Jump to content
Shipfriends

Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος


Recommended Posts

Αυτή η γραμμή έχει πολύ καλή κίνηση ακόμα και τώρα που δεν έχει μπει ακόμα το καλοκαίρι!!! Είναι γνωστό ότι τα Σαββατοκύριακα έχει πολύ κόσμο αλλά ΙΧ ιδιαίτερα για την Άνδρο!! Αφού από τα 90 ΙΧ του Πηνελόπη Α, τα 60 κατέβηκαν στην Άνδρο!!

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τα 66 τελικά κατέβηκαν και άλλα 60 περίπου είχε να βγάλει το ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ 2 που μας ακολουθούσε.Βάλτε ότι το απόγευμα είχε και το ΑΦΡΟΔΙΤΗ που όλο και κάτι θα θα έβγαλε κι αυτό βάλτε και τα 2 τοπικά για Ανδρο την Παρασκευή το βράδυ(ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α-ΣΟΥΠΕΡΦΦΕΡΥ 2) πρέπει το ΣΚ να πηγαίνουν Ανδρο τουλάχιστον 300 ΙΧ. :eek:

Link to comment
Share on other sites

Πάντως από ότι είδαμε αυτή τη στιγμή δουλεύουν μόνο τα πρωινά καλά, γιατί το Αφροδίτη πληρώνει τα δελφινακια στα σινιάλα της!!! Αλλά και ότι έχει συνέχεια τα απογευματινά δρομολόγια, που δεν εξυπηρετούν τους πολλούς ημερήσιους εκδρομείς (πχ προσκυνητές Τήνου)!!

Link to comment
Share on other sites

Του ΑΦΡΟΔΙΤΗ το δρομολόγιο βολεύει πολύ την Παρασκευή το απόγευμα τους Μυκονιάτες κατά πρώτο λόγο και τους Ανδριώτες κατά δεύτερο.

Το δρομολόγιο του Σαββάτου δεν εξυπηρετεί πολύ διότι ποιός θα φύγει Σάββατο απόγευμα την στιγμή που δεν είναι εργίσμη ημέρα για τους περισσότερους και όλοι θα θέλουν να φύγουν πρωί.

Link to comment
Share on other sites

Το απογευματινο δρομολογιο βολευει συνηθως τους μονιμους κατοικους των συγκεκριμενων νησιων που επιστρεφουν απο δουλειες στην πρωτευουσα, οπως αντιστοιχα και η πρωινη επιστροφη του Αφροδιτη απο Μυκονο(0800) οσους θελουν να πανε προς την πρωτευουσα για δουλειες. Στην φουλ σεζον βεβαια, υπαρχει κινηση και καθαρα απο τουριστες. Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι το απογευματινο δρομολογιο αυτο ειναι στην ιδια περιπου ωρα ακομα απο την εποχη των Χρυση Αμμος.

Η καλυτερη βεβαια εξυπηρετηση ειχε σημειωθει την εποχη της κοινοπραξιας(Μπαρι Εξπρες, Σουπερφερρυ, Πηνελοπη Α) οπου εκτος απο το πρωινο και απογευματινο δρομολογιο, υπηρχε και μεσημβρινη αναχωρηση στις 1300 με το Μπαρι Εξπρες για οσους δεν ηθελαν να ξυπνησουν απο τα μαυρα χαραματα και να τρεχουν στη Ραφηνα. Κατι αναλογο συνεβαινε και την εποχη της δρομολογησης του Ionian Sun με μεσημβρινα δρομολογια(1400) καθε Δευτερα, Τεταρτη και Παρασκευη για Ανδρο, Τηνο, Μυκονο, Πατμο, Κω, Ροδο

και μια φορα την εβδομαδα Αστυπαλαια(η κατι τετοιο). Ακομη καθε Κυριακη υπηρχε παλι μεσημβρινη αναχωρηση σις 1400 για Ανδρο, Τηνο, Μυκονο ωστε να παρει κινηση επιστροφης. Φανταζομαι οτι ο Valencay θα με διορθωσει οπου κανω λαθος. ;)

Link to comment
Share on other sites

Νηρεα,τα κυκλικα στα οποια αναφερεσαι νομιζω(εκτος ισως της περιοδου του 15Αυγουστου) θα τα κανει το Αθηνα, συνηθως Παρασκευη και Σαββατο βραδι για να εχει πρωινη αναχωρηση απο Ραφηνα. Το ιδιο και το Πηνελοπη Α την Παρασκευη το βραδι απο Μυκονο. Τουλαχιστον ετσι ηταν περυσι αλλα και τα προηγουμενα χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Τον Απρίλιο αυτό το κυκλικό δρομολόγιο(Ραφήνα-Άνδρο-Τήνο-Μύκονο-Ραφήνα) το έκανε το ΑΘΗΝΑ από Πέμπτη μέχρι Κυριακή βράδυ που διανυκτέρευε Μύκονο.

Εγώ άκουσα ότι Παρασκευοσαββατοκύριακο έβαλαν διπλό δρομολόγιο στο ΑΘΗΝΑ για το καλοκαίρι.Υπολογίζεται να είναι το βράδυ 12 και 30 στην Ραφήνα.

Link to comment
Share on other sites

Yπήρχε ένα δικό μου, το οποίο μεταφέρθηκε (μαζί με άλλα) στο νέο θέμα Ραφήνα –Δωδεκάνησα Εκεί, λοιπόν, είχα (μεταξύ άλλων) την εξής ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Πότε θα αρχίσουν φέτος τα κυκλικά Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Ραφήνα?

Είδα μόνο το ΑΘΗΝΑ μετά τα μέσα Ιουνίου. Θα είναι μόνο αυτό ή θα έχει και άλλο?

Την επαναλαμβάνω για να μην φαίνονται ξεκρέμαστες οι προηγούμενες απαντήσεις.

Και θα συμπληρώσω ότι η Αθηνά άλλοτε κάνει Πα και άλλοτε Πα&Σα με άφιξη στη Ραφήνα στις 01.30.

Είδα ότι η και η BS δίνει το SFII τις Παρασκευές του Ιουνίου κυκλικό από Ραφήνα 19.15 και από Μύκονο 23.55 και επιστροφή στη Ραφήνα στις 03.40.

Το openseas δίνει την Πηνελόπη μόνο Πα 17/6 Ρα-Μυ-Ρα με ώρες 18.45-23.15-03.00

Η έκπτωση 20% της Πηνελόπης ισχύει ακόμη? Θα ισχύει και το καλοκαίρι?

.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Η έκπτωση της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ισχύει κανονικότατα. Για το τριήμερο να προσθαίσω πως το ΑΘΗΝΑ θα κάνει τη Δευτέρα 2 κυκλικά δρομολόγια με αναχωρήσεις από Μύκονο στις 10 το πρωί και στις 8 το βράδυ ανώ από Ραφήνα στις 15:15.

Link to comment
Share on other sites

Το Αθηνα καθε σαββατοκυριακο θα κανει διπλα δρομολογια κανονικα και οχι εξπρες. Δηλαδη Ανδρο-Τηνο-Μυκονο και στην επιστροφη παλι ολα... Απο τις 6.30 μεχρι τη 1.30 θα ναι στο ποδι οι καημενοι

Link to comment
Share on other sites

Το οποίο σημαίνει μέχρι να ξεφορτώσει να καθαριστεί το βαπόρι και να γίνουν κάποιες συγκεκριμένες δουλειές θα πάει 2 και 30 και 5 θα πρέπει να βάλουν φόρτωση :D

Κι όλα αυτά με την προυπόθεση να μην υπάρξουν καθυστερήσεις πράγμα δύσκολο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ παραμένει στον Σκαραμαγκά εις την αυτήν θέσην κι όσο θα κατασκευάζεται εκεί το ΑΘΗΝΑ θα είναι Ραφήνα.

Τα δρομολόγια έχουν καθοριστεί απλά αυτές οι αναχωρήσεις που αναφέρεται ότι τις κάνει το 2 μπορεί να είναι οι γενικότερες αναχωρήσεις της εταιρίας από την Ραφήνα.

Link to comment
Share on other sites

Το Highspeed2 μετακομίζει στη Ραφήνα με 2 καθημερινές αναχωρήσεις στις 07:30 προς Τήνο-Μύκονο-Ναξο-Πάρο-Μύκονο-Ραφήνα και στις 17.00 για Σύρο-Μύκονο-Σύρο-Ραφήνα. Εχοντας ανοικτά πλάνα του HS4 για Χανιά ακόμα και για τον Αύγουστο αυτό σημαίνει κατά τη γνώμη μου ότι ερχόμενο το HS5, του οποίου τα πλάνα δεν έχουν ανοίξει ακόμα, θα πάει το απόγευμα για Σύρο-Τήνο-Μυκονο και το πρωί για Πάρο-Νάξο, για τα οποία δρομολόγια δεν έχουν ανοιχτεί ακόμα τα πλάνα των δρομολογίων.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή σύμφωνα και με ανακοινώσεις της ΗSW τον Αύγουστο θα είναι στην Ραφήνα και το Νησος Μύκονος και το Hs2?? Θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους και όλας με τα 2πλα δρομολόγια??? :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Παρ ολη την διαφορά ώρας αναχώρησης η Αθηνούλα κατα κράτος τα ρίχνει

στο Αqua. Αποψινός κατάπλους με 5λεπτη διαφορά, και δεν είναι η πρώτη φορά.

Και το Πηνελόπη που πήγε να κοντράρει μια μέρα ειδε για τα καλά τη πρύμνη του.

Αντε καπτα Μάκη, σύντομα και το sea jet :D

Link to comment
Share on other sites

Το έχω ξαναγράψει: Φέτος το καλοκαίρι ο ρουφιάνος μου κατέγραψε ότι το ΑΘΗΝΑ με πρωτόκολλο σε γκαράζ και επιβάτες πήγαινε σταθερά 19,5 ενώ το ΑΚΟΥΑ πήγε από 16,8 :D:D έως 18,4 με τη βοήθεια των ρευμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Ασχημα ειναι?

Μια χαρα. 4 βαπορια στη Ραφηνα ειναι πολλα παρολη την κινηση που οντως υπαρχει. Αλλα φετος κανενα βαπορι δεν επιασε πρωτοκολλο

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω το Athina να κατηφορίζει από Πειραιά για Σύρο - Τήνο - Μύκονο και με 2 επιπλέον μεγάλα HighSpeed (4, 5) και το 2 από Ραφήνα μαζί με υπόλοιπα συμβατικά η γραμμή εξυπηρετείται ικανοποιητικά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...