Jump to content
Shipfriends

Μενεκράτης (ΙΜΟ 8989264)


Recommended Posts

Πλοίο κατασκευής του 2000 το ΟΣΙΟΣ ΔΑΒΙΔ, που μπορεί κανείς ανα διαστήματα να το δει και να το ταξιδέψει στην γραμμή Γλύφας - Αγιόκαμπου, αλλά και στην γραμμή Αιδηψού - Αρκίτσας (www.edipsosferries.gr).

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 10 months later...
  • 1 month later...
  • 9 months later...

Έχει την πλάκα του η μετάφραση του ονόματος του πλοίου εις την Αγγλικήν, έτσι όπως τουλάχιστον μεταδίδεται από την συσκευή AIS του.

OSIOS DAVID, δηλαδή αν το διαβάσει κάποιος αλλοδαπός πολύ σωστά θα το εκφέρει ως ΟΣΙΟΣ ...ΝΤΕΙΒΙΝΤ. :D

Τώρα βέβαια θα μου πείτε, πως θα ήταν το σωστό ??? Έλα μου ντες, δεν ξέρω. Ίσως .....THAVITH ??? :P

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ έχει κατασκευαστεί όπως γνωρίζουμε το 2000, στο ναυπηγείο ΕΛΘΩΜ του Περάματος.

Ήταν μάλιστα το πρώτο πλοίο που κατασκευάστηκε εκεί, μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας στο ναυπηγείο και την μετονομασία του σε ΕΛΘΩΜ. Για όσους αναρωτιούνται ποιό ναυπηγείο ήταν στο ίδιο σημείο πριν, να πούμε ότι ήταν το GEOMAR, το θρυλικό και πασίγνωστο σε όλους μας ναυπηγείο "Αναστασιάδη - Τσορτανίδη" του Περάματος.

Το πλοίο αυτό το διάστημα εκτελεί δρομολόγια στην γραμμή Γλύφας - Αγιόκαμπου (βόρεια Εύβοια). Να το δούμε σε τρεις χθεσινές φωτογραφίες από την Γλύφα.

gallery_2102_623_140454.jpg

gallery_2102_623_227780.jpg

gallery_2102_623_51918.jpg

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Το ΟΣΙΟΣ ΔΑΒΙΔ θα παραμείνει εκτός δρομολογίων για όλο τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο των διαδοχικών ακινησιών στην γραμμή Αρκίτσας - Αιδηψού, όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα της εταιρίας του.
 

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ 01.01.2013 ΕΩΣ 31.01.2013 ΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ "ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ " ΝΠ 10560 ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ Π/Θ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΡΚΙΤΣΑΣ.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VI"

 

Καλός φίλος με ενημέρωσε ότι το πλοίο στο διάστημα της απουσίας του, είναι πιθανόν να κατέβει για εργασίες συντήρησης στο Πέραμα.

Link to comment
Share on other sites

Το ΟΣΙΟΣ ΔΑΒΙΔ, που όπως στο αμέσως προηγούμενο ποστ έχουμε αναφέρει είναι αυτήν την περίοδο εκτός δρομολογίων, βρίσκεται δεμένο στο Βαθύκοιλο, τον προστατευμένο από τους "καιρούς" μικρό κόλπο στα δυτικά της Γλύφας. Αυτό που επίσης αναφέραμε στο προηγούμενο ποστ περί πιθανότητας έλευσης του στο Πέραμα δεν ισχύει. Το πλοίο έχει ήδη περάσει την διετία του, και δεν είναι προγραμματισμένο να βγεί σε κάποιο ναυπηγείο για συντήρηση, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος της επομένης καλοκαιρινής περιόδου..

 

Από 1η Φεβρουαρίου θα επανέλθει πιθανότατα στην γραμμή Αρκίτσας - Αιδηψού, και λέω "πιθανότατα" διότι υπάρχει μία (μικρότερη όμως) περίπτωση να πάει εκεί το ΑΜΑΛΘΕΙΑ.

 

Εδώ σε μία φωτογραφία από τον περασμένο Αύγουστο, σε προσέγγιση του στην Γλύφα.

gallery_2102_36_113014.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...

Κατα την επισκευη του στην Αμαλιαπολη προστεθηκε καμπουνι και αρκετα σωστικα!! Το πλοιο ειχαμε δει οτι για την επομενη δρομολογιακη περιοδο ειχε ζητησει να δρομολογηθει απο Πειραια Σουβαλα & Αγια Μαρινα. Απο οτι πληροφορουμε στο ΣΑΣ της αλλης εβδομαδας εκανε αιτηση για δρομολογηση απο το καλοκαιρι στη συγκεκριμενη γραμμη!! Να δουμε εαν θα εγκριθει η δρομολογηση του!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Δηλαδή μιλάμε γιά το 2016,σωστά;

 

Αν δέν απατώμαι,είναι η πρώτη φορά που δρομολογείται οχηματαγωγό πρός Αγία Μαρίνα (στην Σουβάλα πήγαιναν παλιότερα "παντόφλες" και στο πρόσφατο παρελθόν η "Φαίδρα" τού Λεφάκη (νύν AYLAH).Πρόκειται γιά θετική εξέλιξη γιά το τουριστικό αυτό σημείο τής Αίγινας.

 

Απορία μου πάντως είναι άν το λιμάνι τής Αγ.Μαρίνας είναι κατάλληλο να δεχτή τέτοιο πλοίο,διότι έχοντας πάει εκεί ούκ ολίγες φορές,δέν μού "γεμίζει το μάτι".

 

Ιδωμεν όμως....

Link to comment
Share on other sites

Θα εχει ενδιαφερον να δουμε τι θα γινει γιατι το λιμανι της Αγιας Μαρινας εκτος του μικρου βυθισματος που εχει δεν εχει και χωρο παραμονης των αυτοκινητων και γενικα υπαρχει μεγαλη στενοτητα χωρου

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Το Όσιος Δαβίδ από την 1 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή της Γλύφας Αγιόκαμπου

 

Αφού θα κατέβει Σαρωνικό, να δούμε πιο θα αναλάβει την μεταφορά καυσίμων προς την Σκιάθο κατά τη θερινή περίοδο.

Τόσες παντόφλες υπάρχουν διαθέσιμες στην Βόρεια Εύβοια που μπορούν να κάνουν αυτό το δρομολόγιο των καύσιμων. Εκτός εάν προκύψει κανένα νέο πλοίο που να κάνει μεταφορές καυσίμων στις Σποράδες γενικά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...