Jump to content
Shipfriends

Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος


Recommended Posts

  • 5 weeks later...
  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Καλό θα ήταν σε ένα δρομολόγιο την μερα(ή έστω κάποιες μερες την εβδομάδα) είτε της Golden Star είτε της Fast Ferries να προστεθεί και η Σύρος που δεν εχει καθολου συνδεση με Ραφήνα.

Link to comment
Share on other sites

Τελευταία φορά που δοκιμάσθηκε ήταν με το Naxos Jet Παρασκευή και Κυριακή από και προς Ραφήνα αντίστοιχα και με το superspeed το οποίο έπαιρνε μόνο επιβάτες καθόλου ΙΧ και έβγαλε μόνο τη μισή σεζόν λόγω βλάβης . Οπότε δεν έχουμε κάποιο αξιόλογο δείγμα ότι δεν μπορεί να δουλέψει η γραμμή . Αν του χρόνου είναι η seajets από Ραφήνα θα μπορούσα να δω ένα champion απογευματινό για (Ανδρο) Σύρο Τήνο Μύκονο Πάρο Νάξο.

Link to comment
Share on other sites

Πολλοί έχουν επιχειρήσει να βάλουν τη Σύρο είτε στην κλασσική γραμμή είτε για Παροναξία και το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό (Το μόνο που έκανε κάτι ήταν το BS Ιthaki αλλά δεν ήταν ποτέ στόχος η Ραφήνα). Αφενός η Σύρος δουλεύει σχεδόν αποκλειστικά με Πειραιά, αφετέρου οποιος βάλει τη Σύρο πριν από Τήνο Μύκονο χαλάει την εκεί πελατεία. Έχουν γραφτεί και στο παρελθόν πολλά επί του θέματος στο φόρουμ. 

Link to comment
Share on other sites

Και ακόμα παλαιότερα τα Highspeed το είχαν δοκιμάσει με αποτυχία . Όπως λέει και ο φίλος παραπάνω , απλά χάνεις και τους υπόλοιπους προορισμούς προσθέτοντας τη Σύρο. 

Link to comment
Share on other sites

Μόνο ο Πολέμης είχε μόνιμη σύνδεση από Ραφήνα για Σύρο την δεκαετία του 1980, πριν αρχίσουν να μαζεύονται όλες οι γραμμές στον Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα με τη σύνδεση Σύρου-Ραφήνας είναι ότι αν μπει πριν από την Τήνο-Μύκονο, δημιουργεί πρόβλημα σε μεταφορικές εταιρείες (και δευτερευόντως και σε επιβάτες) των δύο νησιών που εδώ και δεκαετίες στηρίζονται στο λιμάνι της Ραφήνας σχεδόνα αποκλειστικά (για να μην πω εντελώς αποκλειστικά).  Εάν πάλι μπει η Σύρος πριν από την Πάρο ως πρώτο λιμάνι (όπως έκανε π.χ το Ithaki το 2000), χάνει το πλεονέκτημα που μπορεί να έχει στην Παροναξία (νησιά με σαφέστερα μεγαλύτερη κίνηση επιβατών).  Εξάλλου μην πάμε μακριά...τα δρομολόγια του Blue Star Patmos τις Τρίτες-Πέμπτες-Κυριακές απόγευμα από Πειραιά, που έχουν και τη Σύρο μέσα, έχουν σαφέστερα λιγότερο κόσμο για Πάρο ειδικά (γενικά ο κάτοικος και ο επισκέπτης της Πάρου έχει μάθει τα τελευταία 20 χρόνια να είναι το νησί του το πρώτο νησί προσέγγισης από τον Πειραιά). 

Προσωπικά, το μόνο πιθανό σενάριο επιτυχούς διασύνδεσης Σύρου-Ραφήνας αυτή τη στιγμή που βλέπω, είναι κάποιο ταχύπλοο τύπου Thunder ή Santorini Palace ή Champion Jet σε ένα δρομολόγιο από Ραφήνα για Συρο-Μύκονο-Νάξο- Κατάπολα, ή Σύρο-Μύκονο-Νάξο-Σαντορίνη. 

Link to comment
Share on other sites

Η Σύρος δε δουλεύει από μας! Αυτό είναι δεδομένο εδώ και 20 χρόνια.... Εδώ πήγε πολύ καλύτερα η Κρήτη πριν από 3 χρόνια με τα SUPERFERRIES, παρά όλες οι (ανεπιτυχείς) προσπάθειες διάφορων εταιριών να πιάνουν εκεί. :(

Link to comment
Share on other sites

Και από του χρόνου που θα κατέβει η μπλε γραμμή του μετρό στο λιμάνι, παίζει να κόψει κι άλλο από την Ραφήνα προς Τήνο -Μύκονο. Μεγάλο δέλεαρ ο χρόνος για το λιμάνι (τόσο από αεροδρόμιο όσο και από τα προάστεια) όσο και η τιμή του εισιτηρίου. Με κάνα πλοίο-σαΐτα τύπου "μπλου σταρ Μυκονος" θα τσιμπήσει σίγουρα κόσμο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ατυπη κοντριτσα σημερα στο κομματι Τηνος- Μυκονος μεταξυ του FAST FERRIES ΑΝΔΡΟΣ και του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.

Τα πλοια αναχωρησαν απο Τηνο με διαφορα δυο λεπτων με το ΑΝΔΡΟΣ να αναχωρει πρωτο.Λογω παρομοιας ταχυτητας στη Μυκονο πρωτο εφτασε το ΑΝΔΡΟΣ αλλα με μια ταχυτατη μανουβρα το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ προλαβε και εριξε πρωτο καταπελτη

Link to comment
Share on other sites

Τις επόμενες δυο εβδομάδες δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του Αικατερίνη Π κάθε Τρίτη και Τέταρτη και τη πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα κάνει μόνο ΠΣΚ δρομολόγια. Μετά που θα δέσει το Θεολόγος Π θα κάνει καθημερινά πρωινά δρομολόγια και το Fast Ferries Andros το απογευματινά

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

To Super Express θα συνεχίσει τα δρομολόγια μετά τις 10 Οκτωβρίου και θα κάνει το πρωινό δρομολόγιο από τη Ραφήνα Άνδρο Τήνο Μύκονο αντί του Superferry. Ενώ το Superferry θα κάνει το απογευματινό δρομολόγιο του Superferry II από Ραφήνα για Άνδρο Τήνο Μύκονο Πάρο (χωρίς Νάξο)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...