Jump to content
Shipfriends

Παναγία Κοίμησης (ΙΜΟ 8735912)


Recommended Posts

Η αμφίδρομη παντόφλα Παναγία Κοίμησης που τώρα κάνει δρομολόγια μεταξύ Φανερωμένης Μέγαρα τελικα εχει πουλήθει σε πλοιοκτήτη που δραστηριοποιείται στη γραμμή και εάν δε κάνω λάθος πρόκειται για τον ίδιο ιδιοκτήτη που έχει τη παντόφλα Αιαντας.

Παλιότερα άνηκε στην εταιρεία Ν.Ε Ελαφονησου και έκανε δρομολόγια μεταξύ Ελαφονησου Πούντας. Πριν 2-3 χρόνια είχε πουληθεί απο την Ν.Ε Ελαφονησου σε επιχειρηματία από τη Β. Ελλάδα και το δρομολόγησε στη γραμμή Αιδηψού Αρκιτσα, ο όποιος το μεταπούλησε στον επιχειρηματία από τη Σαλαμίνα

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Η αμφίδρομη παντόφλα Παναγία Κοίμησης

Η οποία παντόφλα έχει την πρωτοτυπία να γράφει στις πλώρες ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΙΜΗΣΗΣ και στους καθρέπτες ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΙΜΗΣΙΣ.

Φέρτε τον πρύτανη να μας λύσει την απορία.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Μια μικρή ξενάγηση στη παντόφλα Παναγία Κοίμησης που πλέον δραστηριοποιείται σε μόνιμη βάση στη γραμμή Φανερωμένης Μέγαρα. Ξεκινώντας από το γκαράζ, στη συνέχεια ανεβαίνουμε στο κατάστρωμα και συναντάμε το διάδρομο που μας οδηγεί στο μοναδικό σαλόνι του πλοίου. Το χρώμα που κυριαρχεί στο σαλόνι ειναι το μπλε (πλακάκια και καναπέδες). Βγαίνοντας έξω πάλι πάμε στο διάδρομο που υπάρχει πλώρα και πρυμα και σε οδηγεί ένα κατάστρωμα πιο πάνω (κάτω από τη γέφυρα) που υπάρχουν κίτρινα καθίσματα και άσπρα τραπεζάκια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο πλοίο έχει μείωση αισθητά το χρόνο που θέλεις για να περάσεις στην άλλη πλευρά του πορθμείου, έτσι αναγκαστικά πολλές φόρες αναμένει στο στενό για να γυρίσει η κλασική παντόφλα που δουλεύει μαζί του στη βάρδια.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Γνωρίζει κάποιος φίλος να μας αναφέρει που κάνει δρομολόγια το αμφίπλωρο ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΙΜΗΣΙΣ?Τα πρώτα δρομολόγια ήταν στην Ελαφόνησο & έπειτα πήγε βόρεια Εύβοια.Από τότε έχασα τα ίχνη του........

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το αμφίπλωρο ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΙΜΗΣΗΣ βρίσκεται σε ναυπηγείο του Περάματος για συντήρηση και δεξαμενισμό. Σημερινή φωτογραφία, μακρινή από την Κυνόσουρα και κακής ποιότητας.

post-2102-0-42167200-1301160961_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πλοίο με τους δύο διαφορετικούς τρόπους αναγραφής του ονόματος του (άλλος στην πλώρη-πρύμη, άλλος στον καθρέφτη), τελείωσε με τον δεξαμενισμό και τις εργασίες συντήρησης του στο Πέραμα και έχει επανέλθει στα δρομολόγια του.

Να το δούμε σε χθεσινή φωτό δεμένο στη Φανερωμένη της Σαλαμίνας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΙΜΗΣΙΣ ίσως μας αποχαιρετήσει προσωρινά για ένα χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο επιθεωρήθηκε από Άραβες οι οποίοι θέλουν να το ναυλώσουν για κανα χρόνο και να το πάνε στο Abudabi προκειμένου να μεταφέρει προσωπικό κι οχήματα σε ένα νησί που οικοδομούν από την αρχή.

Το πρόβλημα είναι ότι τα specifications του αμφίπλωρου δεν είναι για ανοιχτή θάλασσα οπότε εξεταστήκε η λύση της φόρτωσής του σε άλλο βαπόρι αλλά απορρίφθηκε ως αρκετά δαπανηρή (κοντά στα 400.000 δολάρια).

Το πλοίο φέρει 4 κύριες μηχανές των 380 bhp

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Αν είχαμε καποια πληροφορία παραπάνω για τους αγοραστές/δρομολόγιο ή νέο όνομα θα είμασταν ευγνώμονες, ώστε να καταφέρουμε να βρούμε φωτογραφία του στο νέο του ρόλο.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον σε καμια κατασκευαστική εταιρεία πρέπει να πουλήθηκε (το όνομα οσο ήταν ναυλωμένο δεν είχε αλλάξει)

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο επιθεωρήθηκε από Άραβες οι οποίοι θέλουν να το ναυλώσουν για κανα χρόνο και να το πάνε στο Abudabi προκειμένου να μεταφέρει προσωπικό κι οχήματα σε ένα νησί που οικοδομούν από την αρχή.
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλοι μου

Όσον αφορά τα νεώτερα στοιχεία του

σκάφους θα προσπαθήσουμε

να τα βρούμε απο τον καπετάνιο και

τον μηχανικό οι οποίοι είναι Έλληνες και οι

οποίοι παραμένουν εκει

Link to comment
Share on other sites

Με Έλληνες καπετάνιο και μηχανικό, και με καμμία μεταβολή μέχρι στιγμής στα στοιχεία του πλοίου σε όλες τις βάσεις δεδομένων, καλό είναι πιστεύω να το θεωρούμε ακόμα υπό ναύλωση.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Περι πώλησης του σκάφους τ'αναφέρω σύμφωνα με τα λεγόμενα του πλοιοκτήτη,ο οποίος(μετά την πώληση του εν λόγω σκάφους) ενδιαφέρεται να κατασκευάσει νέο αμφίπλωρο (τύπου Κυριακή)για την γραμμή Φανερωμένης-Νέας Περάμου.Πιστεύω σύντομα να έχουμε νεώτερα στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Έχουμε κάποιες εξελίξεις στην πορεία του συγκεκριμένου σκάφους.Απ'όσα είχα μάθει σε συζήτηση με εναν εκ των τριών πλοιοκτητών το σκάφος είχε πωληθεί τελικά εκεί που είχε ναυλωθεί.Σήμερα το πρωί έμαθα απ'την προηγούμενη κοινοπραξία στην οποία ανήκε ότι ενδιαφέρεται ο ένας εκ των πρώην πλοιοκτητών να ξαναπάρει το σκάφος και να το φέρει στην Ελλάδα στην γραμμή Φανερωμένης- Μεγ.Ακτής,αντί να κατασκευάσει άλλο μικρό αμφίπλωρο.Βέβαια αυτή η κίνηση θα εξυπηρετούσε κατά πολύ τους επιβάτες,τις βάρδιες των σκαφών της γραμμής,αλλά και την κόντρα των κοινοπραξιών.Οι πληροφορίες μου είναι ανεπιβεβαίωτες αλλά πιστεύω αν επιβεβαιωθούν θα είναι πολύ καλή κίνηση .Εν αναμονή.........

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Να το δούμε το ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΙΜΗΣΙΣ για πρώτη φορά από το Abu Dhabi - Sir Bani Yas Island, έστω και σε φωτό κάπως παλιά (30 Ιανουαρίου 2012). Μέχρι τότε (τουλάχιστον) διατηρούσε το Ελληνικό του όνομα, αλλά και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμμία απολύτως επίσημη πληροφορία - καταχώρηση ότι το πλοίο έχει τελικά πουληθεί.

post-2102-0-92400200-1352537443_thumb.jp

Η φωτό από εδώ : http://worldmaritime.../archives/45750

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Από το Μάρτη του 2013 το πλοίο είναι στην αγκάλη του Ινδικού Νηογνώμονα, και από το Δεκέβρη του ίδιου χρόνου φέρει τη σημαία των Comoros.

Owner και manager εμφανίζονται ελληνικές εταιρείες. Στην περιγραφή αναφέρεται σαν RORO Ferry "only for carriage of vehicle & cargo in pallet form or in containers", For Services with in The Persian Gulf.

 

Bonus youtube η προσέγγιση σε ένα ντόκο/δρόμο.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=413I7K9rd3k

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...