και τη Μυτιλήνη, έγινε κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

Αν δν αλλάξει κάτι θα το ξαναέχουμε αυτό το δρομολόγιο, θα δηλωθεί λίγο αργότερα (ίσως προς το τέλος Απριλίου) σαν έκτακτα δρομολόγια για εξυπηρέτηση κίνησης.

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Δεν θυμάμαι να έχει γραφτεί κάπου, αλλά το BS CHIOS αφού τελειώσει με την Παροναξία θα επιστρέψει στη γραμμή (μέχρι 4/5 δείχνει το σύστημα). Από 5/5 και πάλι το BS PAROS 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...