Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...

Το πλοίο επιστρέφει αυτήν την ώρα στην Θάσο, από το ναυπηγείο Κουρή της Αμαλιάπολης Μαγνησίας όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες.

Γνωρίζουμε αλήθεια -επί τη ευκαιρία- το ναυπηγείο στο οποίο έχει κατασκευαστεί ???

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Στον Πρίνο βρίσκεται από προχθές το μεσημέρι ο αντικαταστάτης του ΘΑΣΟΣ VII στην γραμμή Πρίνου - Καβάλας, το ΘΑΣΟΣ VI, οπότε περιμένουμε πιά τις αμέσως επόμενες ημέρες την οριστική αποδρομολόγηση του από την γραμμή, και την αναχώρηση του κατόπιν για το μακρινό του ταξίδι στη Χιλή.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η παντοφλα εχει τραβηχτει εκτος νερου στο καρναγιο της ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ χωρις ακομα να υπαρχει καποια αλλαγη στο ονομα ή στα σινιαλα του πλοιου. Το πλοιο παντως ειναι εντυπωσιακο αμα το δεις απο κοντα μιας και ειναι αρκετα μεγαλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το πλοιο εχει φυγει εδω και μερικες μερες απο το Περαμα με προορισμο συμφωνα με το AIS το Las Palmas.Εχει το ιδιο ονομα και σημαια Αγιου Βικεντιου.Τελευαταιο στιγμα ειναι πριν απο δυο ημερες απο τις ακτες της Τυνισιας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έφυγε από το Πέραμα για το μακρινό του ταξίδι στην Χιλή στις 29 Αυγούστου, με σημαία Αγίου Βικεντίου όπως προείπε ο polmyt και λιμάνι νηολόγησης το Kingstown. Ανεφοδιάστηκε στο Las Palmas των Καναρίων και στο νησί Curacao της Βενεζουέλας, και πέρασε την διώρυγα του Παναμά στις 6 Οκτωβρίου. Τελευταίο του στίγμα στο AIS μία ημέρα αργότερα με αναγραφόμενο ενδιάμεσο προορισμό το Iquique. Tελικός προορισμός βέβαια, το Puerto Montt στην Παταγονία, στην νότια Χιλή.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση. Να ρωτήσω ωστόσο, τι εννοείς λέγοντας "παραδόθηκε στο λιμάνι του Iquique" ??? Η μόνη περίπτωση παράδοσης που μπορώ να σκεφτώ, είναι να πήγε στην Χιλή με Ελληνικό πλήρωμα (στο site που μας παρέπεμψες δεν υπάρχει τέτοια αναφορά). Αλλιώς, αν πήγε με πλήρωμα που ήρθε και το παρέλαβε από την Χιλή, τότε δεν παραδόθηκε στο λιμάνι του Iquique, αλλά θα παραμείνει εκεί για διάφορες εργασίες πριν μεταβεί στο Puerto Montt της Παταγονίας όπου και θα δραστηριοποιείται.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Όπως αναφέρει πιο πάνω ο φίλος ΣΕΙΡΙΟΣ έφυγε στις 29/08/2012 απο τη ράδα του Πειραιά στις 16:30 με το ίδιο όνομα και τα σινιάλα της ΑΝΕΘ για το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής του. Εύχομαι καλά ταξίδια και ο Αι Νικόλας να είναι πάντα μαζί του.

Εδώ φωτογραφημένο απο τα Σελήνια 15 λεπτά πριν την αναχώρηση του (κάπου έχω και κοντινή του.....που θα πάει θα την βρώ) :(

Link to comment
Share on other sites

Aν και ήταν κάπως ασυνήθιστο που το πλοίο έφυγε από την χώρα μας με το ίδιο όνομα, εντούτοις φαίνεται ακόμα πιό παράξενο το ότι αν και βρίσκεται εδώ και ένα μήνα πιά στη Χιλή, εξακολουθεί να μην έχει μετονομαστεί. Καθημερινά δίνει σήμα στο AIS από το Iquique (έχουμε αναφερθεί πιό πάνω) ως THASSOS VII, ενώ έτσι εξακολουθεί να αναφέρεται και στις βάσεις δεδομένων. Και λέω παράξενο, διότι το όνομα αυτό δεν είναι ......διεθνές όπως π.χ. το MELINA αλλά έχει μία ιδιαιτερότητα -τουλάχιστον- τοπικιστική.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το τελευταίο διάστημα το THASSOS VII εμφανίζεται μόνιμα στο σύστημα του AIS, αντί της Χιλής όπου βεβαίως βρίσκεται, σε κάποιο λιμάνι της .....Κίνας (Guangzhou). Αυτό οφείλεται στο ότι κάποιο νεοναυπηγημένο "Multi purpose offshore vessel" με το όνομα ALLIANZ ARISTON (IMO 9636929) που βρίσκεται πραγματικά στο συγκεκριμμένο λιμάνι, φέρει παραδόξως το ίδιο MMSI (375043000) με την πρώην παντόφλα μας, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μόνο τα δικά του στοιχεία όταν πληκτρολογείς είτε το "ΤΗΑSSOS VII" είτε το ΙΜΟ number του, 8969331.

Το βέβαιο πάντως είναι (διασταυρωμένο και από το equasis) ότι δεν έχει ακόμα μετονομαστεί και φέρει το Ελληνικό του όνομα.

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρουσα η φωτό από το Las Palmas. Όσον αφορά το σχόλιο από τον συντάκτη "Χαρακτηριστικό της προετοιμασίας που έγινε στο πλοίο είναι τα ερμητικά κλειστά μεγάλα παράθυρα του σαλονιού στην πλώρη", να πούμε ότι αυτό έγινε για λόγους ασφαλείας, για το πολύ μεγάλο ταξίδι από την Ελλάδα έως την Χιλή, και το έχουμε ξαναδεί και αναφέρει και σε άλλες περιπτώσεις πλοίων.

Offtopic : Μιας και δεν είναι δυνατόν συντάκτες και ρεπόρτερ από το συμπαθέστατο κατά τα άλλα και αρκετά ενημερωμένο blog, να βρίσκονται σε απομακρυσμένα λιμάνια και θάλασσες του πλανήτη, μου προξενεί άσχημη εντύπωση ότι σε όλες τις φωτό που ανά καιρούς ανεβάζει δεν αναφέρεται η πηγή τους και το Copyright. Ίσως θα πρέπει να το προσέξουν αυτό στο συμπαθέστατο -επαναλαμβάνω- blog.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το πρόβλημα με το MMSI του πλοίου συνεχίζει να υφίσταται, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να μάθουμε καμμία του κίνηση από το σύστημα του AIS, ούτε και καμμία πιθανή αλλαγή στα στοιχεία του.

 

Καμμία επίσης αναφορά για το "νέο απόκτημα της εταιρίας" δεν υπάρχει στο site της Naviera Austral, στον στόλο της οποίας αναφέρονται μόνο οι παντόφλες Alejandrina (Πήγασος Αιδηψού) και Pincoya, όπως βέβαια και το Don Baldo (Μύρινα Εξπρές). Κάπως παράδοξο αυτό βέβαια, όταν το "νέο απόκτημα" είναι πλοίο δεκαετίας και σαφέστατα πολύ ανώτερο από τις άλλες δύο παντόφλες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jacaf (IMO 8969331)

(2001, ex- Θάσος VII)

 

Καμμία επίσης αναφορά για το "νέο απόκτημα της εταιρίας" δεν υπάρχει στο site της Naviera Austral.........

 

H Naviera Austral μπορεί να συνεχίζει να μην αναφέρει στην ιστοσελίδα της το "νέο της απόκτημα", ωστόσο πρόσφατα ανέβηκε στο youtube πολύ όμορφο βιντεάκι, επίσημο της εταιρείας (χρήστης : Juan Luis Munoz), όπου παρουσιάζεται το πλοίο σε ναυπηγείο της Χιλής, και σε σύγκριση μάλιστα με το Alejandrina - Πήγασος Αιδηψού.

 

Νέο του όνομα το JACAF (Canal Jacaf is a marine channel in Aisén del General Carlos Ibáñez del Campo, Chile, South America) όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω screenshot από το ίδιο βίντεο,

 

post-2102-0-26800500-1357976324_thumb.jp

 

και εντυπωσιακές πράγματι οι εκτεταμένες εργασίες (σχεδόν ανακατασκευή θα τολμούσα να πω) που του γίνονται πριν ξεκινήσει δρομολόγια ανάμεσα στις μαγευτικές τοποθεσίες της Παταγονίας στη νότια Χιλή. Μένει να το δούμε και ολοκληρωμένο πιά, και βαμμένο στα πολύ όμορφα χρώματα (μπλε - πορτοκαλί) της Naviera Austral, όπως το DON BALDO υποθέτω.

 

Link to comment
Share on other sites

Ύστερα απο την πολύ καλή έρευνα του "ΣΕΙΡΙΟΥ", να πούμε ότι σχεδόν όλος ο Τύπος της Χιλής γράφει για το νέο πλοίο της NAVIERA AUSTRAL "JACAF",

περισσότερα εδω και εδω!

Απο Ελληνικής πλευράς μια ενημέρωση πριν απο μερικές ημέρες εδω!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...