Jump to content
Shipfriends

Ειρήνη (Ν.Κέρκυρας 22)


Recommended Posts

Το παλιο Ειρηνη του Αγαπητου εδω και μερικους μηνες εχει φυγει απο την Ελευσινα για διαλυση στην Τουρκια.Απομενει παροπλισμενο το Μαιρη ΙΙΙ,το οποιο μαλλον θα ακολουθησει την ιδια ροτα

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Για την φίλη μας που απ΄ότι φαίνεται διαθέτει ιδιαίτερη συμπάθεια για τις παντόφλες, της αφιερώνω δύο φωτό της ΕΙΡΗΝΗΣ. Μια στην Ηγουμενίτσα και μία στην Ελευσίνα πρίν φύγει για κόψιμο.

post-61-128326979324_thumb.jpg

post-61-128326979327_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ναι του Αγαπητού ήταν κατασκευασμένο στα ναυπηγεία του Ζέρβα ΤΟ 1964. Το όνομα του ΕΙΡΗΝΗ προερχόταν από την πρωτότοκη κόρη του αείμνηστου Βασίλη Αγαπητού.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Εάν δε κάνω λάθος το Αγαπητός Α ήταν το δεύτερο πλοίο της ενωμένης τότε οικογένειας των Αγαπητών
Εάν δε κάνω λάθος η Τατιάνα Αγαπητού, ήταν το τρίτο πλοίο της ενωμένης τότε οικογένειας των Αγαπητών.

Με την βοήθεια του φίλου Π100 μπορέσαμε να βρούμε - υποθέσουμε και το πρώτο πλοίο της οικογενείας των Αγαπητών, που δεν μπορεί να είναι άλλο από το Ειρήνη το οποίο αποδρομολογήθηκε τέλη του 2001 και έχει πλέον διαλυθεί στις ακτές της γείτονος όπως έχουμε και πιό πάνω διαβάσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μια ακόμη φωτογραφία του Peter Stafford, αυτή τη φορά από το 1975 με τη παντόφλα Ειρήνη στη Λευκίμμη. Δυστυχώς το δέντρο είναι σε λάθος θέση:

post-2126-0-89088700-1307128982_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μία καταπληκτική φωτογραφία του ΕΙΡΗΝΗ "του Αγαπητού", αρχές καλοκαιριού του 2000, στο γνωστό μας μικρό λιμανάκι της Ελευσίνας δίπλα στην "Πριγκίπισσα", το θρυλικό ΜΠΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ.

gallery_2102_10_408188.jpg

Από τις φωτό "διαμαντάκια" που ανεβαίνουν ανά καιρούς στη gallery του φόρουμ, και ευχαριστώ πάρα πολύ τον αγαπητό μου Αντώνη Λάζαρη στον οποίο ανήκει η λήψη, και που μου την έστειλε για να την παρουσιάσουμε στο shipfriends.

Link to comment
Share on other sites

Η παραπάνω φωτογραφία που ανέβασε ο καλός φίλος ΣΕΙΡΙΟΣ τραβήχτηκε στον Κόλπο των Θαυμάτων της Ελευσίνας τον Ιούνιο του 2000.

Το "Εξπρές Ερμής" ήρθε τότε για λίγο μέχρι το μικρό λιμανάκι της Ελευσίνας προκειμένου να τοποθετηθούν τα σωστικά του (τουλάχιστον, αυτό μας φάνηκε από μακριά).

Η θρυλική Πριγκίπισσα σε λίγες ημέρες θα ξεκινούσε δρομολόγια στην άγονη γραμμή της Αμοργού, καθώς και στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων.

Εδώ συμβολικά, είναι δεμένα δύο πλοία που πέρασαν από την πλοιοκτησία του Κώστα του Αγαπητού, το "Ειρήνη" και το "Εξπρές Ερμής" (για ένα περίπου χρόνο, από τον Οκτώβριο του 1998 μέχρι τον Οκτώβριο του 1999).

Η δουλειά που έχετε κάνει στα πλοία ανοιχτού τύπου είναι εξαιρετική και σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Edited by cortomaltese
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 5 years later...

Το πλοίο δεν διέθετε αριθμό ΙΜΟ. 

Το ΙΜΟ 8968997 ανήκε στο ΕΙΡΗΝΗ (Φ)  του Φράγκου, μετέπειτα JADEN T στην Καραϊβική. 

Έφερε αριθμό νηολογιου Κέρκυρας 22, με εγγραφή τον 12ο 1964.

Για την ιστορία, είχε πράγματι κατασκευαστεί στα ναυπηγεία Ζέρβα του Περάματος το 1965, και συγκεκριμένα στον χώρο του τότε ναυπηγείου Σταματεκου (σημερινό Παπιλα), υπενοικιασμενο τότε από τον Ζέρβα. Οι άλλοι δύο "χώροι" των ναυπηγείων Ζέρβα στο Περαμα, ήταν το σημερινό ναυπηγείο Καπογιαννατου, και το πρώτο δίπλα στην γερμανική (προς Πειραιά), μετέπειτα ναυπηγείο Καμιτση. 

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Ειρήνη (Ν.Κέρκυρας 22)

Μιας και έχω μια... μανία με την ιστορία των παλιών ναυπηγείων στο Πέραμα, να διορθώσω ενα λάθος μου στο αμέσως προηγούμενο μου ποστ. 

Το τρίτο ναυπηγείο Ζέρβα στο Πέραμα, όπου είχε κατασκευαστεί το ΕΙΡΗΝΗ, ήταν ένας χώρος ανάμεσα στου Σταματεκου (σήμερα Παπιλα) και στου Καστρινου (σήμερα ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ). 

Του Σταματεκου είχε υπενοικιαστει εκείνη την εποχή από τον Σωτηριαδη (ναυπηγεία ΝΑΥΤΙΛΟΣ), και εκεί είχε κατασκευάσει το ΑΓΑΠΗΤΟΣ Α της Κέρκυρας.

Πληροφοριες από τον καλό μου φίλο (ζώσα ιστορία του παλιού Περάματος) κ. Μάνο Πολίτη. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...