Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted (edited)

Πλοίο κατασκευής του 2000 το ΟΣΙΟΣ ΔΑΒΙΔ, που μπορεί κανείς ανα διαστήματα να το δει και να το ταξιδέψει στην γραμμή Γλύφας - Αγιόκαμπου, αλλά και στην γραμμή Αιδηψού - Αρκίτσας (www.edipsosferries.gr).

Edited by Nick the Greek
tag
  • 2 months later...
  • 10 months later...
  • 1 month later...
  • 9 months later...
Posted

Έχει την πλάκα του η μετάφραση του ονόματος του πλοίου εις την Αγγλικήν, έτσι όπως τουλάχιστον μεταδίδεται από την συσκευή AIS του.

OSIOS DAVID, δηλαδή αν το διαβάσει κάποιος αλλοδαπός πολύ σωστά θα το εκφέρει ως ΟΣΙΟΣ ...ΝΤΕΙΒΙΝΤ. :D

Τώρα βέβαια θα μου πείτε, πως θα ήταν το σωστό ??? Έλα μου ντες, δεν ξέρω. Ίσως .....THAVITH ??? :P

  • 1 month later...
Posted (edited)

Το ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ έχει κατασκευαστεί όπως γνωρίζουμε το 2000, στο ναυπηγείο ΕΛΘΩΜ του Περάματος.

Ήταν μάλιστα το πρώτο πλοίο που κατασκευάστηκε εκεί, μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας στο ναυπηγείο και την μετονομασία του σε ΕΛΘΩΜ. Για όσους αναρωτιούνται ποιό ναυπηγείο ήταν στο ίδιο σημείο πριν, να πούμε ότι ήταν το GEOMAR, το θρυλικό και πασίγνωστο σε όλους μας ναυπηγείο "Αναστασιάδη - Τσορτανίδη" του Περάματος.

Το πλοίο αυτό το διάστημα εκτελεί δρομολόγια στην γραμμή Γλύφας - Αγιόκαμπου (βόρεια Εύβοια). Να το δούμε σε τρεις χθεσινές φωτογραφίες από την Γλύφα.

gallery_2102_623_140454.jpg

gallery_2102_623_227780.jpg

gallery_2102_623_51918.jpg

Edited by polmyt
  • 6 months later...
Posted

Το ΟΣΙΟΣ ΔΑΒΙΔ θα παραμείνει εκτός δρομολογίων για όλο τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο των διαδοχικών ακινησιών στην γραμμή Αρκίτσας - Αιδηψού, όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα της εταιρίας του.
 

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ 01.01.2013 ΕΩΣ 31.01.2013 ΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ "ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ " ΝΠ 10560 ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ Π/Θ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΡΚΙΤΣΑΣ.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VI"

 

Καλός φίλος με ενημέρωσε ότι το πλοίο στο διάστημα της απουσίας του, είναι πιθανόν να κατέβει για εργασίες συντήρησης στο Πέραμα.

Posted

Το ΟΣΙΟΣ ΔΑΒΙΔ, που όπως στο αμέσως προηγούμενο ποστ έχουμε αναφέρει είναι αυτήν την περίοδο εκτός δρομολογίων, βρίσκεται δεμένο στο Βαθύκοιλο, τον προστατευμένο από τους "καιρούς" μικρό κόλπο στα δυτικά της Γλύφας. Αυτό που επίσης αναφέραμε στο προηγούμενο ποστ περί πιθανότητας έλευσης του στο Πέραμα δεν ισχύει. Το πλοίο έχει ήδη περάσει την διετία του, και δεν είναι προγραμματισμένο να βγεί σε κάποιο ναυπηγείο για συντήρηση, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος της επομένης καλοκαιρινής περιόδου..

 

Από 1η Φεβρουαρίου θα επανέλθει πιθανότατα στην γραμμή Αρκίτσας - Αιδηψού, και λέω "πιθανότατα" διότι υπάρχει μία (μικρότερη όμως) περίπτωση να πάει εκεί το ΑΜΑΛΘΕΙΑ.

 

Εδώ σε μία φωτογραφία από τον περασμένο Αύγουστο, σε προσέγγιση του στην Γλύφα.

gallery_2102_36_113014.jpg

  • 1 year later...
  • 2 months later...
Posted

Αυτή την ώρα δεμένο στο λιμάνι της Σκιάθου. Ξεκίνησε το απόγευμα από την Γλύφα. Είναι από τα ταξίδια που κάνει κατά καιρούς προς την Σκιάθο.

  • 1 year later...
Posted

Ξεκίνησε και φέτος ο ΟΣΙΟΣ ΔΑΒΙΔ τα δρομολόγια από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σκιάθο για λογαριασμό της ΕΚΟ. Χτες έκανε το πρώτο ταξίδι.

Posted

Κατα την επισκευη του στην Αμαλιαπολη προστεθηκε καμπουνι και αρκετα σωστικα!! Το πλοιο ειχαμε δει οτι για την επομενη δρομολογιακη περιοδο ειχε ζητησει να δρομολογηθει απο Πειραια Σουβαλα & Αγια Μαρινα. Απο οτι πληροφορουμε στο ΣΑΣ της αλλης εβδομαδας εκανε αιτηση για δρομολογηση απο το καλοκαιρι στη συγκεκριμενη γραμμη!! Να δουμε εαν θα εγκριθει η δρομολογηση του!!!

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Δηλαδή μιλάμε γιά το 2016,σωστά;

 

Αν δέν απατώμαι,είναι η πρώτη φορά που δρομολογείται οχηματαγωγό πρός Αγία Μαρίνα (στην Σουβάλα πήγαιναν παλιότερα "παντόφλες" και στο πρόσφατο παρελθόν η "Φαίδρα" τού Λεφάκη (νύν AYLAH).Πρόκειται γιά θετική εξέλιξη γιά το τουριστικό αυτό σημείο τής Αίγινας.

 

Απορία μου πάντως είναι άν το λιμάνι τής Αγ.Μαρίνας είναι κατάλληλο να δεχτή τέτοιο πλοίο,διότι έχοντας πάει εκεί ούκ ολίγες φορές,δέν μού "γεμίζει το μάτι".

 

Ιδωμεν όμως....

Posted

Θα εχει ενδιαφερον να δουμε τι θα γινει γιατι το λιμανι της Αγιας Μαρινας εκτος του μικρου βυθισματος που εχει δεν εχει και χωρο παραμονης των αυτοκινητων και γενικα υπαρχει μεγαλη στενοτητα χωρου

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Τελικα δεν θα δραστηριοποιηθει στον Αργοσαρωνικο απο το 17;

Συγνωμη 2016 εννοουσα

  • 3 weeks later...
Posted

Λογικά στο Σαρωνικό θα κατέβει τον Απρίλιο!! Οπότε μέχρι τότε το Όσιος Δαβίδ θα κάνει δρομολόγια στη γραμμή Γλύφα Αγιοκαμπο. Προς το παρον το πλοιο παραμενει δεμενο στη Γλυφα

  • 1 month later...
Posted

Το Όσιος Δαβίδ από την 1 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή της Γλύφας Αγιόκαμπου

 

Αφού θα κατέβει Σαρωνικό, να δούμε πιο θα αναλάβει την μεταφορά καυσίμων προς την Σκιάθο κατά τη θερινή περίοδο.

Τόσες παντόφλες υπάρχουν διαθέσιμες στην Βόρεια Εύβοια που μπορούν να κάνουν αυτό το δρομολόγιο των καύσιμων. Εκτός εάν προκύψει κανένα νέο πλοίο που να κάνει μεταφορές καυσίμων στις Σποράδες γενικά.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...