Jump to content
Shipfriends

Kavala (ΙΜΟ 7392543)


Recommended Posts

Τα φέρρυ Ρίου-Αντιρρίου, λόγω προσιτού ναύλου, ταξιδεύουν γεμάτα, ιδιαίτερα απο φορτηγά.

ΕΓ/ΟΓ ΔΗΜΟΣ Π: Άφιξη στο Ρίο.

post-85-128326959222_thumb.jpg

------

(1975, ex- Δήμος Π, Θεσπρωτία)

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Ταξίδεψα ξημέρωμα Σαββάτου για Ρίο ( 1/3 πληρότητα για εκείνη την ώρα ), επέστρεψα απόγευμα Κυριακής (σχεδόν γεμάτο με Ι.Χ) και ομολογώ ότι ο διάπλους ήταν άνετος και ο χρόνος βελτιωμένος σε σχέση με παλιότερα. Το απόγευμα δε της Κυριακής υπήρχαν πληρότητες της τάξης του 80%-90% και απο τις δύο πλευρές.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το Δημος Π που βρισκεται στα ναυπηγεια του Ατσαλακη,μετονομαστηκε σε Καβαλα και η σημαια απο ελληνικη εγινε Χιλης:D.Ξερει κανεις για που προοριζεται?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 year later...
  • 1 year later...

Συγκρίνοντας την φωτογραφία που μας έχει παραθέσει εδώ και αρκετό καιρό ο mpourtzi, με την φωτογραφία από το shipnostalgia (log in) του Aris, (και οι δύο φωτό στο παρόν θέμα), παρατηρώ ότι τα δύο πλοία που απεικονίζονται δεν έχουν και τόσο πολύ ...σχέση μεταξύ τους.

Με βασικότερη διαφορά το ότι στην φωτογραφία από το shipnostalgia, το πλοίο (που είναι σίγουρα το Kavala - Δήμος Π. μιας και διακρίνεται το όνομα του) έχει γκαράζ πρύμα-πλώρα. Μήπως η κόκκινη παντόφλα του φίλου mpourtzi δεν είναι το Kavala - Δήμος Π. ??? :confused:

Link to comment
Share on other sites

Η φωτογραφία του ΚΑVALA είναι σωστή. Το κόκκινο παντοφλοειδές είναι το ALEJANDRINA, η οποία σύμφωνα με το forum είναι το πρώην ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ.

Για τον μπάρμπα Δήμο βρήκα μια αναφορά το 2008, που είχαμε μια έκρηξη σε ηφαίστειο (επίκαιρα πράγματα) στη Χιλή, και γράφει ο δημοσιογράφος:

May 3: It’s 3 a.m. in Castro. The Kavala ferry docks with the first evacuees from Chaiten. I take pictures without light at a very slow shutter speed. The people disappear in different directions thinking that they will be able to return home soon. We still don’t know that the volcano will dictate otherwise.

The Kavala’s captain allows me to embark towards Chaiten, with space for me but not for my car. The crew offers me coffee and a blanket as we head towards Chaiten.

Έχει και μια σύνθεση φωτογραφιών.

untitled-102s.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 year later...

Ελάχιστες φωτογραφίες του ΔΗΜΟΣ Π - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ στο εξωτερικό έχουμε δει όλο το διάστημα που δραστηριοποιείται στην μακρινή Χιλή. Και καμμία μέχρι σήμερα με τα τωρινά του χρώματα, ή από την περιοχή όπου δραστηριοποιείται.

Το πλοίο λοιπόν εξακολουθεί να ταξιδεύει ακόμα, στο Puerto Montt στην νότια Χιλή (Παταγονία), από όπου μπορούμε να το δούμε σε δύο σχετικά πρόσφατες όμορφες φωτογραφίες.

post-2102-0-70976200-1316200220_thumb.jp

post-2102-0-90201200-1316200230_thumb.jp

Πηγή : flickr - Dario Lama

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 4 weeks later...

Το πάλαι ποτέ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ πριν την μετονομασία του το 1987 σε ΔΗΜΟΣ Π, έφερε για άγνωστο χρονικό διάστημα (προφανώς μικρό) το όνομα ΠΙΤΟΥΛΗΣ Δ.

Πιθανότατα αποτελούσε μία αρχική εκδοχή του μετέπειτα ονόματος του, ΔΗΜΟΣ Π(ιτούλης).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...
  • 1 year later...
  • 1 year later...
  • 6 months later...

Το Kavala στην Ελλάδα πέρα από τις γραμμές Αιδηψό Αρκιτσα, Κέρκυρα Ηγουμενίτσ και Ρίο Αντίρριο, έχει περάσει για λίγο διάστημα από τη γραμμη Πειραιά Αίγινα Μέθανα Πόρο., στα μέσα της δεκαετίας του 70 με το όνομα Θεσπρωτία. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 years later...

Εξαιρετική εικόνα. 

Το πλοίο στην αρχική του μορφή και στις αρχικές του διαστάσεις, 63,5 x 13,40m. Οι τελικές του κατόπιν μετασκευής (ων) είναι 73 x 15,50m.

 Αν και επίσημα το έτος κατασκευής του είναι το 1975, ουσιαστικά.... "έχει κερδίσει χρονιά" όπως λέγαμε και στο σχολείο, αφού καθελκυστηκε την 14η Σεπτεμβρίου 1974, στο ναυπηγείο ΝΑΥΣ - Αφοί Φιλίππου στο Πέραμα (Ν. Π. 4857, ναυπηγοί Κουιμανης - Σιμοπουλος). 

Για την ιστορία, μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, την 6η Σεπτεμβρίου 1974, είχε καθελκυστει απο το ίδιο ναυπηγείο, το ΑΙΑΣ του Σαρωνικού, με το οποίο είχαν κατασκευαστεί ταυτόχρονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...