Jump to content
Shipfriends

Oscar V (IMO 7211464)


Recommended Posts

Και παραμένει ως τελευταίο του στίγμα στο AIS αυτό που περιέγραψε ο polmyt, στις 9 Σεπτεμβρίου στα νότια της Τουρκίας. Τελευταίες -ανεπιβεβαίωτες- πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΒΙΚΤΩΡΙΑ - ΣΩΤΗΡΑΣ - ALEK βρίσκεται στο λιμάνι της Αμμοχώστου στην Κύπρο.

Link to comment
Share on other sites

Επιβεβαιωμένες Σείριε, εκεί είναι με άφιξη μάλιστα σήμερα το πρωί. Όλη αυτήν τη χρονιά φέρεται να έκανε δρομολόγια μεταξύ Haydarpasha(Κωνσταντνινούπολη) και Zonguldar

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ φίλτατε Νιck για την επιβεβαίωση. Να πούμε ωστόσο πως όλη την φετινή χρονιά δεν έκανε κανένα απολύτως δρομολόγιο, μιας και από τον Φεβρουάριο τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο βρισκόταν εξακριβωμένα, "ιδίοις όμμασι", στο ναυπηγείο Κοντογούρη της Καλαμαριάς.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αν κρινω απο την εξωτερικη του κατασταση ισως και να ηταν ηδη παροπλισμενο.εκεινη την εποχη Αλλωστε 3 μηνες μετα εφυγε ρυμουλκουμενο απο το ιδιο σημειο

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Τελευταίες -ανεπιβεβαίωτες- πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΒΙΚΤΩΡΙΑ - ΣΩΤΗΡΑΣ - ALEK βρίσκεται στο λιμάνι της Αμμοχώστου στην Κύπρο.

Επιβεβαιωμένες Σείριε, εκεί είναι με άφιξη μάλιστα σήμερα το πρωί.

Και συνεχίζει να βρίσκεται στο λιμάνι της Αμμοχώστου, δίνοντας μάλιστα και πριν τρεις ημέρες σήμα στο σύστημα AIS, με καμμία αλλαγή στα στοιχεία του, ίδιο όνομα ALEK και σημαία Sierra Leone.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 7 months later...
  • 1 month later...

Η παντοφλα Iskander (IMO No: 7211464) ειναι στο ναυπηγειο του Παναγιωτακη. Προκειται για μια παλια παντοφλα που δουλευε στην Ελλαδα με τα ονοματα Βικτωρια και Σωτηρας και οταν ειχε πουληθει στο εξωτερικο ειχε φυγει με το ονομα Alek.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα μυστήρια συνεχίζονται...

 

Κρήτη: Θρίλερ με αγνοούμενο ναυτικό - Εξαφανίστηκε ενώ ταξίδευε το πλοίο!

Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, από το γεγονός ότι η εξαφάνιση συνέβη πριν από 8 μήνες και δηλώθηκε πριν από λίγες ώρες...

 

Εξαφανίστηκε τον περασμένο Ιούνιο, αλλά δήλωσαν την εξαφάνισή του 8 μήνες μετά! Ο λόγος για έναν 35χρονο άνδρα από την Ουκρανία που ήταν μέλος του πληρώματος του πλοίο ''Iskander''. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαβιβάστηκαν από την πρεσβεία της Ουκρανίας στο λιμεναρχείο Ρεθύμνου ο 35χρονος ναυτικός εξαφανίστηκε ενώ το πλοίο ήταν εν πλω σε θαλάσσια ύδατα κοντά στην Κρήτη.

 

Πηγή: newsit.gr

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πρόσκρουση και μηχανική βλάβη M/V UMUT σημαίας Τόγκο στη Σκόπελο. 

 

Προσέκρουσε βραδυνές ώρες χθες, το M/V UMUT σημαίας Τόγκο, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΤΑΝΣΙΣ ΓΟΥΙΘ ΓΟΥΕΙΒΣ” Ν.Θ. 1258, εντός του λιμένα Σκοπέλου, προκαλώντας υλικές ζημιές στο δεύτερο.

Συγκεκριμένα, το UMUT κατά την διαδικασία απόπλου του, προσέκρουσε στην πλώρη του“ΝΤΑΝΣΙΣ ΓΟΥΙΘ ΓΟΥΕΙΒΣ” το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο εντός του λιμένα με (10) επιβαίνοντες. Από τη σύγκρουση δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός, ενώ προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

 

Άμεσα, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου ενημέρωσε τον Πλοίαρχο του UMUT να επιστρέψει στο λιμένα, ο οποίος δήλωσε παράλληλα βλάβη στη μία κύρια μηχανή. Το UMUT κατέπλευσε συνοδεία πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έξωθεν του λιμένα Σκοπέλου, όπου και αγκυροβόλησε ασφαλώς.

Από το Υπολιμεναρχείο Σκοπέλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω πλοίων, μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών τους και προσκόμισης βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης-αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

 

hcg.gr

 

 

Link to comment
Share on other sites

Απ'ότι φαίνεται, το σκάφος τελείωσε τα πάρε-δώσε στη Σκόπελο και αναχώρησε από τη ράδα του λιμανιού με πορεία νοτιοανατολικά. Στο επανιδείν. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μιας και δεν πολυκυκλοφορούν φωτογραφίες του πλοίου με τα αρχικά του χρώματα και εμφάνιση, ιδού μια από το Αντίρριο του 1974. 

 

Το λογότυπο "υποχρεωτικό" λόγω της κοινοκτημοσύνης που εσχάτως αναπτύσσεται στο διαδίκτυο.

 

post-2126-0-33758700-1412244240_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Από Umut σημαίας Togo τώρα εκπέμπει εν πλώ (ΝΑ και μακρυά της Κρήτης) για πρώτη φορά με το όνομα Atlas,σημαίας Τανζανίας. Πειρατικά πράματα που έκανε και ο καπτα Cage. :D

 

 

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης. :D  Στο στόμα του λύκου πήγαν κι αυτοί να ξεφορτώσουν.

 

Εντοπισμός και κατάσχεση περίπου 90.000.000 λαθραίων τσιγάρων και συλλήψεις μελών διακίνησής τους

 

Στην κατάσχεση οχηματαγωγού πλοίου που μετέφερε εννέα (09) Φορτηγά (Φ/Γ) οχήματα έμφορτα με ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 90.000.000 τεμάχια, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή “ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ” Πάχης Μεγάρων και περιλαμβάνει, επίσης, την κατάσχεση ενός (01) Φ/Γ στην ξηρά, καθώς και την σύλληψη επτά (07) αλλοδαπών μελών πληρώματος.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, διεξήχθη συντονισμένη επιχείρηση δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης, σκάφος και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών) αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο εντοπισμός του εν λόγω πλοίου, το οποίο επιχειρούσε λαθραία εκφόρτωση εννέα (09) Φ/Γ οχημάτων και του λαθραίου φορτίου τους πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε προβλήτα της περιοχής “ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ” Πάχης Μεγάρων. Ταυτόχρονα,προσωπικό των αρμόδιων Διευθύνσεων Ασφάλειας και Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ακινητοποίησε επί της ακτής ένα ακόμη Φ/Γ όχημα που συμμετείχε στην προαναφερθείσα παράνομη δραστηριότητα.

Επισημαίνεται ότι, η συγκεκριμένη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων αποτελεί τη δεύτερη σε μέγεθος που έχει κατάσχει το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μέχρι σήμερα και η ακριβής καταμέτρησή της θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές. Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ύψος των διαφυγόντων δασμών ανέρχεται σε περίπου 30.000.000 ευρώ. Αξίζει τέλος να αναφερθεί η σπουδαιότητα του εγχειρήματος του σημερινού περιστατικού καθόσον η εγκληματική ομάδα που εκμεταλλευόταν το συγκεκριμένο πλοίο προέβαινε σε συνεχείς μετονομασίες του, γεγονός που καθιστούσε ιδιαίτερα δυσχερή τον εντοπισμό του απότις Υπηρεσίες Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών για τις περαιτέρω ενέργειες.

O Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τη Νέα Υόρκη όπου πραγματοποιεί προγραμματισμένη επίσκεψη, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθανασόπουλο Αθανάσιο, μέσω του οποίου εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν σε μία ακόμη πολύ σημαντική επιτυχία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

“Θέλω να μεταφέρετε τα θερμά συγχαρητήρια εκ μέρους της Πολιτείας και του ελληνικού λαού προς τα στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση. Χάρις στην αυτοθυσία τους, την προσήλωση στο καθήκον και το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού που επέδειξαν, οδηγηθήκαμε σε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού Σώματος απέναντι στις οργανωμένες μορφές εγκλήματος.

Το Λιμενικό Σώμα,αλλά και όλα τα Σώματα Ασφαλείας, αποτελούν σήμερα τους εγγυητές της ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνικής συνοχής της χώρας” , ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

hcg.gr

 

20141129_093541.jpg

 

20141129_094339.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το σκάφος βγήκε στον πλειστηριασμό του ΟΔΔΥ (18/12) για 120.000

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ : ΦΟΡΤΗΓΟ ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ATLAS ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ ΙΜΟ 7211464, ΜΜSI. 677043500 ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ. 5ΙΜ535 ΕΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 1972, ΥΛΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΑΛΥΨ. ΜΗΚΟΥΣ 61,40 M, ΠΛΑΤΟΥΣ 15,60 Μ, ΒΑΘΟΣ 02,062Μ ΠΕΡΙΠΟΥ.GRT. 625,DWT.550 ME ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΚΥΡΙΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ DIESEL ΤΥΠΟΥ LISTER (CR-T6) ΙΣΧΥΣ 895KW ΕΚΑΣΤΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΑΦΟΣ ΜΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ EURO 120000,00

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...