Jump to content
Shipfriends

Πειραιάς - Σύρος - Τήνος - Μύκονος


Recommended Posts

Ρίχνοντας μια ματιά στο booking της εταιρείας με τα πλάνα θέσεων με το Thunder, βλέπω πως την Παρασκευή το πλοίο έχει περίπου στα 500 άτομα στην αναχώρηση του Πειραιά και στην επιστροφή ειναι σχεδόν άδειο, και σκέφτομαι, όπως έχει πει και ο Nick the Greek στο θέμα του πλοίου, ίσως η εταιρεία θα πρέπει να σκεφτεί να το δρομολογήσει πιο αργά μέσα στη μέρα, δηλαδή να έφευγε στις 4 με 5 το απογευμα για να προλάβει κάποιος εργαζόμενος το πλοίο...Για Μύκονο η τελευταία αναχώρηση Παρασκευή είναι αυτή του Thunder.Πιστεύω αν πήγαινε το δρομολόγιο της Παρασκευής τέτοια ώρα ή έβαζαν κάποιους εξτρά προορισμούς στο δρομολόγιο του όπως η Ίος και η Σαντορίνη ή αν έκανε το δρομολόγιο που είχε δηλώσει τη πρώτη σεζόν που δεν το εκτέλεσε λόγω covid, θα είχε μεγαλύτερη επιτυχία...Ενώ στην επιστροφή του Αγ Πνεύματος είναι sold out όλες τις άλλες μέρες της εβδομάδας μετα βίας να έχει 300 επιβάτες προς κάθε κατεύθυνση και με τις τιμές των καυσίμων στο θεό δε ξέρω πόσο καιρό θα μπορέσει να κρατηθεί....

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 727
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Για εμένα το πλοίο θα μπορούσε να πετύχει καλύτερα είτε στο απογευματινό που αρχικά είχε δηλωθεί από Πειραιά για Μύκονο Νάξο Θηρα όπως ανέφερες είτε και αν εκανε ένα δρομολόγιο στις 12:00 το μεσημέρι από Ραφήνα για Άνδρο Τήνο Μύκονο χωρίς να κοντράρει τα συμβατικά της και να επικρατήσει στην Ραφήνα.

 

Ναι φαίνεται αρκετά κερδοφόρο ,Η θα μπορούσε να  εκανε το απόγευμα Πειραιά Συρο Τήνο Μύκονο Συρο Πειραιά όπως έκαναν τα Highspeed παλιότερα 

Link to comment
Share on other sites

 η απογευματινή αναχώρηση απο Πειραια ενδεχομένως να είχε περισσότερη επιτυχία όμως το πλοίο αναγκαστικά θα πρέπει να διανυκτερεύει στον τερματικό λιμένα κάτι που δεν είναι εύκολο γιατί :

1) Σε οποιοδήποτε λιμένα κυκλαδονησιου ένα ταχύπλοο με μια άγκυρα δεν είναι ασφαλές να μένει .

2) θα πρέπει να βρεθούν δωμάτια για όλο το πλήρωμα σε κοντινή απόσταση , το οποίο επιβαρύνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας .

3) Σε οποίο κυκλαδονήσι και να διανυκτερεύει , πολύ πιθανόν μέσα στη νύχτα να χρειαστεί να μεθορμει για να εξυπηρετηθούν αλλά διερχόμενα βαπόρια , οπότε οι ώρες ανάπαυσης του πληρώματος πάνε περίπατο κι ενδεχομένως να χρειαστεί διπλό πλήρωμα . 
 

Δεν ειναι τυχαίο οτι απογευματινά δρομολογια ταχυπλοων απο Πειραια εκτελούνται μονο σε δρομολογια μικρών αποστάσεων πχ Δυτικές Κυκλαδες . 

 

Link to comment
Share on other sites

Αν Παρασκευή έκανε ένα Πειραιά 17:00 Σύρο Μύκονο Νάξο Πειραιά 24:00 δε νομίζω να είχε πρόβλημα.Ούτως ή άλλος πόσο κόσμο να έχει μια επιστροφή Παρασκευή απόγευμα; Θα καίει και λιγότερα πετρέλαια...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Just now, Nick the Greek said:

Ένα ξερό Πάρο - Πειραιά απόψε για το Blue Star Paros.

 

Εξ' αιτίας του εκτάκτου για Πάρο, η αναχώρηση για Σύρο - Τήνο - Μύκονο μετατίθεται στις 0900. Καλό απόγευμα όσοι πάτε Μύκονο.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ευχαριστούμε πολύ την bsf που  έκοψε τις 2 μοναδικές προσεγγίσεις του Bs Chios - Mykonos στην Τήνο , που εκτός  από το ότι προσφέρει κάθε Τρίτη αυθημερόν επιστροφή από Τήνο για Σύρο αλλά , πλέον κόπηκε και η σύνδεση Τηνου με Ικαροσαμια 

Πλεον από Σύρο θα πηγαίνει απευθείας Μύκονο 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Μην είσαι απόλυτος για αυτό!! Στην διάρκεια της ακινησίας αυτών των πλοίων έχουμε δει το Blue Star Chios να μπαίνει στη γραμμή, έτσι ώστε ένα μικρό να κάνει την άγονη των μικρών Κυκλάδων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 9/11/2022 at 6:58 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Πάλι αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Paros από τη Μύκονο από τις 12 Σεπτεμβρίου, έτσι θα αναχωρεί στις 15:00 αντί για τις 15:15

Το Blue Star Paros επιστρέφει στην παλιά του ώρα η αναχώρηση από τη Μύκονο. Έτσι από τις 9 Ιανουαρίου θα αναχωρεί στις 14:15 αντί για τις 15:00.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πάντως <<φάουλ>>της εταιρίας που ενώ σε λίγες μέρες μπαίνει Φλεβάρης δεν έχει ανοίξει τα πλάνα της για τον Μαρτη και το Πάσχα όταν πέρυσι από αρχές Οκτωβρίου ήταν διαθεσιμα για κρατήσεις.Επίσης,οι περισσότεροι νησιώτες ήθελαν  την επιστροφή του Παρος στα κλασσικά ωράρια.

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

Λογικα για τους προσκυνηται εκ Πειραιως λιμενα να μπορουν να επισκεπτονται το νησι αυθημερον και να εχουν καποιο λογικο χρονο ανετο...Γνωμη μου

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και το Πάσχα μαθαίνω θα μείνει το Παρος στην γραμμή και με έκτακτα για ΠαροΝαξια αναμένουμε να δούμε και τα δρομολόγια.Πάντως αν αναλογιστούμε ότι πέρυσι το Bs Chios έφυγε γεμάτο ΜΤεταρτη και Πέμπτη προβλέπω να υπάρχει πρόβλημα από άποψη χωριτικοτητας και ταχύτητας.

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...