Jump to content
Shipfriends

Amelia A. II (ΙΜΟ 6922808)


Recommended Posts

Τις επομενες μερες δρομολογειται Χιο-Τσεσμε μια παντοφλα 35ετιας με το ονομα "Αγια Μαρκελλα",ξερει κανεις ποια ειναι?

Το μυαλο μου παει σε Ναυτη Ι,Αγ Χαραλαμπο.

-----------

(1968, ex- Αγία Μαρκέλλα, Καβαλα, Νικόλαος Μπογδάνης,Προφήτης Ηλίας)

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΠΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΦΛΑ "ΝΗΣΟΣ ΘΑΣΟΣ"??ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Μήπως είναι το ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ, που κάνει Χίο-Τσεσμέ;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Και μια παντοφλα που δεν την ειχα ξαναδει εκτος κι αν ειναι καποια απο τις ηδη υπαρχοντες.

Ν. Μπογδανης το ονομα της οπως φαινεται και στην φωτο.Μεχρι την υπερκατασκευη ειναι ιδια το ΜΑΝΑ ΒΑΡΒΑΡΑ αλλα απο κει και πανε δεν εχουν καμια σχεση.

Πιθανολογω οτι μπορει να επαιξε καποια μετασκευη σε καποια απο τις δυο,εκτος και αν προκειται για την ιδια παντοφλα που μετασκευαστικε.Καθε επιπλεον πληροφορια ευπροσδεκτη:)

post-15-128326998539_thumb.jpg

Η φωτο του A.SCRIMALI απο εδω

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ενώ το παρών topic στο φόρουμ για το πλοίο υφίσταται από τον Δεκέμβρη του 2005, και το αναφέρουμε και στην λίστα μας με τις Ελληνικές παντόφλες στο εξωτερικό,

061. Καβάλα – Αγία Μαρκέλλα___1968___ΙΜΟ 6922808___Amelia A II___Καραϊβική

εντούτοις δεν έχουμε αναφερθεί καθόλου στην πώληση του πλοίου εις την ...αλλοδαπήν. Σύμφωνα λοιπόν με το equasis, το πλοίο πουλήθηκε τον Οκτώβριο του 2007 στην εταιρεία AMELIA-A INC της Καραιβικής (St. Vincent & Grenadines), ύψωσε σημαία Παναμά και μετονομάστηκε σε ΑMELIA A. II, όνομα που έχει μέχρι και σήμερα, παρόλο που τον Αύγουστο του 2009 φέρεται να ξαναπουλήθηκε σε εταιρεία αγνώστων συμφερόντων.

Τελευταίο στίγμα του στον "χάρτη" του AIS αναφέρεται τον Απρίλιο του 2010, εν πλω για το νησί St. Maarten της Καραιβικής.

Μπορούμε να δούμε το πλοίο (και να το ξαναθυμηθούμε) σε τρεις ωραιότατες φωτογραφίες από τις Grenadines, τραβηγμένες τον Ιανουάριο του 2008, λίγες ημέρες υποθέτω μετά την εκεί άφιξη του. Τέλος να παραθέσουμε το ενδιαφέρον κείμενο που συνοδεύει την τρίτη από τις πιό πάνω φωτό.

Τhe AMELIA II, α ferry that was recently purchased second hand by one of the larger families who own several businesses on the island.

It's expected that the ferry would help increase the amount of goods entering the island, though some of the natives have had reservations about developing the island any more than it already is, since development often brings with it environmental disruption and other capitalist burdens.

A family member of the owners had recently died, hence on the upper deck there' s a black flag flying at half-mast.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

02/10/1970 η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ έχει θέμα με ένα γάμο άγγλου ραλίστα που ζήτησε και παντρεύτηκε εν πλώ πάνω στην παντόφλα την οποία είχε ναυλώσει. Τον γάμο τέλεσε ο πλοίαρχος και το δρομολόγιο του πλοίου την εποχή εκείνη ήταν Καβάλα - Θάσος.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε AYTH τη φωτογραφία από το flickr, που ανεβάσαμε στο θέμα του JOSHUA, μπορούμε να δούμε στο κάτω μέρος της και το AMELIA A II, ως ΚΑΒΑΛΑ βέβαια ακόμα, στον Λιμένα της Θάσου.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η ιστορία του πλοίου έχει ως εξής:

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ από 04/1968 έως 10/1969

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΗΣ από 10/1969 έως 11/1986

ΚΑΒΑΛΑ από 11/1986 έως 10/2005

ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ από 10/2005 έως 11/2007

νηολογίου Πειραιά 3106 και ΙΜΟ 6922808

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Link to comment
Share on other sites

Οσο περισσοτερο χαζευω τις φωτογραφιες τοσο σκεφτομαι οτι δεν θα μπορουσα ποτε μου να σκεφτω οτι θα επεφτε τετοιας εκτασης μετασκευη στην παντοφλα.Μιλαμε για τεραστια διαφορα.Περισσοτερο μοιαζει σαν να κρατησανε καποια κομματια και να ξαναχτισανε το πλοιο απο την αρχη παρα σαν μια κλασικη διαπλατυνση-επιμηκηνση

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά ανάμεσα στο ΜΠΟΓΔΑΝΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ (ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ) είναι πράγματι τεράστια και εντυπωσιακή. Ωστόσο να υπενθυμίσω ότι έχουμε δει και άλλες παρόμοιες εντυπωσιακές μετασκευές σε παντόφλες, όπως για παράδειγμα στο ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ - ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ και στο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Fun Boat). Kαι είναι ένα πολύ όμορφο σημείο των αναζητήσεων μας στα Ελληνικά πλοία ανοικτού τύπου, όταν μπορούμε να ταυτοποιήσουμε κάποια από αυτά (να ευχαριστήσουμε τον emmpapad για την συμβολή του σε αυτό στο παρόν θέμα).

Ένα άλλο που μου έκανε εντύπωση, είναι το πρώτο όνομα που είχε το πλοίο, δηλαδή το ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ. Θεωρώ κάπως περίεργο το ότι επιλέχθηκε να δωθεί σε παντόφλα το όνομα ενός αγίου των ...λόφων και των βουνών.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...