Jump to content
Shipfriends

Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος


Recommended Posts

Από την FAST FERRIES

 

Σε συνέχεια των προληπτικών μέτρων της Πολιτείας σχετικά με την μετακίνηση με τα ακτοπλοϊκά πλοία, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Τα δρομολόγια του πλοίου μας Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π, για την εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων καθώς και για την απρόσκοπτη τροφοδοσία των νησιών, εκτελούνται κανονικά εκτός των ακόλουθων δρομολογίων, τα οποία ακυρώνονται:

  • 25/3 & 29/3 τα δρομολόγια προς Ραφήνα και από Ραφήνα.
  • 28/3 το δρομολόγιο από Ραφήνα.
  • 30/3 το δρομολόγιο προς Ραφήνα
Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Επιστολή δημάρχου Ανδρου σε υπουργούς & βουλευτές για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Quote

Προς:

Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπόψη:  κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Υπουργό Επικρατείας, Υπόψη: κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη

Υπουργό Εργασίας και κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υπόψη: κ. Ιωάννη Βρούτση (ως Βουλευτή ν. Κυκλάδων), 

Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Υπόψη: κ. Γ. Χατζημάρκο

Βουλευτές ν. Κυκλάδων,

κ.κ. Μονογυιού Αικατερίνη, Φόρτωμα Φίλιππο, Συρμαλένιο  Νικόλαο

Κοιν:  -

 Γραφείο Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Υπόψη : Αξιότιμου Κυριάκου    Μητσοτάκη

-Γραφείο Προέδρου του Σύριζα, Υπόψη : κ. Αλέξη Τσίπρα

-Γραφείο Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Υπόψη : κα.Φώφη Γεννηματά

-Γραφείο Προέδρου Ελληνική Λύση, Υπόψη : κ. Κυριάκου Βελόπουλου

-Γραφείο Προέδρου  Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Υπόψη : κ. Δημήτρη Κουτσούμπα

ΘΕΜΑ : Ακτοπλοϊκά δρομολόγια ν. Άνδρου

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμη Κυρία ,

Αξιότιμοι Κύριοι,

Τις τελευταίες ημέρες η ακτοπλοϊκή σύνδεση της  Άνδρου με την Ραφήνα βρίσκεται σε δραματικό σημείο. Συγκεκριμένα δεν εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια από και προς την Ραφήνα. Την τελευταία φορά που θα μπορούσε κάποιος να ταξιδέψει από Άνδρο για Ραφήνα ήταν χθες Παρασκευή 27 Μαρτίου ενώ το επόμενο δρομολόγιο από Ραφήνα είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020. Μετά δηλαδή από 4 ημέρες! Να σημειωθεί ότι η Άνδρος δεν συνδέεται με τον Πειραιά, αλλά μόνο με την Ραφήνα.

Είναι αυτονόητο τι σημαίνει αυτό για τους κατοίκους του νησιού μας. Τι σημαίνει για το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, για την μεταφορά φαρμάκων, ευπαθών προϊόντων και ασθενών. Έκτακτων περιστατικών αλλά και μακροχρόνια ασθενών.

Αναγνωρίζουμε τις έκτακτες και ειδικές συνθήκες που βιώνει η Πατρίδα μας,  με την σοβαρότατη Πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον Πλανήτη.

Αναγνωρίζουμε τις άμεσες και ουσιαστικές αποφάσεις και ενέργειες της Κυβέρνησης οι οποίες οδήγησαν την Χώρα μας να είναι παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη, καθώς και την στήριξη όλου του πολιτικού κόσμου πέρα από ιδεολογίες, απόψεις και κόμματα.

Αναγνωρίζουμε τέλος και τα οικονομικά θέματα που ανακύπτουν για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες δεδομένης της ελάχιστης επιβατικής κίνησης.

Ζητάμε όμως και από εσάς να αναγνωρίσετε το δικαίωμα των Ανδριωτών, εν μέσω της σοβαρότατης Πανδημίας που αντιμετωπίζουμε, να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια συνδεδεμένοι με την υπόλοιπη χώρα.

Αξιότιμοι κύριοι-ια

Ζητάμε τουλάχιστον ένα δρομολόγιο από και προς Ραφήνα Καθημερινά. Είναι το ελάχιστο που δικαιούνται οι Ανδριώτες.

Γνωρίζουμε την ευαισθησία της Κυβέρνησης και εν γένει του Πολιτικού κόσμου της Χώρας μας για τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των νησιών και μέσα σε αυτό το πλαίσιο είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα ενεργήσετε άμεσα ώστε να λυθεί το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Άνδρου με την καθημερινή σύνδεση από και προς Ραφήνα.

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία.

Ο Δήμαρχος Άνδρου

Δημήτρης Λοτσάρης

 

Link to comment
Share on other sites

Επιστολή Δημάρχου Τήνου για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Quote

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, έστειλε ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος ζητώντας την αδιάκοπη σύνδεση της Τήνου με τους λιμένες Ραφήνας και Πειραιά»

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει: «Την χρονική αυτή στιγμή, προέχει η ασφάλεια της δημόσιας υγείας και ως εκ τούτου είναι ζωτικής σημασίας το να μην διακοπεί η σύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα, ούτε για μία ημέρα. Η προμήθεια και ο ανεφοδιασμός φαρμακευτικού υλικού, ειδών υγιεινής, τροφίμων, πάσης φύσεως ειδών πρώτης ανάγκης και εν γένει κάθε αγαθού στο νησί μας, επιτυγχάνεται αποκλειστικά δια θαλάσσης.

Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές ότι κρίνεται απολύτως απαραίτητη η καθημερινή (επταήμερη) σύνδεση της Τήνου με το λιμάνια της Ραφήνας και του Πειραιά, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούμε αντιμέτωποι με επικίνδυνες και δυσάρεστες καταστάσεις. Εξ’ αυτού του λόγου και δεδομένης της κατεπείγουσας κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Χώρα μας, παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μην διακοπεί ούτε μία ημέρα η σύνδεση των νησιών μας με τα ως άνω λιμάνια.»

Κλείνοντας η επιστολή του δημάρχου, αναφέρει «Σε μια κρίσιμη για την Πατρίδα μας συγκυρία, απαιτείται περισσότερο από ποτέ άλλοτε, συναίνεση, ενότητα δυνάμεων και ειλικρινή συνεργασία, προκειμένου να υλοποιηθεί στο βέλτιστο βαθμό η προστασία της δημόσιας υγείας».

 

Link to comment
Share on other sites

Η Ανδρος η Τήνος και η Μύκονος πάντα είχαν πολλά δρομολόγια καθημερινά.Πάντα ήταν προνομιούχα σε σχέση με άλλα πολυσύχναστα νησιά των Κυκλάδων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει δικαιολογια. Ειναι γραφικοι και φαιδροι.

Για λογους διασφαλισης της δημοσιας υγειας, ο ενας μετα τον αλλο, οι νησιωτικοι δημοι, ζητουν διακοπη αεροπορικων συνδεσεων, περιορισμο ακτοπλοϊκων δρομολογιων και γενικοτερα αυστηρο ελεγχο των μετακινησεων απο και προς τα νησια, εν οψει Πασχαλινης Περιοδου. 

Απο μικρα νησια, οπως το θιακι και η αιγνουσα, που εχουν δοσει αγωνα για να εξασφαλισουν την καθημερινη ακτοπλοϊκη τους συνδεση, μεχρι μεγαλα νησια οπως η Κεφαλονια, η Ροδος, η Περιφερεια Νοτιου Αιγαιου, ολοι συγκλινουν στο παραπανω αιτημα.

Οι δημαρχοι Ανδρου και Τηνου, στρουθοκαμηλιζουν και ζητουν 14 δρομολογια την εβδομαδα

Edited by proud_ionian
το
Link to comment
Share on other sites

Τους έχουν βάλει οι κόκκινοι και οι χρυσοί παίχτες της γραμμής να κράζουν συνέχεια, μπας και πέσει καμιά επιδότηση προς τις εταιρείες τους. Αυτό είναι όλο.

Link to comment
Share on other sites

Ποιά επιδότηση ρε παιδιά,μας δουλεύουν!??Κάτσε γιατί η φάση πάει για να μας τρελάνουν... 

Εδώ σε λίγο η μισή Ελλάδα θα είμαστε χωρίς δουλειά και θα τρώμε βελανίδια, τι θέλουν δλδ οι Στέφανου με τον Παναγιωτάκη, να πέσει επιδότηση για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο????? Τότε κάτι Αϊ-Στράτηδες και κάτι Οινούσσες-Ψαρά και κάτι Καστελόριζα τι πρέπει να κάνουν..?

Οι εν λόγω δήμαρχοι τι θεωρούν συνετότερο, να ρίξει η κυβέρνηση πόρους στα νησιά τους στα μαγαζιά που θα πατώσουν, στους εργαζόμενους που θα καούν από την φετινή σεζόν και στους δημότες που θα χάσουν τις δουλειές τους Η' να ρίξει λεφτά να επιδοτήσει μια υπηρεσία που ρεφάρουν τα αφεντικά τους με χρήματα από άλλους τομείς των επιχειρήσεών τους??? 

Εντάξει παιδιά.. λίγο ντροπή εκεί στην Άνδρο και την Τήνο.. μας βλέπουν!

Έλα γιατί η τρέλα έχει και τα όριά της!!! 

Link to comment
Share on other sites

On 3/30/2020 at 1:09 PM, Annivas said:

Κανονικά με μεγάλη πιθανότητα να εκτελεί 3 δρομολόγια την εβδομάδα. 

δρομολογια καθε δευτερη μερα απο τον θεολογο

Quote

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της εξαιρετικά μειωμένης κίνησης, τα δρομολόγια του πλοίου μας Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π που θα εκτελεστούν το διάστημα 30/3 έως 13/4/2020 είναι τα ακόλουθα:

Από ΡΑΦΗΝΑ: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, αναχώρηση ώρα 17:30

Προς ΡΑΦΗΝΑ: Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, αναχώρηση από Μύκονο ώρα 12:00

 

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ειχαμε δημαρχους τωρα εχουμε κ βουλευτες που για τη τιμη των οπλων και για επιδειξη ενδιαφεροντος ζητανε οτι τους κατεβαινει στη γκλαβα. Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ μονος του μια χαρα αρκει για την ωρα και απ οτι μου ειπαν φιλοι Τηνιακοι δεν ειναι καν γεματος στα ταξιδια του. Ειδικα για την Ανδρο που δεν εχει αλλη εναλλακτικη φανταζομαι ειναι ετοιμοι να κανουν κανενα εξτρα τοπικο ΑΝ χρειαστει.

Link to comment
Share on other sites

του δημαρχου ειναι το κειμενο. ο βουλευτης καταθετει την αναφορα του δημαρχου (μονο οι βουλευτες μπορουν να καταθετουν τις αναφορες τριτων προς το κοινοβουλιο).

θα πηρε ο δημαρχος σβαρνα τους βουλευτες και, φανταζομαι, απο τους 3 κυβερνητικους θα εφαγε (σωστα) πορτα.

επι τις ουσιας των λεγομενων,  ειναι το κρυο ανεκδοτο της ημερας για το αποψινο ραδιο αρβυλα

Link to comment
Share on other sites

εγώ δεν καταλαβαινω το εξής. αφού οι δήμαρχοι έχουν λυσσάξει να μπουν επιπλέον δρομολόγια, και έχουν βάλει λυτούς και δεμένους (όπως φαινεται και από την παραπάνω παρέμβαση της αντιπολίτευσης που προφανώς άλλο που δεν ήθελε) γιατί αντί να ζητάνε από τις εταιρείες να αυτοκτονήσουν οικονομικά ή από το κράτος να δώσει επιπλέον επιδοτήσεις δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη και να επιδοτήσουν οι ίδιοι τα δρομολόγια από τα ταμεία των δήμων τους για όσο διαρκεί η κρίση ;

 

Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, hayabusagr said:

... γιατί αντί να ζητάνε... δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη και να επιδοτήσουν οι ίδιοι τα δρομολόγια από τα ταμεία των δήμων τους για όσο διαρκεί η κρίση ;

 

Επειδή στον Ποινικό Κώδικα υπάρχει ένα άρθρο που ονομάζεται "Απιστία περί την Υπηρεσία".

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον γιατί δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν κεφάλαια των Δήμων κατά το δοκούν, αλλά για ότι προβλέπεται στους σχετικούς κωδικούς.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ξεκινά από 4 Μαΐου το Superferry II με συνδυασμένα δρομολόγια με τον Θεολόγο Π

Quote

Ξεκινά σταδιακά μια μορφή κανονικότητας στη γραμμή μας από την Δευτέρα 4 Μαΐου, καθώς αρχίζει δρομολόγια και το Superferry II. Το πλοίο θα κάνει τρία δρομολόγια την εβδομάδα. Άλλα τρία θα κάνει ο Θεολόγος, σε συνδυασμό, έτσι ώστε η Άνδρος και η γραμμή να έχουν κάθε μέρα καράβι πιθανόν εκτός Δευτέρας ή ίσως κάποια άλλη μέρα. Για τα δύο εξ αυτών θα υπάρχει μια επιδότηση των καυσίμων της τάξης των 15.000 ευρώ. Έτσι από τα τέσσερα επιδοτούμενα (για όσο διάστημα κρατήσει η ημι-καραντίνα) στα καύσιμα δύο θα κάνει το ένα πλοίο καιν δύο το άλλο. Το τρίτο δρομολόγιο τους δεν θα επιδοτείται.

Το Superferry II θα περνά το πρωί ερχόμενο από Ραφήνα για Τήνο-Μύκονο. Θα διανυκτερεύει Μύκονο και θα επιστρέφει την επομένη από Μύκονο για Ραφήνα. Αντιστοίχως ο Θεολόγος Π θα κάνει το απογευματινό δρομολόγιο του εναλλάξ και θα περνά από Άνδρο για Τήνο-Μύκονο τις μέρες που θα επιστρέφει το Superferry II. Θα διανυκτερεύει Μύκονο και θα επιστρέφει πάλι την επομένη. Πρακτικά ένα πλοίο την μέρα θα περνά για Τήνο-Μύκονο κι ένα για Ραφήνα. Και τα δύο πλοία θα έχουν διανυκτερεύσεις Ραφήνα και Μύκονο.

Και των δύο πλοίων τα πρωτόκολλα περιορίζονται στον αριθμό των επιβατών στο 10% της δυναμικότητας τους ώστε οι επιβάτες να ταξιδεύουν σε απόσταση. Έτσι το Superferry II θα έχει πρωτόκολλο περίπου 200 επιβάτες και ο Θεολόγος λιγότερους! Στα γκαράζ τα πρωτόκολλα παραμένουν ως έχουν. Αυτή θα είναι η κατάσταση το επόμενο διάστημα της ημι-καραντίνας. Για κάθε νεώτερη εξέλιξη θα σας ειδοποιήσουμε σχετικώς. Όλο το ρεπορτάζ για το πως καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση προσεχώς.

 

Link to comment
Share on other sites

Τα δρομολόγια στη γραμμή για τον Μάιο θα είναι τα εξής:

Quote

Από Ραφήνα

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο στις 07:50 το Superferry ΙΙ

Κάθε Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή στις 17:30το Θεολόγος Π

Από Μύκονο

Κάθε Τρίτη, Πέμπτη & Κυριακή στις 13:45το Superferry ΙΙ

Κάθε Τετάρτη & Σάββατο στις 12:00 και τη Παρασκευή στις 7:35 το Θεολόγος Π

Δυο επιδοτούμενα δρομολόγια για κάθε εταιρεία και ένα ελεύθερο

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...