Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Τα πλοια της Aida σταματάνε τις επισκέψεις τους στο λιμάνι του Ηρακλείου!

Πηγη: MEDIASHIPPING
 

Στο τουρκικό λιμάνι της Αττάλειας θα δένει στο εξής το κρουαζιερόπλοιο Aida, ύστερα από 8 χρόνια συνεργασίας με την Κρήτη, καθώς το λιμάνι του Ηρακλείου δε διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές. Το Aida είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια διεθνώς, το οποίο κάθε χρόνο μεταφέρει 50.000 τουρίστες. Για μεγάλο πλήγμα στην τοπική οικονομία, κάνουν λόγο τουριστικοί φορείς. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Θεόδωρος Μυλωνάκης είπε ότι τα προβλήματα είχαν επισημανθεί εδώ και καιρό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Τα πλοια της Aida σταματάνε τις επισκέψεις τους στο λιμάνι του Ηρακλείου!

Πηγη: MEDIASHIPPING

Δηλαδή βγάζουν το Ηράκλειο από τους προορισμούς τους? Και με τι θα αντικαταστήσουν την Κνωσσό και την Φαιστό.

Αν ήταν μόνο για τις υποδομές το λιμάνι του Ηρακλείου έχει χειρότερες από αυτές της Σαντορίνης ή και άλλων προορισμών, πχ Κατάκωλο?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με ανακοινωση του Υπουργειου, τα αιτια ειναι η καλύτερη εξυπηρέτηση που τους παρέχει το αεροδρόμιο της Αττάλειας, σε σχέση με το αντίστοιχο του Ηρακλείου

Σύμφωνα με στοιχεία από τις Υπηρεσίες μας, το κρουαζιερόπλοιο AIDA σημαίας Ιταλίας, τα τελευταία οχτώ (08) χρόνια είχε ως Home Port (λιμένα εκκίνησης κρουαζιέρας) το Ηράκλειο Κρήτης.

Μάλιστα για την καλύτερη εξυπηρέτησή του, δεδομένου του μεγάλου αριθμού καταπόπλων , ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.(ΟΛΗ ΑΕ) πέρυσι (έτος 2009) προέβη στην κατασκευή ειδικού στέγαστρου για τις ανάγκες των επιβατών μέχρι να περαιωθεί ο σταθμός κρουαζιερόπλοιων. Η εταιρεία με επιστολή της ευχαρίστησε τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου για τη συνεργασία και τις πρωτοβουλίες του.

Φέτος, για λόγους που δεν σχετίζονται με τις υφιστάμενες λιμενικές υποδομές, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα έχει ως Home Port την Αττάλεια της Τουρκίας, λόγω της καλύτερης εξυπηρέτησης που του παρέχει το αεροδρόμιο της Αττάλειας, σε σχέση με το αντίστοιχο του Ηρακλείου.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα συνεχίσει τις διελεύσεις του από το Ηράκλειο και τους άλλους ελληνικούς λιμένες.

Όσον αφορά την ανάπτυξη των Λιμενικών Υποδομών, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ) έχει υποβάλει αναλυτική πρόταση χρηματοδότησης για έργα Υποδομών και ανάπτυξης που αφορούν το ΕΣΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυτα ειναι μερικα απο τα εγκληματα που συμβαινουν στη χωρα μας. Οταν εμεις οι ιδιοι με την αδιαφορια και την παντελη ελλειψη σχεδιασμου και βελτιωσεων των υποδομων διωχνουμε τα εισοδηματα μας, φταιει κανενας αλλος? Δυστυχως ακομα δεν εχει γινει κατανοητο το οτι δεν αρκει μονο να εχεις ωραια αξιοθεατα και αρχαια, πρεπει να το βοηθησεις το πραμα διοτι τωρα πια υπαρχουν πολλες, πιο φτηνες και πιο ευκολα προσβασιμες εναλλακτικες λυσεις και προορισμοι.

Θα μου πει κανεις, εδω περασανε 60 χρονια για να βγαλουν τα πυρομαχικα μεσα απο το λιμανι, το Aida σε πειραξε? Φτιαξανε και ειδικο στεγαστρο, τι λες ρε μεγαλε, μπηκανε σε τετοιο κοπο?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Αυτή τη στιγμή η Aida Cruises κατασκευάζει δυο πλοία στα ναυπηγεία Mitsubishi στην Ιαπωνία. Το πρώτο είναι το Aidaprima που αναμένεται να παραδοθεί το Δεκεμβρίου του 2015 και ένα δεύτερο που αναμένεται να παραδοθεί το Σεπτεμβρίου του 2016. Επίσης έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τα ναυπηγεία Meyer Werft, Papenburg για τη ναυπήγηση άλλων δυο πλοίων με παράδοση το 2019 και το 2020.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 months later...
  • 3 months later...

Η γερμανική AIDA ανακοίνωσε την ακύρωση του προγράμματος της AIDAbella στην Κίνα για το καλοκαίρι του 2017, καθώς το πλοίο θα επιστρέψει τελικά στην κεντρική Μεσόγειο τον Απρίλιο. 

Η Aida θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά Παγκόσμια Κρουαζιέρα το Νοέμβριο του 2017 διάρκειας 116 ημερών με το AidaCara που θα περιλαμβάνει 41 λιμάνια και 23 χώρες. Τέλος, το AidaPerla αναμένεται να ενταχθεί στο στόλο της εταιρείας το Σεπτέμβριο του 2017 ενώ το AidaPrima θα κατηφορίσει στα Κανάρια Νησιά.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
On 23/10/2015 at 10:13 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Επίσης έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τα ναυπηγεία Meyer Werft, Papenburg για τη ναυπήγηση άλλων δυο πλοίων με παράδοση το 2019 και το 2020.

Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου πλοίου της Aida Cruises (με όνομα S.696) στο ναυπηγεία Meyer Werft στο Papenburg με τη τελετή της κοπής του πρώτου ελάσματος, για το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται αποκλειστικά με καύσιμο LNG. Το πλοίο θα έχει χωρητικότητα 183.900 τόνων, θα έχει μήκος 337 μέτρα και στις 2.500 καμπίνες του θα φιλοξενεί μέχρι 6.600 επιβάτες και 1.647 μέλη πληρώματος. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η παράδοση του 13ου πλοίου του στόλου της, αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο του 2018 και θα ξεκινήσει 7 ήμερες κρουαζιέρες στα Κανάρια Νησιά το Δεκέμβριο του 2018. Το δεύτερο πλοίο αναμένεται να παραδοθεί την άνοιξη του 2021.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Επιπροσθέτως των 2 LNG πλοίων που αναφέρεις παραπάνω Παναγία μου η Aida/Carnival παρήγγειλε και τρίτο με παράδοση το 2023. Με λίγα λόγια, τους έκανε τα δύο, τρία ο Micky ο Arison :D

Link to comment
Share on other sites

Την πρώτη της καπετάνισσα σε κρουαζιερόπλοιο ανάγγειλε η AIDA Cruises. Πρόκειται για την Nicole Langosch η οποία και αναλαμβάνει τα καθήκοντα πλοιάρχου στο AIDAsol . Η capt Langosch είχε θητεύσει σε ναυτιλιακή εταιρία φορτηγών της Ν. Ζηλανδίας ενώ είχε δουλέψει και στην έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Στην AIDA Cruises η capt Langosch έχει συμπληρώσει δεκαετή θητεία ενώ στη εταιρεία υπάρχουν ακόμη 14 γυναίκες αξιωματικοί σε όλο το στόλο της. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω εταιρεία κρουαζιερόπλοιων έχει το δικό της πρόγραμμμα επιμόρφωσης των ναυτικών και αξιωματικών της στο Warnemünde της Γερμανίας και η εκπαίδευση είναι προσαρμοσμένη στια ανάγκες της εταιρίας σε ένα πρόγραμμα που εκτελείται σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Wismar.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Η Tradewinds μας πληροφορεί πως η AIDA Cruises είναι μάλλον η πρώτη εταιρεία που θα κάνει το βήμα της επανέναρξης, ανοίγοντας το σύστημα κρατήσεων και δεχόμενη πελάτες. Στις 5 Αυγούστου ξεκινά από το Αμβούργο το AIDAperla, στις 12 Αυγούστου ξεκινά από το Ροστόκ το AIDAmar και στις 16 Αυγούστου από το Κίελο το AIDAblu. Ακόμη 10 πλοία προγραμματίζεται να επανεκκινήσου το Σεπτέμβρη ενώ η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει το πλάνο της για τα AIDAdiva και AIDAprima. Πρός το παρόν η εταιρεία δέχεται μόνο Γερμανούς υπηκόους, ούτε καν τους ευρύτερους Γερμανόφωνους.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Κράτει όλες οι δρομολογήσεις τις εταιρείας, υπελόγιζαν να ξεκινήσουν 2-3 πλοία μέσα στο Νοέμβρη ή τον Δεκέμβρη αλλά το δεύτερο κύμα της πανδημίας έστειλε τα σχέδια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, που έλεγε κι ο Ανδρέας.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Κι όμως, η AIDA και πάλι προσπαθεί να ξεκινήσει νωρίτερα από τις άλλες εταιρείες. Προγραμματίζει 7ήμερες με το AIDAperla στις Κανάριες νήσους, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει και το AIDAmar.

Το πέρλα θα ξεκινήσει 5.12.20.

 

Quote

Update: November 25th, 2020, 4:05 pm

Dear AIDA guests,

The infection rates in the Canary Islands have been stable at a very low level for a long time. In addition, the Spanish government adopted clear regulations for safe travel in November, which are in line with our already established hygiene and preventive measures.

Thanks to these prerequisites and the consistent implementation of our health and safety protocols, which have been checked by SGS Institut Fresenius and confirmed by the classification society DNV-GL, we are pleased to be able to offer our guests an adapted cruise program again in December 2020.

With measures such as the free COVID-19 test before the trip, secure arrival and departure, medical care, distance regulations and increased disinfection measures on board as well as guided shore excursions, we enable our guests to enjoy a safe holiday.

On December 5th, 2020 we will open our cruise season around the Canary Islands with AIDAperla, followed by AIDAmar, which will start the winter season with its Christmas trip on December 20th, 2020. The 7-day trips to the Islands of Eternal Spring always start on Saturdays or Sundays from Gran Canaria.

The planned stay in Madeira has to be canceled, as the requirements of the local authorities unfortunately currently do not allow a route with a non-Spanish port. The modified timetable now provides for a stay on La Palma and a longer visit to Tenerife instead of Madeira. The route starts in Las Palmas / Gran Canaria and after a day at sea leads via Santa Cruz / La Palma, Santa Cruz / Tenerife (overnight), Puerto de Rosario / Fuerteventura and Arrecife / Lanzarote back to Las Palmas / Gran Canaria.

Due to the currently severely restricted flight capacities, there is no ascent or descent in Tenerife. Guests who have booked Tenerife as their port of departure for their trip can of course also start their vacation from Gran Canaria.

AIDAmar guests whose originally planned trip with a start date of December 6th or 13th, 2020 cannot take place, can enjoy their Canary Islands vacation in the same travel period on board AIDAperla.

Due to the current infection situation in the United Arab Emirates, France and Italy, we have to adapt our timetable in the Orient and the western Mediterranean. All cruises with AIDAstella and AIDAprima that were planned until January 26th, 2021 can therefore not take place, to our great regret. We are happy to offer our guests the opportunity to spend their holidays with us on board AIDAperla or AIDAmar on the Canary Islands.

All guests with confirmed bookings during this period, whose trips are affected by these changes, will be informed by us via SMS, email or post as well as via the MyAIDA travel portal, depending on their contact details.

Guests whose trip unfortunately cannot take place can choose between rebooking with attractive on-board credit and travel credit plus 10% bonus.

We ask for your understanding that we process the bookings chronologically according to the departure date and that this will take some time.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 months later...
On 2/27/2018 at 2:16 PM, Nick the Greek said:

Επιπροσθέτως των 2 LNG πλοίων που αναφέρεις παραπάνω Παναγία μου η Aida/Carnival παρήγγειλε και τρίτο με παράδοση το 2023. Με λίγα λόγια, τους έκανε τα δύο, τρία ο Micky ο Arison :D

 

Το τρίτο αδελφό πλοίο της σειράς, αυτό με παράδοση το 2023 τελικά αντί για την Aida θα ναυπηγηθεί με specs της μαμάς Carnival και θα πάει κατά Αμέρικα μεριά. Η αιτιολογία είναι το ότι στην Carnival αναμένουν πολύ γρηγορότερη ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς σε σύγκριση με την Ευρώπη, οπότε προτιμούν να επικεντρωθούν εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Να πούμε πως η AIDA Cruises γιόρτασε πρόσφατα (πριν απο 15 μέρες για την ακρίβεια) τα 25α γεννέθλια της με ένα εορταστικό show το οποίο επισυνάπτω εδώ.

Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στο πως επινοήθηκε η ιδέα, πως αποφασίστηκε το όνομα και γιατί επιλέχθηκε ο ιδιαίτερος αυτός χρωματισμός και τα μοναδικά κόκκινα χείλη.

Παρουσιάζεται η ιστορία της εταιρίας, οι παλιές και νέες ναυπηγήσεις και συνεντευξιάζονται οι συντελεστές, από την 1η ηγετική ομάδα, τον 1ο πλοίαρχο του AIDA (μετέπειτα AIDACara) που προερχόταν από τα κοντεϊνερ αλλά και τους σημερινούς δημιουργούς.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...