Jump to content
Shipfriends

Πυργκαγιά και βύθιση της πλωτής εξέδρας άντλησης πετρελαίου της ΒP, Deepwater Horizon, στον κόλπο του Μεξικό


Recommended Posts

deepwater-horizon-oil-sheenjpg-c2dae0052

Στην πλωτη εξεδρα Deepwater Horizon, εγινε εκρηξη, εκδηλωθηκε πυρκαγια και βυθιστηκε, απειλωντας με μεγαλη περιβαλλοντικη καταστροφη τον κολπο του μεξικο και στις ακτες της λουιζιανα. μιλαμε για τεραστιες ποσοτητες ανω του 1εκ βαρελια.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

ΗΠΑ: Φόβοι για μεγάλη οικολογική καταστροφή από πετρελαιοκηλίδα

Αυξάνονται οι φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς οι προσπάθειες για τον καθαρισμό πετρελαιοκηλίδας που δημιουργείται από τη διαρροή του κοιτάσματος πετρελαίου έχουν διακοπεί εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, μία εβδομάδα μετά την έκρηξη και τη βύθιση της πλατφόρμας που είχε μισθώσει η BP

Έντεκα εργαζόμενοι εξακολουθούν να αγνοούνται και πιστεύεται ότι είναι νεκροί, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τους έχουν επίσης διακοπεί. Περισσότεροι από 100 έχουν σωθεί. Η πλατφόρμα Deepwater Horizon καιγόταν για 36 ώρες πριν βυθιστεί την Πέμπτη.

Χίλια βαρέλια πετρελαίου διαρρέουν κάθε μέρα στη θάλασσα από το υποθαλάσσιο κοίτασμα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ρύπανσης των ακτών, των νησιών και των υδροβιότοπων της περιοχής.

Οι κακές καιρικές συνθήκες οδήγησαν στη διακοπή των εργασιών αποκαθαρισμού κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, επιτρέποντας τη δημιουργία πετρελαιοκηλίδας έκτασης 1.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η εταιρεία BP πρόκειται να ενεργοποιήσει υποβρύχιο ρομπότ για να θέσει σε λειτουργία ένα πολύπλοκο σύστημα βαλβίδων και σωληνώσεων που θα έχει ως προορισμό να σφραγίσει το πηγάδι του πετρελαϊκού κοιτάσματος. Ωστόσο, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της BP Νταγκ Σατλς δήλωσε ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά περίπλοκη επιχείρηση και είναι πιθανόν να μην επιτύχει.

Εναλλακτικά, η εταιρεία έχει αναπτύξει σκάφη καθαρισμού και αεροσκάφη για τον ψεκασμό της θαλάσσιας περιοχής με διαλυτικό υγρό.

Προς το παρόν, οι καιρικές συνθήκες κρατούν την πετρελαιοκηλίδα μακριά από την ακτογραμμή και οι αρχές ελπίζουν ότι τα κύματα θα αποσυνθέσουν το αργό πετρέλαιο, επιτρέποντας του να βαρύνει και να κατακαθίσει στον πυθμένα του ωκεανού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Link to comment
Share on other sites

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η διαρροή μετά είναι πενταπλάσια από ότι πιστευόταν αρχικά, την ώρα που οι πετρελαιοκηλίδες που έχουν σχηματιστεί απειλούν να προκαλέσουν τεράστια οικολογική καταστροφή σε τέσσερις πολιτείες της χώρας που έχουν ακτές στον Κόλπο.

Η ακτοφυλακή ανέφερε ότι η BP - ιδιοκτήτρια της πλατφόρμας και οικονομική υπεύθυνη για την απορρύπανση στην περιοχή- εντόπισε και τρίτη διαρροή από κοίτασμα σε βάθος 5.000 ποδών (1.525 μέτρων) ανοικτά των ακτών της Λουιζιάνας.

Ήδη, η μόλυνση στην περιοχή είναι η χειρότερη στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Ανακάλυψαν νέα διαρροή», δήλωσε ο Έρικ Σουάνσον, αξιωματούχος της ακτοφυλακής, προσθέτοντας ότι εκτιμάται πλέον πως η διαρροή πετρελαίου ξεπερνά «τα 5.000 βαρέλια την ημέρα».

Τουλάχιστον 11 εργαζόμενοι στην πλατφόρμα εξακολουθούν να αγνοούνται και θεωρούνται - και επίσημα - νεκροί μετά τη χειρότερη καταστροφή του είδους εδώ και μια δεκαετία.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για την κατάσταση, ενώ «καλέσαμε την BP να διαθέσει επιπλέον πόρους», και εξετάζεται το ενδεχόμενο να παράσχει βοήθεια το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της ακτοφυλακής.

Η πετρελαιοκηλίδα που έχει σχηματιστεί απειλεί βιότοπους άγριων ζώων, πτηνών και ψαριών, παρθένες παραλίες και εκβολές ποταμών στη Λουιζιάνα, στο Μισισιπή, στην Αλαμπάμα και στη Φλόριδα.

Η πετρελαιοκηλίδα που έχει σχηματιστεί εκτιμάται ότι ξεπερνά σε μέγεθος την Δυτική Βιρτζίνια. Η BP και η ακτοφυλακή προσπαθούν να την περιορίσουν πριν φτάσει στις ακτές και έβαλαν «ελεγχόμενη πυρκαγιά» σε ένα μέρος της. Στην προσπάθεια περιορισμού της ρύπανσης, που είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία, συμμετέχουν δεκάδες πλοία και αεροσκάφη.

Η πετρελαιοκηλίδα βρισκόταν 23 μίλια (37 χλμ.) ανοικτά των ακτών της Λουιζιάνας. Σύμφωνα με την AccuWeather, η αλλαγή των ανέμων ενδέχεται να τη σπρώξει στις ακτές το Σαββατοκύριακο. Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας ζήτησε να υπάρξει κατεπείγουσα βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να προστατευτούν οι ακτές της.

Το δυστύχημα αυτό είναι το χειρότερο του είδους από το 2001, όταν σε μια πλατφόρμα απάντλησης πετρελαίου της Petrobras είχε σημειωθεί έκρηξη η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή 11 εργαζομένων σε αυτή.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Link to comment
Share on other sites

Οντως η κατάσταση ειναι δυσκολη στην περιοχη, η κηλιδα εχει φτασει πια στις ακτες 4 Πολιτειων που εχουν κηρυχθει σε κατασταση εκτακτης αναγκης. Οι Αρχες προσπαθουν να μην κλείσει ο Μισσισιππής στην ναυσιπλοία και θέτουν σε λειτουργία πλωτά κέντρα καθαρισμού απο το πετρέλαιο για όλα τα πλοία που πλέουν από και πρός το ποτάμι. Στα αξιοσημείωτα το οτι στις χθεσινές ειδήσεις του BBC ενω υπηρχε καλυψη της ειδησης, δεν αναφέρθηκε πουθενά οτι η πλωτή εξέδρα ανήκε στην ΒΡ. Τα σχόλια δικά σας..:mad:

Link to comment
Share on other sites

Δεν εκπλήσσομαι...αντίθετα δεν θα εκπλαγώ αν μάθω ότι το BBC αναφέρεται πολύ πιο εκτενώς στην (πολιτική κυρίως) χρεωκοπία της Ελλάδας και όχι στην τεράστια μόλυνση που έχει δημιουργηθεί!who cares εξάλλου;;;περιβάλλον είναι!!:mad::

Α!και κάτι ακόμα!!Πλέον και επισήμως όπου ΒΡ= Big Problems ε;;;;:mad::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ δήλωσε ότι η εταιρεία του είναι «απολύτως υπεύθυνη» για τον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε από την έκρηξη σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού. Μιλώντας στο NBC, ο Τόνι Χέιουαρντ πρόσθεσε ότι η ΒΡ προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να περιορίσει την πετρελαιοκηλίδα για δύο με τρεις μήνες. Νωρίτερα, ανακοίνωση που εξέδωσε ο πετρελαϊκός κολοσσός ανέφερε ότι θα «πληρώσει όλες τις δαπάνες που επιβάλλεται για τον καθαρισμό» της πετρελαιοκηλίδας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επέκρινε την ΒΡ χθες, Κυριακή, στη διάρκεια επίσκεψής του στις ακτές της Λουιζιάνας. «Ας το ξεκαθαρίσουμε: η ΒΡ είναι υπεύθυνη για τη διαρροή αυτή. Η ΒΡ θα πληρώσει». Από την πετρελαιοπηγή που οι εταιρίες δεν έχουν καταφέρει να σφραγίσουν, κάτω από τη βυθισμένη εξέδρα, διαρρέουν 800.000 λίτρα αργού πετρελαίου στη θάλασσα ημερησίως.

Ο όμιλος δεσμεύεται επίσης να «πληρώσει όλες τις αιτήσεις για νόμιμες αποζημιώσεις για απώλειες και ζημιές που οφείλονται στην πετρελαιοκηλίδα», αναφερόμενος κυρίως σε ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία, σε πρόσωπα που επλήγησαν και σε εμπορικές απώλειες. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο ομοσπονδιακός νόμος των ΗΠΑ περιορίζει σε 75 εκατομμύρια δολάρια την ευθύνη της ΒΡ σε περίπτωση πετρελαιοκηλίδας, εκτός από τα έξοδα καθαρισμού.

Ένα ομοσπονδιακό ταμείο, το οποίο χρηματοδοτείται από ένα φόρο στο πετρέλαιο, θα μπορούσε να καλύψει ποσό έως ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για αποζημιώσεις, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings, ο καθαρισμός της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού μπορεί να κοστίσει από δύο έως τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

Ναυτεμπορική

Link to comment
Share on other sites

Στο βυθό του κόλπου του Μεξικού ο θόλος που θα περιορίσει τη διαρροή πετρελαίου

Την ίδια στιγμή που η τεράστια πετρελαιοκηλίδα -που προκλήθηκε στον κόλπο του Μεξικού μετά από έκρηξη και κατάρρευση εξέδρας απάντλησης πετρελαίου- έχει αρχίσει να ξεβράζεται στις αμερικανικές ακτές, η υπεύθυνη εταιρεία BP ανακοίνωσε ότι σήμερα θα ξεκινήσει τις εργασίες τοποθέτησης ενός τεράστιου θόλου στην πηγή από όπου γίνεται η διαρροή, προκειμένου να σταματήσει έστω και καθυστερημένα την μεγάλη οικολογική καταστροφή που έχει προκαλέσει.

Ένας τεράστιος θόλος, βάρους 70 τόνων, πρόκειται να τοποθετήσει η BP, στον πυθμένα του Κόλπου του Μεξικού, ώστε να σφραγίσει την έξοδο της πετρελαιοπηγής συγκρατώντας το πετρέλαιο που διαρρέει μετά την καταστροφή της εξέδρας άντλησης πετρελαίου. To καπάκι αυτό που θα συγκρατεί το πετρέλαιο, θεωρείται από τη British Petroleum ως η καλύτερη βραχυπρόθεσμη λύση για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας.

«Την ώρα που μιλάμε ο θόλος βυθίζεται στο νερό και ελπίζουμε ότι θα τοποθετηθεί πάνω στο σημείο της διαρροής αργότερα σήμερα», είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της εταιρείας, Νταγκ Σάτλς.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ, Κεν Σαλαζάρ, δήλωσε σήμερα ότι έγιναν πολύ σοβαρά λάθη από τις εταιρείες που εμπλέκονται στην έκρηξη που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού. Ο Σαλαζάρ υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να δοθούν άδειες για γεωτρήσεις σε θαλάσσιες περιοχές μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται για το θέμα αυτό.

Η πετρελαιοκηλίδα που σχηματίστηκε μετά την έκρηξη έχει ήδη φτάσει στα νησιά Τσάντλερ, στα ανοιχτά της Λουιζιάνας. Ο Τζεφ Ντόζατ, της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Πολιτείας, είπε ότι έχουν βρεθεί πουλιά βουτηγμένα στο πετρέλαιο, όπως σούλες και καφέ πελεκάνοι. Διευκρίνισε ότι δεν έχουν πληγεί άλλα ήδη από την πετρελαιοκηλίδα.

Πηγη: PORTNET

Link to comment
Share on other sites

Καταστροφή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές αφού μιλάμε για διαρροή πετρελαίου της τάξης των 795.000 λίτρων την ημέρα!!! Ακολουθεί ένα γράφημα της διαρροής και τις προσπάθειες ανοίγματος δυο νέων πηγών, για εξισορρόπηση της πίεσης στην παλιά πηγή, με το πλωτό γεωτρύπανο Development Driller III.

picture4vj.png

© D.Williams

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στα 3.000 βαρέλια υπολογίζεται πλέον από την BP η ποσότητα του πετρελαίου που αντλείται ημερησίως από τον Κόλπο του Μεξικού, αριθμός που ισούται με ποσοστό 60% των 5.000 βαρελιών που διαρρέουν καθημερινά στην περιοχή, μετά τη βύθιση της εξέδρας της πετρελαϊκής εταιρείας.

Η άντληση του πετρελαίου γίνεται μετά την εγκατάσταση ενός υποθαλάσσιου σωλήνα απορροής. Ο όμιλος είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι με τον σωλήνα αυτόν θα αντλούνταν 1.000 βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως. Την Τρίτη έκανε λόγο για την άντληση 2.000 βαρελιών ημερησίως. Η ΒΡ διευκρίνισε ότι έχει συλλέξει έως σήμερα 187.000 βαρέλια πετρελαίου.

Η ΒΡ ανακοίνωσε επίσης ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιχείρηση σφραγίσματος της πετρελαιοπηγής, με την έκχυση υγρών προϊόντων και διαφόρων υλικών που μπορεί να επιτρέψουν να σταματήσει η διαρροή. Η επιχείρηση αναμένεται να αρχίσει τις προσεχείς ημέρες.

Ναυτεμπορική

post-210-128326998757_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζονται τα «πυρά» κατά της ΒΡ

Η BP «αγνόησε» πολλές προειδοποιητικές ενδείξεις πριν την έκρηξη η οποία κατέστρεψε την εξέδρα Deepwater Horizon και προκάλεσε την τεράστια διαρροή πετρελαίου, σημειώνουν Αμερικανοί βουλευτές.

Εργαζόμενοι της BP «αγνόησαν» αρκετές «προειδοποιητικές ενδείξεις» πριν την έκρηξη η οποία διέλυσε εξέδρα άντλησης πετρελαίου, στοιχίζοντας τη ζωή 11 εξ αυτών και προκαλώντας τεράστια διαρροή αργού στον Κόλπο του Μεξικού, ανέφεραν μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Επικαλούμενοι προκαταρκτικά στοιχεία από την έρευνα της BP για το καταστροφικό δυστύχημα, οι βουλευτές Χένρι Γουάξμαν και Μπαρτ Στιούπακ ανέφεραν ότι είχαν σημειωθεί τρεις ανησυχητικές ενδείξεις όσον αφορά τη ροή του αντλούμενου καυσίμου μέσα σε μια ώρα πριν το πολύνεκρο δυστύχημα.

Ωστόσο είχαν εντοπιστεί πολλά προβλήματα μέσα στις 24 ώρες που προηγήθηκαν του τραγικού δυστυχήματος- απροσδόκητες αυξήσεις της πίεσης, διαρροές υγρών, προβλήματα στο σκυρόδεμα που προστάτευε το κοίτασμα, και αποκλίσεις των εργαζόμενων στην πλατφόρμα από το καθορισμένο πρόγραμμα άντλησης.

Τα προειδοποιητικά σημάδια συνεχίζονταν έως και τα τελευταία λεπτά πριν σημειωθεί η έκρηξη στην εξέδρα Deepwater Horizon, την 22α Απριλίου, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες βαρέλια αργού να διαρρεύσουν στον ωκεανό.

Περίπου 51 λεπτά πριν το δυστύχημα, «άρχισε να βγαίνει από το πηγάδι περισσότερο υγρό από όσο διοχετευόταν σε αυτό», ανέφεραν σε μνημόνιό τους οι δύο βουλευτές, που συμπροεδρεύουν στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων. Κατόπιν, 41 λεπτά πριν την έκρηξη, παρότι κάθε εργασία είχε σταματήσει για να γίνει έλεγχος, η ροή υγρών από το κοίτασμα «συνεχιζόταν, αντί να σταματήσει, και η πίεση του σωλήνα άντλησης αυξήθηκε απροσδόκητα» .

Μόλις 18 λεπτά πριν σημειωθεί η έκρηξη, «παρατηρήθηκαν αφύσικες πιέσεις και έξοδος λάσπης και η άντληση σταμάτησε απότομα», αναφέρει το μνημόνιο.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν στην διάρκεια της μέχρι στιγμής έρευνας δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι στην πλατφόρμα επιχείρησαν να ελέγξουν τις πιέσεις με μηχανικά μέσα, αλλά δεν τα κατάφεραν και η πίεση «αυξήθηκε δραματικά», προκαλώντας την έκρηξη που κατέστρεψε την εξέδρα, που βρισκόταν σε απόσταση 50 μιλίων [80 χλμ.] από τις ακτές της Λουιζιάνας.

Η έρευνα -που οι βουλευτές επισήμαναν ότι βασίζεται στα ατελή δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα -έδειξε ότι είχαν υπάρξει και άλλες ενδείξεις κινδύνου περίπου 5 ώρες πριν την έκρηξη.

Ένα μήνα μετά την καταστροφή, η BP δεν έχει καταφέρει να σταματήσει, ούτε καν να περιορίσει σημαντικά, την διαρροή αργού, που έχει εξαπλωθεί σε τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις και πλήττει πλέον τις ακτές και τα ευαίσθητα οικοσυστήματα στη Λουιζιάνα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Link to comment
Share on other sites

Σε εξέλιξη η επιχείρηση «top kill» της ΒP

Την επονομαζόμενη επιχείρηση «top kill», με στόχο να σταματήσει η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, ξεκίνησε σήμερα η πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ.

Οι ειδικοί της ΒΡ προσπαθούν να αντλήσουν λάσπη από το βυθό και να τη συσσωρεύσουν πάνω από την πετρελαιοπηγή ώστε να σταματήσουν τη ροή του αργού πετρελαίου.

Είναι η πρώτη φορά, πέντε εβδομάδες αφότου βυθίστηκε η πλωτή εξέδρα άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, που η εταιρεία προσπαθεί να σφραγίσει την πετρελαιοπηγή, καθώς οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στόχευαν στην παροχέτευση του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΒΡ, Κέντ Γουέλς, για να κριθεί η αποτελεσματικότητα της τελευταίας επιχείρησης θα χρειαστούν ώρες, ίσως και μέρες.

Εν τω μεταξύ, η BP ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει ανεξάρτητο μεσολαβητή, ο οποίος θα αναλάβει την εξέταση των διεκδικήσεων για αποζημιώσεις εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας.

«Δεσμευόμαστε απολύτως σε μία απλή, έντιμη διαδικασία εξέτασης των διεκδικήσεων, που θα έχει ως αποτέλεσμα να φθάσουν οι αποζημιώσεις στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από αυτή την καταστροφή το ταχύτερο δυνατό», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής της εταιρείας, Τόνι Χέιγουαρντ.

Σύμφωνα με τη ΒΡ, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 26.000 αιτήσεις για αποζημιώσεις, συνολικού κόστους 36 εκατ. δολ

www.naftemporiki.gr

Link to comment
Share on other sites

η ρυπανση συνεχιζεται. ολες οι προσπαθειες (να σταματησει η διαρροη) εχουν αποτυχει και ο θεος βοηθος.το exxon valdez θα ειναι υποσημειωση της ιστοριας μπροτστα σε αυτο που γινεται τωρα.

πιστευω οτι θα υπαρξει και νομοθεσια αντιστοιχη του OPA90.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απ' ότι μαθαίνω από έγκυρα χείλη, τα πράγματα πια έχουν γίνει πολύ σοβαρά, και αναφέρομαι για το μέλλον της ΒΡ σαν εταιρεία το οποίο είναι πια επισφαλές λόγω των αστρονομικών claims τα οποία θα κληθεί να πληρώσει. Σαν μέτρο σύγκρισης να αναφέρουμε την διάσημη ρύπανση του Exxon Valdez στην Αλάσκα η οποία σαν έκταση δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που έχει γίνει στον Κόλπο του Μέξικο, κι όμως 21 χρόνια μετά η Exxon ακόμα πληρώνει αποζημειώσεις.

Όπως είναι κατανοητό τα πράγματα είναι σκούρα και γίνονται ακόμα χειρότερα όσο δεν κλείνει η πληγή. Και η είδηση της ημέρας είναι πως ήδη -τουλάχιστον- η Royal Dutch Shell έχει ξεκινήσει διερευνητικές επαφές για την εξαγορά της ΒΡ. Αφήνω στη φαντασία σας τις συνέπειες για την παγκόσμια αγορά καυσίμων αν συμβούν τα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Ισως να μην ξερουμε ακομα ολες τις πτυχες αυτης της καταστροφης...Απο το troktiko

Αυτος ο τυπος μιλαει εχοντας πληροφοριες απο μεσα οτι υπαρχει μια πηγή φυσικου αεριου βαθεια και κοντα στην διαροη της ΒΡ (πετρελαιο συνηθως εχει και φυσικο αεριο μαζι)Οπου στην περιπτωση που αυταναφλεχθει θα δημιουργησει τεραστιο τσουναμι καθως και θανατηφορα αερια που θα οδηγησουν σε αποκαλυπτικες εικονες.Με καθε επιφυλαξη"

http://www.youtube.com/watch?v=xMEr4FctWAM

Link to comment
Share on other sites

σοκαριστικό σαν προοπτική!!:eek:αν και οι Αμερικάνοι σαν λαός έχουν την υπερβολήσ το αίμα τους, πάντως λογικά έτσι όπως το άκουσα δεν φαίνεται εντελώς απίθανο.

Αυτό που έχει σημασία, και που νομίζω δεν χωράει αμφισβήτηση είναι ότι η ΒΡ όντως έκανε αυτο που λεει ο άνθρωπος ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ, και επιπλέον κάποιο τέτοιο ατύχημα ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα συνέβαινε, καθώς οι επιχείρηση λαμβανε χώρα σε τεράστιο βάθος. Ως συνήθως σε τέτοια ατυχ΄ματα είναι μια ολόκληρη αλυσίδα σφαλμάτων που οδηγούν στην καταστροφη...:mad:

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι μαθαίνω από έγκυρα χείλη, τα πράγματα πια έχουν γίνει πολύ σοβαρά, και αναφέρομαι για το μέλλον της ΒΡ σαν εταιρεία το οποίο είναι πια επισφαλές λόγω των αστρονομικών claims τα οποία θα κληθεί να πληρώσει.

BP: 50 δισ. για την πετρελαιοκηλίδα.

Περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια θα συγκεντρώσει η πετρελαϊκή εταιρεία BP για να χρηματοδοτήσει τις δαπάνες αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των Sunday Times.

H BP θα αρχίσει με την πώληση, από την επόμενη εβδομάδα, ομολόγων ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια θα ζητήσει δάνεια ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τέλος, 20 δισεκατομμύρια δολάρια θα συγκεντρωθούν σε διάστημα δύο ετών μέσω της πώλησης κεφαλαίων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Το ποσό των 50 δισ. δολαρίων θα χρηματοδοτήσει τις δαπάνες για την αντιμετώπιση της τεράστιας καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού και ειδικότερα το ταμείο των 20 δισ. δολαρίων που η BP δέχθηκε να συστήσει μέχρι το τέλος του 2013.

Στόχος της βρετανικής εταιρείας είναι ο κατευνασμός των αγορών, μετά την κατακόρυφη πτώση της αξίας της μετοχής της.

Πηγή : zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...
  • 2 years later...

Πριν λιγες μερες ειχε ενα ντοκυμαντερ ο ΣΚΑΪς για το ατυχημα. Αν τα μισα απ οσα ειδα ισχυουν, η επικοινωνια πριν & κατα τη διαρκεια του ατυχηματος, μεταξυ των εργαζομενων/αφεντικων κλπ και των υπολοιπων εμπλεκομενων εταιρειων, ηταν σαν τον πυργο της βαβελ... 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...