Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η Νορβηγικη Color Line προχωρησε στην υπογραφη συμβολαιου με τα ναυπηγεια Aker Yards για την κατασκευη ενος(κυριολεκτικα) cruise ferry των 73,000 τοννων gross. Η παραγγελια αυτη ηταν απο καιρο φημολογουμενη και αναμενομενη, ομως οι τελικες διαπραγματευσεις ολοκληρωθηκαν μολις προ ολιγων ημερων. Το πλοιο προκειται να ονομαστει COLOR MAGIC, θα κοστισει 325 εκατομμυρια ευρω και θα ειναι αδελφο του COLOR FANTASY το οποιο ηδη δραστηριοποιειται στη γραμμη Κιελο-Οσλο, υπαρχει δε και ορος στο συμβολαιο ο οποιος δινει το δικαιωμα στην Color Line να προχωρησει στην παραγγελια και τριτου αδελφου πλοιου.

Η κατασκευη του πλοιου θα μοιραστει μεταξυ των ναυπηγειων της Rauma και του Turku στη Φινλανδια, τα οποια ειναι μελη του Aker Group. Η κατασκευη ειναι προγραματισμενη να ολοκληρωθει στο τελος του 2007 και το πλοιο προκειται να διπλωσει το COLOR FANTASY στη γραμμη Κιελο-Οσλο. Ορισμενα χαρακτηριστικα του πλοιου ειναι η ταχυτητα των 22 κομβων, τα 15 καταστρωματα, οι 1,021 καμπινες(46 σουιτες), ενω η χωρητικοτητα του γκαραζ θα φτανει τα 750ΙΧ η αλλιως τα 1,270 γραμμικα μετρα.

Ο προεδρος και εκτελεστικος διευθυντης των ναυπηγειων ανεφερε οτι η συμφωνια ειναι "αποδειξη της αριστης συνεργασιας και δυνατης σχεσης μεταξυ των δυο εταιρειων" και υπογραμμισε πως το γεγονος οτι τα τρια μεγαλυτερα Φινλανδικα ναυπηγεια(Turku, Rauma και Helsinki) ενωθηκαν κατω απο την ομπρελλα του Aker Group, απετελεσε μια "ισχυρη προυποθεση" για τη συμφωνια.

Πηγη: Tradewinds.no

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...